HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Kultiplex

2008.03.01. 19:55 Professor Pizka

Mar irtamezen a blogon, hogy sajnalattal tapasztaltam, hogy oregszem. Ugyanis nem  tudtam magamban oszinten tiltakozni a Kultiplex bezarasa es a tarisznyasok eltavolitasa ellen. Most olvastam a Vastagbor nevu blogban egy ottani bennszulott felhaborodott levelet a dologrol. Az illeto felhaborodasa jogos, meg nem jogos, ha masik szempontbol nezzuk.
Jogos, mert az elegancia tovabbra sem jellemzo az idiota burokraciara, az eljaras, amellyel kiraktak oket valoban nehezen minositheto szepnek es jonak. Egyutterzek veluk, tenyleg nagyon csunya elbanas volt a reszuk. Ugyanakkor meg egyszeru es szuksegszeru, ami veluk tortent.
A IX. kerulet belvarosi resze sokminden volt az utobbi szaz evben. Nem messze a Kultiplextol alltak az Ulloi uti fak, es laktak ott jo sokan pesti polgarok. Sok kozuluk zsido, sok egyszeruen csak tulsagosan tehetos, igy aztan 1940-50 kozott alaposan valtozott a demografiaja a kornyeknek. Aztan a sok regi hazat hagytak porladni, es a kornyek sokat vesztett regi fenyebol. Logikus, hogy egy lecsuszoban levo kornyeken feltunik az underground. A Kultiplex es a szomszedos keruletek romkocsmai az alacsony ingatlanarak miatt lehettek meg. Magyarul a kutyat sem erdekelte, hogy a feszkes hetedik vagy kilencedik kerulet kozepeben mit csinal egy csomo tarisznyas egyetemista. Kulturalisan erdekeset, amit majd harminc ev mulva gimnaziumi magyarorakon fognak tanitani? Jo. Vagy csak drogoznak es reszegeskednek? Az is jo, senkit sem erdekel.
Amennyire en tudom, a vilagon mindenutt hasonlo a helyzet, az ilyen helyeken viragzik fel alternativ kultura, aztan lesz belole valami, vagy eppen eltunik. De amikor elindulnak felfele az ingatlanarak, akkor a visszatero (nyars)polgari mentalitas nem turi el a reszegeskedo tarisznyasokat, a hajnak negykor vegzodo koncert bantja a hatkor kelo emberek fulet, az osszehanyt jarda rontja a sarkon tul levo elegans etterem uzletet. Es ilyenkor a legtobbszor a dozer szokott jonni. Az underground kozosseg meg keres maganak egy masik helyet. Megjegyzem az mar nem ugyanaz a kozosseg lesz, ugyanis a regi underground kozosseg 10%-a marad hippinek elete vegeig (vagy mert hippi, vagy mert tenyleg tehetseges muvesz), 80% emlekezik a dalias idokre, mikozben hitelugyintezo lesz egy bankban, 10% meg abbol fog elni, hogy eladja elete legjobb ot evet elete maradek otven eveben. Menni kell es menni is fognak. Es ha valaki ugy gondolja, hogy ez valami tipikus magyar jelenseg, csak reszben van igaza. En legalabbis ugy tudom, hogy a "fuck the police" eleg nemzetkozi felkialtas az ilyen esemenyek korul. Majd talalnak egy kevesbe elegans helyet, mint a mostani megujulo Ferencvaros es felhuzzak a szabad kultura zaszlajat a kovetkezo romos hazra. Maradni, harcolni, dicsosegesen elbukni, nehany estet a yardon a tolteni, emelt fovel a rendoroket szidva tavozni, a lemorzsolodokat, a beletorodoket ezerszer elatkozni, majd valami uj helyen megint megalakulni. Ez az ut, ezt kell bejarni.

3 komment

Címkék: kultiplex

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr77361088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mangorlo 2008.03.01. 22:11:21

ja csak az a poen hogy a ma 30 asok már révbeértek és van zséjük, és elég jó fizetősképes kereslet lásd a38. ha lenne pénzem csinálnék egy fasza kis ándergránd helyet, lenne ott bevétel.

olda 2008.03.02. 01:49:56

az út maga fontosabb, mint a megérkezés, ugyebár

Nekem az egésszel semmi bajom, egy bizonyos undergroundból magam is keivettem a részem, aztán amikor más érdekelt, lekoptam.

Az összehányt utca nem underground probléma.

Az igazi probléma a hatóságok viselkedése, a biztonságiakkal csókolózó rendőrök, meg ilysmi. Ez ugyanis nem része az underground küzdelmének, ez nem a fakkdapolisz esete.

Amikor éccaka a rendőr kimegy elcsendesíteni a berúgott autókonugrálókat, az a fakkdapolisz esete. Jellemző, hogy este nem megy ki a rendőr...

A vastagbőr kommentjei pedig szép képet adnak az általános közprimitívségről :(

Professor Pizka 2008.03.02. 03:23:27

Mi auto tetejen allva magyarnotakat eneeltunk szbadverses asszociaciokkal kibovitve, nemelyiknek ot-hat spontan uj versszaka is lett. Nota bene, en nem mertem felmaszni a kocsira, hanem mellette ordibaltam, majd miutan gondoltam, hogy mostanra kihivta ugyis valaki a zsernyakokat elsomfordaltam. Igy nem vittek be. Masik alkalommal egy benga nagy szivart szivtam vizsga utan egy utcai padon. (tobben voltunk) odajon a rendor, igazoltat. Legyen boldog vele. Majd motozni akar. Ugyan miert? (joba kotott bele...) hogyaszondja szabalysertunk mert ott tilos volt a kozteruleten ivas (sort is ittunk). Mondom ha megeskuszom, hogy nincs a zsebemben nehany uveg sor, akkor is megmotoz? Mondja igen, mert potencialis drogosok vagyunk. Mondom akkor bizonyara latta a terfigyelo kamera, aminek a kepere ot is odakuldtek. Dehat nem ugy van az, mi van, ha eldugtuk a fuvet? Mondom ennek a jobb sorsra erdemesnek, hogy ember, probaljon mar gondolkodni, egy gramm fu ketezer forint (volt akkor, most nem tudom mennyi lehet), mi itt ulunk harman es szivunk legalabb tizezer forint ara szivart, van nalunk egy uveg fekete cimkes Johnny (a jol megszokott hp helyett) es Holsten sort iszunk. Mi a fasznak fuveznenk? (ez igaz is volt, az egyetemi eveinket becsulettel vegigalkoholizaltuk, de fuvet nem szivtunk, dohanyzas pedig a vizsga utani szivar vagy munkas cigi volt, pillanatnyi anyagi helyzettol fuggoen...) A rendor bacsi gondolkodoba esett. Majd szetpukkant a feje, ugy gondolkodott. Aztan kozolte, hogy feljelent minket kozteruleten alkoholizalasert. Mondtuk neki, hogy csak batran, bar mi meg lennenk lepve. hogy miert? Mert mi nem alkoholizalunk. Dehat... na mindegy, meggyoztuk az ipset, hogy menjen a fenebe, masnap meg huledeztunk magunkon, hogy milyen tajt reszegek lehettunk, hogy ilyen szepen kuldtuk el...
süti beállítások módosítása