HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Rendori ugy

2008.01.18. 15:58 Professor Pizka

A rendorugyekben ket biro is sejtetni engedte, hogy a rendorok falaznak egymasnak (ebben semmi uj sincs, falaznak egymasnak az orvosok, a balett tancosok es a kofaragok is...).
Az mar erdekes kerdes, hogy ebben miert nincs nyomozas, de ugy tunik, hogy a birosag is megerkezett a banyaszbeka alatti tarnaba, ahol "valami zavaros mutyizas sejt" egynemely honatyank. Egyiknek sem fogok a partjara szavazni, mert ha nem erti hogy mi a "stajsz" hanem zavaros sejtesei vannak, akkor erdemtelen arra hogy kormanyozzon. Es mindegyik csak sejti a mutyit... na mindegy.
Amirol most irni akarok, az nem a politika, hanem a rendori ugy. De Surenne markival kapcsolatban fordul elo Rejtonel a kifejezes. A nagyfonok nem veszodik rendori ugyekkel. A rendorseg fogja el a tettest, allitsak birosag ele, ha bunos akkor buntessek meg. Pont.
Ehhez kepest mar mindenkinek tudjuk a politikai velemenyet a rendori brutalitasrol Thurmer Gyulatol kezdve Tamas Gaspar Mikloson at Bencsik Andrasig. En szemelyesen hallottam "forradalmar" es rendor velemenyeket. Mindegyik a maga oldalarol teljesen vedheto. A rendor aki begozolt, miutan a tarsait nem segithette ki a teve elott es masnap az utcan allt bosszut (vagy nem, erre meg visszaterek) vagy eppen az az ember aki a demokraciaban teljesen megszokott es elfogadott modon azert vonult utcara, hogy elmondja: a kormany rosszul kormanyozza az orszagot. Mindnek igaza van a sajat maga szempontjabol.
De az, hogy ki kit es hogyan rugott fel, az rendori ugy. Vannak szakmai szabalyai a nyomozasnak, a biraskodasnak, amelyek betartasaval a dolog kideritheto. Lenne. Vannak szabalyok, felszerelesi targyak, felvonulasi tervek, amelyek leszerepeltek. Lecserelhetok. Lennenek.
Az en szememben a legnagyobb negativuma a dolognak az, hogy senki sem kepes oszinten megnyilvanulni. Egyreszt senki sincs azon a (velt vagy valos) erkolcsi magaslaton, hogy azt mondja: ez a rugas mentheto, a masik nem. De talan nem is kell ehhez erkolcsi magaslat? Nem tudom.
A rendorseg  mindenesetre nagy dilemma elott all. Egyreszt mindenki tudja, hogy nekik hasznalna ha kiadnak a "bunosoket" maguk kozul. Kovacs XXII. Geza tizedes megy a levesbe, mert lerugta egy artalmatlan jarokelo vesejet. Pont. Ugyanakkor ilyen tiszta helyzet nincs. Ket okbol sem. Az egyik, hogy Kovacs Geza lehet, hogy elotte valo este vitezul helytallt, a szakma osszes szabalyat betartva mukodott, amikor a gyujtogato galeri eppen a tevebe akart kerulni, meghozza nem ugy hogy felpofozza a feleseget es bekerul a Monika showba... Masnap meg nem jart el szabalyosan. Sot, egyenesen bunt kovetett el. A dolgon egyseges jo mercevel lehetne segiteni. Valahogy ugy, ahogy peldaul nehany eve a nemetek kivettek Werner Molders, minden idok egyik legjobb vadaszrepuloje nevet az egyik ezred nevebol. Ok eldontottek: a horogkeresztes vadaszgepek egi lovagjai olyan katonak, akikre minden nemet meltan lehet buszke, ellenben a spanyol polgarhaboru olyan szegyenteljes dolog, amelynek resztvevoi nem erdemelnek allami megemlekezest. Hiaba volt akkoriban Molders taknyos fiatal hadnagyocska es hiaba nem volt koze egyik haborus bunhoz sem, a neve kikerult a Molders-Geschwader nevebol.
Igen am de ott van egy vilagos szabaly, amelyhez kepest a valosag felderitese egyseru rendori ugy. Ott volt Molders? Ott volt. Tehat megy a levesbe. Pont.
Van egy apro am jelentos korulmeny. Molders meg 1941-ben meghalt (az is lehet hogy '40-ben). Nalunk viszont Kovacs XXII. Geza tizedes ehenhal, ha kizarjak a testuletbol. Ezert a testulet osszezar, es ami meg rosszabb sajat celpontjaira jellmezo modon eloveszi a "nemtudom-nememlekszem-nemvoltameppenakkorott" fegyvert, amellyel a birosag nem szokott tudni mit kezdeni. (csak eppen mas esetekben a birosagot nem szokta az ilyesmi meghatni)
Az egesz viszont oda vezet, hogy hagytunk magunknak megint egy idozitett bombat. Nem tanultunk a 3/3 aktak koruli kudarcbol, hogy lassna husz evvel a rendszervaltas utan ez meg mindeig lehet ugy. A mostani persze kisebb ugy, majd egyszer elalszik. De sokkal jobban ereznem magam ebben az orszagban, ha az egesz rendori ugy lett volna a maga hibaival, emberi tragediaival egyutt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6302318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása