HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Varja ont a kiralyok varosa, Minas Tirith!

2008.04.08. 06:30 Professor Pizka

Makovecznek ugy tunik az agyara ment a Gyuruk Ura.

Hogyaszondja:
http://index.hu/kultur/klassz/mako0407/

Ertem persze, jo epitesz, hires epitesz, sok szep dolgot tervezett. Nade hogy a Gellert-hegy tetejere felepiteni egy ilyen epitmenyt... A muveszembernek ereny az onbizalom, mert ugye egy budapesti Dunara nezo epulettel az ember egy Steindl vagy egy Ybl (tenyleg, gondolkozott mar valaki, hogy milyen szittyak voltak ezek? :-) melle sorolja magat.
De mar elore latom a dunai setahajot, ahol harom-negy erre a celra felberelt kurtos a Gyuruk Ura filmzenejet jatssza, mikozben egy rohani lovasnak oltozott szereny jovedelmu bolcseszhallgato erces hangon felmutat a szikla tetejere es azt mondja: Ladies and gentlemen, the Golden Hall of Meduseld, Palace of Theoden, son of Thengel, King of Rohan!
Vegulis a turulfonix szarny es farhat a tetejen (alternative egy fejjel elore beragadt ganajturo bogar) kivaloan szimbolizalja a szemkozti Nagycsarnok torzskozonseget akik szarnyert es farhatert jarnak oda. A gotikusan roman jurtakastely korulotte pedig jol adja vissza a lorol hatrafele lodozo Matyas kiralyt, ami mi lennenk, ha nem volnank azok amik vagyunk, hogy bonyolultan fejezzem ki magam. Ugyan nem tudom, hogy Makovecz eljutott-e mar arra fokozatra mint Szorenyi Levente (aki a magyarientologia Operativ Titan 15 fokozataban van, amelyben mar magyarabb mint Szent Istvan, es hamarosan Koppanyt lehagyva Gyemant Fokozatu Nagytitan lesz. Ezzel pontosan nem tudjuk mi jar, mert mint minden jobb buli, ez is titkos beavatast igenylo miszteriumvallas, de allitolag a Gyemant-Smaragd-Ritkafoldfemek-Lantanoidak Fokozatu Nagytitanok visszautaznak a multba es a solyom helyett megdughatjak Emeset)
Szoval nem tudom milyen fokozatban van Makovecz, de en bizony hianyolok errol az emlekmurol (vagy mi ez) egy kis Szent Istvant. Vagy legalabb egy hordot, hogy szegeny Gellert puspokrol is megemlekezzunk, ha mar leguritottak onnan.
Szoval van ebben a Pantheonban perspektiva. Illetve szerintem csak az van benne, tekintve, hogy jo nagy, majdnem nagyobb mint a Gellert-hegy amire epul. De ha most tortenetesen rosszmaju akarnek lenni (egye fene...) mar majdnem olyan szep nagy mint a Lomonoszov Egyetem. Meg azt kellene kitalani, hogy ez a szep szurkesbarna dizajn hogy fog reagalni arra, amikor majd megjelenik az ej leple alatt tiz fiatal es egy benga nagy Zsolti, a beka grafittit helyez el rajta.
Mert az nem ugy van am hogy van az osszmagyar Pantheon (bar en ugy emlekszem hogy mi monoteista orszag vagyunk,de  hagyjuk most az ogorog szoelemzest) es ott nem emlekezunk meg azokrol az igazi tokos magyar gyerekekrol akik kepesek lettek volna Chuck Norrist is legyozni, anelkul, hogy olyan koncentralt pofat kellett volna vagniuk, mint Steven Seagalnak. Lenne itt a Tenkes Kapitanyatol Otvos Csopin at Hunyadi ormesterig sok jelolt, de azt hiszem a legjobban Zsolti a beka fejezne ki nemzeti identitasunkat. Legalabb annyira mint ez az ize...

8 komment

Címkék: makovecz jajmivelettavilag

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr32416288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloodhound 2008.04.08. 08:26:44

nagyon jó kis írás, nyerítve röhögtem, ugyanúgy, mint amikor megláttam a makovecz-féle terveket az index oldalán, amely tervekhez képest a citadella (aminek makovecz szerint az a nagy negatívuma, hogy az osztrákok a magyarok ellen építették...lol :D) - a szabadság szobor meg aztán depláne - maga a megtestesült gyönyör.

m. i. már korábban bebizonyítota, hogy belépett azon kis létszámú - ámde hangját hallatni nagyon szerető - csoportba, melynek tagjaira tépelődés nélkül rá kellene adni a "muszájkabátot", de ez a terv az utolsó szög valaha jobb napokat látott építészi ténykedése koporsóján, ha szabad ilyen súlyos képzavarral élnem...

rainy_day_coffee 2008.04.08. 19:08:51

Egyebkent meg az USA-ban vagy?
Hol?

Professor Pizka 2008.04.08. 19:25:43

STL, MO

mud 2008.04.08. 19:49:46

Makovecz nem csak egy idiota, hanem egy dilettans, aki hajmereszto õs-szittya kontosbe oltoztetett "filozofiaja" lobogtatasaval etette meg ezt a mindenre kaphato orszagot azzal az alapveto tévhittel, hogy õ tulajdonkeppen egy kiváló építész. Ez a formedveny a koronaja mindennek.

rainy_day_coffee 2008.04.08. 20:43:14

Bocs az OFF-ert.
Az nem semmi.
En Washingtonban. Ha erre jarnal nezelodni, es segithetek, szolj ram.

manwithbeard 2008.04.08. 21:25:13

Ha jól tudok magyarról magyarra fordítani, akkor szerintem ez "Makovecz Imre érdeklődésünkre elmondta, hogy a panteon terveit nem felkérésre készítette, hanem a Jóisten szórakoztatására." a következőt jelenti:
"Ezt én se gondoltam komolyan, annyira hülye még nem vagyok, viszont rég volt a nevem a médiában, rég kaptam megrendelést, ezzel pár pletykalap legalább kirak hírnek, meg hátha van valami idióta, akinek megtetszik és csináltat velem valamit".

mud 2008.04.10. 01:35:55

A gond ezzel csak az, hogy 1. M. ezt vérkomolyan gondolta 2. de igen, annyira hülye.

2010.09.24. 19:19:56

Kössz, érdemes volt ide jönni, minden itt van, ami a modoroson kimaradt.
süti beállítások módosítása