HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Egy elrontott péntek este

2011.04.08. 23:21 Professor Pizka

Semjén Zsolt rontotta el. Azt olvastam ugyanis az indexen, hogy  legkeresztényebb pártelnökünk azért lobbizik, hogy bizonyos védett állatok legyenek vadászhatók. Semjén Zsolt egyébként egy érdekes figura. Főkeresztttyén politikus. Mint ilyen, erőssége a kirekeszténység, és az, hogy ránézésre minden eszembe jusson róla, ami a hiteltelenséghez és a szentfazékséghoz kötődik. Amerikai rokonaival ellentétben neki szavazótábora sincs, csak a Hazafias Népfronton belüli kis színes ál-alternatíva szerepét eljátszó pártjában tűnik úgy, mintha valami létező társadalmi erőt képviselne. Szintén eltérés volt az amerikai rokonoktól, hogy a puskával öldösést nem támogatta. Eddig. Mert egy rendes amerikai kereszténykonzervatív politikus ugye abortuszellenes, erkölcsös, és támogatja, hogy dobjanak le a törölközőfejűkre pár tízezer jobb sorsra érdemes amerikai fiatalembert, meghalni. Miután a magyar haderővel legfeljebb néhány félénkebb barátposzátát lehet hatásosan ijesztgetni, máris itt volt az ötlet, hogy mit kellene csinálni.

Madarakat ölni. Semjén Zsoltnak úgy tűnik nem szóltak, hogy hazánk egyik fő látványossága, hogy Európa legtöbb madárvonulási útvonala itt keresztezi egymást, de több faunarégió határán egyébként is rendkívüli a madárfaunánk (és minden egyéb faunánk-flóránk) diverzitása. Fauna alatt az adott területet benépesítő állatfajok összességét értjük, a politikusoktól a prokarióta egysejtűeken át egészen fel a főemlősökig. 

Namármost vannak olyan aberrált alakok, akik ahelyett, hogy csendesen csodálkozva gyönyörködnének egy gyümölcsfán ugrándozó őszapó-párban, felkapnák a fejüket a mezőn a fű szokatlan susogására és még látnák a fürjet eltűnni a fűben, ezekre a madarakra vadásznak, mert azt tartják, hogy a házi kacsánál sokkal jobb dolog mezei pacsirtát zabálni.

Magyarországon ezt a barbarizmust a törvény bünteti. Ha Semjén Zsolton múlna, akkor ezentúl bizonyos madarakat a továbbiakban a törvény nem védene. Ezzel felborítaná azt a többé-kevésbé jól működő rendszert, hogy Magyarországon olyan állatra szabad vadászni (nagyrészt), amelynek állományát felelős és szakértő vadgazdálkodással az ember a vadászat ellenére szinten tudja tartani. A menyétet és a nyusztot, amelyre Semjén kilövési engedélyt kér, a falun mindenfele látható kistermetű (kotorék-) kutyák állományszabályozzák. A kanadai lúd tájidegen (volt egykor, ma már felénk is gyakran megfordul, képviselve a lúdfélék Anser (szürke ludak) családja mellett a Branta  (fekete ludak) családot is). 

A szalonkáról én elhiszem, hogy hagyományos a vadászata, de azon kívül, hogy bebaszott digók lődöznek rá nyolcas söréttel, mondta valaki Semjénnek, hogy kényesebb az élőhelyére, mint Kleopátra a szamártejes fürdőre?

Amit végképp nem értek, az a barátréce. Mi haszna abból valakinek  ha kacsát lődöz? Szeretem a vadhúst én is, de speciel a hízlalt kacsa jobb mint a vad, igaz, barátrécét még nem ettem. Ugyan hogyan szolgálja a vadászok méltóságának visszaállítását az, hogy vadkacsát lőnek? A sima tőkés récével szemben a barátréce az egy tizennyolcas szarvasagancs? Vagy mi?

Mitől lesz attól bárkinek jobb, hogy vendégvadászokkal védett madarakat lövetünk? Mit fogunk csinálni az African-European Waterbird Agreement-tel? Kilépünk? Vagy mi?

A védett madarakat nem lőjük, hanem megcsodáljuk és türelmes barátainknak elmeséljük, hogy már ilyet is láttunk, a madárhatározónkban van még egy faj, amelyet már nemcsak képről ismerünk.

Ez, ellenben a madárirtással, keresztényi dolog. Egy korai kereszténydemokrata, aki ráadásul olasz is volt, még prédikált is nekik. Ferencnek hívták, ajánlom Semjén úr figyelmébe életét és tanításait. Tanulságosak.

6 komment

Címkék: semjén madarak zsolt szaleforeléner

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr332810938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paranoid T.R. marcipan 2011.04.09. 15:31:52

Tudtam, hogy ez a poszt meg fog születni. Mióta láttam a hírt, azóta csekkolom, kint van-e már :)

Nade, megint nem látod a lényeget. Ha megszüntetjük a védett fajok vadászati tilalmát, akkor törvény adta jogunknál fogva AMD-vel lőhetjük le a kdnp vezérkarát. majd kitömjük és elhelyezzük őket a nemzeti együttboldogulási múzeum "házhoz ment a lófaszért" részlegén.

sorica123 (törölt) 2011.04.09. 20:00:30

@paranoid T.R. marcipan: Pont most referáltam egy havernek, hogy úlisten, e szerint a jóember szerint védett állatokra is lehet vadászni, és nem magára értette...:))
Valamint ha már vallás, meg fauna: nagy az Isten állatkertje.

Mostly Harmless 2011.04.11. 11:32:37

én túrázás közben lőttem már mindenféle madarat, meg szarvast, vadkant, nyulat is.
a panasonic tz-2-esemmel.
ajánlom mindenkinek, ebben van az igazi kihívás.

noirp 2011.04.11. 18:03:14

"A védett madarakat nem lőjük, hanem megcsodáljuk és türelmes barátainknak elmeséljük, hogy már ilyet is láttunk, a madárhatározónkban van még egy faj, amelyet már nemcsak képről ismerünk."

Igen!! Igen!! Igen!!

Veszprém határában, egy közlekedési csomópontban (8/82), áll vala egy járdasziget, azon egy távvezetékoszlop.
Kb másfél méter magasan láttam ott egyszer, a reggel 7-8 közti diliház kellő közepében, porban-zajban egy egerészölyvet tollászkodni. Sok ilyen baromfivá szelídült, védettségbe kényelmesedett ragadozómadarat szeretnék még látni!!

Itt (Eger, _benn a városban_) a héten jött velem szembe szajkó, héja, karvaly, meggyvágó (az nem tudom, most védett-e), erdei pinty, tengelice, énekes rigó; és valahogy egyiknél se az volt az első asszociációm, h le kell lőni, mert túl sok van belőle/ragadozó/varjúféle/hiányzik a tolla a kalapomról.
Megbámultam a madarat oszt attól volt nekem jó.
Biztos nem vagyok igazi magyar, e.

Viszont!!! Mutass nekem, Pizka, egy hobbivadászt, aki életében belenézett egyszer egy madárhatározóba :P :P

A prokariótákat meg ne sértegesd holmi összevetésekkel :), mert még sztrájkba lép pár százmilliárd kékalga, oszt' leshetünk.

Doberdo 2011.04.12. 11:16:18

Keresztesháború a madarak ellen. Jó másra is egy ilyen "érdemleges politikus" ?

beste 2011.04.15. 18:32:05

Vazze. Már megest egy barom, akinek más dolga sincs ká sok fizetésért, mint marhaságot beszélni? Ha már fő-fő keresztény, akkor hogy tudja ezt összeegyeztetni Assisi Szent Ferenc tanításaival? Ez is csak olyan állatfajta, aki sarokból fordul, mint a szélkakas...
Amúgy szeva Luke... :-)
süti beállítások módosítása