HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Párhuzamos életrajzok

2010.07.15. 07:00 Professor Pizka

Van itt egy nehéz kérdés:

Miért jobb fej gyerek Járai Zsiga, mint Simor Bandi? Mert jobb fej, ez nem vitás, a Járai Zsiga-féle cégnek nem kell beköhögni pár milliárdot. Ennyire még Csányi Sanyi sem jó fej, sőt még az izraeli karvalytőke sem, pedig ő már csak igazán jópofa srácok. Simor Bandi ellenben annyira szar arc, hogy tőle dafke elveszünk még pár milliót.

Annak a pár milliónak a lélegeztetőgép-egyenértéke majdnem semmi. Ellenben pont jó arra, hogy az egyébként is légies tánclépteiről ismert kormányunk (és pártunk, igen, kisbetűs párt csak, innen a komplexus) újfent a Financial Times mi újság Nyamnyamföldön (aka kis színes) rovatában tűnjön fel. Ez az a rovat, ahol a lottóvásárlásnál is kockázatosabb ciki országokat taglalják. Velünk kapcsolatban legutóbb például azzal, hogy az előző bohóc is egy kretén volt, de a végén két ex-Ernst and Young-os profi kezébe adta a pénzügyminiszteri meg a jegybankelnöki tisztséget és hagyta őket dolgozni. Ezzel megmentette az országot attól, hogy saját (mármint a bohóc) korábbi baromságai miatt felboruljon. Meglehet, hogy már az előző bohóc is kész listát kapott, miniszterelnökkel, miniszterekkel. Meg egy hatlövetűt egy darab golyóval... A mostnai hír az, hogy az új főnök durcásan kővel hajigálja a nyakára ültetett jegybankelnök ablakát. Mert szeretne sajátot.

Mert lehet, hogy Simor Bandi azért rossz fej, mert arra emlékezteti a magyar kormányt, hogy szorít a cipő. A mindenkori magyar kormány pénzügyi mozgástere egy cipősdobozba zárt patkányéhoz hasonló, csak mi nem tudjuk kirágni magunkat. Arra emlékeztet Simor személye, hogy azok a fantaszták, akik tekergetnék a gombokat a gazdaságot élénkítendő, valójában nem nyúlhatnak a gombokhoz. Akik legalább a szellőzőt állítgathatják, azok már a privátszférában vannak rég, és most, hogy nem kis részben az ő pénzükből összejött a hatalom, ellenszolgáltatásokat várnak. Ezért ők jó fejek.

Rossz fej ez a Simor Bandi még azért is, mert arra emlékezteti a kormányt, hogy nem minden papsajt. Elnököt, alkotmánybíróságot, legfőbb ügyészt, főbírákat lehet cserélni. A cipősdobozon túli világot ez hidegen hagyja. Egymással úgy tolnak ki a magyarok , ahogy akarnak. Egymástól úgy vesznek el pénzt, ahogy akarnak. Ha kazah népdalokat akarnak nézni a tévében, lelkük rajta. Ha valami komolyabb hatalom komolyabb emberét el akarják kaszálni, az úgyis minimum jegyzékváltás.

Hanem a jegybankelnök az más tészta, az inflációval, pénzmennyiséggel, devizatartalékkal, árstabilitással nem lehet játszani, még szimbolikusan se. A jegybankelnök szent tehén.

Nem Szent Bika, mert ha az lenne, akkor fogná magát és MNB rendelkezésben megállapítaná a saját és alelnökei bérpótlékát és aztán vihogva, térdet csapkodva röhögve figyelné azt a szenvedést, amit a kormány csapna, hogy valahogy keresztbe tegyen neki. Lábát az asztalra téve és egy Romeo y Julietát szíva nézné vissza a felvett adást, ahogy reggel Szijjártónak meg kellett magyarázni, hogy miért nem veszik el a rossz fej pénzét. Persze lehet hogy csak simán bölcsebb nálam ez a Simor Bandi, amikor nem teszi meg ezt.

Persze, tudom, most egy csomó ember már jó ideje gyűjti, hogy kiköphesse: offshore! Kedves egészségükre. Nátha ellen javaslok egy British Virgin Islands-i látogatást, hátha megtudják, arrafelé mi a théma... de Guernsey is jó lesz.

Ki kell ábrándítsam az erre gondolókat. Senkit nem érdekel semmilyen offshore cég. Ez az egész műbalhé, arra van, hogy ez legyen a híradóban, nem pedig az, hogy az utolsó osztályvezetőt is lecserélik a nyáron. Ott nem lehet azt mondani, hogy offshore cég, a "nem jó elvtárs" meg azért (még) ciki.

Marad a nem jó fej. Utáljuk. Mert csak. Gyurcsánykorszak. Gázáremelés. Gyurcsánykorszak. Gázáremelés. Gyurcsánykorszak. Gázáremelés. Gyurcsánykorszak. Gázáremelés...

Plutarkhosztól meg elnézést, hogy a keretes szerkezet is meglegyen.

13 komment

Címkék: járai simor bankadó gázáremelés bércsökkentés szaleforeléner gyurcsánykorszak

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr372152586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.07.15. 10:50:04

Bírom a szövegeid, de nyilván nincs neted.
Deloitte Touche Tohmatsu nem Ernst and Young.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.07.15. 10:52:14

@Panther_V: akkor deloitte, egyforma ez mind, tőlem KPMG is lehetne, de akár Andersen Consulting is :-)

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.07.15. 11:07:43

@Professor Pizka:

,,- Nagyanyó! - kiáltott föl a kislány. - Nagyanyó, vigyél magaddal! Tudom, hogy itthagysz, ha a gyufa végigég, eltűnsz, mint a meleg kályha meg a sült liba, meg a gyönyörűséges szép karácsonyfa! Ne hagyj itt, nagyanyó!

És gyorsan a falhoz dörzsölt egy egész csomag gyufát, hogy marassza a kedves nagyanyót; a sok gyufa olyan fényességet árasztott, mintha a nap sütött volna. A nagyanyó sohasem volt ilyen szép, ilyen erős. Karjára emelte a kislányt, s felemelkedett vele; magasra, igen magasra, ahol nincs hideg, éhség, félelem, ahol csak öröm van és fényesség.

A hideg reggelen ott találták a kis gyufaárus lányt a házszögletben: kipirult arca mosolygott, de élet már nem volt benne, megfagyott a csodákkal teli éjszakán. Ott feküdt a halott gyermek új esztendő reggelén, körülötte egy halom gyufásskatulya és sok-sok elégett gyufaszál.

- Melegedni akart szegényke! - mondták az emberek. Nem tudta senki, mennyi gyönyörűséget látott, s milyen fényesség vette körül, amikor nagyanyja karján mindörökre elhagyta ezt a sötét világot."

Gy. Őzike · http://ahogyesik.blog.hu/ 2010.07.15. 13:10:30

Óh idők, óh erkölcsök! A szenátus mindezt tudja, a konzul is látja, ez itt mégis tovább él. Él?? Sőt, még a szenátusba is eljön, részt vesz az üléseken, és szemeivel egyenként választ ki, jelöl meg minket legyilkolásra.

legeslegujabbkor 2010.07.15. 18:20:10

Elég szomorú, hogy az egyetlen, akihez nem nyúlhatnak, csak az MNB elnöke. Most már jó lenne valami másban is reménykedni, mert neki is lejár egyszer a mandátuma.

paranoid T.R. marcipan 2010.07.15. 22:38:21

A Nyamnyaföld hibás megjegyzés. azt jelenti, ott jó a kaja és van mit enni. a vezír pedig addig-addig fog pörögni, amíg a csunyagazimperialisták elzárják a csokivezetékeket.
csak azért mondom, mert vészesen pesszimista vagyok, és ha kimondom, sose jön be. duplagondol. bár ezt ettől függetlenül is tessék gyakorolni :)

Mind1 2010.07.18. 13:03:38

Az egyébként nyilván baromi jófej Járai vajn mennyit kaszált jegybankelnökként a Zorbán érában?

Ki emlékszik még a folyamatos betartására a szocik első éveiben? Ezt meg kell hálálni, csak az a baj, hogy a cipősdobozon túlről ezt másképpen lázják. Annak, ami: állami támogatás a haver(ok) cégének

A kétharmadot csak itthon lehet szajkózni, a dobozon kívül tojnak rá.

Mindenesetre: SZEMÉLYI KULTUSZT AZ ALKOTMÁNYBA!!!

Mind1 2010.07.18. 13:04:16

Sajnos a helyesírás nehéz dolog:(((

spajzcetli 2010.07.18. 20:32:49

… P. Pizka! Nem kell szabadkoznod Plutarkhosz okán! Hasonlóan vetette volna papírra e két financiális tudományokban járatos antipáros ősszevetését. Plutarkhosz latinos műveltségét megvillantva talán így fogalmazott volna: „secunda” curriculum vitae. …Jaaa!, és érintőlegesen kitért volna abbéli hipotézisére, mely szerint egyikük potentátját nem földi anya szülte… ! :D ...

Forgó hangszóró · http://pedalsor.blog.hu 2010.07.19. 20:06:56

ja, Zsiga bácsi vállalta a pártos honfivér-szerződést...

Andrásról pillanatnyilag nem tudom, hogy kuncsorgott-e a "sátán"-nál tagságiért...

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.08.22. 18:00:21

Rossz fej ez a siomorbandi még azért is, mert csak a fizuja nagyjából magasabb, mint a német, belga, francia vagy épp angol kollégájánál, de talán bármelyik kettőénél is szabadon választva, de legalább nem számolva a fizun túli apróságokat, és ez némileg érthetően nem tetszik pár embernek, elnézegetve a tevékenységét.
Közben azért az említett bankok góréinak valamivel jobban megy a szekér, egyebek között a mindenkori simorbandik és társaik áldásos közreműködésének is köszönhetően.
Azért talán nem kéne felvenni jófej hitelkéket, hogy azokból fedezzék a mindenkori simorbandik fizuját, illetve a külföldi bankok pozitív gazdasági eredményeit.
süti beállítások módosítása