HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Kultúrékszerek

2011.04.14. 11:04 Professor Pizka

Olvasom, hogyaszongya

Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió vezérigazgatója is azon az állásponton volt, hogy a reklámnak helye van a közmédiában. Ennek kapcsán arról beszélt, hogy a Duna II-es csatornáján szeretnének szeptember 1-jétől egy összművészeti, kulturális adót indítani, ahol például helye lehetne ízléses, prémium kategóriás óra- vagy autóreklámoknak.

Én nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Ókovácsnak könnyű, de az én arcberendezésem egy világba bambuló holdvilágképű parasztgyereké, nem tudok olyan érdekes arcot vágni, amit aztán lehet gunyorosnak vagy szomorkásnak látni.

Elképzeltem a Duna tévét, amint az Ihaj-Csuhaj Gyergyóban 124. adása, a lengyel-svéd koprodukciós tévéfilm, és Rintje "minden gombot megnyomok a szaxofonon" van Gizdemann jazz koncertje közben lemegy egy Longines reklám, Aishwarya Rai mosolyával. Ő ráadásul még felháborodást is kiváltana, ugyanis a mosolyában több erotika van, mint mint egy Playboy évfolyamban.

Ókovácsot nyilván megtévesztette a francia Mezzo csatorna, ahol egy Schubert-dalest felkonfja előtt lemegy egy batár nagy Merci reklámja. Dacára annak, hogy a Schubert-dalesteket álmatlanság ellen írnám fel. (ha valaki nem ismerné: bejön a zongorista és általában valami über-ronda nő, és jelentőségteljes arccal arról énekel, hogy a fiú beleszeretett a lányba. Mindezt Goethe Krupp-mintájú rímjeire. Aki ki akarja próbálni, hallgasson meg párat, de előre szólok, hogy ellenméregként legyen kéznél egy Scarlatti vagy AC/DC lemez)

Franciaországban és Magyarországban a túlmozgásos főnökkel véget is érnek a hasonlóságok, nálunk ezt a műsort nemigen nézi annyi potenciális Longines vagy Merci vásárló mint ott. Kár érte, sokkal jobb hely lennénk, ha í magyar kultúrafogyasztók gazdagabbak lennének.

Persze gondolhatott Ókovács arra is, hogy majd presztízsből hirdetnek a közszolgálati tévében az óra- és luxuskocsigyártók, hiszen ugyan a kocsikat a valóságshow-nézők veszik, de le lehet jelenteni a központnak, hogy mielőtt Kocsis beinti az első tételt, BMW reklám volt a tévében. Ezzel, hogy is mondjam...kissé felértékelte a magyar közmédiát.

Összességében az az érzésem, hogy Ókovács látott valami jó dolgot, nevezetesen, a felső tízezer által is (ha mást nem hát sznobériából) fogyasztott kultúrcsatornát, drága cuccok reklámjaival, sok pénzért megvett jó koncertközvetítésekkel, stb.

Nyilvánvaló, hogy ez nálunk húsz év múlva érne meg, de ennek ellenére én támogatom a dolgot, néhány fenntartással.

Egy, ne a Bartók rádiótól vegyenek el pénzt. Kettő, legyen telis-tele magyar művészekkel, vidéki szimfonikus zenekarokkal, lakótelepi jazz-bandekkel, ilyesmivel.

Ha ezek összejönnek, akkor nincs baj. Mert igaz ugyan, hogy Ókovács egyike lesz azoknak a Fidesz-közeli izéknek, akik hatalomhoz és pénzhez jutva az ország pénzén privát heppjüket valósítják meg. De ha Ókovács privát heppje az, hogy jó kultúradót kell csinálni, egye fene, csinálja meg. Nyilván, egy-kétszáz milliócska majd itt is eltűnik, mert a magyar politika az óvodás fagylaltjáról is lenyalja a tejszínt. Azt kell elkerülni, hogy beüljön egy csomó haver és naphosszat alibi műsorokat csináljon. Nyilván akármit fognak csinálni, kétszázalékos nézettség lesz. Az igazi kérdés nem ez. Ha Ókovács egy jó kultúradót gründol össze, akkor abban nem az lesz a lényeg, hogy reklámoznak-e ott prémium órát vagy sem. Hanem, ha sikerül, akkor az olyan adó lesz, amelynek ugyan kicsi hatása lesz, de bármikor bárhol meg lehet majd vele jelenni és villogni. Mondjuk mint a Longines karórát viselő Aishwarya Rai-val. Az pedig csak a legnagyobb urak kiváltsága.

9 komment

Címkék: bmw merci rai longines ókovács szaleforeléner aishwarya

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr52825270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paranoid T.R. marcipan 2011.04.14. 13:32:24

ez a nő tényleg szép. még nekem is istentelen gondolataim támadnak tőle, mi lesz itt az erkölcsiséggel így :)

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2011.04.14. 13:43:30

Cary Grant csokornyakkendője, Rita Hayworth melltartója, Sylvester Stallone mimikája, Lemmy Kilmister felső fogsora. Igény vóna rá.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.04.16. 13:47:05

Irigyellek, ha el tudsz aludni Schubert-re. Engem inkább felidegesít.
Vagy húsz éve volt a tévében egy kiváló német minisorozat "Forró könnyek" címmel, ami teljes egészében arról szólt, hogy ez a Schubert milyen elbaszott egy figura volt.

butatót 2011.04.16. 21:08:29

Tiltakozom a Schubert-dalok ilyen alantas lejáratása ellen! Kifejezetten izgalmasak, magukkal sodróak, sőt, már-már eksztatikus lendületűek például a .. izé ... na ... mondjuk a Mahler-dalokhoz képest. :)

butatót 2011.04.16. 21:10:35

@paranoid T.R. marcipan:
Miért annyira istentelen gondolat Longines órát venni? ;)

Ókovács Szilveszter 2011.04.17. 19:54:09

Üdvözlet!

Köszönöm, hogy foglalkoztok a Duna Televízióval. Velem azért is nehezebb dűlőre jutni, mert éppen Schubert leghosszabb ciklusával diplomáztam, és mivel Schubertet nagyra tartom (azért nem egyedül!), azóta is előszeretettel énekelek német dalokat (Lied), pedig az übercsúnyaság megvan, a női lét nincs.

Tényleg úgy érzem - bár ez talán nem jött át a kurta tudósításokon -, hogy sohasem volt lehetőség adatik meg nekünk, amikor csak magas minőségre törekvő programot sugározhatunk. Én ebből éppúgy nem zárom ki a free dzsesszt vagy a modern táncszínházat (amelyekhez nemigen húzok), mint a dalesteket (amiket meg Te nem szeretsz). Személyes választásaink mellett ugyanis mindketten tudjuk, hogy az egyetemes és a nemzeti kultúra értékeiről van szó.

A nálamnál tehetségesebb, de velem egyidős énekesek, klasszikus muzsikusok számára is bezárult a magyar média: a kilencvenes évek közepén (akkortájt végeztünk) összeomlott a hazai lemezipar, a Rádió felvételi lehetőségei végzetesen szűkültek, a televíziózásban megjelent a kereskedelmi jelleg. Egész egyszerűen nincsenek tekercsek a harmincas-negyvenes korosztályról, amely anomália cseppben a tenger alapon mutatja a helyzet tarthatatlanságát. A leginkább közpénzen létrejött értéket nem őrzi semmi, elszáll a levegőbe: ez gyenge hatásfok.

Mi most dokumentálásra és bemutatásra is vállalkozunk: remélem, időnként Te is, Ti is nézőink lesztek.

Végül köszönöm a bizalmat, ami csak-csak átsüt a sorokon. Éppúgy nem lopok, mint Ti: nagyon fájna, ha az elődök vagy mások alapján lennék jó előre megítélve. Nem igaz, hogy mind egyformák vagyunk: Ti például hajlandóak voltatok egy még el sem indult tévécsatornáról pár sort leírni (amely különben nemcsak az elcsatolt területeknek, hanem mind az öt kontinensre - és haza is - kíván kultúrát sugározni).

Tényleg köszönöm.

ÓSz.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.04.17. 20:08:51

@Ókovács Szilveszter: Ez most komoly? Ha igen - hé Pizka, gratulálok, híres lettél! Ennyit a rétegblogolásról... :(

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.04.17. 23:21:53

@Ókovács Szilveszter:

Légy üdvöz te is! Ha te nem Szabolcs barátom vagy, aki képes az én szivatásom miatt Ókovácsként regisztrálni. A továbbiakban vélelmezem, hogy te vagy Ókovács :-)
Honnan tudod, hogy mi nem lopunk? :-) Sajnos a politikához ez már csak kapcsolódik. Van bizalom, hogyne lenne. A feladat mondjuk óriási, mert gyakorlatilag létre kell hozni egy olyan kultúradót, amely nyitott. Nyitott mindenre, olyan dolgokra, amelynek egy részét a sokan nem fogják érteni és ellenezni fogják. Nem kell rögtön a zongorába szaró orosz emigráns szerzőkre gondolni, elég pár hajmeresztőbb bayreuth-i rendezést megemlíteni. El kell kerülni a mélységes konzervativizmust, amely nem áll szóba senkivel, aki nem halott kétszáz éve/és vagy szerkesztő a Rádiónál.
A harmincas élvonallal egyetértek. Bogányi zongorán, Baráti hegedűn, vagy a rezesek, Boldoczki, Szentpáli, Velencei Tamás (bár ő már kicsit kilóg felfelé, de ott van Tarkövi G. , Bakó) stb stb meg az énekesek. Nemrég voltam Pálur János jubileumi koncertjén... neki se nagyon vannak felvételei...
Ha készül sok és jó felvétel, hadd menjen. De azt tudnod kell, kedves Szilveszter, hogy ha ez tisztességesen meg lesz csinálva, az sajnos szabályt erősítő kivétel lesz, és a Hörr tévé korábbi műsorvezetőjeként bizony nem fog feléd mindenfelől a határtalan közbizalom sugározni. És nem feltétlenül azért mert Schiff éppen odanyilatkozott valamit Viktorról. Szóval ez óriási szerkesztői feladat, és még azelőtt óriási HR feladat ilyen szerkesztőket összeszedni, mert ahány tévés éhezik, hatezer megkeresést fogsz kapni, friss, alig huszonöt éves műsorötletekkel.

Más. Tedd a szívedre a kezed. Délután van. Melóztál. Egész nap. Három cédé van az asztalon. Holst Planétái, Scarlatti szonáták, és Fischer-Diskau, amint Schubertet énekel. Ó mondd, te kit választanál? :-)

ja, és ha már idetaláltál, ajánlom ezt a zenei témájú írásom ,szerintem te értékelni fogod:

raerunk.blog.hu/2010/07/21/uj_zenei_ujsag

üdv :

Pizka (aki nem azonos Hans Pizka korábbi bayreuth-i első kürtössel, de nagy rajongója)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.04.17. 23:51:37

@altoid: látod, te még a világhír előtti pillanatokban söröztél a szerzővel :-)
süti beállítások módosítása