HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Hogyan irjunk Orban-beszedet?

2007.10.24. 03:51 Professor Pizka

Orban-beszedet irni nem konnyu, de tanulhato elfoglaltsag.

1. Bemelegites. Lazuljunk el, majd gorcsoljunk ra. A jo Orban-beszedben nincs lazasag. A fegyelem nem jo, mert az artana a kormondatoknak.

2. Megszolitas: Hosszan. Minel hosszabb, annal jobb. Hazaiak, polgartarsak, proletarok, htm-ek... minden ilyen elem more than welcome. Legyen suru, mint a nyolc kincs martas. A kis, azonosithatatlan darabkak adjak meg az izet, mint az elobb emlitett martasnak es a savanyu-csipos levesnek. Vigyazzunk azonban erre! A beszed maga nem lehet savanyu-csipos allagu, akkor az igazi, ha egy liszttel dusan behabart masodosztalyu csirkepaprikast kepzelunk magunk ele irasa kozbe, az izkontraszt megtartasa mellett. Angliaba szakadt plebejusok figyelmebe ajanlom a bangers and mash in thick gravy nevu etelt, ugyanezen celbol.

Most jonnek a kotelezo elemek:

Eloszor is, kell az akolmeleg-fegyver. Szamszerusitsunk. Valamilyen eleg nagy szammal kell kezdeni. 300k alairt, 250k itt van a teren, tizenotmillioan vagyunk a vilagon... ki ne hagyjuk, a kozonseg szellemi ellazulasahoz elengedhetetlen ez a lepes. Hangolni kell oket, na.

Trianon: a trianon adja a magyar politikai beszed izet. A trianon azonban eros fuszer, szalonkepes szakacsok csak jelzeskent hasznaljak. Jusson eszunkbe a gyrosos a Corvin melletti arkadok alatt. Ha nala sok csipossel kerjuk a gyrost... na az olyan mint amikor tullotyintjuk trianonnal a beszedet. A trianon helyes alkalmazasa a kovetkezo. Csak zsenge hajtasokat hasznaljunk, es ne az egesz beszedet hintsuk meg vele. Akar a jo fleur de sel, (thx Buvos Szakacs blog) ez is csak itt-ott tunik fel a beszedben. Olyan szavak kellenek, mint Kassa, szekely, htm... ismerjuk oket.

Gyurcsany: a gyurcsany nagyon fontos eleme a beszednek, azonban ugyeljunk ra, hogy sok szosz boritsa a gyurcsanyt, ne latsszon ki uton-utfelen. Szinonimak alkalmazasa erosen javallott, de meg jobb, ha nem is emlitjuk a gyurcsanyt. A jo gyurcsany olyan mint a krumplilevesben a jo krumpli. Magatol ertetodoen ott van, mindenki tudja, nem kell mondani, a krumplileves az krumplileves, az Orban-beszed az Orban-beszed. Bekezdesenkent legalabb egy gyurcsany nelkul beszedunk elveszti a tartasat mint a durvan kezelt tojashab. Ovatosan, szepen.

Szembeallitas: Az Orban beszed mindig az edes es valamelyik masik iz kombinacioja. Az edes mindig alanyi. Ez vagyunk mi. A jok, az edesek, az eperizuek, bordazottak, extra biztonsagosak. A masik iz usson el. A kozmas hataraig well-done. NE legyen szaraz! Az edes iz ugy jon ki igazan, ha a masik iz kelloen sokaig hat, szaftos, de megse az igazi. Egy kicsit mar csipos izu tulerett ringloszilva ilyen peldaul. Vigyazzunk azonban, hogy ne tengjen tul. A savanyut ok eszik, az edeset mi. Szembenallas nelkul nincs Orban-beszed. Period.

Tolvajozas: Fontos. A kozonsegunk joreszt szegeny es nagyreszt hulye (lasd meg a plebs klasszikus definiciojat...). Ezert aztan elhiszi, hogy pusztan azert szegeny, mert AZOK lopnak. Fontos hogy AZOK essenek egybe az elozo pontban foglalt savanyuakkal. Tudatositsuk, hogy minden baj oka, hogy AZOK lopnak. Ha a kozonseg barmilyen szemelyes felelosseget erez a sajat (velt vagy valos) nyomora, kozallapotok stb miatt, akkor elkurtuk. Abban a biztos tudatban kell hazamenniuk, hogy AZOK elkurtak. Azok, es senki mas.

Ruszkizas: eletfontossagu. Magyarorszagon eros Kadar-nosztalgia van, sokan vagynak vissza a gulyaslevesbe. Namarmost. Ha mi ezt meglovagoljuk, meg kell fogalmazni, hogy mi miert vagyunk megis kulonbozoek. Azert vagyunk kulonbozek, mert mi nem komazzuk a ruszkikat. A ruszkik rosszak, gonoszak, a spejzban vannak. Ugyeljunk ra, hogy minel tobb nepi dolgot igerunk (vezetekes sor, ingyen tengeralattjaro alanyi jogon, stb) annal tobb ruszkizast hasznaljunk. Figyeljunk arra, hogy a ruszkik AZOK. Ne felejtsuk el, hogy AZOK-at minel tobb rossz dologhoz kossuk. Ezzel segitunk a hallgatosagnak, hogy tobb dolgot gondolhasson a sajat nyomora okanak.

Mi vagyunk a faszagyerekek: nem kell magyarazni. ERos fuszer, nagyon ovatoasan banjunk vele, mert nagy mennyisegben budos. Ha megis sokat hasznaltunk belole, akkor a (kesobb bovebben targyalando) szovetsegkotessel higitsuk, miszerint mi es ti vagyunk a faszagyerekek. Enyhe messianisztikus vonasok is johetnek.

Keresztenyseg, csalad: ovatosan szinezzunk vele. A hallgatosag jelentos resze annyira kereszteny es hazafi, hogy mondja magarol. Ne menjunk bele bonyolult szentekbe, egyhazi unnepekbe, tortenelmi flikk-flakkokba. Fogalmuk sincs roluk.

Szovetsegkotes: szinten nagyon fontos elem. A kozonseg jon, mint sok egyed, es ugy kell, hogy hazamenjen, mint csoport. Kovacsoljunk kemenyen. Adjunk olyan nevet a szovetsegnek, amely hasonloan hangzik az elozohoz, de megis mas egy kicsit. Ezzel megelozzuk, de legalabbis megprobaljuk megelozni, hogy az ohatatlanul feltuno mindenfele hulyek, szcientologusok, csigahimbalok, vadmagyarok elkoptassak a nevet. Mire elkoptatnak, mar kikialtottuk a kovetkezot. Szerencsere Magyarorszagon atlag negyhavonta lehet nagybeszedet mondani.

Charta: alairni. Rakhaju Fulopnek a kutya sem hiszi el a szamokat, miota egyszer a Kinai Nepi Felszabadito Hadsereget kepzelte a Kossuth terre. Egyreszt lesz egy valag alaironk, aki megerositette a csoporthoz tartozast, masreszt meg egy csomo aktiv reszecske (akcios liposzomak, arab orszagokban bifidus effendi) elfoglalja magat az alairasi ivek hurcolasaval, ahelyett, hogy azon jarna a hulyenek az esze, hogy ha kutyaszart felseperne, hatszor annyi hasznot hajtana, de akkor esetleg rajonne, hogy a bajokat nem csak AZOK elkergetesevel lehet megoldani, es akkor megette a fene az egeszet. Se azok, se mi nem fogunk egy petakot sem keresni... ha ezek egyszer tomegesen rajonnek...

1956, 1848, egyeb jeles datum: annyira nem erdekes. A kulcsemberek nevet emlitsuk meg, aztan, ahogy a muvelt amerikai mondana: blow your own horn. Az a helyzet, hogy a hianyos torteneti ismeretek miatt a kozonseg jo reszenek fogalma sincs arrol, hogy ki kicsoda, ezert batran valaszthatunk barmilyen jelentos vezetot vagy akkori Gipsz Jakabot, es megmondhatjunk, hogy ha elne, minket valasztana. Tobbet ezzel nem erdemes torodni, mert ha be kell vezetni, hogy ki volt Stromfajer Bela, a felenel elkezdik hianyolni a kovetkezo gyurcsanyt...

Talalasi homerseklet: csak langyosan. Ne legyen hideg. Ha mondjuk deltol kettoig van ebed, ez olyan negyed ketto koruli homersekletnek felel meg a menzan. Az ettol hevesebb beszedtol hozongeni kezdenek, meg mindenfelet akarni. Ez nem jo. A nepnek ne legyen akarata, az atlag Orban-beszed csak szorakoztat. Majd ha menni kell aktivkodni, arra lesz kulon beszed.
Egyelore ennyit az Orban-beszedek sablonjairol. Kozepszernek tokeletes, es kozepesen tehetsegtelen hulyeket is lehet ezekkel a sablonokkal beszedirasra hasznalni. De valaki legalabb egyszer latott valami "Retorikai zsebkonyv"-szeru dolgot arrafele. Inkabb nezegetett volna szakacskonyvet, mert egyik kedvenc blogom szerzoit idezve: ez amolyan Venesz-fele recept...

66 komment

Címkék: recept beszed orban

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr21205584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rotting 2007.10.24. 07:39:05


Kár, hogy a Gyurcsányi még ilyet se tud.

Akkor nem kellene demokratikusan lezáratnia az utakat, ha letér a Parlament-Szemlőhegy tengelyről.

tzatziki 2007.10.24. 07:39:19

Talan elotte el kene talalni a helyesirast.

Imres 2007.10.24. 07:54:30

Feltételezem ez az Orbán beszédek kifigurázása lenne.
Humornak gyenge.

0xFFFF 2007.10.24. 07:56:18

Utána meg fel kéne fedezni a magyar ékezetes betűket.

-pd- 2007.10.24. 07:57:37

kösz, tetszett. főleg mert tegnap volt alkalmam élőben is végighallgatni, mármint a fidesz elnökét. (esetleg a paranoia még belefért volna a felsorolásba.) :)

Jó Miklós · http://inaska 2007.10.24. 08:02:06

Ezzel a zagyvasággal magadat járatadd le.

Manyi Béci 2007.10.24. 08:07:23

Nem rossz. nem rossz. Kétségkívül komoly forráskutatás előzte meg. Mégis, egy alapvető szál hiányzik belőle, illetve nem kapott a súlyának megfelelő helyet: a haza, a nemzet a magyarság témakör. Kérem, pótolja.

J. McClane 2007.10.24. 08:11:56

A Hazugság mondakör kimaradt

S.E: 2007.10.24. 08:17:47

Király a cikk, szétröhögtem magam. Kár (azaz sajnálatos a magyar politikára nézve), hogy nagyrészt teljesen találó.

valaki 2007.10.24. 08:22:31

Asszem pontosan erről van szó: mindenki csak fikázni tud és másban keresi saját problémáinak forrását. Szerintem jó a szöveg, jókat mosolyogtam rajta. Azt meg fel kellene már minden fanatikus gyrucsányosnak-orbánosnak fogni, hogy egyik sem jobb a másiknál és nem a mi érdekeinket nézik.

Héttörpe (törölt) 2007.10.24. 08:24:09

gyakorló teljesítmény professor pizka! Nyald ki inkább flat-o seggét nyílt színen, az sikeresebb lenne.

hattyú 2007.10.24. 08:28:06

az a szomorú, hogy ez nem vicc, sőt még csak nem is merültél nagyon mélyre, ennél sokkal szarabb a helyzetkép, mivel te abból indulsz ki, hogy valaki tudatosan ilyen okos recept alapján ír beszédet. erről szó sincs, mert ezezeket a politikusok komolyan így gondolják :) ugyanúgy, ahogyan Gyurcsány a divatos tánclépéseit, gügye vigyorait és az emelkedett előadásmódot a hatásos szüneteivel és szemöldök ráncolásával ja és a gyerekes, visszavágásos és megbékéléses szövegeit. amíg ezek eladhatók, addig üdv néktek Tesco gazdaságos politikai hősök és vezérek, jó ez nékünk, mert olcsó és megengedi mindig azt, hogy másokra kenjük a kakit és még véletlenül se vállaja senki a hibáit és a felelősséget. globálban is és individuálisan is. és nem csak a politikusok...talán, talán.

akárki 2007.10.24. 08:35:21

Nekem tetszett, mert nagyon ül (és üt). Gratula! A sok savanyú orbánfan meg csak nyugodtan fanyalogjon...

Metresse 2007.10.24. 08:35:32

Sajnos kimaradt, hogy alapból: légy primitív és rosszindulatú, ne is akarj távolabb látni, mint ameddig a cipőd orra ér. És persze a konzekvens hazudozás, ami olyan általános érvényű, hogy szinte MINDEN követelés és gyalázkodás amit az ellen felé lódítunk, ránk legyen igaz.

bbéla 2007.10.24. 08:49:44

Ne báncsátok már álandójan a MINISZTERELNÖK ÚRAT!

psy 2007.10.24. 09:02:10

Nagyon süti lett a post, gratulálok! :D

Mikorka Kálmán 2007.10.24. 09:08:50

Ha magyarul akarsz írni, használj ékezeteket, b+!

FT 2007.10.24. 09:11:41

Egy önmagát humorosnak gondoló egész nap a gép előtt görnyedő kocka, szánalmas irománya.

BPhead 2007.10.24. 09:23:03

Gratulálok! Jó megfigyelés. Az Orbán beszédek tényleg recept szerint készülnek, ezt csak a hülye nem érzi. És valóban óvatosan vannak adagolva a hozzávalók:
- nyaljunk be egy kicsit demagógiával jobbra, de úgy, hogy az "intelligensebb" hallgatókat se rijasszuk el.
- mondjunk valami logikus-szerűséget az értelmesebbjének, de ne legyen nagyon bonyolult, hogy a többség ne sértődjön meg, és ne mondja, hogy "hát ez kockafejű" :-)
- és mondjunk szép romantikus, lányregénybe illő dolgokat a nőknek.
De mindenkinek a hátsójába csak pár másodpercig legyen a nyelvünk, mert a többiek megsértődnek.

Ezeknek a beszédeknek kábé ennyi értelme van szerintem.

Wales 2007.10.24. 09:31:41

Remek iras! Azon meg nem kell csodalkozni, ha a sok Orban-fanatikus csolatassal rendelkezik, es mindent beszop, amit a nagyvezer mond

GH 2007.10.24. 09:36:21

Ez nem volt rossz...
Van benne egy kulcsmondat szerintem:

\"Ezert aztan elhiszi, hogy pusztan azert szegeny, mert AZOK lopnak.\"

Pedig az a helyzet, hogy ez Orbántól-Gyurcsánytól teljesen független. Sajnos ezek az emberek ettől függetlenül mindig szegények lesznek. Objektív okok miatt: pl. ész hiánya.

Persze ettől függetlenül EZEK tényleg lopnak. Meg AZOK is.

sportos 2007.10.24. 09:36:46

nagyon tetszett. jókat mosolyogtam rajta. aki meg bosszankodik és fikázik, talán rá kéne, hogy ébredjen, teljesen mindegy hogy Gyurcsány vagy Orbán áll az ország élén. Nekünk nem lesz jobb. Ugyan úgy lop, csal, hazudik mind a kettô.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.24. 09:38:56

Nagyon görcsösen adta elő.
Ez az ember már megreccsent agyilag.

wachaz · http://tvmusor.tv 2007.10.24. 09:41:31

Jópofa és találó írás. Néhány része pedig teljesen telibe talált.

B 2007.10.24. 09:43:00

Sztem is jó volt és tényleg TIPIKUS :) Vicces ahogyan az írást nem értékelők belekötnek az ékezetbe, helyesírásba...másba sajnos nem nagyon tudnak és az is tipikus, h fapofával végigolvassák és úgy érzik szólniuk kell...mindegy mit, de valamit szólni kell :) Az összes ilyen ember tipikus...mondhatják ők, akárcsak az "AZOK". Gratulálok, még több ilyet.

tuscany 2007.10.24. 09:44:41

nekem tetszett. a magyar ékezeteken fanyalgóknak meg ha csak ennyi a mondanivalójuk, fölösleges a klaviatúrát koptatni. valószínű ők azok egyébként, akik simán leírnak olyanokat, hogy pl. "küld tovább" vagy "egyenlőre ennyi". sok ilyet láttam már 'igaz' magyar emberek küldeményeiben.

Gecc 2007.10.24. 09:50:19

Nagyon ott van! :-]

Mr. President (törölt) 2007.10.24. 09:54:53

Nekem nem tetszett, kicsit sem. (küldd tovább, egyelőre ennyi)

states 2007.10.24. 09:55:10

És hogyan születik a Gyurcsány beszéd? Hát előzménynek jó, ha a béka segge alá visszük az országot, és megígérjük, hogy nem lesz vizitdíj, éa amikor lett, akkor azt, hogy nem fog fájni. Innen már könnyű dolga van a szónoknak: végy egy jó adag pszichésen terhelt hadonászást, ha nem jut eszedbe a bemagolt szöveg, tartsál hosszú hatásszüneteket, és ha még mindig nem jut eszedbe semmi, akkor mond azt sokszor, hogy Árpád-sáv...

exlepras 2007.10.24. 09:59:40

szerintem jó ez az írás. lehetne még jobb is, de így is ok, ne legyünk telhetetlenek.
nyilván gyf-ről is lehetne hasonlókat írni, de ov, mint a nagy elnök, mint a nagy előadó, szánalmassabb beszéde megérdemli a fricskát. Szánalmasabb, mert többet várok tőle, sokkal többet. Nem végig fejhangon üvöltést a mikrofonba. Nem ilyen ócska szöveget. Ha akarta volna, akkor sem tudta volna fokozni, már ha lett volna valami katartikus pillanata a beszédnek. Lendületében, mondanivalójában detto.
Többet vártam ov-tól, de úgy látszik, csak ennnyire futja már neki.

Wales 2007.10.24. 10:00:44

Egyebkent "olyan jo", hogy Orban megemlekezett 56-rol, es ellenben AZOKkal nem az aktualpolitikaval foglalkozott:)))

BPhead 2007.10.24. 10:01:19

Igazad van states! Minden politikai szónoklat recept szerint készül. Nem kivétel Gyurcsány sem. Viszont ettől még Orbán beszéde egy gyermeteg, mindenkit megsimogató nagy reklám volt. És a sok gyermeklelkű ember képes volt ott állni az esőben. Én komolyan megsajnáltam őket. Szívesen adnék minden hallgatónak örök-kakaó bérletet!

Csakugy 2007.10.24. 10:02:27

Szánalmas kis írás! Vigyázz nehogy addig viccelôdj mint Tóta w. aki úgy is maradt :)
Bár kell a karrier az tény!

tabriella 2007.10.24. 10:04:54

Szerintem igenis találó, mert Vitya tényleg így nyomja. Csak a kritikátlan Orbán-fanatikusok vágnak rá képeket. A mai kormány is felejthető, mindenesetre még mindig jobb, mint az egyszerre komcsi nosztalgiára hajazó, emellett ősmagyarkodó, mindenkitkirekesztünk és majd megmondjuk a frankót Viktorka és kis fityisz polgári csapata.

states 2007.10.24. 10:09:59

Az a baj kedves BPhead, hogy az ország nem az Orbán-beszédektől van a béka segge alatt, hanem a Gyurcsány-tettektől. Azt ugyanis régen meg kellett volna tanuljuk, hogy a politikus-beszédek tökéletesen érdektelenek, kizárólag a tettek számítanak...

Wales 2007.10.24. 10:12:12

Amikor a fideszesek nagyban kommunistaznak, arra nem gondolnak, hogy pl. a nepszavazasi-kezdemenyezesuk kifejezetten baloldali tartalmu vagy pl. Orban valasztasok elotti egyik celja a teljes foglalkoztatottsag egy piacgazdasagban csak alom?

Mindenkinek munkat, majd az allam gondoskodik rolatok, keverve nemi nacionalizmussal - mi ez nemzeti szocializmus?

Vagy csak a Fidesz strategiajanak resze, mert az atlag ember buta, aki a 3.60-as kenyeret akarja, tovabba mindent olcson vagy ingyen, maganak tobb fizetest, mindenki masnak kevesebbet, de most azonnal

Botond 2007.10.24. 10:12:41

Nagyon találó.
Akinek nem tetszik, az is érzi a találatot, csak mivel érintett, fájdalmasan.

BPhead 2007.10.24. 10:18:29

states: tökéletesen egyetértek veled. Csakhogy ez a cikk egy Orbán beszédről szól, ezért írtam arról. Ne félj, más fórumokban kritikával illetem a kormány tevékenységét is!
És talán felesleges is ilyen kommentekben felhívni a figyelmet arra, hogy ezek a szónoklatok értelmetlenek és semmitmondóak, hiszen aki már blogot olvas és kommentez, az már egy viszonylag magas szint. Itt talán már senki sem olyan ostoba...

Hajjakend 2007.10.24. 10:28:28

Az a baj hogy a másik bohócnak nem lehet leírni a stílusát, mert a mozgása mindent üt.
Sok szál kimaradt az irányok közül ("magyarok, véreim"), én a mostani OV beszédet már végighallgatni se bírtam. Annyi a mellé szöveg, hogy a lényeg nem látszik ki alóla (már ha van ott valahol ilyesmi). 10 percig semmi tartalma nem volt.
GY. F. meg hallgathatatlan, annyira túl gesztikulál.
Ha nem a bőrünkről (bocs adónkról ami ugyanaz)
lenne szó egész jó kabaré lenne

Mate 2007.10.24. 11:54:40

szánalmas, hogy vannak akik még vevők (mások bértollnokok és megrendelők) a \\\"üssük-vágjuk Orbánt akár van rajta sapka, akár nincs\\\".

Vedd már észre végre, hogy az ország milyen állapotba került 6 év szoclib kormányzás után !! Vagy te nem ebben az országban élsz?
Neked tetszik ami itt történik?
Erre szavaztál?

A cikk tartalma egy sablonos nulla. Orbán kritikátlan fikázása réges-régen lejárt lemez. Próbálj a szemellenződből kitekinteni és észrevenni, hogy ma mik a témák!!

szovegmester · http://szovegmester.blog.hu 2007.10.24. 11:58:30

Orbánnak hálás feladat lehet beszédet írni, biztos a siker. Nem hinném, hogy a hívek az 1-2 ügyesen beépített nagyon dierkt üzenet mellett nagyon figyelnének a szövegekre. Nem magukban a szavakban, mondatokban, hanem az előadásmódban a lényeg. (Utóljára ilyen hatásos szónok talán Marosán György volt 50 évvel ezelőtt...)

pajorbácsi 2007.10.24. 12:15:33

Mate: Egyetértek! Az Orbán-fikázás "lejárt lemez". Minek folyton az ügyeletes lúzert támadni, akinek a fontos dolgokban annyi hatásköre sincs magyarországon, mint Győzikének. Ráadásul politikai perspektivája sincs az elkopott arcnak. Foglalkozzatok inkább a valós problémákkal!

Hazaffy · http://milyenferi.blog.hu 2007.10.24. 12:44:26

"Jusson eszunkbe a gyrosos a Corvin melletti arkadok alatt."

Izé... melyik városról is van szó? :-o

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.24. 12:44:44

Ez kurva jóóóóó. A kinai népi hadseregnél fetrengtem a földön. :)

Rotti:Orbán felolvasta az előre megirt beszédét,igazad,Gyurcsány nem tud ilyet,ő saját fejéből beszél. És ha orbán nem küldte volna ki a tömeget, az utakat sem kellett volna lezáratnia...eszes...de gondolom te az első sorban csápoltál az Astorián tegnap.

Imres:humornak kurva jó volt...de az is igaz,hogy csak azok értik,akik nem agymosottak...

B:teljesen igazad van,a helyesiráson kivül másba nem tudnak belekötni EZEK :)

Mr. President:szar dolog a valóság,mi?

states:te hülyegyerek, hogy jön Gyurcsányhoz az árpádsáv?ti lengetitek bőszen!

Mate:miért,mi történik itt?Egyébként igazad van,orbán egy lejárt lemez,jól tenné ha elhúzna a francba,mert már nagyon uncsi.

Pajor: :)))

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2007.10.24. 12:46:10

hazaffy: Budapest és nagyon finom ott a girosz. :)

st.vir.jolan 2007.10.24. 15:41:17

nekem tetszett.
egyébként sajnálom, hogy az embereknek bizonyos okok miatt már nincs kedve 23án kokárdát tűzni, és sajnálom, hogy 23. nem az ünnepléstől volt hangos. hát ennyit erről.

Leonard Zelig 2007.10.24. 15:43:58

Hiánylista:
1. Székelyviccek
2. Érthetetlen, homályos hasonlatok, pl. a föld alatti vízerek is azt dobogják,
3. SZÓ-TA-GOL-VA-MON-DOM-HOGY-A-MA-RI-NÉ-NI-IS-ÉRT-SE, ILL-ET-VE-ÉRT-JE

Mirko 2007.10.24. 15:52:48

"Jusson eszunkbe a gyrosos a Corvin melletti arkadok alatt." - ó, igen, a jó öreg Görög (aki, mint megtudtam, egyébként szír)...azóta már a Baross utcánál osztja.

amator66 2007.10.24. 16:04:51

olvasom az orbán imádók és az orbán útálók véleményeit.akar itt valaki orbán beszédet írni?nem?egy jó szöveggel be lehetne vágódni nála.én meg sem próbálom mert valószínű becsempésznék néhány szálasi idézetet.igaz néhányszor már felfedezni véltem a nagy magyar hungarista retorikáját orbán beszédeiben.

ardarich 2007.10.24. 17:15:39

Ugyan, dehogy. Orbán és Szálasi? Szálasi szövegei izgalmasak ;-). Orbán csak egy középpolgáriasra fazonított Torgyán-epigon, annak is gyöngített változata. A vén exvérbírósági jegyző főkisgazdában legalább saját gyártmányú volt a szónoki idiotizmus. Orbánon simán el lehet aludni, Torgyán meg tényleg képes volt félórán keresztül fenntartani a tüntető tömeg figyelmét az aktuális tolvajbandamonnyonle-bombasztjaival.
(A fanyalgóknak: ha úgy érzitek, Orbán fikázása figyelemelterelés, meg lényegtelen, minek olvastok el egy olyan blogbejegyzést, ami nyilvánvalóan erről fog szólni?)

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.24. 17:15:42

Kokárdát nem március 15-én szoktunk kitűzni?
Arra lennék kiváncsi, hogy orbán mikor fogja észrevenni, hogy a lova már rég megdöglött?
Mirko:mindkettő az ővé :)

Benes 2007.10.24. 17:36:12

En is ertek egyet veled. Kitartas, csak igy tovabb.

P. Malron 2007.10.24. 19:39:13

Szétröhögtem az arcom. Nem, nem a poston, bár az se volt semmi. Hanem a hozzászólások...
Srácok, rizikó nélkül tudom tippelni, ki Orbán/Fidesz párti. Csak azt nem értem, hogy lehetnek valakinek ennyire elhalva az idegei, a lába között?

szabópali 2007.10.24. 20:04:13

Na szegénykém, aztán mot kaptál hideget meleget...eleget.

nadivereb 2007.10.24. 20:42:43

Orbán egy jó politikus. A magyar nép egy jelentős része hülye. Na jó, a legtöbbjük csak politikailag, gazdaságilag és retorikailag alulművelt, de még így is marad egy csinos nagy darab, amelyik szimplán hülye. Orbán pedig azt adja nekik, amit igényelnek. Demagógiát, üres frázisokat, ellenségképet, ígéretlavinát. Gyurcsány beszédei - balga módon - tele vannak adattal, információval. Ez lehet, hogy a Közgáz előadójában jó, de tömegeket nem lehet vele megnyerni. Gyurcsány képtelen tömegeket mozgósítani. Azt száraz adatokkal nem lehet. Azt eszelősen csillogó szemmel meg harci kiáltásokkal lehet. Gyurcsány beszédein az emberek (értsd: azok, akik képesek köpködés, fújolás és különféle törékeny és/vagy nehéz tárgyak hajigálása nélkül végighallgatni) cirka kétharmada alszik, a másik egyharmad meg figyel. Én figyelni szoktam, és valószínűleg ezért idegesítenek a beszédei. Mindig van benne egy kis fehér folt. Egy kis információ, ami mégse hangzik el. Nem tudom, hogy azért, mert titkosítva van, vagy azért, mert nem érdeke, hogy megtudja a hallgatóság (gyanúm szerint az esetek többségében erről van szó), de mindig van egy kis infóhiány. És ez engem zavar. Ennek ellenére egyes előadásai kifejezetten élvezetesek lehetnek, mert nem néz minket teljesen hülyének, csak egy picit. És információt is ad, ha csak hiányosan is.
Kétségem sincs afelől, hogy Orbán is képes lenne informatív, tömör, lényegretörő előadást tartani - ha akarna. A helyzet pedig az, hogy nem akar. Remekül rájött, hogy a magyar média könnyedén használható fel arra, hogy rászórja lényét az ország nyálkahátyájára. Az apropó tökmindegy,ha egy baglyaspöröszlényi csirkefarhát-feldolgozót avat fel, az is lehet hír, ha beszédet mond. És általában mond. És olyankor az ország fele a nyálkahártyájára kerülő Orbán-esszenciától orgazmikus gyönyöröket él át, a másik fele meg röhögőgörcsöt. (Nem titkolom, én az utóbbiak közé tartozom, mert nem lehet nem röhögni azon, hogy valaki szemrebbenés nélkül üvölt olyan demagóg hülyeségeket a csillogó szemű hallgatóság arcába, mint amilyeneket ő.) Orbán arra apellál, hogy az emberek marhára nem gondolják át azt, amit mond, elég nekik az ő orgánuma. És igaza van. És ezt tökéletesen kihasználva az utóbbi években arra specializálódott, hogy az évet lehető legjobban lefedve legyen jelen az írott és (főleg) az elektronikus sajtóban, akár egy csirkerfarhát-feldolgozó kapujában tizenkilenc hentes előtt elüvöltött nemzethalál-vízió által is.
Nem hiszem, hogy Gyurcsány valaha is képes lenne a beszédeivel jelentősebb csoportokat a saját háta mögé sorakoztatni. Akik mégis mögötte állnak, azok vagy berögződésből vannak ott (ld. még: nyugdíjasok), vagy valójában nem is mögötte állnak, hanem Orbánnal szemben. Ezek azok az emberek, akik röhögőgörcsöt (vagy allergiás rohamot) kapnak Orbán kipárolgásától. Ezek vagy azok, akik felfogják, hogy mekkora tőrőlmetszett baromságokat hord össze két petíció meglobogtatása közben, vagy azok, akik szimplán félnek a szemében látható bújkáló elmezavartól.
Én csak azért nem tartozom az utóbbi csoportba, mert még látszatra se szeretnék Gyurcsány mögött állni. Nem kedvelem a pasast. Nem szeretem, hogy képtelen megfelelően kommunikálni a tömegek irányába. Hogy meg se próbálja elfogadtatni a reformokat. Hogy mártírt játszik. Hogy a stílusa olyan, mint egy a parton szárazra szikkadt döglött halnak. Viszont Orbántól a hideg kiráz. Opportunizmusnak és gyávaságnak tartom, hogy az emberek hülyeségét használja ki, hogy hatalomra jusson. Ráadásul az utóbbi időben úgy tűnik, tényleg kezd megbomlani. Még a korábbinál is agresszívabban nyomatja a még a korábbinál is nagyobb hülyeségeit. És idegesít, hogy ennyi ember hiszi el, amit mond, miközben a Napnál is világosabb, hogy csak hatalomra akar kerülni. Bármi áron. És egyre elkeseredettebben. Bele se merek gondolni, hogy mi lesz a népszavazás után. Az őáltala áhított eredményt ( ti. a kormány bukását és az Ő visszahelyeztetését az Őt és jogosan egyedül Őt megillető bársonyszékbe) ugyanis nem érheti el. Ha minden kérdésben mellé áll országunk (krhhm...) bölcs népe, akkor sem fog lemondani a kormány, a kieső megszorítások helyett meg kitalálnak újabbat. Ha meg ne adj'Isten még el is bukik néhány kérdésen, akkor kíváncsi leszek, hogy levátják-e végre Kósa Lajosra, aki tán az egyetlen igazán szimpatikus politikus mind az orbáni, mind a gyurcsányi szűkebb körön belül.
Ti meg, kedves kommentelők, tanuljatok meg differenciáltan értelmezni valamit, és nem elhinni bármit, amit elég sokan elég hangosan tolnak az orcátokba. Pussz.

Mr. Tux 2007.10.24. 20:49:03

Bravó, most gondolom büszke vagy magadra...

Bezdomnij 2007.10.24. 21:30:43

Az látszik, hogy sok energiát fektettél bele!

SevenDeadlySins 2007.10.25. 00:54:56

Átugrottam a töltelékszöveget, bocsi:(

egyébként tetszik, jü hogy megszületett ez az írás, mert legyen minél több értelmes kritika virágozzék minden(féle színű) virág, de lehetett volna valami szerkezetet is adni a felsorolásnak. Mondjuk a beszéd vivőgondolatait kiemelni stb stb

emiatt annyira nem volt izgi, meg már az örökös Orbán bashinggal is tele tö... a hóci .... szóval eddig eddig eddig vagyok

penzugyes · http://www.hatekonysag.hu/blog/ 2007.10.25. 01:02:56

Telitalálat! A cikk írója és Nádiveréb is :D
Sztem OV beszédeinek evolúciója is érdekes tanulmány lehetne:
Rémlik, hogy régebben túl szónokinak tűnt az útelágazódásos miniszterelnökkel szemben, aztán visszafogta magát, hogy megessen rajta az emberek szíve, aztán emlékszem arra, mikor szinte minden fideszes vezető minden mondatot 3x ismételt egymás után.
Viszont tény, hogy úgy más még nem kúrt el beszédet mint a másik oldal.

Professor Pizka 2007.10.25. 01:27:29

Megmondom oszinten, nem hallottam Orban beszedet mar evek ota. A ra adott valszokbol (mindket oladaliakbol) tudom, hogy meg mindig ugyanazt a sablont hsznaljak. Amugy nem erdekel Viktor meg a partja, meg a tobbi sem, addig jo, amig csak olvasok roluk, es ohogok rajtuk...

tigris 3 2007.10.25. 08:35:06

Gratulálok!
Az irás jó és találó. Valóban érdekes, hogy jutott el OV. a liberális tanuló kiscserkészségtől a mai demagóg NÉPVEZÉRSÉGIG!
A mostani beszédmódja nagyon hasonlít egy osztrák piktoréra a XX.század 30-as éveiből...BOCS!

tigris 3 2007.10.25. 08:35:12

Gratulálok!
Az irás jó és találó. Valóban érdekes, hogy jutott el OV. a liberális tanuló kiscserkészségtől a mai demagóg NÉPVEZÉRSÉGIG!
A mostani beszédmódja nagyon hasonlít egy osztrák piktoréra a XX.század 30-as éveiből...BOCS!

Hazaffy · http://mondjonle.blog.hu 2007.10.25. 15:32:31

Azér' nem lehetett nagyon rossz az a beszéd, ha 2 nappal később már megy is hozzájuk az APEH... :-/

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2007.10.25. 17:03:11

Hazaffy: nem tudom mi a fenet akarnak ezzel. Eddig a politikai elitben volt egyfajta kozmegegyezes, egymas lopasairol soha nem deritettek ki semmit. En nem emlekszek olyan fideszes lopasra, ami miatt valami komolyabb politikus komolyan megutotte a bokajat sem pedig forditva... Birosag ele a Tocsik-fele stromannok mennek, meg a Zuschlag-fele kezdok.
Mint minden maszopos hulyesegnel, most is csak sejteni lehet igy kivulrol, hogy mi tortenik. Nem tudom, hogy Gyurcsany tud-e kozvetlenul hatni az apehre (amugy igen valoszinuen tud) de nem is ez az igazi kerdes, hanem hogy valamelyik partbeli ellenfele tud-e...
Azt nem hinnem hogy Orbanra ra akarjak valoban boritani a bilit. Ha nagyon akarjak persze ra lehet, nyilvan nem a parszazezres fizetesebol van borhaza meg fociparadicsoma, de valahogy nem hiszem hogy erre menne ki a jatek, miutan a szoci oldalon is nyakig saros mindenki...

Kortorteneti szempontbol amugy inkabb az az erdekes hogy a Fidesz "meg akarja vedeni oket a hatalomtol". A partpolitikatol elvonatkoztatva: Maganvallakozoknak termeszetes hogy otevente megjelenik az APEH es mindent tovirol-hegyire atnez, felkutat, minden afas szamlara rakerdez, minden megvasarolt ceruzara kivancsi... es ot senki sem "vedi meg". Ez a megvedes az egyik legjobb freudi elszolas az utobbi idoben...

Poison 2007.10.25. 17:37:46

Jó írás, valóban ilyesmiket nyom :)
Gyurcsány se jobb, ő meg nem tud beszélni, ugyanakkor hatásvadász. De Orbán...kész röhely, annyira mesterkélt, hogy már már röhelyes. Tény, h egy politikustól nem várhatjuk el, h igazat mondjon, de ekkora megjátszással nyomatni ezt a sz@rságot, lehet, h ő is elhiszi...felcsút gyöngye.
süti beállítások módosítása