HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Németek

2011.03.28. 09:55 Professor Pizka

Ez egy facebook status meszadzsi volt, amit kiírtam.

 

Annyira örülök, hogy Németországban találtak még két Rajnát, három Elbát és egy Dunát, kizárólag vízerőmű-építési célra. Külön örülök a Németországhoz csatolt 70e km2 napos sivatagnak és ugyanennyi szeles fennsíknak, ahol nap- és szélerőművek lesznek. Így most már nyugodt vagyok, hogy az atomerőművek lekapcsolása után sem fognak Güntherék gyertyafénynél tévézni.

Persze ez vicc, igazából tudom nagyon jól, hogy reaktiválják majd Jan Ullrichot, ő lesz az energiaügyi miniszter, és az Atomkraft Nein Danke mozgalom tagjai ócska KTM és Motobecane biciklivázakból kialakított spinnereken fognak naphosszat k...erékpározni, ezzel elégítve ki a világ egyik legnagyobb iparának energiaigényét. Ha lankadnak, akkor levetítik nekik, ahogy a szarrá epózott Armstrong otthagyja Ullét a hegyen, erre felhorgad a nemzeti önazonosság (különösen Erdogan Gücür hamburgi falafelárusban) és az Erikát fennhangon gajdolva nagyobb sebességre kapcsolnak.

Ha hirtelen több energiára lesz szükség, akkor összeáll a Wegmann, Ciolek, "Frösi" Förster, Zabel vonat, és a spinningelő német tarisznyások akkor teljesítményt adnak a hálózatra, hogy az alumíniumkohászat rögtön felvirágzik, és az IC vonatok 10%-kal felgyorsulnak.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr122777861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noirp 2011.03.28. 10:48:47

"Ha bennünk atomok lennének, már rég fölrobbantunk volna". (egy kémiai analízis tanárnénim lelete családja köréből)

juditmanó 2011.03.28. 19:44:33

Sokan Németországban is azt gondolják, hogy a Strom a konnektorból jön, de atomenergia, na az nem kell :)
Elképzelésem sincs, honnan veszik majd az energiát, off-shore szélparkokból nem lehet annyit gazdaságosan előállítani.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2011.03.29. 13:48:32

@juditmanó: egyszerű: küldik majd e-mail csatolmányba'

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2011.03.29. 13:50:28

Szerintem az lenne a megoldás, hogy a Zöldek - csak a példamutatás kedvéért - a "lehet élni atomenergia nélkül" kampány hitelessége kedvéért kikapcsoltatják saját háztartásaikban a villanyt és átállnak gyertyára. Illetve a gyalogos megközelítést alkalmazzák napi rutin szintjén. Illetve a boltba se járnak bevásárolni, tehát a kiskertben termelt zöldségből vegetálnak.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2011.03.29. 13:52:21

Mintha az agyrágó bogár nem csak a Scientológia háza táján lakna jól, hanem Európa motorját is megmételyezné. Terjed az agyhalál :(

A_Harlem_Fekete_Führere 2011.03.30. 10:33:00

A franciák meg örülnek és a kezüket dörzsölik, hogy trilliókért eladhatják (a többségében remek atomerőművekben előállított) energiát a németeknek. :) Forrástól függően ők kb. 80-85%-át a villamosenergia igényüknek ugyanis így fedezik.
Ők tudják azt, amit a -tisztelet a kivételnek, bár még nem láttam olyat- nem túl képzett, de gombnyomásra hőbörgő divat- és megélhetési zöldek nem: az atomenergiának nincs alternatívája. Ja és el ne felejtsem: még zöld is. :) (velük ellentétben)
A vízerőművek rajongóinak pedig szeretettel:
hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1rom-szoros
süti beállítások módosítása