HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

A buzzword fordulat

2009.01.08. 09:50 Professor Pizka

Tota W. megijedt, hogy megint keresztenynek kell majd lenni. Megnyugtatom, nem kell. Marmint ha nem akar. Ha akar, akkor termeszetesen semmi akadalya. Templomba sem kell menni, hogy kereszteny legyen az ember. De kezdjuk csak elorol.

A felelem oka az orszag fole tornyosulo KDNP es a kotelezo keresztenyseg. Nem ertem, hogy ebben az orszagban, amely minden ellenkezo hireszteles ellenere szabad orszag, miert kelt felelmet a KDNP es tarsai.

Templomba nem kotelezo jarni, es akkor sem lesz, ha 2/3 tobbseggel a KDNP nyer valasztast.Ilyen azonban nem lesz, ugyanis Viktor (minden ellenkezo hireszteles ellenere) nem buta ember, sot.

Akkor meg mit arthat barkinek is egy neveben kereszteny kurzus?  Az M1 a hirado es a telesport utan leadja a Katolikus Felorat, utana az Oromhirt? Hanyan nezik az M1-et? A csunya, piacrol elo RTL Klub meg Viasat nem fogja, kotelezni meg nem lehet ra oket. Ha lenne ilyesmire nagyobb igeny, akkor este kilenctol nem kibelezett tancosnok gyilkosait keresnek jokepu rendorok es duskeblu rendornok, hanem hallgatnank az aldast.

Valoban eleg ijeszto gondolat az is, hogy mindenfele anya- gazdasszony- es szentfazek egyletek fogjak itt megmondani a tutit. Hat hogyne. Ha peldaul az erkolcsos gazdasszonyok oskereszteny egylete felszolal az abortusz ellen, akkor biztos nem lesz abortusz, mert a kormany majd jol ugy dont. Termeszetesen. Orban Viktor biztos olyan hulye, hogy evi otvenezer szavazatot (plusz csaladtagok...) kidob az ablakon, hogy kiirhassa, mi lengyelebbek vagyunk a lengyeleknel. Sajnalatos tortenelmi malorok miatt nalunk meg az abortuszhajo sem tud kikotni. Nos, nem hulye. A nogyogyasz lobbi meg foleg nem az.

Ott van meg, mint kereszteny, kozelebbrol katolikus veszely, a mindenhova beszivargo, es dontesi poziciokba kuszo Opus Dei. Az Opus Dei szekhelyen a Vatikanban, patakokban folyna a pezsgo es beluga kaviar ha negyedannyi hatalmuk lenne, mint amennyit itt nehanyan vizionalnak nekik. A hatalom, mint az kozismert, penzt jelent, azt meg akar a Fidesz, akar az Mszp csak nagyon kemeny feltetelek mellett adja ki a kezebol. Oszinten, ki tudja elkepzelni akar Gyurcsanyt, akar Orbant, amint epp kinevez valakit valami jo kis zsiros pozicioba azert mert katolikus? Hogy majd jol odaadja a megrendeleseket valami jol fekvo egyhazi cegnek. Hogy azok majd jol kipredikaljak kire kell szavazni. Ugye hogy senki. Nem addig van az.

A legnagyobb "gond" amitol tartani kell, hogy bizonyos tranzakciokat majd nem tanacsadoi szerzodesekkel, hanem kereszteny vagy epp nemzeti musorok vagy egyebb programok gyartasi koltsegeivel fedeznek le. Na es. Hanyan lattak a Hidembert? A Sacra Coronat?

Tetelmondat:

Az aranyborjut a csuhasoktol felteni kepmutatobb, mint erdekbol csuhasnak lenni.

Mert erdekbol csuhasok. Minden politikus (nemcsak itthon) pont annyira katolikus, reformatus, zsido, trockista, zoldparti, kapitalista, szocialista, amennyire a hatalomra kerulesehez szuksege van ra. Aki utana is megtartja az izmusat, az elobb-utobb repul. A politikatudomany egyetlen eletkepes izmusa a populizmus. A tobbi humbug.

Tehat nem lesz itt semmi valtozas, a politikus a piacrol el, a piac pedig nem szavaz ra, ha valami anyaegylet nyomasara betiltja south parkot. Az egyetemistak fellazadnak, ha nincs a boltban koton es a nogyogyasz nem irhat fel Yadine-t vagy Gracialt. A lazadas nem jo, tehat beken fogjak hagyni ezeket a dolgokat.

A sok lozungot meg majd elviseljuk, a mostaniak se fajnak senkinek, csak annak, aki abbol el hogy fajjon neki.

Az aranyborju rohog a csuhasokon. Az aranyborju nem jo dolog, sot. De az aranyborju ellen nem a farizeusok harcoltak. A Bibliaban, emlekeim szerint a maganyos profetakat mindaddig kirohogtek, amig a a Megnevezhetetlen oda nem vagott valami jo kis villammal a hitetlenkedoknek. Addig azok csak nevettek szegeny csuhason.

Mit kell akkor felni Totanak a csuhasoktol? Ertelmetlen, pozolo felelmnek tunik (ennyire) tartani toluk. Hacsak nem tud valamit Tota egy kozelgo saskajarasrol...

Addig viszont nincs szo tobbrol, mint hogy epp most van valaki aki jo buzzwordnek tartja keresztenyseget. A masik oldal szinten, mert lehet kover, lilaruhas bacsikkal ijesztgetni a nepeket. Na es. A szakallas bacsiktol anno ki ijedt meg?

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr20864991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszem 2009.01.08. 10:26:31

Melegházasság, politikai befolyás, kötelezően eltűrendő panelbaharangozás, ezek a dolgok azok, amiért szerintem joggal aggódhat az, aki szeretné magát függetlennek tudni az egyháztól és a vallástól.

molaris 2009.01.08. 10:33:20

Tótának megint elszállt az agya.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.08. 10:42:50

@Asszem: jo post, de sajna ebből nem lesz index címlap. Tökéletesen egyetértek. 40 évig üldözték az egyházat, rohamosan veszített volna kommunizmus nélkül is a hívőkből természetesen, de itthon ezt a régi rendszer felgyorsította. Aki ilyen KDNP-s baromságokat vizíonál, az ugyanolyan ökör, mint a kerecsen-karácsonyos, meg majd kiírtanak minket innen a zsidók, mert kell nekik az országunk elméletesek...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.01.08. 10:43:24

@Asszem:
Főleg a kötelezően eltűrendő panelbaharangozás drámai. :]

Tanuljunk 2009.01.08. 10:46:05

totave a tipikus megelhetesi blogger. ebbol epiti a hirnevet, raerzett arra a vonalra ami sok embernek tetszik, beszologatni a jobboldalnak. azert hozta be a keresztenyseget mert a fasisztazas mar kezd lecsengeni gerjeszteni kell valami ujjat.

Asszem 2009.01.08. 10:48:36

@TuRuL_2k2: Hát igen, gondolom nem nálatok nyomják, empátiából meg nem sok jutott.

Nem arról van szó, hogy egy faluban egy templomtoronyban harangoznak, amit hallani lehet, hanem arról, hogy panelházak közé építettek egy új templomot, ami már zavaróan hangos.

A lakók megpróbáltak egyezkedni, de nem, és vmelyik ombudsman szerint tűrni kell, mert a harangozás vallási önkifejezés...

Na mindegy, ha nincs meg az az élményed, amikor nem tudsz kizárni valamilyen hangot a lakásodból, akkor ezt feleslegesen magyarázom.

Asszem 2009.01.08. 10:53:05

@Tanuljunk: én meg a megélhetési totave rajongó vagyok, akinek tetszik az írása, mert általában tökre egyetértek vele, csak nem tudom olyan vitriolosan megfogalmazni, ahogy ő.
búúú

feliccia 2009.01.08. 10:55:54

Tótawé félelme a csuhásoktól nem más, mint paranoia. Az lehet, hogy a népesség nagy részét katolikusnak keresztelték, de tojik bele a templomba. De még a katolikusok is sorozatban tojnak bele a saját egyházuk hitelveibe.

Ha jóindulatúan gondolok Tótára (szeretnék úgy gondolni), akkor úgy ítélem, az emberi butaság elhatalmasodásától retteg, amit számára főleg itt MO-n a kat. egyház jelképez.

Ha rosszindulatú akarok lenni, azt gondolom, hogy tudatosan szítja a klerikális reakciótól való félelmet, hogy segítsen egyben tartani a baloldali nyájat.

lastech 2009.01.08. 15:30:27

@Asszem: a kamionok hangosabbak, a harang meg napjában 2x. tán elviselhető lenne. Én is templommal szemben lakom. harangoznak is. zavar is néha, de ennyire behergelődni??? naponta 2x... 30 sec. harangozás... ráadásul nem váratlanul...

lastech 2009.01.08. 15:31:49

Kicsit télleg arra emlékztet amikor valakit a moszkvatéri hanukagyertya zavar a szabad közlekedésben...

Archenemy 2009.01.08. 15:35:22

"Ha rosszindulatú akarok lenni, azt gondolom, hogy tudatosan szítja a klerikális reakciótól való félelmet, hogy segítsen egyben tartani a baloldali nyájat. "

/signed

Asszem 2009.01.08. 16:24:27

@lastech: azon a lakótelepen laksz? Én úgy tudom, napjában nem kétszer harangoznak, hétvégén is, és reggel hatkor kezdik, és a kamionok nem hangosabbak, legalábbis az ott lakók szerint, bár szerencsére én sem ott lakom, csak nekünk is van hasonló problémánk, ezért vagyok erre érzékeny.

nekem úgy jött le, hogy kb. olyan hangereje lehet, mintha naponta többször, reggel hatkor kezdve 20-30 másodpercig fúrnának. Azért az nem ugyanaz, mint egy távoli harangszó, ami csak behallatszik.

Szerintem ha van annyira hangos egy külső zaj, hogy felkelt az álmodból, akkor az már zavaró.

lbalazs 2009.01.09. 08:36:57

Valoban nem attol kell felni, hogy eloirjak, hogy templomba jarj, hanem attol, hogy ha nem jarsz, elveszited az allasod a kozszferaban. (jo esetleg csak
nem lehetsz vezeto). Az hogy majd allami szinten eldontik, hogy az iskolaban orarendben szerepel a hittan, es ciki lesz nem jarni. Attol kell felni, hogy az allami tamogatas nagyobb lesz az egyhazi iskolaknak, mint az onkormanyzatiaknak (mar most is) igy majd szepen az onkormanyzatok atjatszat az iskolakat az egyhazaknak es nem valaszthatsz. Az egyhazak nagyon gyakorlottak, es kepzettek abban, hogyan kell a nepesseget befolyasolni. Nem volt veletlen a szekularizacio. Pont nem attol kell felni, hogy hirtelen nagy igeny lesz az egyhazi szolgaltatasokra, mert az nem lenne baj, hanem attol, hogy allami eszkozokkel olyan helyzetet allitanak elo, amiben a nep ugy talalja majd, hogy nagy szuksege van az egyhazra. OV valoban nem hulye, es eppen ezert van erre realis lehetoseg. Ugyanis az egyhaznak abban is nagy gyakorlata van, hogy hogyan kell tamogatni a szamara kedvezo politikai kurzusokat. (Tortent mar olyan, hogy a szoszekrol mondtak meg mire is kell szavazni)

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.01.09. 17:17:57

Jó, akkor te rettegj, bújjál el az ágy alá, mert itt VESZÉLY van, úristen...
süti beállítások módosítása