HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Politikaikag korrekt dürrögés

2012.01.20. 15:20 Professor Pizka

Ismerkedjünk meg a hazai értelmiség egyik legfontosabb szertartásával, a politikailag korrekt dürrögéssel!

Aki nem tudná mi az a dürrögés, azoknak, leküzdve az informatikát ideillesztek három videót, eget az Eurázsiában honos siketfajdról, egyet amerikai rokonáról az ürömfajdról, végül egyet a hungarikumnak számító túzokról:

 

 

 

Ugye hogy ugye? Magyar és európai értelmiségiek, amint meghallják, hogyaszongya: diszkrimináció!

Na pont ezt csináljuk, mi, magyar értelmiségiek Zaphod Beeblebrox másolt disszertációja miatt. Ugyan, jelentkezzen már valaki, aki elhitte, hogy ennek a vigyorgó, minden rendszerben pontosan helyezkedő, elvtelen paprikajancsinak (nicsak, egy dolog amiben egyetértek Kövér Lászlóval) valódi a doktorija?

Nem olvastuk az életrajzát? A sok diplomatáskodás, tévétorna, csajozás, reprezentálás mellett mikor írt ez disszertációt? Mikor tűrte ez az alak el, hogy házivédéseken csicskáztassák? Mikor vágott fel kiselejtezett papírokat negyedrét cetlikké, járt beragasztott kézzel az éles papírszélek miatt? El tudja valaki képzelni a szoknyabolond szépfiút, amint a MOB és NOB reprezentálás helyett kockásra üli a seggét egy könyvtárban, legyárt több száz cetlit, elcseszi, kezdi elölről, piszkozatokat csinál?

Ezt komolyan elhitte valaki? Másról van itt szó. Kiborult a bili. Aki olvassa ezt a posztot és járt egyetemre, emlékezzen vissza. Ha meg még mindig oda jár, örüljön neki, arany élete van. Ugye emlékszünk a protekciósokra? A lediplomáztatott, megdoktorított alakokra, akiket sose láttunk, aztán a diplomaosztón csodálkoztunk, hogy jé, ez a celeb is az évfolyamtársunk volt?

Nem láttuk a vizsgalapokon, később a Neptunban, ETR-ben a vizsganapunkra bejelentkezve híres vezetékneveket, akik nem voltak ott aznap a folyosón, sárgafoltosra átizzadt ingben, nem ájuldoztak, kunyeráltak intimbetétet a többi lánytól, mert a stressztől megjött a menstruációjuk?

Ha kicsit okosabb gyerekek voltunk és amúgy szeretünk másoknak magyarázni, nem keresett meg egy-egy nagypofájú HÖK-ös, hogy volna itt egy Jóskapista, netalán Gizike, akinek az apja/szeretője valami főköcsög, és korrepetálni kéne, mert ugyan tuti nem a tanszékvezetőnél vizsgázik, de azért jó lenne négy-öt tételnyi anyagot a fejébe verni, legalább addig, míg átmegy? Egy tízesért professzorom, megfelel?

Nem írt senki itten téziseket mindenféle témában, megrendelésre? Passzióból, szükségből, pénzért, nőért, bármiért?

Miközben nézzük a dürrögve ugrándozó politikai újságírókat, gondoljunk arra, hogy nem az itt a baj, hogy Schmittnek semmi köze a disszertációjához. Hanem az, hogy itt valaki megtörte az omertát. Ha ez végigmegy és Schmitt lemond, minden megdoktorított, kamunyelvvizsgás, lopott dolgozatos jellemgróf (tehát politikai elitünk fele-kétharmada) retteghet, hogy őt mikor zsarolják meg ilyesmivel. Megérdemlik.

De ne csináljunk addig se úgy, mintha mi nem tudtunk volna semmiről, és ne színleljünk szent iszonyatot, és ami a fő, ne ugráljunk tollazatunkat felborzolva, mert az már a tyúk- és a daruféléknél is vicces.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr423597310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KürtiT (Tromb74) 2012.01.20. 17:33:27

Professore, te kezdesz radikalizálódni!? Semmi analógia, semmi tanmese-szerűség, csak így pőrén?

escargot 2012.01.20. 17:34:39

OK, de akkor mi is a madártanilag korrekt viselkedés: a szürke verébkedés, a szarka-módi gyűjtögetés, vagy a kissé Voltaire-i lugasépítő madár-hozzáállás (re: lopjuk össze az anyagot és műveljük kertjeinket, hogy legyen tojónk)? Vagy legyünk költözőmadár?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.20. 17:38:58

@KürtiT (Tromb74): Radikalizálódik a fene. Csak a szent felháborodásról mindig Gálvölgyi János és Hernádi Judit officiális megbotránkozott feje ugrik be, amit régen a heti hetesben tíz-tíz másodpercig illett mutatni minden alkalommal, amikor Konrád Györgyöt lezsidózta valaki, vagy valami mértékadó vén kommer nyilatkozott valamely német lapban. Most ugyanez van Schmitt kapcsán és ez engem jobban irritál, mint az hogy a dolgozatot nem írták, hanem schmittifikálták.

KürtiT (Tromb74) 2012.01.20. 17:47:13

@Professor Pizka: Nem politikai értelemben, hanem a művészi eszközök használatának tekintetében gondoltam.

Ford Prefect, a Betelgeuse rendszerből 2012.01.20. 21:50:40

Azért Zaphod Beeblebroxot nem kéne idekeverni.
Igaz, hogy mindkettő elnök, és ez mindkét esetben érthetetlen, de azért Zaphod egyebek mellett pl. a Pángalaktikus Gégepukkasztót is feltalálta.

tomware · http://tomware.blog.hu 2012.01.22. 20:37:45

Nem lesz itt semmi. A tudományos elitben nem fogja senki vállalni, hogy hivatalosan is kimondja azt, amit már mindenki tud. Ez egyértelműen minimum a karrierje végét jelentené és még ki tudja miféle atrocitásokat.

escargot 2012.01.25. 10:21:37

@altoid: Ezt ne is emlegesd, még mindig tikkelek. Olyannyira kiveszett belőlem az úriember ettől, hogy csak az a válasz jutott eszembe: ennyi erővel az orvosokat meg aktív eutanáziát végrehajtani tanítják.

escargot 2012.01.25. 10:29:30

@escargot: Évfolyamtárs hozzászólása a témához: "Úristen, én pedig jogi szakokleveles közgazdász lettem. És még Brüsszelben is voltam gyakornok :) Halál reám?"

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.25. 11:33:23

@escargot: Te sötétben bujkáló Erasmus-ösztöndíjas, RESZKESS!

noirp 2012.01.28. 08:06:28

@escargot:
-- Az orvosokat ölni tanítják. Meg borítékot átvenni.
-- A tanárokat csak rinyálni. Nem tudnak azok semmiccse.
-- A bőcsészeket semmire, azok csak _lébolnak_.
-- A történészeket tudjukkiknek a hazuKságaira.
-- A nyelvészeket a finnugrista hazuKságokra. Mán Sajnovics óta.
-- A vegyészeket és efféléket broggot gyártani, meg ciánszennyezni tanítják.
-- A biológósokat az ilyen grínpíszes hőzöngésre, meg hogy ilyen madár meg olyan virág oszt nem engedik a favágást.
-- A piszológusokat arra, hogy minden a faszról szól, meg hogy bolond a gyerekem.
-- A mérnököket csak arra, hogy a szájuk járjon, de két tajglát nem tudnak egymásra tenni.

Mi a francnak egyáltalán ide a sok diplomás. Csak a bajnak vannak.

escargot 2012.01.28. 15:57:07

@noirp: Jól látja, elvtársnő, előre a megbonthatatlan munkás-paraszt szöveccség uttyán!
Elkeserítő látni, hányan tapsolnak ennek, és magyarázzák a diplomás túlképzést meg a semmirevalóságot. (Mondom ezt úgy, hogy komoly örömet okozott anno a betanított munka, amikor kis kezemmel konkrét termékeket termeltem.)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.28. 16:54:49

@noirp: egyébként ebből a szempontból a 80-as évek volt az aranykor - akkoriban egy jómunkásember GMK-ban ötször annyit is megkeresett, mint egy ilyen diplomás léhűtő. Nem is véletlen ám, hogy a benzinkutas, fodrász meg a zőccséges voltak a slágerszakok!

escargot 2012.01.29. 22:39:50

@altoid: Még most sem olyan rossz nekik: a nálam fiatalabb fodrászom egy gyengén sikerült házasságon már tudott többet bukni, mint amennyit én eddig összesen összeszedtem...

noirp 2012.01.30. 17:47:34

@escargot: Há mer a melós, az termel. A műszaki, az csak a száját jártassa. Meg cseszeget, hogy bújjak a kisvakondgöncbe meg a bimbibe bele, meg hogy ilyen tűrés meg olyan szabvány. Kilencvenhárom óta már piát se lehet behozni. Egy rendes névnapot nem tudunk mán megtartani. A fiatalja meg csak röhög rajtunk. Nem is volt azoknak még olajos a keze soha.

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2013.05.17. 10:20:47

Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, viszont furcsa mód akármi is a feladat, mindig összehozzuk valahogy a melósokkal, és rendszerint ká jó lesz. És ebben ők legalább annyival vannak benne, mint én.
süti beállítások módosítása