HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Az nem baj, hanem tragédia

2011.11.11. 16:17 Professor Pizka

Az nem baj, sőt tökmindegy, hogy mi van a boltra kiírva. Az a lényeg ugyanis mit árulnak. A Cora (match) például értékelhető camembert sajtot normális áron és jó tonhalkonzervet és még jó pár alsó kategóriás francia élelmiszert amelyek alig öt-hat fényévvel előzik meg a hazai (bolti, tömeg gyártott) prémium termékeket. Ez nagyon fog hiányozni.

De nagyon hiányozna az is, ha az ALDI nem árulna normális áron élvezhető (nem savanyú, kukoricagrízes... mondjuk ki: puliszkás) sört, jó pestot, jó tonhalat, jó csokoládékat. Az ALDI csokiválasztéka az Magyarországon szinte pazarlónak tűnik.

A legjobb (sajnos vagy nem sajnos) osztrák felvágottakat a Lidl tartja, és az érlelt sajtjaik is finomak. Ugyanott a száraztészta általában nagyon jó.

Hogy ennyi pénzért nem kapni ugyanilyen jó magyar árut? Az nehogy már a Cora, a Lidli, az ALDI meg a többi hibája legyen. Mi a megoldás?

Ó hát hogyne kedves szittya testvéreim: TILCSUK BE!

Legyen csak CBA és akkor majd minden jó lesz. Mi meg majd mint mikor szegény Klárika nénit mentünk meglátogatni, hozatunk Ausztriából jó csokit, jó halat, jó szalámit. Mert Klárika nénit szeretjük, és mert Klárika néni a háború előtt még evett ilyeneket és nagyon örül neki.

A fene gondolta, hogy amikor megvettük először a lidliben a kétkilós neszkuvik kakaóport, és felismertük benne azt a csodát, amelyet tizenöt évvel korábban a takarítónő árult aranyárban, mert a férje kamionos volt és mellékesben szürkeimportőr... szóval a fene gondolta volna akkor, hogy megint lehetőség lesz majd, hogy importcikk, gyarmatáru lesz ezekből az ételekből.

Nem. Ha az a magyarság, hogy nekem valami ügyeskedő kisvállalkozó szar termékéről kell azt hinnem, hogy az minden világok legjobbika, hogy annál jobb nem is lehet, hogy ez maga a csoda... akkor én német vagyok.

Miért nem hallom azokat a jogszabályokat, amelyik a multiknak (és a magyar felvásárlóknak) megtiltja a 90-120 napra fizetést? Miért nem látom már a konkurenciáját az olcsón jó import ételnek?

Vajon akik majd most engedélyezik a boltnyitásokat azok nem fognak senkinek sem kedvezni? De tudják mit, engem nem érdekel. Csak esküdjenek meg, hogy ezentúl nem mennek sehova csak a CBA-ba. A Sárkány sörhöz jó egészséget kívánok.

 

raerunk.blog.hu/2010/05/19/a_belbudai_lidlben

irány a fészbuk már csak egy nap!

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr453371062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.11.11. 16:31:00

Én itt jöttem rá, hogy a készétel is ehető, a konzerv is.

A minap nem volt kedvem főzni, nem baj, felbontottam egy csirke leves konzervet, meg kellett kóstolnom, hogy elég meleg-e. És akkor jött a meglepetés: a leves jó volt, sőt finom.

Eddig nem tudtam elképezelni, hogy egy konzerv leves akár jó is lehet. Undorral néztem a németeket, hogy miket eszenek. Belénk nevelték, hogy a konzerv szar, a készétel undorító, csak az az igazi amit egész délelőtt a konyhában kevergetsz.

Hát kérem szépen, ez máshol ez nem így van. Sajnos, vagy hálistennek.

escargot 2011.11.11. 16:32:11

Egy apró kiegészítés: az Aldiban és a Lidl-ben egyre több a magyar felvágott és egyéb húsáru. Továbbra is versenyképes áron, viszont valami csoda folytán ezeknek a láncoknak képesek a magyar feldolgozók húsból készített, ehető élelmiszert produkálni. Ha ez minden termékkategóriában és minden láncban általános lenne, még az is lehet, hogy sutba dobnám liberális elveimet a nagy cél érdekében, és még az eredeti bajor Weisswurstjukról is lemondanék (házi édes mustárral csomagolva).

Ami a CBA-val kapcsolatban a múltkor egy konferencián a beszállítókkal szembeni magatartás és a számlaadási gyakorlat tekintetében közeli érintettektől elhangzott, azt meg nem merném írásba adni.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.11. 16:36:41

A tegnap megnéztük a németújvári (labanclelkűeknek: Güssing) Batthyány-várat (már ami látszott belőle a ködben), majd - ha már ott voltunk - betértünk a helyi Billába, ahol gyorsan megejtettük a heti általános nagybevásárlást.

Az ott vásárolt termékek egy részét megkóstolva a következőket tudom mondani:

- Nem igaz, hogy a virsli kötelezően ízetlen;
- Nem igaz, hogy a Gösser sör szar;
- Nem igaz, hogy 1500 forint (5 euró) alatt nem lehet normális bort kapni;
- Nem igaz, hogy a sajtok csak tej- és fűrészporból készülhetnek;
- Nem igaz, hogy közép-európai közértben nem lehet viszonylag olcsón kiváló minőségű marhahúst venni.

Ja: a határtól úgy 18 km-re található üzletben sok a magyar szó, továbbá a következő típusú beszélgetés:

- Bazdmeg, ez is olcsóbb, mint otthon..!

Utóirat, hogy egy apró kritikával is éljek:

A borospolcon (megszámoltam) 24 ország borai kínálják magukat; van itt a chileitől kezdve a bolgáron keresztül a románig és a dél-afrikaitól az ausztrálon át a szlovénig.

Magyar bor nincs. Egy se.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.11. 16:40:08

@escargot: nem is kell, már láttam írásban...

@tiboru: én a héten három jó nevű belvárosi helyen ittam sört, azelőtti héten meg Prágában. Többet nem iszom Pesten sört.

escargot 2011.11.11. 17:01:42

@Professor Pizka: Részben én is. Élőben azért még keményebb volt.

A prágai sörök valóban jobbak (ennek van pár oka, talán a legfontosabb a sokkal gyorsabb forgásból adódó lehetőség a pasztörizálatlan tanksörök tartására-csapolására), viszont amíg nincsen cseh kocsma Budapesten, addig sörben sajnos nem lehetek finnyás. Illetve de: kereshetek olyan helyeket, ahol aránylag friss csapolt Pilsner Urquell-t adnak.

escargot 2011.11.11. 17:03:17

@tiboru: Ellenben a német hard diszkontok hazai üzleteiben elég sok, elég jó magyar bor van (neves termelők is), megfizethető áron.
(Ebbe na kérdésben kivételesen igyekszem patrióta lenni, bár érdekesek a kaliforniai, spanyol és egyéb cuccok is. A múltkor azért a francia ciderre elcsábultam.)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.11.11. 17:22:19

@escargot:

Nekem az utóbbi időben a dél-afrikai Nederburg tűnik ár/érték szempontból az egyik legjobb választásnak. Idehaza 2200-2600 forint egy palack, a sógoroknál 4,99 ajró. Ha sokat akarsz spórolni, vegyél 15-20-at egyszerre :-)

escargot 2011.11.11. 18:05:13

@tiboru: Annyiért már tudhat valamit.
Egyébként szándékosan próbálom kerülni a külföldi borok (túlzott) fogyasztását: kell legalább egy kategória, ahol hiszek a magyar minőségben. :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.11. 18:12:42

@escargot: Borból lehet jókba botlani, szinte mindenhol, a baj inkább csak a lutri jelleg, az ember nem vesz hatféle bort, hogy az egyik majd jó lesz, így lehet hogy a tipp nem jön be.

A stabil minőségű borok mögött meg az ember vegyipari csodákat sejt.

Na mindegy, úgy veszem ki mindkettőtökkel személyesen is meg tudjuk ezt vitatni holnap egy palack Chateau de Tablettes mellett :-)

spájzcetli 2011.11.11. 18:26:49

… a Lidl-ben a görög, kecskecsecsű, feszesen kemény, duzmankodóan nagy szemű, sárgába forduló (érett!) szőlő árát (380 Ft/kg) - kicsit drágállottam… Kimentem a piacra. A termelőnél a fonnyadt szárú, aszott szemű otelló 350 Ft/kg volt… Én meg nem vagyok hülye (=turbómagyar!), visszamentem a Lidl-be… (tudnék még mesélni!... Szombaton a békéscsabai piacon flangáltam… Uram-Atyám!... Kiss Ferenc sajtos standját kivéve, maga az igénytelenség csimborasszója!... És hogy mi van ott fűszerpaprika fronton?!!!... Csodálom, hogy ma nem következett be a világvége!... Pedig országunk már erre beérett!!!)

migueldiez 2011.11.11. 20:32:48

A környékünkön lévő jó pár bolt közül valóban még a labancoké a legjobb :);
míg a környező piros-fehér-zöld emblémás boltokban nem lehetek mindig biztos, mit adnak "sajt" illetve ilyen-olyan felvágottak címén, addig ott mindig ugyanaz van a csomagolásban, és még azt lehet is érezni, hogy konkrétan az van benne, ami rá van írva. És amint valaki említette, ezt magyar forrásból tudják biztosítani - bár most mintha rájuk akasztottak volna valami versenyhivatali bírságot a témában.
(Sőt - bár nem mintha tonhal nagyhatalom lennénk, ezért ez OFF: múltkor volt egy teszt a Tudatos Vásárlók Egyesületének honlapján, amelyben az ALDI tonhalkonzervje az elsők közt végzett, abból a szempontból, hogy mennyire fenntartható a módszer, ahogyan halásszák a cuccot - tehát ilyen szempontokra is ügyelnek:
www.tudatosvasarlo.hu/cikk/termekteszt-tonhalkonzervek )
Ja, nem nekik dolgozom - és részvényesük sem vagyok. :)

escargot 2011.11.11. 20:42:43

@migueldiez: Néhány termékükért valóban megkergették őket, de pl. a felvágottakon azt is feltüntetik, hogy Pick meg EfEf Kft, így azok aránylag biztosan magyarok.

Viharkabát 2011.11.11. 21:16:42

Önöknek el tetszett felejteni az örökérvényű mondatot: " Magyar seggbe magyar lófaszt!" /Lengyel László: A Fortinbras ügy/

A Chateau de Tablettes az a cucc, amit szőlőérzékenyek számára ajánlanak? :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.11.12. 15:32:04

Érdekes dolog ez. Azelőtt én tényleg imádtam a magyar kaját, és meg voltam róla győződve, hogy nincs annál jobb a világon. Mostanában, ha hazajárok, kb két napig élvezem az otthoni ízeket, azután kezdek megcsömörleni tőle. Nulla változatosság, gyenge minőség. Aztán néha rábukkan az ember valami isteni mangalicakolbászra, vagy európai értelemben vett cukrászsüteményre, a borok között meg kifejezetten sok jó is van. Szóval tudunk mi, ha akarunk, csak valahogy mindig az van, ahogy Zorán énekelte: "langyos a sör, de nekünk így is jó..."

Iustizmord 2011.11.12. 17:21:19

az ismeretlen katona margójára szóló gasztro-ökonómiai bejegyzés dícséretet kap. először kisujjeltartva mentem be a Lidl-be, női ruhába öltözve, nehogy megismerjenek, de ma már büszkén vallom: a Lidl a MI AUTÓNK! továbbá a Lidl fagylaltválasztéka is nagyszerű, és olyan cuccokat árulnak kampámnyba', amire kurvára semmi szükségem (pl ipari iratkapocsbelövő) de jó megvenni mer van és occó. Lidl for president, továbbá CBA sucks

Roan 2011.11.12. 18:42:19

Személyes kedvencem, hogy rengetegen kampányolnak a magyar élelmiszer mellett, de hogy mi számít magyarnak, arról már megoszlanak a vélemények. Jobb helyeken jelöléseket vezetnek be az eredet és a minőség megekülönböztetésére, nálunk erre van vagy 6-7 féle jelzés, teljesen átláthatatlanul.

Nem baj, majd ha a CBA és a farvizén feljövő Coop uralja a hazai kiskereskedelmet, na akkor eljön a jó világ;)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.11.13. 16:29:25

hmmm... én eddig azt hittem, hogy ez az én személyes, különbejáratú nagyvilági nő modorosságom, hogy én utálom a magyar élelmiszereket, és ha végre kidob a fene ausztriába, az az első, hogy szanaszéjjel vásárolom magam, mert ott lehet olcsón parmezánt, articsókát, csokit, felvágottat (utálom a magyar párizsit, de az osztrák az valami kurvafinom), be-rote-grützézem magam, fokhagymás-olivabogyó, olivaolaj, szardella, kapribogyó, minden szar, ami csak létezik, és itthon nem, vagy csak aranyárban kapható.

ja, és ruhát is ott érdemes vásárolnom, mert ott van méret, itthon csak a 34-es csatos-strasszos csivavakurváknak, meg a bálnaméretű 46-52-es bizniszteheneknek terveznek, elfogadható 40-48-as méretű, visszafogott, nem köldökig kivágott, egyszerű, igényes anyagból, jólszabott középút nincs. vagy ha van, az 30 ezernél kezdődik.

2011.11.13. 18:46:45

Én már ezt kb 95 óta űzöm, amikor megnyílt felénk az első Plusz:) A Lidlben jobb a felvágott és húsféle választék, de az Aldiban nagyon jó ruhafélék vannak. A tejtermékek közül is sok régóta magyar gyártmány, úgyhogy emiatt sincs lelkiismeret furdalás:)

beste 2011.11.18. 21:46:30

Én pedig a helyi piac helyi termelőitől vásárolok. Ismerek mindenkit (na jó, úgy nagyjából), mindig jó árut kapok. Tejért barátnőm apjának a tehenészetébe,pékáruért a helyi pékhez. Szóval havonta kábé 1x kell mennem valami áruházfélébe - akkor is inkább a Lajtán túlra futok át. (Ha megszorulok, és nincs kedvem 260 kilométert vezetni, akkor a piacon vannak olyan árusok, akik átmennek, csak egy mélt kell írnom, hogy mit hozzanak házhoz...)
Mosószert a kamionos haverok hoznak.

Nesze neked szürkegazdaság. Mentségemre legyen mondva, a havi fizetésem utáni cég+saját járulékból, adóból minimum 2 család élne meg tisztességesen....

beste 2011.11.18. 21:49:45

@Roan: Magyar élelmiszer???? Röhej. Az egyik áruházban egy magyar húskereskedő cég adja a húst. Nem mellesleg heti sok kamionnyi mennyiségben szállítottuk nekik az ír disznóhúst. Az EU-s kumulációs szabályok szerint már egy átcsomagolás miatt is magyar származású tud lenni egy áruféle. Visítsak???
süti beállítások módosítása