HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Adóburgonya

2010.11.14. 11:10 Professor Pizka

A magyarság büszke lehet növénynemesítő tudósaira, akik az irsai olivért, a cserszegi fűszerest, a rózsakrumplit, almafajták tucatjait adták a nemzetnek és az embereknek. A magyar nyelv is hálás lehet nekik, mert a "Békéscsabai Bőtermő Hödzön (hudson) 84" vagy a "Jánossomorjai Korai Érésű Dzsingisz Kán" fajtanevek olyan művészi mélységű egysoros versek, amelyről a legszakállasabb görög költök is csak álmodhattak.

Most, hogy az Emberek Adóbevallása majd egy söralátétre is ráfér majd, a magyar fajtanevesítés nevében szólalok fel és bemutatom a Kisvárdai Vékonyhéjú Adóbevallás Burgonyát.

Ezt a derék fajtanemesítők úgy alkották meg, hogy a gumó teljesen hengeres. A héja könnyen leválik (ipari körülmények között hámozható). Szeletelőgéppel pontosan söralátét méretű szirmok vághatóak belőle, amelyekre aztán különböző módszerekkel vihető fel az adóbevallás. A kisebb burgonyák természetesen a 0053 nyomtatvány helyett nem használhatók, de a fajtanemesítők szándékai szerint ezek majd megfelelnek az időközben egyszerűsítendő fuvarleveleknek, helyi adóbevallásoknak, leltári íveknek.

A fajta a kártevőknek bizonyos mértékig ellenáll. A lóféreg (Gryllotalpa gryllotalpa) csak a külső kb fél-egy centis részt tudja megrágni, de azt is csak helyenként. A korong alakú metszeteken ezek a rágásnyomok csak helyenként jelentkeznek majd, a fajtanemesítők szerint itt lehet majd elhelyezni az "adójóváírások" rovatot. Mivel ezek amúgy megszűnnek, információvesztés nem fordulhat elő.

Az adóbevallás burgonyás módja levezethető a krumplievés hazai gasztokultúrájából.

A kicsi jövedelmű, egyszerűbb adózók a nyers chipset megvásárolhatják, majd a jövedelmük rákarcolása után bő olajban kisütik és így adják le azt a helyi APEH kirendeltségen.

A családi vagy olyan adózók, akik a munkavállalóik helyett is bevallanak, azok gratinírozott bevallást adhatnak be. Ez azt jelenti hogy az adózó az általa bevallott adózók számának megfelelő burgonyakorongot vásárol, ezeket egy kivajazott tűzálló tálba fekteti úgy, hogy azok körülbelül félig fedjék egymást. A burgonyát leöntjük vékony rétegben tejszínes-besameles mártással, majd kétszáz fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Melegen tartjuk és gyorsan átküldjük az APEH-be, hogy még ebédre odaérjen.

Olyan adózók, akik, csak egy-egy adónemet, azt viszont huzamosabb ideig vallják be, hasábburgonyát vásárolnak, és a chips-nél már részletezett módon bő olajban sütve adják be.

Az alap adónemekben kevesebbet fizetők, de bizonyos területeken az átlagosnál magasabb adót bevalló adózók a gratinírozott bevalláshoz használt korongokat vaásárolják meg, de a tejszínes-besameles öntet helyett adóügyi hentesáru (kolbász)- és keménytojás karikákat helyeznek el a burgonyakorongok közé. Tejfellel és zsemlemorzsával fixálják, és a gratinírozott bevallásnál részletezett módon kisütve küldik be az adóhatóságnak.

Amennyiben az adó mértékének megállapításához bővebb indokolás szükséges, a burgonyát kockára kell feldarabolni és az indokolást finmomra vágott hagymán melegített zsiradék, paprika és a lé hozzáadásával hozzáadni. Szükség szerint a külön adónemeket adóügyi hentesáru karikáinak hozzáadásával vallhatjuk be.

Egyszerűsített adóbevallásra van lehetőség, ha összetörjük a megfőzött burgonyát és szerecsendiót, vajat, sót és kevés fehér borsot adunk hozzá.

Az EU-s adóbevallást a hazaival úgy készítjük el, hogy az egyszerűsített adóvevallás mnasszájához lisztet és néhány nyers tojást adunk, majd alapos átgyúrás után ujjnyi kis tömböket frormázunk és bő forró olajban kisütjük.

Miért jó ez?

Az adóhatóságnál dolgozóknak nem kell fizetni mert kapnak fűtött helyet és meleg, tartalmas ennivalót. Nem kell archiválni. A burgonya közbeszerzési árából bejönnek a korábbi adóbevételek (kilónként mintegy 23.000.- Ft. látszik ideálisnak a jelen költségvetési helyzetben) A zemberek egyszerűen egy táblázatból kinézik, hogy milyen és mennyi burgonyát kell bevallanaiuk. A könyvelőirodák szerepét átvennék az éttermek. Egyszerűen kifizeti az adózó az étteremnek az adóburgonya-átalányt, azok megveszik, kifőzik a megfelelő ételt és beküldik az apeh-be.

Az adózó a burgonyaár-elismervénnyel igazolja az adózás megtörténtét, ha jön a revizor. Vagy ha nem hát ad neki egy tányér meleg paprikáskrumplit.

(Lapzárta után: A Nemzeti Együttműködés Miniszterelnöke tárgyalásai nyomán a hazánkban üzleti tevékenységet folytató kínai természetes és jogi személyek rizsben is adózhatnak. Külön nemzetközi szerződésbe foglalják, hogy mikor kell az apehnek sima rizst, tojásos rizst, illetve feltétként gung-bao csirkét, nyolc kincs mártást stb. küldeni. Folynak a tárgyalások Izraellel és a Mazsihisszel a maceszgombóc-, illetve Szlovákiával és Ukrajnávak a sztrapacska- és haluska- adózás magyarországi bevezetéséről. Az APEH-dolgozók kitörő örömmel fogadták a menü kiegészítését és követelik kétoldalú szerződések megkötését Japánnal, illetve Mexikóval. A Jobbik tiltakozott a kivételezés ellen és a magyar burgonyatermelők ellehetetlenítésének újabb lépéseként értékelte a megállapodást.

2 komment

Címkék: burgonya adóbevallás söralátét szaleforeléner

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr712447654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blist 2010.11.14. 21:04:37

Azt hiszem kiderül majd mekkora lavórból söröznek a fideszesek...

A normál söralátét nagyságú adóbevallást csak a következőképpen tudom elképzelni:

- Mennyi volt az elmúlt évi jövedelmed?
- Írd le!
- Fizesd be!

Iustizmord 2010.11.20. 19:11:58

a cikk túl heniális h kommenteljem.

továbbá holnap tán rakottkrumpli lesz ebédre és nem akarom h az adózás elvgye a zétvágyamat (a zemberektől)
süti beállítások módosítása