HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

A pókeres magánya

2012.01.11. 20:01 Professor Pizka

A mai nap igazán mozgalmas volt a politikusoknak. Igaz nekem is, dehát én dolgozom, úgy meg könnyű. A mai nap legszebb híre, hogy Zaphod Beeblebrox bolgárkertészetből védte meg a disszertációját, a leglogikusabb, hogy Orbánék mégis demonstrálnak, a legfontosabb, hogy az Unió, unott arccal betolt egy nagy kazal kék zsetont az asztal közepére.

A kék zseton ("blue chip") öltönyös elemzői közhely, a legnagyobb értékűeket nevezzük így. A póker egyik legszemetebb tulajdonsága, hogy rossz lappal is lehet nyerni, ha egyszerűen akkora tétet adunk meg, amekkorát az ellenfél csak akkor tud "all in" mondásával megadni, ha nagyon-nagyon biztos a lapjával. Viktor leült pókerezni Brüsszellel, aki felemelte a téteket odáig, ahol már csak a kizárás következik, illetve akkora pénzhiány, amibe Kossuth is belebukott volna, nemhogy Orbán Viktor.

Orbán Viktor úgy ült oda az asztalhoz, hogy látta ezeket a zsetonokat Barroso előtt, ám biztos abban, hogy ezeket sose tolják be az asztal közepére. Eddig igaza volt. Több gondot okozna a magyarokon demonstrált erő, mint amennyit Viktor okoz. A nagy kérdés az, hogy mi lesz akkor, ha Brüsszel nem visszakozik, egy éjszakába nyúló zártajtós tárgyalás után nem jönnek ki bejelenteni, hogy minden rendben, megállapodtunk, kompromisszum van.

Ezzel kapcsolatos a nap logikus híre. A tüntetést megszervezni kézügyesség kérdése, főleg mióta a Fidesz fő mozgósító embere egyben a Fradi elnöke is. A kérdés az, hogy mit fog ott mondani Viktor. Akkor még fog tartani a pókerjátszma, vagy meg kell magyarázni, miért nyertünk mégis? Vagy meg kell magyarázni, hogy vesztettünk?

Minél előbb kell a tömegtüntetés, most vagy soha. Nem lehet azután, hogy február elején megjönnek az az első jóárasított fizetések. Nem lehet azután, hogy újratervezik az egész szabadságharcot. Az rendben van, hogy kívülről nézve Orbánnak nincs választása. Azonban ettől még történhet több minden. Az első hogy el fogják alibizni, ott lesz néhány tízezer ember, meghirdetik a Nemzeti Új Izé Programot, és a végén Rákay Fütyesz mind a kétmillió embert hazaküldi. Megtehetik, hogy kijelentik: Ugocsa non coronat, és akkor legalább a totális államcsődnek lesz dátuma a történelemkönyvekben. Erre a napra néhány százmilliócskát feltesznek short-ra a forint ellen, onnantól kezdve csak arra kell figyelni, hogy időben induljanak el a szlovák határhoz, az van a legközelebb.

Vagy ami a legvalószínűbb, a pókerparti vesztese próbál itt kozmetikázni. Kutya nehéz helyzet ez, mert a bejelentett Nemzeti Hogyishíjják Program nem tartalmazhat túl sok negatívumot, mert a végén még azt hiszik, Viktor vezette be. Ötvenezer Kétmillió ember előtt meg mégsem lehet bejelenteni, hogy elvtársak vesztettünk, mostantól csak azt csináljuk, amit Cohn-Bendit mond Brüsszelben. Kacifántos ügy.

Amelyet még kacifántosabbá tesz, hogy Brüsszelből a fékek és egyensúlyok egy új fajtáját teszik Viktor nyakába. Az ember szánakozva olvasta Sólyom, Jóri és Baka nyilatkozatait. Ha visszajönnek az eltávolított bírók, azzal az új igazságszolgáltatási modell kerül harapófogóba Handó Tünde ide vagy oda. Az következik ugyanis, hogy az erőből eltávolított bírók nagy része (nem számítva pár gumigerincűt) visszatér az igazságszolgáltásba, ha engednek a brüsszeli igényeknek. Ha nem kapnak státuszt és ügyeket, nem lesz vége a kötelezettségszegési eljárásnak, ha viszont kapnak, akkor gond van. Ha visszateszik őket azokba a felsőbírói állásokba, ahol voltak, akkor megállíthatják a bírói szervezeten belül egyre inkább elharapózó önkéntes fideszességet, illetve a "maradj távol a politikától" elv kritika nélküli alkalmazását. Aki biztos abban, hogy Brüsszelből megvédik, hamarabb visszaküld egy-két kirívóan koncepciós vádiratot, vagy netán nem engedi át valamelyik pártfinanszírozó cég szerződését, de mindenképp bizonytalanságot okoz. Alsó bírói pozícióba helyezve viszont nagy ügyterhet kapnak és dafke keresztbe fognak tenni.

Ugyanez mondható el Jóriról, aki mostmár, ha visszahelyezik, mindig ellenzéki marad.

Mindezek akkor következnek, amikor szocialistákat, jobbikosokat, elempéseket kéne gyorsan és látványosan felzabáltatni a az ügyészség oroszlánjaival, hogy ne lássák a tévében a népek a vert sereg (szerintem valószínű) visszavonulását. Ennek legalábbis akadálya kétszáz sértődött felsőbíró és egy sértődött, túlmozgásos ombudsman.

A játékos idegesen dobol ujjaival a zsetonok mellett, vesz egy nagy levegőt...sóhajokat meg nem elemzünk.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr823537855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paranoid T.R. marcipan 2012.01.11. 20:22:57

az all-in tologatást lelkesen alkalmazom az asztalnál, ráadásul randomgenerátorral, úgyh nem lehet általában tudni kivülről h ászpókerem vagy egy 2-3 kombóm van. itt az a szopás, h brüsszel látja a kettes párt, nála meg marhára nem az van.

egyébként érdekelne, h olli barátunkat mivel baszták fel ennyire. mert az egy dolog, h idegesítőek, de nekem úgy tűnik, a maga részéről személyes bosszúhadjáratot is folytat. beszóltak h kicsi a farka?

a sértett bírók valóban a legrosszabbkor jönnének. bajnai felbukkant és célkeresztbe is vették, de ha átírják a törvényt, baszhatják.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.11. 20:30:34

@paranoid T.R. marcipan: naja, mindig amikor a pókeres hasonlatot előveszem, két dolog jut eszembe.
1. ez az én pénzemmel játszik
2. olyan mint a tévében, hogy mi látjuk a lapokat, csak itt klárika nem téveszti el az itinert és nem kezd az első három lapnál az ötödiknek örülni.

Bajnai külön téma, az iskolás dolgozatával a tutiról...

paranoid T.R. marcipan 2012.01.11. 20:42:19

@Professor Pizka: mondjuk ha gyakran foglalkoznék a lapjaim nyerési esélyeivel, sose kaptam volna meg a treff2-kőr7-tel rommá szopatni mindenkit megtisztelő díjat :D
az itinert meg nem tudom mi.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.11. 20:47:15

@paranoid T.R. marcipan: itiner, az útleírás, átvitt értelemben a követendő útvonal, vagy a teendők, várható események listája. Korda Gyurka bácsi és Kláááááááárika amikor pókert közvetítenek a tévében ezt nem élőben teszik, hanem leírják nekik, sorszámozva, hogy melyik partiban mi lesz. Néha Gyurka bá elnézi, és azt hiszi hogy a river majd egy ász lesz, és már az osztásnál áriázik, ilyenkor szokott rászólni Klárika, hogy te Gyurka ez a 36-os parti, most majd a kalapos nyer. Máskor meg Gyurka bácsi oktatja fölényesen Klárikát annak biztos tudatában, hogy milyen lap fog jönni. Ha ilyenkor is benézi, akkor hangzanak el az olyan legendás mondatok, hogy "csak meg kell adni, csak meg kell adni óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóólll in, hát nem igaz mit csinál az Ördöghal, Úlió barátom óóóóóóóóóóóól int mondott!!!"

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 21:02:56

@Professor Pizka: "ezt nem élőben teszik, hanem leírják nekik, sorszámozva, hogy melyik partiban mi lesz."

És még van 3 óra a mai napból. Megkeresem azt a Geiger-Müllert.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 21:18:38

@Professor Pizka: Megdöbbentő leleplezések egymás után, hegyén és hátán, mind egyetlen napon, és még hátravan 2 és 3/4 óra.
Az eddigiek alapján nem biztos, hogy csöndes lesz ;-)

paranoid T.R. marcipan 2012.01.11. 21:30:29

ezt pedig elloptam és kész. ha a gazdája rátalál, köszi :)

BIRODALMI KÉREGETŐ

Elúszott a Vader vagyon,
S bánja már ezt Darth-unk nagyon.
„Jaj, a pia! Jaj, a póker!”-
- Szörcsög szegény ex-Skywalker.

Nincsen vele már az Erő,
S az, hogy változzon, csak merő
Fikció, a science fajta.
Senki sem segíthet rajta.

Darth Vader egy tanult embör.
Nyelvórákra well remember,
S földül, marsul, napul s holdul
Űrhajósor mellett koldul.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.01.11. 21:38:40

Csak önmagamat tudom ismételni:

Egyes mértékadó elemzők szerint (én is közéjük tartozom...) Ceaușescuéknak azok a (máskülönben hozzájuk roppant közel álló) jóakarók javasolták az 1989 december 21-i bukaresti kormánypárti tömegdemonstráció megtartását, akik a minél gyorsabb lezajló bukásukban voltak érdekeltek...

www.youtube.com/watch?v=wWIbCtz_Xwk

Kereken 96 óra múlva le is adták rájuk a sortüzet.

www.youtube.com/watch?v=XsRQP7TifME

paranoid T.R. marcipan 2012.01.11. 22:02:56

@tiboru: nézd, lehet nincs tömegük, de van filipük.
én viszont itt és most esküszöm, h se fegyverrel se anélkül nem jelenek meg.

az operai angolos távozást is ráfogták a tekre, majd a nem megjelenést is ráfogják. ki merne a teknek ellent mondani?:)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.01.11. 22:20:08

@paranoid T.R. marcipan:

Én csak megpróbálok mindenkit lebeszélni a tömeggyűlésről, mert azzal csak a macera van :-P

paranoid T.R. marcipan 2012.01.11. 22:31:23

@tiboru: bayer zsoltit védje akinek két anyja van. de csüüssssss, nem én mondtam :D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.12. 07:25:37

Szerintem kormányunk erre játszik:

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/11/kovetokre_talalhat_orban/

Ha bukik az egész rendszer, dőlnek a dominók, akkor tulajdonképpen mindegy is, hogy mi leszünk az elsők, sőt 89-ben egész jól jártunk vele, nem?

A gond csak az, hogy azt EU nagyon-nagyon nem akar összeomlani, és mindent meg fog tenni, hogy az első pofátlant, aki önként csődbe megy, megleckéztesse. Dugovics Tituszt játszani nem egy kellemes szerepkör, erre azért nem ártana előre felkészíteni a zembereket.

escargot 2012.01.12. 10:06:42

@altoid: Ezzel kapcsolatban írtam tegnap a FB falamon:
És a csődsorozat végén Kína mindent benyel?
fn.hir24.hu/itthon/2012/01/11/szelenyi-orbanek-tudatosan-az-allamcsodre-jatszanak/

2012.01.12. 16:13:57

Aszongya az emberünk, hogy "várja az érveket".
Valaki szólhatna neki, hogy az érvek a következők: ha annyira hülye vagy hogy nem értesz a szóból, akkor fogd be a szád és csináld amit mondunk.

KürtiT (Tromb74) 2012.01.13. 00:31:48

@altoid: Néhány poszttal korábban valami hasonló fogalmazódott meg bennem is (asszem, nem írtam le végül).

"A gond csak az, hogy azt EU nagyon-nagyon nem akar összeomlani"
És mi van akkor, ha a spanyoloknak, olaszoknak, görögöknek is megtetszik ez a vonal?

Ennek a faszakodásnak sehogy sincs értelme, kivéve ha az államcsőd a cél.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.13. 08:39:49

@KürtiT (Tromb74): Éppen azért fogják szénné szopatni Magyarországot, hogy másnak ne szottyanjon kedve egy kis gazdszabharcra. A jobbereknek EBBEN igazuk van, más kérdés, hogy az egésznek tényleg semmi értelme.

escargot 2012.01.13. 18:49:53

@altoid: Huhh, ez kemény volt. Kicsit talán túlegyszerűsíti a problémát, de nem mondom, hogy nem tudok az alapjaival egyetérteni. Azzal különösen, hogy ez a nép nem vágyik Európára. Már csak az a nyitott kérdés, hogy mit csináljon, aki mégis?

escargot 2012.01.13. 20:09:52

@altoid: Na, majd választok hegyet. Ha már nem lehet mondjuk egy megyét Európához csatolni.
Egyébként annyira elkeserített az interjú, hogy hazafelé már az őrült szobafestőn gondolkodtam, miszerint igaza lehetett az "ázsiai horda" kérdésében.
De, ahogy elnéztem, Olga is szokatlanul szótlanná vált...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.13. 20:19:32

A témában készülök hosszabban megnyilvánulni, eddig két oldalnyi, reszkessetek! Csak az a fránya meló :-)

escargot 2012.01.13. 20:32:23

@Professor Pizka: Beszálljunk társszerzőnek? :)
süti beállítások módosítása