HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Vérengző radarok a levegőben!

2009.12.19. 13:23 Professor Pizka

A címet természetesen azért adtam, hogy blikkfangos legyen, az igazi az lett volna, hogy a "NIMBY szindróma elterjedtsége Magyarországon, illetve az előfordulás gyakoriságának emelkedése választások környékén, különös tekintettel a katonai beruházások sztochasztikus vizsgálatára" de ezzel azt hiszem, nem lehet látogatottságot növelni.

Előszöris, mi is a NIMBY szindróma? Amerikai eredetű neve az emberiség egyik legősibb attitűdjének. A rövidítés feloldása: Not In My BackYard, vagyis Ne Az Én Házam Táján.

Tehát tisztuljon meg a szennyvíz, de az ülepítőt rakja el az rohadt, lusta, lopós hivatal lehetőleg a város másik végébe. Ne kelljen Kiskunlacházára a volt szovjet reptérre lejárkálni, ha el akarunk menni Mallorcára vagy bulgárba' de a repülők ne zajongjanak Pest felett.

Legyen meki a közelben, de negyen hamburgerszag. A lányom csináljon bátran akármit a Kovácsék taknyos kölkével, de maradjon szűz. (ha ez most egy trágár círás lenne, akkor leírnám, hogy a lány engedékenysége esetén ennek két kimenetele van. Na most ez a két kimenetel, illetve pontosan bemenetel végül az összes NIMBY esetre jellemző, márt ha értik ezt a körülményes körülírást.).

Itt van az a jelenleg apró probléma, hogy nincs egy rendes radar, ami belátna a Balkán fölé. Mondom, jelenleg. A teljesség igénye nélkül említek pár nevet és eseményt. I. Szulejmán, 15th USAAF, Jugoszláv légierő. Ez utóbbi nem is volt olyan régen, hogy bombát dobott Barcsra, meg amikor a P-18 meg P-37 lokátorokkal kint a pusztában didergett a teljes állomány hogy időben lássák meg a provokátorokat.

Persze ma már ilyen nincs, mert a NATO az olyan szuperpáncél, ami minden ellen véd. Azért van egy kivétel: a saját hülyeségünk. Idejön a NATO és azt mondja, Dear Hungarian Allies and Friends! Mi givolunk nektek egy rédar, ti put fel a hegyre, amelyiken már van egy ócska szovjet rédar, mi fizetünk, és benne lesztek az összeurópai légvédelemben.

Na most erre, legalább el kellen gondolkodni, hogy biztos van olyan megoldás, amikor a réteslevelű csüncsörke állománya is megmarad, meg a radar is megépül. Azt senki sem emlegeti, hogy a katonai drótkerítések mögött micsoda védett növénytársulások bírnak kialakulni, lásd még a két Korea között DMZ-t. Nem.

Az ország fegyveres erőinek főparancsnoka tiltakozik a haza védelmi képességeinek növelése ellen. Kórusban felel rá a helyi politikusok vegyeskara. Ütemesen tapsol a panelek népe, akiknek a háza tetején nyolc antennából dől a "gsm sugár" de akiket meg lehet ijeszteni egy távoli, pontszerű, irányított sugárforrással, amelyet másfele irányítanak... biztos lehullik, mint a rádioaktív eső, és nem lehet majd fogni a borosbocskort.

Csinálják meg máshol. Tényleg! Van ott egy uránbánya! vigyék le oda a radart. Ott senkit sem zavar.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr341608868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paranoid T.R. marcipan 2009.12.19. 14:25:11

Ha abba tudom hagyni a réteslevelű csüncsörkén való röhögést, fogok jelentkezni egy érdemi, logikus, objektív, helyzetelemző válasszal is:)

paranoid T.R. marcipan 2009.12.19. 19:23:14

a helyzetet megoldaná, ha 1. a környezetfasisztáknak intravénásan adagolnánk a thct. legalább az ötszörösét annak, amit amúgy eltolnak, h eredménye is legyen, 2. kerítsük körbe, és tegyünk ki egy táblát, h ember ki itt belépsz, elveszted jogaidat, 3. küldjük le őket az uránbányába.
valamint, importáljunk vezérkart egy normális országból, és ha már, akkor kormányt is.
de nekem az lenne a legjobb, ha végre megalapítanám a diktatúrám.

kszabo 2009.12.19. 20:02:01

Nem volt elég Nagymarhás (nagymaros) - most azért nem lehet több szélerőmű. Üdv

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2009.12.19. 22:00:58

Komoly hosszútávú stratégia van a radarellenzők tarsolyában. Meg kell várni, amíg Horvátország is NATO tag lesz, akkor lehet a radart telepíteni Zadarba (a gyenge szóviccet nem magyaráznám), de a fődolog, hogy Szerbia is bekerül előbb-utóbb a pixisbe, azt a pár tíz évet addig meg kibírjuk a Tubeshez láncolva, főleg, hogy nem én leszek ott.

Hullafotós 2009.12.28. 15:50:08

Kiváncsisággal vegyes elképedéssel tölt el, h a T. HM, meg a NATO kompatibilis PsyOps, akarommondani műveleti területes CIMIC kompetenciánk (feltéve azt az elméleti alapvetést, h valóban van nekünk ilyen), szal h ők miért nem voltak képesek a médiába' kellő súllyal megjeleníteni a védelmi racionalitás Barcs óta amúgy tényszerűségen nyugvó érvrendszerét.

Ha legfőbb madarunk kettős szerepkörben fészkében ülve pusztán a csüncsörke virágképletét magolja heves szorgalommal, egy-egy élesebb tollú vadász igazán megpiszkálhatná pártsemlegesen faroktollait, h buzgalmában el ne feledkezzen az általa hőn imádott álkotmányos házi feladatok további részeiről sem.

Mindebből persze az is lejön, h fakabáték 20 év alatt nem jutottak el oda, h elolvasták a demokratikus terepre kitalált tömegmédia fegyverzetének kezelési szabályzatát és használati útmutatóját.
süti beállítások módosítása