HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

Linkblog

Facebook

A magyar Bud Spencer

2008.09.13. 20:28 Professor Pizka

...nem más mint Bujtor István (Béla? Géza? László? névmemória...), ezt ma már mindenki tudja. Hobo a magyar Jim Morrison, a Baby Sisters volt a magyar Spice Girls.

Ezt én olyan Kádár-korszakbeli dolognak tartom. Pedig a Kádár-korszakban én még a csattogós falepkét tologattam, így nincs elsőkézből származó információm a dologról. De az összes akkori dologra rásütötték, hogy ez a magyar ...(és ide valami külföldi dolog vagy személyiség helyettesíthető).

Mindenből volt magyar. Narancsból is. És mindegyik kisebb volt, savanyúbb volt, de a miénk volt. Néha hozott újat, például Kern András nem tudta eljátszani a jóképű digó karakterét, ezért a magyar Terence Hill a slemil néven ismert klasszikus kabaré-karaktter lett. Időnként egy-egy nemzetközi vásáron a nyugatiak hosszasan, csodálkozva, irigységtől sárgulva bámulták az aktuális magyar új terméket, és aztán hazamentek lemásolni. Egyebekben azonban a magyar ... az mindig valami lebutított, kádárított változata az igazinak.

Régen tudták, mi kell a "zembereknek" és gondosan vigyáztak arra hogy az emberek megkapják. A rendszerváltás nálunk azért maradt el, mert a "zemberek" még mindig azt hiszik, hogy a kapitalizmus attól jobb a szocializmusnál, hogy mindent megkaphatsz. Frászt. A kapitalizmusban mindent megcsinálhatsz. Magadnak. Egyedül.

De a magának dolgokat megcsináló ember az nem jó, hiszen akkor Sólyom Lászlót idézve a "denaturált burzsoá" volt a jó, a kezdeményezőkészség könnyen vezethet politikai önszerveződéshez. A gazdasági önszerveződéssel nem tudtak mit kezdeni, mert a magyar embert abban megállítani reményteleln vállalkozás.

Figyeljük meg a változást a XIX. és aXX. század második fele között. Deákék idején falunként volt 5-6 egylet, önsegélyező pénztár, első magyar lóabrakoló szövetkezet és hasonlók. A XX: század második felében, ha igényt érzékelt a 3/3 a lóabrakolásra akkor a vezetés lépett. Valahogy így:

 

Főelvtárs: kedves Alelvtárs, maga holnap elutazik Svejcba, és tanulmányozza a lóabrakolás ottani helyzetét, javaslatot tesz az itteni bevezetés módjáról, a feleségemnek pedig ezért a nyolcvan dollárért vesz egy oldalt sliccelt bőrdzsekit, amit majd az unokatestvérem kint élő sógora ad önnek.

Alelvtárs: Igenis

Ezután megalakult a lóabrakoló szövetség, szoros kontroll alatt.

Ennekk ma is nyögjük még a következményeit, de érdekes hatással van a jelenség a politikai kultúránkra, pártjainkra.

Vizsgáljuk meg a következő tételt. "a szadesz a magyar liberlális párt" Persze, csak közben az ő embereik ugyanúgy ott ülnek a mindenféle bizottságokban, kht-ben, zrt-ben, meg hasonlókban. Adót csak kormányon kívülről akarnak csökkenteni, és azt nem hallani tőlük, hogy kit rúgnának ki elsőként a kisebb állam jegyében (Gyurcsányon kívül, persze)

Vagy: a "fidesz konzervatív, jobboldali, polgári párt" Hogyne, amikor éppen csak a tizenhetedik havi lustasági pótlékot nem vezetnék be (legalábbis ellenzékből). Nemzeti jellegüket volt szoci pártemberekkel hangsúlyozzák. A polgári értkékek legfőbbjének meg a fideszre szavazást tartják.

esetleg: a "a maszop szociáldemokrata néppárt" Igen, én pedig a nukleáris meghajtású Lenin jégtörő vagyok. Mert hiszen a Pártot a nép fiai vezetik. A Párt a nép érdekében akar kisebb államot. És a (nép)Párt csak a megyei szervezetek tiltakozására (hogy nem tudják a nyuggerek szavazatait beszedni) felejti el a szociális kiadások letörését.

Megcsinálták a kereszténydemokrata pártot is, ráadásul rögtön akkroa aránnyal a parlamentben, hogy a Bazilikában furcsa kattogó hangot hallottak. A Szent Jobb elégedetten csettintett...

A magyar liberalizmus, konzervativizmus vagy szocializmuis, az csak annyira igazi, amennyire Kern András igazi Terence Hill. Kell ilyen is mert a nyugati filmben is van kicsi sovány a nagy kövér mellett, de a saját készletben csak a pesti színházi hagyomány van, ezért a mi Terence Hillünk egy lógózakós slemil lesz. Liberálisnak itt van nekünk Kóka, A nép egyszerű fiának Gyurcsány, hívő vezérlő fejedelemnek meg Orbán.

Hogy a liberálisunk állami megrendelésekből él? Hogy a nép egyszerű fia az ország egyik legjelntősebb magánvagyonán ül? Hogy a hívő vezérlő fejedelem antriklerikális vaddemokrataként kezdte? Sag schon, ide jó lesz így is.

Majd eléírjuk, hogy magyar liberális, magyar szocdem, magyar konzervatív. A focinál is milyen jól bevált.

1 komment

Címkék: politika orbán gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr49662147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lof 2010.05.04. 13:50:06

ez kurvajo, nagyon teccik!