HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Gyertek hegeszteni

2011.12.17. 12:03 Professor Pizka

Ugye milyen furcsa volt a fater, mikor tizennégy évesen azzal baszogatott, hogy flexeljél fiam, fúrjál fiam, faragjál fiam, csináljuk meg a filegóriát, a tetőlécet, tekercseljük meg a fűnyírót, zsírozzuk meg a trabantot, szintezzük be a polcokat, előbb fúrunk, aztán a dübel, alátét, hogy felfeküdjön szépen a lemez, feküdjön a spájszer, feszítsél rá, tartsál rá a cechammerrel, mosd el az ecsetet!

Ugye, már így kicsit felnőve milyen jó az, hogy megvan a festés, a marás és a csiszolás. Nem, igazából öregszünk mink is.

De mi van ha nem? Mármint öregszel te is, kedves célközönség, és ráadásul kütyümániás is vagy, de a Sennheiser meg a Garmin már valahogy mindenkinek van. Ott van az OBI-ban kirakva a Bosch fúró, SDS tokmány, 2,7 joule ütőenergia, fordulatszám, érintésvédelem...

Ugye hogy hangzik olyan jól mint a Samsung Galaxy S9200 II? Meg lehetne vele menőzni, hogy te dí-áj-vájoltad a polcot, egyáltalán... meg lehet venni a DIY magazint. De nem megy, mert hiába vettél kertes házat, még a füvet sem tudod lenyírni?

Apád irodalomtörténész? Szociológus? Egy kockás szvetteres alak mellett nőttél fel? Pech, de nem baj.

Gyere hegeszteni!

Két hetes bentlakásos tréningünkön igazi apapótlékok tanítanak meg a ház körüli dolgos családfői teendőkre, amely után a csajok nemcsak le akarnak majd feküdni, hanem rohangászó kiskölköket szülni neked, akiket majd te már felszabadultan buzerálhatsz mindenféle ház körüli fúrás-faragással.

Mit kell hozni? Semmit. Mindent biztosítunk. A tanfolyam elején idősebb, inkább már nagypapakorú oktatóink a "nem kell az a sok ficsúr modern gép, pontosssan kell vésni, szépen feküdjön fel a szerszám"  hozzáállással oktatnak, a második modulban pedig főszponzorunk a Makita szerszámgépgyár termékeit biztosítjuk térítésmentesen.

Temakita:

Első nap: ismerkedés, munkavédelmi oktatás. Imre bácsi, a munkavédelmi oktató vidám sztorijai  levágott kezekről-lábakról, seggbe feldugott CO gázról, felrobbant belekről, szikrától kifolyt szemekről és más effélékről. Pinás viccek.

Második nap: Faipari munkák 1. Feri bácsi, aki asztalos, segít firészelni, faaprítás, ismerkedés a fűrészgépek fajtáival. Pinás viccek.

Harmadik nap: Fa és ecset. Glamúr helyett lazúr. Lenolajkence, beeresztés, xyladekor, csónaklakk, pácok. Pinás viccek.

Negyedik nap: elektromos kapcsolások. Géza bácsi tanít foglalatot szerelni, kiesett konnektort visszatenni. A bűvös fázisceruza. Pinás viccek, avagy hogy dugta meg Géza bácsi azt a némettanárnőt, amikor gyanús lett hogy a héten már harmadjára zárlatos a szendvicssütő. Tudjátok fiaim az a fajta, amelyik ilyen zöld volt és recés belül és volt vagy tíz kiló, nem úgy mint a maiak. Nem volt szabványosan földelve, naszóval a csaj csak pislogott én meg...

Ötödik nap: Heftölés. Tekintettel Géza bácsi előző napi érintésvédelmi oktatására (amelyik pinás viccekbe torkollott) ívhegesztő tanfolyam. Az eddigre ujjatlan-árambaszta-éterhigító mérgezett invalidusoknak a Bourne trilógia megtekintése. A többieknek testkábel, indulófeszültség, áramerősség, hegesztőpálca, varratok, zárványok. Vidám sztorik a hegesztés köréből, avagy hogy heftöljük oda a másik bögréjét a radiátorhoz. Pinás viccek.

Hatodik nap: dolgozzunk fémmel! Mivel sikerült megtanulni hegeszteni, csőhajlítás, darabolás. Térlátási tréning, avagy vágjuk gérbe a csövet! Csőfajták: colos, metrikus, rozsdamentes, horganyzott. Mesél Laci bácsi. Pinás viccek, fallikus utalások colos csövet lóbálva.

Hetedik nap: gyün a víz. Nyomóoldali vízszerelés. A strang fogalma. Kóc, csőfogó, csőhajlítás benzinlámpával. Köpd meg a kócot fiam, a csajtól kérjél rá niveát. Pinás viccek Jani bácsitól.

Nyolcadik nap: eldugult. Duguláselhárítási praktikák. Vidám sztorik zsírúj mosogatógépekbe belerobbanó szarról, általában, mindenfele robbanó szarról. Kálmán bácsi pinás viccei.

Kilencedik nap: Egy nap a kertben. Metszési praktikák, majd elhalt gyümölcsfák eltávolítása. Marci bácsi kertjében van josta. És naspolya. De főleg Josta. Kitűnő hibrid. Madáretető gyártás. Pinás viccek, avagy Marci bácsi hogy csinálta meg a szomszédasszonyt a jostabokor mellett.

Tizedik nap: felkészülés hazamenetelre, Makita termékbemutató. tesztírás pinás viccekből. Utolsó jó tanácsok az oktatóktól. Aztán tövig neki,fiam.

Így ledolgpoztátok hátrányotokat, igazi magyar Férfiként élhettek tartalmas családfői életet.

Aki esetleg még udvarlási fázisban végezze el kétnapos ráképzésünket, beszélgetés az apóssal témakörben. Kérésre részletes bemutatót küldünk.

A tanfolyamot a Dreher Sörgyárak Zrt. a  Kőbányai Világos (zöld üvegben!) támogatta.

 

104 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr803470763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.12.17. 12:46:50

Pizka, felveszel szakoktatónak?

Kicsi Kacsa 2011.12.17. 12:49:57

Beíratom az ex férjem. Ő az a típus, aki azt mondja, azért dolgozom (azért keresek pénzt), hogy szakembert hívjak, ha meg kell csinálni valamit (lásd még Fekete István: Tüskevár; Bütyök és a hordár esete). Én meg az ellenkezője, basszus, anno tanították a konnektortbekötést GYAKORLATI FOGLALKOZÁS!!! - nem vicc, nekem még az volt ált. suliban - órán, reszeltünk, fűrészeltünk, csiszoltunk, persze varrtunk is meg nyolcadikban főztünk is.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.12.17. 13:08:04

@Professor Pizka:

Tudom tanítani a szerelvényezést, a Makita gépek itt vannak kisujjban (meg van egy halom makitás pólóm és kapuncis melegítőm is), és a villamos ívhegesztéshez is konyítok.

Kismy 2011.12.17. 13:58:10

technika órán nálunk is volt gyakorlati. de mikor fordítva szereltem föl a biciklipedált, lendületesen induló szerelői karrierem derékba tört. a fából faragott kiskocsit is a tanár készítette el helyettem, majd az osztályzásnál megdicsért ügyes munkámért és ötöst adott.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.17. 14:32:42

@Kicsi Kacsa: en egyszer csinaltam ordoglakatot es ugye a csucson kell abbahagyni...
exferjeddel egyetertek, bar en azt szoktam mondani Marynek, hogy a szereloknek is meg kell elniuk valamibol, ott a csaladjuk, asszony, gyerek stb.

telkoe 2011.12.17. 14:33:43

A hegesztes es a cso erdekelne, hol lehet jelentkezni?
zold uveges kobanati, kek cejg munkasruha van, micisapkat beszerzek.

kpityu2 2011.12.17. 14:37:41

Ilyesmit úgy 13-14 éves korában le szokta tudni a férfiember.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.12.17. 14:40:11

Baszdmeg, pizka, index főoldalra kerültél!

Make Valamit · http://make.blog.hu 2011.12.17. 14:45:36

hehe, géppark itthon (panelcsávó) 750W-os fúró az apró dolgokhoz, 1200W-os ütvefúró a komolyabbakhoz, körfűrész, dremel (öregeknek: miniplex!), reszelők, csavarhúzók, fémfűrész, CroVa szett, villáskulcskészlet, satu, akkutöltő.
Pina nincs. De tudok pinás vicceket.

venszivar 2011.12.17. 14:53:37

@Kicsi Kacsa: Talán azért az exed, mert nem jól "HEGESZTETT" ?!?

venszivar 2011.12.17. 14:54:12

@Make Valamit: S hol marad, @Kicsi Kacsa: hegesztő trafója ?!

tekasztorik.blog.hu 2011.12.17. 15:06:01

szerintem rokonlelkek vagyunk :DDDD

Kicsi Kacsa 2011.12.17. 15:07:35

@venszivar: a hegesztéssel nem volt baj, csak annyi, hogy úton-útfélen hegesztett, míg én otthon vagy a dolgozóban voltam :D

venszivar 2011.12.17. 15:08:44

@Make Valamit: szólj ! @Kicsi Kacsa:-nak ! Ő biztos tudta, tudja, hogy azzal a szerencsétlen exével, mit akar hegesztetni ! Akkor ""fogod a pina"" kezét az meg kiosztja a melót.....!!!

Lehet, hogy a Nemzetközi Űrállomáson,kell melózni!
Akkor pedig fog kelleni, még egy segéd motoros, 1,5 órás tanfolyam ! :)
Ne a pinával foglalkozz ! A hegesztendő feladatra koncentrálj !
Majd én addig is dugok, nyalok, maszatolok, s talán még hegesztek is, amíg pihenek 2-3 punci közt.
Hú lehet, hogy sok volt a konyak. :):D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.17. 15:10:04

@tekasztorik.blog.hu: jaja, a napokban ajánlották a blogod. Fáj :-)

venszivar 2011.12.17. 15:12:34

@Kicsi Kacsa: :DDDDD Akkor nem kellett volna otthonról elküldeni, hanem annyit használni a hegesztő pálcáját, hogy másnak már NE MARADJON !
VAGY A PÁLCÁBÓL V. EREJÉBŐL V. KEDVÉBŐL.......:)D

venszivar 2011.12.17. 15:15:55

@Kicsi Kacsa: Összezavarodtam ! Te küldted el hegeszteni, de arra panaszkodsz, hogy sokszor máshol hegesztett.....! Ráadásul a EXEDET !?
Akkor már mit foglalkozol vele, ha az exed ?!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.17. 15:25:21

@tekasztorik.blog.hu: az utóbbi időben viszonylag kevés a vidám írás, de ha kicsit visszább mész, vannak.

2011.12.17. 15:28:37

ilyen öreg figurák voltak emlékszem műszaki oktatáson mikor anno csináltam a jogsit 1997-ben :)
Pinás viccek, skoda-szag, pinás plakátok a műhelyben, anekdoták a leghülyébb vizsgázókról, hova lett a motor a skodából poén elsütése, stb. stb.
:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.17. 15:32:27

@[HPhD]Blokkolnam: a skodarol jut eszembe
kijott valamelyik uj skoda meg nagyon az atkosban, nezegettuk az auto-motorban es ezlol a fedele asszem jobbrol balra nyilt /a csomagtarto ugye/ erre mondta a csavo, hogy nem jo megoldas, mert nem fersz hozza a motorhoz, ha szerelni kell...
tudom, hogy nem jo vicc, de megtortent

tekasztorik.blog.hu 2011.12.17. 15:34:47

@Professor Pizka: elzavartam hozzád az olvasóimat :) sok sikert és csak így tovább, nagyon jó vagy!!!!!!!!!

DDD3 2011.12.17. 15:56:09

@Professor Pizka:
Én elkezdenék erősen gyanakodni arra, hogy tekasztorik.blog.hu csak társkeresési taktikát váltott... ;)

Amúgy hiánypótló az írás, de komolyan, a tanfolyam is az lenne ;). Ha van a templomi esküvők előtt felkészítés a házasság rögös útjára, akkor ennek is lennie kellene simán.

tekasztorik.blog.hu 2011.12.17. 15:58:16

köszönöm. egy élmény volt kölcsönösen egymás f*szát... :))))

amúgy tényleg jó vagy nyomjad vaze!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.17. 16:02:46

@DDD3: az a helyzet, hogy zárványosan hegesztek, egy fél napot elpiszmogok a lefolyó szifonnal, rühellek fát hasogatni, ráadásul csak két fúró, egy kalapács, egy crova készlet, egy villás crova készlet, néhány csavarhúzó meg fogó van itthon, meg wd 40 és asszem van valahol egy kis flakon gépolajam.

Ilyen szar városi lúzerként az ember a blogjával csajozik :-)

DDD3 2011.12.17. 16:06:11

@Professor Pizka && tekasztorik.blog.hu:
Jól van, látom, szép csendben össze is melegedtek itt.

vgabriel 2011.12.17. 16:17:02

Hát egy ilyen okítás nekem is jól jönne. Nem csak a pinás viccek miatt.. :)

spájzcetli 2011.12.17. 16:24:27

…éjjel álmom volt – rém… 2039-et írunk. Orbán, a róla elnevezett 214.sz szakmunkásképző intézet inszeminátori szakán tart előadást a nem orrtodoxa gazpoletikai alapvetésekről. – Honfi véreim! Amit most elmondtam, azt úgy kell tudnotok, mint a víz képletét: H2SO4!...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.17. 16:36:30

Pizka barátom, mondom én neked, hogy már nem sokáig leszel rétegblogger! :))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.17. 16:38:32

@altoid: 1. hát lehet :-) 2. te csak szalszázni tudsz fiam vagy segítesz légteleníteni az IFÁ-t?

spájzcetli 2011.12.17. 16:47:31

@Professor Pizka: :)) Bocs!... figyelmetlen voltam, máshová koccantottam a pálcám. Pedig pajzs nélkül (behúnyt szemmel) is prímán hegesztek - mondjuk, a feleségem ne kérdezd... :)

Celtic 2011.12.17. 16:50:59

Ez a "pinas viccek" a modorosrol jott? Mar ugy ertem, onnan jutott eszedbe?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.17. 16:55:34

@Celtic: nem is tudom, tegnap egy előkelő pesti pubban (érted: pub)kiváló barátom a negyedik sör után azon merengett hogy ezek a mai fiatalok már semmit se tudnának megszerelni. Mondtam,megvénült, erre ittunk még sört és pinás viccekkel szórakoztattuk kissé már cseppfolyós állapotban a megértő pultoslányokat.

Celtic 2011.12.17. 17:38:48

@Professor Pizka: Asztmas (erted: az mas). Csak olyan szepen kapcsolodott a modoros blog bejegyzesehez, azt hittem, az inditotta meg a gondolatok folyamat. De ha egy pub es egy regi barat volt, akkor az volt.

Es most valami egeszen mas: kivetelesen en is a facebookrol talaltam ide, lattam a 40 commentet es megereztem, hogy cimlap, gratulalok! Mar csak azert is, mert altalaban az rss olvasobol latom az uj posztot es ha idom engedi, elolvasom. Jo erzes, hogy cimlapos is lehet.

Amugy (szamomra) ez volt az elso posztod es (szamomra) a legjobb:
raerunk.blog.hu/2011/04/29/korszeru_hivatal

De ez most szinte veri :)

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2011.12.17. 17:42:50

Kimaradt, hogy a sört és a dinnyét a CO2 oltóval kell hűteni a nagy nyári melegben.
Általános iskolában mi is gyártottunk dobozt fából, csináltunk üvegező kalapácsot, aminek a nyele is fém volt, megtanítottak forrasztani és villanyt szerelni, de nem maradt ki az ásás (nem áskálódás), kapálás és hasonló kerti műveletek elsajátítása a metszés mellett.
Fiatal jány koromban a középiskolában elektrotechnikát tanulva természetes dolog volt, hogy jött a mester akinek 2 szakmája volt, ezért ő kvalifikált szakmunkás vótt. Ő mondotta, hogy "gyärekek a kälapálás műűűvészet", így csináltunk äläménium tálkát, és reszeltünk lakatpántot a szekrényre.
A reszelés során megtapasztaltuk, hogy mekkora "fless", ha kardozni kezdünk a 30 centis reszelőkkel. Széépen szikrázik.
Jó vótt na.
A legjobb az, ha van az ismerősök között egy gépészmérnök. Alap, hogy a gépészmérnököknek mindent tudniuk kell, olyan nincs, hogy valamihez nem ért. Természetesen a cipőfelsőrész készítéshez is értenie kell.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.17. 17:55:55

@Celtic: persze, hatott az is, de annyiból nem írtam volna meg, kellett hozzá a tegnapi ivászat. Bazmeg lassan irodalomtörténetileg elemzem magam. Magyartanárnőm az érettségi banketten: "csak tanítanom ne kelljen téged"

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.17. 17:56:42

@Professor Pizka: Hát mivel nálunk a zasszonynak diplomája van hegesztésből (és igen, mindent megszerel), fel vagyok mentve...

Szalacsi_Dezső 2011.12.17. 18:02:25

Ifát lehet szerelni? Vagy legalább robúrt? Mer akkor megyek. :-))
Kellett már ez, öreg csontjaimnak.

szellőláb 2011.12.17. 18:06:30

Gratula a címlapért! Nem feltételezem, hogy nem tudod, de emiatt ne kóstolgassanak "the two favorite tools of a redneck: Duct tape and WD-40" Ezekkel a hozzám hasonló kétbalkezes is képes szinte minden kihívást kezelni. Amúgy nekem gyerekkoromtól a "heggesztés" autentikus

Celtic 2011.12.17. 18:10:19

@szellőláb: Informatikuskent en is hasznalom, hackeles ertelemben. (hackeles meg nem betores, hanem atalakitas. Mittomen, xy program mukodesen alakitani, hogy ugy mukodjon, ahoyg szeretnem.)
Na, ez heggesztes. De amugy ifjabb koromban vasutijarmu-szerelokent hegesztettem, bar azt meg leginkabb a taknyolas szo fejezte ki realisan.

gaspen (törölt) 2011.12.17. 18:15:11

Kertes házban nőttem fel , apa nélkül magamtól tanultam meg ezeket a dolgokat, nem is kell a lakásépítéshez "szakembert" hívnom :-) Dekurva büszke vagyok magamra :-D Jópofa írás, tisztára ilyen volt a szakközép :-)

szellőláb 2011.12.17. 18:17:14

@Celtic: Amikor én gyerek voltam, az informatikus mint olyan, nem létezett. Akkor még minden az volt, ami: pl. senki nem hívott egy betörőt hekkernek. Volt persze hekk is, de az tök mást jelentett, és kár ebbe belemenni. Az biztos, hogy akkor még a szar is krémesebb volt.(mereng a múlt dicsőségén)

szellőláb 2011.12.17. 18:31:33

@Celtic: valamit elfelejtettem: a taknyolók az igaz "heggesztők". Sajnos, nem szakma specifikus (lásd építőipar)és azért (is) tart itt ez az ország, mert az ilyenek is megélnek.

Celtic 2011.12.17. 18:34:40

@szellőláb: En sem mondtam, hoyg gyerekkoromban informatikus akartam lenni :) Akkoriban csak az erdekelt, hogy miert kell odamenni a fekete-feher tevehez, hogy atkapcsoljak a kettesre (hetfon persze nem volt ilyen gond), es nagyon szerettem volna kenyelmesen gombokat nyomogatni. Aztan otodikes koromban lattam az elso szamitogepet ( nem C64 vagy Spectrum volt, de amolyan Spectrum-szeru) es rogton beleszerettem. Aztan eltelt negyedszazad es vegre nem csak hobbibol foglalkozok ezekkel a kutyukkel :)

Csak azt akartam mondani, hogy a "heggesztes" es a "hegesztes" az nalam ket kulonbozo fogalom. Az elso olyan Mekk Elek-szint, a masodik meg El Topo-szintje :)

szellőláb 2011.12.17. 18:43:49

@Celtic: "a "heggesztes" es a "hegesztes" az nalam ket kulonbozo fogalom. Az elso olyan Mekk Elek-szint, a masodik meg El Topo-szintje :)" Igen!

Celtic 2011.12.17. 19:01:39

@szellőláb: Jaja, egy velemenyen vagyunk. EGy a zaszlo, egy a tabor, egy a velemeny!

sexycsajszi · http://goo.gl/QchxK 2011.12.17. 19:05:36

akár de ha ránézel erre: goo.gl/QchxK
akkor meglátod hogy nem

Celtic 2011.12.17. 19:08:27

@sexycsajszi: Remelem, Geza bacsi teged is meghegeszt a heggesztopisztolyaval, nem csak celba lo vele...

becsoccsent 2011.12.17. 19:10:54

beiratom az asszonyt. ugyis o csinalja mindezeket itthon.

Haloperidol 2011.12.17. 19:30:40

"Tudjátok fiaim az a fajta, amelyik ilyen zöld volt és recés belül..."

aztakurva, eloszor azt hittem, hogy a megdugott nemettanarnorol van szo...

:D

Kopi3.14 2011.12.17. 20:10:04

@Make Valamit: Ha nincs pina, az elég szomorú. Tenni kő ellene!

venszivar 2011.12.17. 20:28:32

@Kopi3.14: A punci ellen ?! Azért TENNI KELL ! AKKOR "LESZ" !

zum trucc 2011.12.17. 20:58:59

Zseniális bejegyzés. Sőt, genitális.

gepataki 2011.12.17. 21:09:05

eleve rosszul indul, a heggeszt szo helyesen irva hegggeszt.
javit, leul.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.17. 21:17:52

amugy nalunk a szxarst hivtak egyesek heggesztesnek
de nem tudom miert?

Kopi3.14 2011.12.17. 21:21:46

@venszivar: A nemlét ellen. Hogy legyen. Persze nem orvosi segítséggel.

andben_ 2011.12.17. 21:22:57

20 sor kód megírását többre tartom, mint ezt az egész baromságot, amit természetesen ugyanúgy fél kézzel megcsinálok csak nem verem utána magam a földhöz...!

becsoccsent 2011.12.17. 21:24:29

@venszivar: mivan, tata, a kisunokak lehoztak a padlasrol a 60 evvel ezelotti fenykepeket? :P

venszivar 2011.12.17. 21:56:52

@becsoccsent: Legyen úgy........hülyegyerek !
De azért a tata még három méterről belehugyozik a szádba, pláne, hogy ekkora a pofád ! :)))
úgy rémlik, te egy régi faszopó vagy ! :D

Demidoux 2011.12.17. 22:00:48

Én beíratkoznék! Mikor is indul? Előképzettségem megvan, de mindenen leht javítani. Főleg a vicceken. :)

SvenH. (törölt) 2011.12.17. 22:03:18

@Kicsi Kacsa: "Ő az a típus, aki azt mondja, azért dolgozom (azért keresek pénzt), hogy szakembert hívjak, ha meg kell csinálni valamit"

Hazamegy a férj a munkából és mondja neki a felesége:
- Drágám! Elromlott az ablak meg kellene csinálni!
Mire a férj:
- Mi vagyok én ablakszerelő?! Dehogy csinálom meg!
Másnap megint hazamegy a férj a munkából és mondja neki a felesége:
- Drágám! Elromlott a csap, meg kellene csinálni!
- Mi vagyok én?! Csapszerelő?! Dehogy csinálom meg!
Harmadnap:
- Drágám! Elromlott a sütő! Meg kellene csinálni!
- Mi vagyok én gázszerelő?! Dehogy csinálom meg!
Negyedik nap hazamegy a férj és látja hogy minden meg van csinálva s kérdi a feleségét:
- Kint volt a szerelő? Látom minden meg van csinálva!
- Nem, a szomszéd csinálta meg.
- És mit kért érte?
- Azt mondta, hogy vagy sütök neki egy tortát, vagy lefekszem vele..
- És te mit válaszoltál neki?
- Mi vagyok, én cukrász?!

2011.12.18. 08:19:21

Tudom, hogy humornak szántad, de ha lenne ilyen beíratnám a jogász exférjem.

Ha egyszer hirdetést adnék fel csak is "Humán értelmiségiek kíméljenek" jeligére.

venszivar 2011.12.18. 08:54:18

@Frengi: Miért van az, hogy te is meg @Kicsi Kacsa: is az EX - eiket akarjátok beíratni !?!
Miért nem engeditek el őket, miért "ba..ogatjátok", még szegényeket ?!
Nincs új ? Kiket szekáljatok ?! :):D
Vagy netán nem jól heggggesztettek meg titeket ? Így, ezért azt szeretnétek, hogy az "újaknál", már jól muzsikáljanak...... ?!? Rendes lányok lehettek. :):D vagytok !

zsitva 2011.12.18. 09:29:36

Jól kel nősülni.
ex nejem minden ilyen fúrás-faragást ezermesterséget tudott, tud. Ráadásul szerette csinálni. 3 éves házasként megkérdezte: Mit szólók ahhoz ha készít a nappaliba egy bonyolult sarok plusz .......szekréyt?
Megcsinálta. A szekrény hét szögletű volt 3 volt hozzá két csatlakozó elem.
Ne valami icike pipere szekrényre gondoljatok.
Kb. 240 cm magas volt, kb. 3 méter széles és sarok rész miatt bonyolult.
Utolsó szögig csapolásig mindent kézzel csinált.
Szállította haza, vállán, a 2 méteres darabokat a trolin, amiket különböző ezermester boltokban az Ő rajzai alapján vágatott méretre.
Díszítette, fényezte, stb.
Végig élvezte elvi támogatásomat.

hhh. 2011.12.18. 10:15:37

Ez jó kis írás. A többi ...

venszivar 2011.12.18. 10:20:56

@zsitva:Hogy hívták az ex nejed ? TIBI ?! Akkor tán azért "tett lapátra", mert már kamatyolni is tudott egyedül !?! :))) Ami nem is olyan nehéz ( de szerintem legjobb, ha két ellenkező nemű szeretkezik!!!)
Esküszöm, hogy van egy ism., a neje fűvel fával, mindent megcsináltatott, persze néha magamagát is.
Egyszer csak megunta s úgy húszon év után lelépett.A töketlen férj azt híresztelte, hogy NEM ám egy hapsi miatt hagyta ott, hanem egy nő miatt ! :))) Biztos az is ezermester volt. :DDD

El Visco Stello (törölt) 2011.12.18. 10:51:11

Vegyes(értelmiségi-kétkezi) házasságban élek, nekem nagyon kell vigyázni, hogy mit és mennyit javítok meg, mert hamahama primitívnek néznek.

venszivar 2011.12.18. 11:01:30

@El Visco Stello: Akkor tán néha lassító sztrájkolj :))) Ha jól gondolom a "felállást" :D
Mert, ha már nagyon kellesz, akkor lesz respekt, legalább pár órát, pár napig. :)))

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.18. 11:12:15

@tekasztorik.blog.hu: Hűbanyeg, megnéztem a tékasztorikat, a feleségem meg azóta morcos, hogy felébresztettem a nyerítésemmel. Na ezért nem indítok blogot én, elrémiszt a konkurrrrrencia!

Apropó, a madárpók tényleg arról kapta a nevét, hogy időnként madárfiókákat is elfogyaszt - csak miheztartás végett.

El Visco Stello (törölt) 2011.12.18. 11:22:42

Egyébként meg az inverteres hegesztőgépek korában simándi lehet a hegesztés egy Galaxy app. Két lyukkal(testkábel, munkakábel) több az oldalán, na bumm.

El Visco Stello (törölt) 2011.12.18. 11:49:01

@hagyma: Tévesen, mert a xarás az kábelfektetés és a részegenalvás a hegggesztés.

2011.12.18. 13:35:59

@venszivar: Tudod, ez úgy van, hogy amíg az ex az én lakásomban lakik, én fizetem a rezsijét, én veszek neki ruhát, és pótolom ki a szociális segélyét, addig teljesen rendjén valónak tartom, hogy időnként baszogassam ha úgy adódik a helyzet.
Ha nem is várhatom el, hogy a lakáson értéknövelő beruházásokat eszközöljön, de az lenne a minimum hogy legalább az állagmegóvásban részt vegyen. Ha tevőlegesen nem is, leglább annyira hogy ne hagyja elkurvulni az általam fizetett mesterembereket.
De ez egy jogásztól már túlságosan is nagy teljesítmény lenne.

Ezért - a rossz tapasztalatok miatt - most ott tartok, hogy nem adtam pénzt az elromlott villanybolyler kicserélésére, majd ha jövő nyáron haza megyek akkor veszek újat, és felügyelem a mestereket a munkálatok során. A nyáron 2 db vízcsapot kellett kicseréltetnie, nem neki kicserélni, csak felügyelni, hát katasztrófa volt, már ott kezdődött, hogy nem a megfelelőt vásárolta, majd a kb 40 ezres munkadíj kifizetése után büszkén mesélte, hogy végül is neki magának sikerült megszüntetni a csepegést az új szerelvényen.
Hát mégegyszer nem játszom el ugyan ezt. Addig marad neki a lavór, és ha nem tetszik lehet költözni.
Hát ennyi a történet.

Kicsi kacsa sztroriját majd ő elmondja.

Kicsi Kacsa 2011.12.18. 14:52:57

@venszivar: azért, mert egy szöget nem tud beverni a falba. Én meg komplett lakásfelújítást megcsinálok. Gletteléstől a laminált padló lerakásig. Függönyvarrás, fúrás, fa felhasogatása, ecetera, ami egy kertes házban meló adódik. Kivéve egy pár tényleg szakmunkát. Pölö a hegesztést.

Láttam facén Pizka, hogy csak kamu a hirdetés, de, ha mégis, véletlenül indítanál egy tanfolyást, jelentkeznék inkább. Majd mesélek pár faszos viccet cserébe a pinásokért :)

Panzer 2011.12.18. 14:54:09

Jajjjistenem, ez a poszton de nagyon rohogtem!!! :D

Elojott egy csomo emlek, amikor minket is tanitottak technikaoran mindenfele hasznos es haszontalan ismeretre.
A dolog mar onnnatol ketseges volt egyebkent, hogy a munkavedelemrol magyarazo pasasnak a ket kezen osszesen volt negy ujja... aztan elhangzottak olyan remek tippek is, hogy a gazpalack bekotesenel az esetleges szivargast nemcsak rakent szappanhabbal, hanem szappan hianyaban gyufaval is lehet ellenorizni (mondvan hogy ha rendesen meghuztad a csavart, akkor annyira biztosan nem szivarog, hogy robbanjon is, azt a kis kek langot meg el lehet fujni... aaaaarrrgh!), es hasonlok... remek volt, na. :)

Egyetem alatt aztan egy elegge lepusztult kollegiumban sikerult ugy villanyt szerelni, hogy a srac a toksotet pinceben tapintasos modszerrel allapitotta meg, hogy az illeto drot vajon a fold, vagy a fazis - szerencsere a fold volt, de tenyleg nem rajta mult.

Arra mondjuk ketsegtelenul jok az ilyenek, hogy remek motivacot adtak, hogy tovabbkepezzem magam :) - azota inkabb mindent magam csinalok otthon.

venszivar 2011.12.18. 14:59:25

@Frengi:""drágám"" ! Ja, ha fényt gyújtasz a vak számára, szegény akkor sem fog látni, de mind "ő" , mind én, így már értjük. Tán, ha egyből úgy írod, hogy munkanélküli + egy kétbalkezes,töketlen, semmihez nem értő, néhai jogász, aki talán még piás is.....?!? No nem tudom a kiszállási árakat, de én SEMMILYEN 30-40-50 perces munkáért NEM adnék 5 ezresnél többet !!! Biztos, hogy elbhassszta azt a pénzt, amiről írsz. 40 ezer forint egyeseknek két heti bére ! Mit mondott, hogy 33 szor le, meg feltették a boylert ?! Én úgy rúgnék alá, hogy szputnyik lenne belőle. Gyereketek nincs ? ki netán megszorongatná a tökeit ?!
Gyere haza én várlak ! :):D Állj a sarkadra s csinálj rendet. Ne hagyd magad lehúzni. Még azt írd meg, kérlek (kéne a "lelkemnek" !), hogy a pia jelen van a volt jogászkánál ? :):D Részvétem !

venszivar 2011.12.18. 15:13:18

@Kicsi Kacsa: Na ! Hirtelen de nagy lett a forgalom ! Felébredtél hápikám ?! Eddig kéményt béleltél ?
No talán felvilágositasz, amit TŐLED már többször kérdeztem, hogy valaki- valakik miért az EX-ükkel akarnak hegesztetni.......@Frengi: aránylag elmagyarázta. De te úgy eltűntél, mint az én arany órám a Tanácsköztársaság alatt ! Tehát mi az oka, (azon kívül, hogy egy semmihez nem értő)hogy már mint EX-et akarod hadra fogni, ha eddig sem volt használható ! SEMMIRE ! Az kiderült s el is hiszem, hogy agilis,ügyes vagy akkor mit kínlódsz egy puha pöccsel. Persze azért mert szinte semmihez nem ért, még lehet, hogy nagyon is "kemény" egy balfasz...SZERINTED, mint írtad máshol melózott :))):DDD

Kicsi Kacsa 2011.12.18. 15:21:45

@venszivar: Már ébren vagyok egy ideje, nem mindenkinek az első mozdulata kávé helyett a netet túrni.
Jól van, semmi közöm már az exhez, még annyira sem, mint Frenginek. Hála az égnek! Szenvedjen vele a 3. utódom. Csak eszembe jutott, hogy egy nyavalyás csavar becsavarásához is szakembert akart hívni. Amíg kereste a telefonszámot, kifúrtam a falban a megfelelő méretű likat, tiplit bele, csavart bele és felakasztottam a képet. És ez csak egy volt a sok közül.

Donor 2011.12.18. 15:29:19

@hagyma: Én úgy vagyok vele, hogy a szerelők/mesterek mind kutyaütők, amelyik meg tisztelet a kivételnek, az egyrészt nincs a homlokára, írva másrészt nem dolgozik kevés pénzért, annyiért meg én is hajlandó vagyok dolgozni. És magamnak aztán hétszentség, hogy rendesen megcsinálom, szóval én még kétszer annyiért dolgozok magamnak, így már biztosan megéri :D

Ráadásul tudok egy csomó pinás viccet is :D

Egy példa: Társasházunk kapuja, általában elég vacakul csukódott, de így is havonta kellet kihívni a lakatost, hogy ugyan csinálja meg. Valamit piszkált rajta, 25ezer forint. Esett az eső, kisütött a nap, és megint nem csukódott.

Elindult a vezérhangya, megnéztem az ajtót miért nem csukódik. Hát mert szarul rakták össze, nem hagytak elég hézagot a hőtágulásnak.
Buzgó szomszédnak szóltam, hogy jöhetsz segíteni, mert most megcsináljuk végleg az ajtót, flex, hegesztés, kalapálás, méregetés.

Ez fél éve volt. Azóta is úgy csukódik az ajtó mint az óramű. A lakatos pedig tőlem mehet akár segélyért is. Nem vagyok nagy lakatos szaktekintély, de azzal a barkácstudásommal és józan ésszel, gondosan odafigyelve jobb munkát végeztem mint a szagember, amivel elsősorban végre funkcionál az ajtó, másodsorban meg rengeteg pénzt megspóroltam a háznak...ami persze nem izgat engem, mert amúgy is hálátlan kis gyökerek, de másnap a szomszéd kiscsaj jött hogy neki is szereljem meg az ajtót... szóval van valami ezekben a pinás viccekben :D

venszivar 2011.12.18. 15:37:02

@Kicsi Kacsa: Az első mondatodra fekete pont ! első a fekete kávé ?!? te sem vagy jobb a Deákné vásznánál :):D Még mindig a vérét szívnád s ugráltatnád azt a derék embert ! :DDD
Ha meg "elkezdesz" diskurálni, akkor igen is pofátlanság "csak" oda böfögni s ott hagyni....., de a 90%-a, így tesz. Semmi nagy baj ! idd a kávéd s tedd, amit tenned kell s muszáj. :):D

becsoccsent 2011.12.18. 16:46:34

@venszivar: osszekeversz apaddal. mondjuk ez ebben a korban mar erheto. elmeselek neked egy viccet, biztos nem ismered:

- doktor ur, ki az a nemet ferfi, aki hetente haromszor atrendezi a szobamat?
- alcheimer!

( valojaban ismerted, csak mar elfelejtetted... de minek is szolok, ugyis elfelejted megint, tata :P )

venszivar 2011.12.18. 17:17:23

@becsoccsent: te nyomoronc ! ez vicc ? ott a zárt osztályon röhögnek rajta !? csak azért mert ők tudják, hogy te bolond vagy........:))):D

noirp 2011.12.18. 17:18:52

@IV. (Parkoló) Béla: A gépészmérnökök egyvalamit beztos tudnak: a többi MK/BME szak az mán nem is mérnök. :)

becsoccsent 2011.12.18. 17:28:38

@venszivar: hmmmm.... regebben viccesebb voltal, tata.... biztosan oregszel.

MUHHAHHHA!!! :DDD

venszivar 2011.12.18. 17:54:39

@becsoccsent: már tegnap este említettem, hogy te egy régi faszopó vagy ! most az utolsó böffentésedbe, utalsz is rá...... csak te fiatalodsz, te húgyagyú.:):D

2011.12.18. 20:20:51

@venszivar: drága vagy!
nem, az ital úgy közvetlenül nem játszott szerepet.Nem iszik többet mint én, mert nem telik rá.

De régen bizony előfordult. És ezt intőjelként mondom a bulizós-sörözős-partyzós harmincasoknak: amikor a kariert kellett volna építgetni, esetleg egy nyelvet tanulni, még egy diplomát szerezni, akkor bizony a délutánokat kellemes árnyas teraszokon sörözve, a téli estéket meg barátságos kiskocsmában tölötte.

Ezzel önmagában nem lenne baj, de olyan gyorsan elszalad az idő, az egy sörből három lesz, megint péntek - szerda -szombat, vége az évnek stb, és csak azt veszed észre a haverok folyton cserélődnek, vagy mert lecsúsztak, vagy mert elszálltak.

És elég egy rossz döntés, egy kis hezitálás, és már a partvonalon kívül találtad magad.

venszivar 2011.12.18. 22:59:17

@Frengi: Azért a pia s a semmittevés, lustaság, restség, alapból rossz combó....... Vigyázz magadra ! Tanácsot tudnék adni, de nem itt "ország világ" előtt.
Bizony ezt a harcot neked, magadnak kell megvívni.
Örülök, hogy írtál. jó éjt, szia ""aranyom"".

dimitrij 2011.12.19. 09:17:32

pinás viccek egyik - tapasztalataim szerint - kapcsolódó eleme az öreg szakiknál a srác, akinek akkor fasza volt, mint a VIMES-doboz. :) az egyik ilyen sztori szerint a srác azért volt képtelen teherbe ejteni a feleségét, mert a vimes dobo nagyságú fallosszal mindig seggbe segítette a csajt... erre legalább 6 variációt hallottam a villanyszerelőktől, akiknél gyakorlaton voltam.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.19. 09:26:06

@dimitrij: Meg az ordenáré kurva Jutka (a brigádból, a könyvelésről...) aki addig szívatta ezt a szürke egér Pistit (nem hitte el, hogy tényleg akkora fasza volt, mint a _hároméves csődörcsikónak_)amíg egy berúgós buliban fogadásból szobára ment vele aztán egy hétig nem tudott leülni és mondogatta, hogy basszátok meg, miért nem mondtátok hogy ennek akkora fasza van, mint egy _hároméves csődörcsikónak_?

dimitrij 2011.12.19. 09:53:22

a kedvenc sztorim a témában egy esztergával kapcsolatos. érintő fogást kellett vennie a nebulónak, erre egy A4-es papíron szerepeltek a lépések, melyet előre lediktált az oktató. befogta a tárgyak a tokmányba, a késsel megközelítette azt, majd az érintés után eszközölt egy egy milliméteres elmonzdulást. a kés behatolt az anyagba... ezután bekapcsolta a készüléket, a tokmány nem tudot lefordulni, így leégett a motor. :( nem simizték meg érte a buksiját.

Celtic 2011.12.20. 20:07:27

@dimitrij: Hat, ez mar a Svejkben is elofordul...Vagy a 22-es capdajaban, most hirtelen nem tudom.

konigjanos 2014.02.21. 20:07:14

Hogy mindenki rosszul írja. az kérem hivatalosan is heggeszteni....

Manfréd Sipeki 2015.09.24. 11:47:53

Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit.
süti beállítások módosítása