HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Némi felvilágosítás

2011.08.12. 23:25 Professor Pizka

 Győződjünk meg, hogy tiszta a levegő. Ha gáz szivárgását észleljük, hozzá se kezdjünk. Nyissunk ablakot. Ez egyrészt  a felesleges gáz távozását segíti, másrészt vész esetén van hova menekülni.  Feltéve, ha a földszinten vagyunk. Nézzünk ki az ablakon, ki tudja, még jól jöhet.

Járjuk körbe, szagoljunk be minden zugba, s győződjünk meg, nincsenek-e útban oda nem illő tárgyak. simítsuk végig, hogy nem lötyög-e a burkolat. 

Nyissuk ki a gázcsapot. A szabályozókapcsolót, amelyet később majd tekergetnünk kell, most még óvatosan toljuk be ütközésig. Halk sziszegést kell hallanunk. Ne nyomjuk meg azonnal a szikragombot. A gáz hamar megindul, de a szikra ilyenkor még nem lobbant lángot, valószínűleg túl szegény a gyúelegy. 

Nyomjuk meg a szikragombot. Jobb esetben az egész művelet során csak egyszer kell megnyomni, de lehet hogy mg sokszor. Ismerjük hát meg, tapasztaljuk meg, melyik ujjunkal tudjuk a legjobban megnyomni.

Ha a gyúelegy belobban, akkor megjelenik az őrláng, a későbbi nagy lángolás előfutára. Nézzük meg a színét. Ha sárgaás és bizonytalanul ugrál, akkor ugyan már lángra lobbant, aminek kellett, de a fúvóka nem tiszta a lyukba idegen anyagok jutottak, várjunk néhány másodpercet, míg kiégnek. A láng egyenletessé és kékké válik. Ha nem, csináljunk minden vissza és hívjunk valakit, aki kitisztogatja a lyukat.

Ha az őrláng stabil és kék, akkor a nyomva tartott szabályozógombot, amelyet eddig türelmesen nyomva tartottunk, kezdjük el óvatosan felengedni. Figyeljük a lángot, ha halványulni kezdene, vagy táncolni, azonnal toljuk vissza a szabályozógombot. 

Ha a gombot felengedjük és a láng stabil marad, akkor fellobban a nagy láng, az összes fúvókából. A láng először most is sárga, s csak lassan kékül be. Mivel kinyitottuk az ablakot, nem párásodik be rögtön. Lassan tekerjük rá a teljes gázt, de a kezdeti nagy lángolás után vegyük takarékra és csak aztán tekerjük fel, ha tényleg szükségünk van a forróságra. 

Ne hagyjuk kialudni, mert akkor kezdhetjük az egészet elölről és egyáltalán nem biztos, hogy sikerül. 

Ugyanígy járjunk el a FÉG konvektornál is de vigyázzunk a kis fali vízmelegítőkkel. Kézbe simulnak, szinte kívánják, hogy a férfitenyér átfogja őket, de ne higgyünk abban, hogy ezek afféle könnyű prédák. Odacsípik ujjunk, megégetik kezünk, ha nem vigyázunk. 

Dehát ez már lassan a múlt. Az automata gyújtású Junkersek és Beretták teljesen kiüresítették a begyújtás szertartását, gombnyomásra lobbannak és alszanak ki. Az ember jobb híján keres egy régi öngyújtót és magának, kézzel csihol szikrát és lángot. 

 

3 komment

Címkék: honi y qui mal soit pense

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr693150036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paranoid T.R. marcipan 2011.08.13. 11:24:18

éééééééééééééééééén vagyok a múzsád!

2011.08.25. 11:08:11

Istenem a Junkers!

Egyszer szól a lengyel kolléganő, hogy a Junkers nem működik.

- Junkers??????

Na, mire rájöttem, hogy a gázbojlert hivják így. (El nem tudtam képzelni mit akarhat a Junkers-szel, hol van már a háború? )

Magyar vagyok, a FÉG vízmelegítőkhöz szokva. " perc alatt helyre raktam, és folyt a melegvíz.
süti beállítások módosítása