HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

A zsibbaszto idiotizmus

2008.03.10. 07:14 Professor Pizka

Az idiotizmusnak sok fajtaja van. A zsibbaszto az talan a legvegso, vermerseklettol fuggoen. Nalam a duhongesre sarkalo utan kovetkezik, mert nem vagyok forradalmar alkat. Masoknal a zsibbadas utan jon a duhonges. Ok neha az utcan is duhongenek, es szegenyenyeket ossze szoktak teveszteni a huliganokkal, akik ugyanakkor es ugyanott szoktak duhongeni,csak nem felhaborodasuk okan, hanem mert magasabb a normal adrenalinszintjuk.
Idiotak, idiotak, idiotak.
Hogy majd a szerencsejatek adojabol. Ez majdnem akkora baromsag, mint a masiknak az otlete, hogy a kora kilencvenes evek Oroszorszagara emlekezteto modon voucheres privatizacio segitsegevel ganyoljuk szet a maradek allamvagyont. Amerikaban is vigyaznak ra, hogy ne engedjenek okos embert a nepgyulesbe, de ott legalabb fizetnek valakit, aki sug, hogy az ilyen duhodt baromsagokat ne mondjak ki. (Jol is neznenk ki, egy ilyen hordereju Bush-bejelentestol egy hetig csuklana a vilag osszes brokere...). A szerencsejatek adojabol??? Esznel van az a (...hu de atkozodnek most egy jot)? En ugy hallottam, hogy a szerencsejatek allami monopolium, kvazi onkentes adozas, ahol idonkent valamelyik adozo megnyeri az adobevetel ot szazalekat. Annak a penznek van gazdaja. Becsuletesen elherdalja a magyar koltsegvetes. Reszben ertelmes dolgokra, reszben jobbos giccsfilmekre es reszben balos samanok szakvelemenyeire. Evtizedek ota.
Duhit, duhit, duhit, hogy ilyen baromsagokat buntetlenul lehet beszelni. Duhit, hogy milliardokat lehet kib... dobni az ablakon ilyen marhasagokra mint ez a nepszavazas. Elhiszem en Tota Duplawe Arpadnak, hogy az elv a fontos, de osszeszamolta valaki, hogy mennyirol szavazunk? tizmilliardrol? tizenotrol? Konyorgom, tobbezer milliard forintnyi koltsegvetesi kiadas kevesebb mint egy szazalekarol? Orszagosan??? Esznel van ez a sok blazirt semmirekello pernahajder? Megmondom en mivel jatsszon ennyi penzert. Igen, azzal.
Eh... de mit szomorkodok en itt. Ezek a hulyek a nep felkent vezerei. Az egyik orul, mert vegre nyert valamit, es most ket evig masrol sem fog beszelni, hogy o nyert. Bumm. En talaltam tegnap egy centet. Sot, bizalmasan elarulom, hogy mar tobb novel le is fekudtem. Bizonyam, a melltartojukat is levettek. Nem volt olcso, mert a moziba jaras, a randizgatas, a romantikus vacsorak, az mind koltseg. Meg csak el sem tudom szamolni. Az utolso fillerig magam sporoltam meg ra a penzt. Na jo, a fater autojaval furikaztam nemelyiket. Dehat a fater rendes, o is volt fiatal, tudja hogy megy ez.
Nem vagyok egy nagy penzugyes, de fajlagosan az en sikerelmenyeim joval olcsobbak. Mert ennek a jomadarnak most negy-ot milliardert vettunk egy sikerelmenyt. Legkozelebb venni kene neki egy Turkmenisztanba szolo jegyet, a Turkmenbasi utoda szerintem jutanyos aron egy hetig engedne, hogy unnepeltesse magat.
Nade a masik...  az most tekergetheti a nyakat, de az sem esett a fejere, most majd kemenykedik, hogy nincs kerem penzt. Bummer. Elvonta, mennyit is? Az OEP koltsegvetesenek ... hat szazalekat? Majd lesz nagy szocsata, es meg mindenki neki lesz halas, amikor a dorzsolt penzugyminiszterrel odaadatja nekik a penzt. A hulye kozonseg meg majd azt hiszi, hogy ez utesvaltas volt. NEm az volt szerelmes baratim, hanem francia negyes. A penzeteken (igen, az adotokbol) ket ember tancolt egyet. Es ti meg orultetek neki. Komolyan, ha ez igy megy, nyitok nektek egy szamlat, lehet utalni a dellat, majd en is tartok sajtotajekoztatot, ahol sulyos beszedhibakat fogok mimelni, noha ezekkel ellentetben en tudok rendesen beszelni, amelyet az otthon porosodo nyelvmuvelo emlekermem bizonyit. (na az a csaj peldaul nem volt meg. Fiatal voltam es gatlasos. De nem adtam fel...)
Szoval ezek itt eljartak a szemunk lattara a francia negyest. Szep kis tanc. A noi kecs nemileg hianyzik belole, es a kedelyesseg is, mert nem hinnem hogy Tarlos kulonosebben kedvelne Verest, vagy eppen Orban Gyurcsanyt. De azert eljartak, mert hat milyen jo buli is az tobb milliardert benne lenni a teveben. Addig se beszel arrol a sok hulye hogy vagy iden vagy jovore a Tisza elviszi majd a gatat a francba, a negyveneves technikaval felszerelt hadsereg melabus tekintetetol kiserve. Vagy hogy hamarosan 100 forint lesz a tojas, mert nem lesz daralt tengeri a tyuknak, mert eladjuk biofuelnek a tengerit. Ezek ugye mind marginalis kis semmisegek. Utobbirol, nyilvan ezert nem a blikk ir, hanem a Wall Street Journal.
De mi gazdagok vagyunk, a rezangyalat. NEkunk van pezunk bulizni, a zsernyakok uj autoit unatkozo munkanelkuliek hajkuraszasara es nem ertelmes dolgokra hasznalni. Mi tudunk mulatni. Mulassatok. Ha rendes gyerek lennek, elmondanam hogy mi lesz a kovetkezo musorszam. De nem mondom el, legyen meglepetes. Majd menjetek akkor is tuntetni. Vagy eppen ne menjetek. Mindegy. Tulajdonkeppen mindegy minden. Ezektol a zsibbaszto idiotizmusoktol ugysem fogtok megszabadulni.
Megmondjam nektek az orszag uj jelmondatat. Jol figyeljetek, mert a tietek:
"Kenyeret hitelbol, cirkuszt adobol"
Idiotak.

20 komment

Címkék: gyurcsany idiotak orban nepszavazas

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr83373705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lapi 2.1 2008.03.10. 07:38:17

ez nagyon rendben van. ha 25 körül lennék, vmi ilyesmit írnék magam is. de 55 vagyok. szal bízok benne, inkább hamarabb, mint később, de mégsem lesz érvényes az új jelszavad. mert most még annak tűnik.

Manyizga (törölt) 2008.03.10. 08:00:00

Az a baj, hogy mindenkinek egy szavazata van. Arányosítani kellene az IQ-val... :D

Bateman · http://bateman.sarok.org 2008.03.10. 08:42:02

Ezt az írást most megköszönöm, mert eszméletlenül a közepébe vág a szarnak. A jelmondatot meg ellopom, mert 26 vagyok és nagyon úgy érzem, hogy ez egyhamar nem lesz jobb...

makacs szennyeződés 2008.03.10. 09:59:13

- a hülyék tegyék fel a kezüket!

és 3 millióan egymást taposva jelentkeznek.

és örülnek, hogy győztek.

az egyik egybájtos benyilatkozza, hogy budapesten az ő pártja a legjobb, ez az eredmény, a másik meg, hogy a csúnya rossz kapitalista kaszinós bácsi majd kifizeti helyettünk a izét.
csürhe.

és a vezér magát ünnepelve örül, hogy nyert.

közben pedig minden egyes itt élő vesztett.

tegnap én újabb hátbaveregetést kaptam a hazámtól, jó erőset:
"ha jót akarsz magadnak és a családodnak, költözz el innen".

-ZR- 2008.03.10. 10:14:39

A nép olyan hülyén viselkedett, amilyen hülyére vette őt a kormány eddig...1:1

Azt meg egy pillanatig se gondoljuk, hogy ez a 3 millió szavazat kitart a Fidesznek 2010-ig, ez a nép már minden oldalnak elkente a száját, lesz még itt sírás...:-)

a nagy levin 2008.03.10. 10:45:11

hat ha nem elnek mar kulfoldon, most megvennem a jegyet Londonba

olda · http://mauzoleum.blogspot.com 2008.03.10. 12:24:57

nagyon sajnálom, hogy ez egy jó írás

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2008.03.10. 12:54:46

tegnap igent mondtunk a kommunizmusra... :( tényleg ki kell menni külföldre,aki élni akar...
holnap Orbán bejelenti,hogy a TB-ét költsük a kórházakra, az SZJA-ból meg adjunk az iskoláknak...

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2008.03.10. 13:27:24

hááát... izé...
Nem tudom. Én tegnap a kormány koncepciótlansága ellen szavaztam.
Közelről látom a felsőoktatás és közigazgatás úgynevezett reformját.
Klasszikussal szólva: "Baromság, bazmeg!" (mindkettő)

bldo 2008.03.10. 13:49:04

Kicsi.Sati: klasszikussal válaszolva "Jólvan, bazmeg!", csakhogy nem az volt a kérdés, hogy "Egyetért-e Ön a kormány koncepciótlanságával?", hanem konkrétan fizetendő díjakról/terhekről/pénzekről tették fel a kérdést. És bár a díjfizetésnek ezen módjával nem feltétlenül értek egyet, a közös társadalmi felelősségvállalás nevű BS még kevésbé vonz, tekintve az aktív keresők és passzív eltartottak arányát. Szóval örülj magadnak, hogy jól megmondtad a kormánynak, hogy mennyire koncepciótlanok (egyébiránt tényleg azok), amikor pedig valahol majd megpróbálják behajtani rajtad a kieső pénzt akkor is, ha történetesen nem vagy beteg vagy tanuló, akkor se fagyjon le a mosoly az arcodról.

sh_peti 2008.03.10. 17:05:51

Kedves Prof!

- OFF
Apukám, aki 81 éves, miután vett egy laptopot angol billentyűvel, fogott néhány öntapadós címkét és felragaszgatta az ékezetes billntyűkiosztást.
Ez az ékezet nélküliség már öt éve is gáz cucc volt. Ma már csak a geeknél is geekebb supergeekek nyomják így. Én értem, hogy Te megmutatod, hogy Te "olyan" vagy és már a fido elött tíz évvel is neteztél, de mára csak egy alt-shift-re vagy az ékezetes billentyűtől és noha egy-egy rövid postban még el lehet viselni, egy ekkora publicisztikánál talán mégsem kellene ignorálni teljesen a magyar helyesírás szabályait.
- ON

Ha a világ csak okos emberekből állna, akkor rég kihalt volna az emberiség.

A tömegek butaságát Róma óta használja ki minden hataloméhes köcsög. Ez a demokrácia vadhajtása.

Amúgy az amerikaiak semmivel sem különbek a magyaroknál. Sőt!

Professor Pizka 2008.03.10. 17:13:02

Mero kenyelembol nem hasznalok ekezeteket, a gep angol billentyuzetes es a dolgaim 95%-at angolul kell csinalnom, teljesen raalt a kezem az angol billentyuzetre, nehany blgogpost kedveert nem fogok atallni. A geeksegemrol, az elozo (elotti) postban lehet olvasni, roviden: a szamitogepet egyszerue hasznalati targynak tekintem, amig gyorsan betolti amit be kell es nem fagy bele tiz megnyitott office ablakba, addig nem erdekel mi van benne.
A tomeggel kapcsolatban igazad van, miota van tomeg azota hasznaljak is...

Dekatlon 2008.03.10. 18:54:24

Meddig lehet ezt az orwelli rémálmot elhúzni?
Meddig lehet ál vezetni az államot. Miközben az ál ellenzék ál problémákról ál szavazást tart.
Miközben minden csendben rohad tovább.
Vajon mikor lesz az első éhséglázadás?
Nem a B-közép hőbörgés, hanem a nagy zsigeri.

Zerido 2008.03.10. 20:17:15

Biztossan így van. Értékelem a tisztánlátásodat. De az ilyen "érvágó" bejegyzések sem segítik ám, a nemzeti szemléletváltást. Sőt az önmarcangoló magyar imidzs' végtelen láncának újjabb beteg tagja.
Biztos demagóg duma, de ideje lennem már észrevenni és megragadni a lehetőségeket. Abba fektetni a még meglévő energiát - és a karaktereket -, aminek örülni is tudunk, és aminek haszna is van. Mindenhonnan csak a negatív utálkozás áramlik, de értékes alternatívákkal, építő ötletekkel, pozitív csengésű szólamokkal nem örvendeztet senki minket.
Jó lenne már leérni a gödör aljára, mert úgy látom, hogy a lefelé száguldás közben nem tudunk megfordulni!

Professor Pizka 2008.03.10. 20:39:50

Zerido: igazad van, de ez itt most egy duhongo hozzaszolas, nem konstruktiv. Konstruktiv dolgokat a tettek mezejen igyekszem veghezvinni. Politikusokat ostorozni jo es udvos dolog, akinek momentan noje nincs, peldaul meg csajozasra is hasznalhatja, kolcsonadom a cikk tetszoleges reszet. :-) A nemzeti szemleletvaltas... az csunya egy harc es nem tudom van-e kedvem hozza. Ahhoz haza kellene menni. Es ahhoz sem a haza miatt van kedvem.

nezs 2008.03.11. 00:47:17

hali
az írás nagyon tetszett.
úgy tűnik, egyre többen vannak, akiknek nagyon elég már ebből.
az utóbbi időszakban figyeltem meg, hogy szűkebb tágabb környezetemben az értelmesebb (sorry) emberek egyre nagyobb hányada sokallt be végérvényesen a politikától, az mi kis elitünktől. Nagyon érdekelne, hogy nálatok ez hogy néz ki..
és mivel lövöldözni sem szeretnék :)) érdekelne az is, hogy látnátok e esélyt pl internetes szerveződésre, komolyabb vélemény nyilvánításokra. A független 'erőt' keresem, a jobbító szándékot, az építő kritikusokat. Az nyilvánvalóan látszik, hogy ami van az rossz, az nem működik, de hogyan működtethető???
remény. én nem szeretnék innen elmenni.

Az emberek pedig naná, hogy így szavaztak, idióták, valóban, mert nem látnak 300 forintnál előrébb... 300 Ft??? mi 300 forint? az felső oktatásban tanulók meg ne hisztizzenek, mert ha jól tudom, kb. 3,8-as átlagtól már olyan ösztöndíj jár, ami majdhogynem pariban van. jaaa, hogy tanulni kéne, nem pedig lötyögni még 3-5 évet? hát most majd én fizetem, az 50% feletti levonásomból. Eléggé bosszantó.

LÓÓÓÓÓÓfasz 2008.03.11. 09:45:02

Ez is ékezetek nélkül blogol, bazmeg... Mi a fasz van ezekkel? Önmegvalósítási kényszerbeteg?

Professor Pizka 2008.03.11. 13:11:57

Direkt azert, hogy teged idegesitsen. :-)

kamakiri 2008.03.13. 14:29:53

prof,

Mindenesetre javaslom az ékezeteket.
Mi is itt külföldön gyakorta hanyagoljuk őket, de ilyen hosszú írásnál tényleg fárasztó. Pedig jó volt, amit írtál.

Tudom, hogy neked meg az fárasztó, hogy megkeressed az ú-t meg az í-t, de hidd el, hogy ez az apró gesztus soxorosan meghálálja magát.

És nem elsősorban a LÓÓÓÓÓÓfasz szerű önmegvalósítási kényszerbetegekre gondolok.

Té, mint Tamás 2008.03.13. 23:49:28

Javaslom használatra a US-international billentyűzetkiosztást. Ez alapvetően az angol kiosztásnak felel meg, de repülő-ékezetekkel tudsz magyar betűket is írni. Például lenyomod az ' billentyűt, majd az a-t, és ekkor á lesz belőle.
süti beállítások módosítása