HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Uzleti titok, kikenve fehercementtel

2008.03.20. 05:49 Professor Pizka

Olvasgatom az index cimlapjat.
Vezeto hir szep nemzeti hagyomanyunk, a mutyizas. Hogy a BKV-nak adott tanacsok uzleti titkokat tartalmaznak. Hat igen. Ha belegondolunk abba a kielezett versenybe, amellyel a BKV-nak minden aldott nap szembe kell neznie es magunk ele idezzuk azokat a budapesti kozlekedesi vallalatokat, amelyek nap mint nap igyekeznek olcsobb es minosegibb szolgaltatast kinalva megrenditeni a BKV-t belathatjuk, hogy azok a tanacsok, de meg inkabb a tanacsok adasat megvasarolo szerzodesek jogosan hetpecsetes titkok. Mert hat mi lenne, ha a BKV versenytarsai megtudnak, hogy holnaptol a piros 112-es buszt osszevonjak a zold 83-assal es negyvenet jelentenek, majd kontrazzak a partit. Elnezest. De vegulis az uzleti relevanciaja korulbelul megegyezik az egyforintos alapon jatszott barati ultizasnak es a BKV "uzletpolitikajanak" (ami nem uzlet es nem politika).
A BKV muveleteinek persze van uzleti vonzata, ingatlanarak, ilyesmi. Annyira hulyenek meg a BKV vezerkarat se nezem, hogy ezeket a jo kis informaciokat csak ugy kiadnak. Egyebkent uzleti tanacsot egyszeru nekik adni, ugyanugy kezdodik, mint az Alitalia egyebkent szinten napirenden levo terve. Ok beszuntetnek Milanobol az uzemelest, mindent vinnenek Romaba es Milanoban kirugnanak parezer embert. Persze ott is hepaj van belole. Komolyan erdekelne, hogyan nez ki az az uzleti tanacs, amit egy melyen alulfinanszirozott cegnek adnak, ahol semmilyen projektre nincs penz. Illetve egyre van, ezert ad mindenki ott tanacsot. Hamarmost viszont eldontottek, hogy merre furjak a lyukat, akkor felteszem ezt valami kivitelezesi terv alapjan teszik, aminek a vegrehajtasara tanacsadok nelkul is kepesek.
A tanacsado cegek reszerol inkabb megertenem a kapalozast, ha nem adtak jo tanacsot. Esetleg mondvacsinalt ollozott tanulmanyokra felvettek a stexet es masnap alkalmazasba vettek valamelyik joarcu BKV-s hulye unokaoccset, plusz zsebbe visszaadtak 60%-ot.
Az undorito pesszimizmus ugyanis azt mondatja az emberrel, hogy itt megint lesz valami tobbszor tizmillios tanacsadas, amelyet egy teszkos nyomtato es egy metros munkaallomas mellett kovettek el, nemi internetezest kovetoen.
Akkor viszont ertehto a titkolozas, mert ha egy ilyen mondjuk Tokioban kibukik, akkor a helyi polgarmester az ottani fo BKV szamurajjal tandemben koveti el a szepukut. Nalunk ra fogjak locsolni az azota lemondott Antal Attilara, vagy ha megszanjak, akkor valami stromanra.
Aztan, itt van Soroksari ut, amely katyusodik. Hat hogyne katyusodna, ha a varos egyik legforgalmasabb utjara felkentek harom centi aszfaltot. Ha egy HB-30 falazoelemekkel, esetleg zsaluzokefnikkel megrakott Skoda-Liazt rendesen megturaztatunk, az egy menetben kifurdi maga alol azt a harom centit. Ha esetleg egy 40 (tobb az...) tonnas, 600 loeros szerelveny nagyot fekez, vagy epp bo gazzal indul, mert siet... nos a Skoda-Liaz jo ha van ketszaz loero es nincs harminc tonna tulpakolva sem...
En ilyen okos gyerek vagyok, hogy ezt tudom, pedig nem vagyok mernok. Egyszeruen iden tiz eves a jogsim. Es van szemem. Mitobb, mar az ovodaban kialakultak az alapveto logikai kepessegeim, peldaul a lap jobb oldalan levo kacsat kanyar nelkul osszekotottem a lap masik oldalan levo rokaval. Az ovoneni szerint a tyukkal kellett volna. Mar akkor turelmes ember voltam, ezert elmagyaraztam az ovoneninek, hogy a tyuk nem eszik kacsat. A tyuk oldalan nem volt nokedli, ezert kotottem ossze a rokaval. Sot, amikor egyszer kis muanyag kacsakat kellett osszeadni, es osszehasonlitani a masik kupacban levo kis muanyag kutyakkal (vagy mikkel) akkor csak nekem jott ki az eredmeny. Ugyanis tizenket kacsa volt, de csak tiz kutya. Anyukam viszont elegansan oltoztetett, ezert az ingem szivarzsebe elraktam ket kacsat. Na mindegy. Az ovonenik masik ovodat javasoltak. Szoval innen is latszik, hogy immaron lassan huszonot eve birtokaban vagyok annak a tudasnak, ami felemel odaig, hogy atlassam, hogy bizony varosi foutvonalakat harom centi aszfalttal boritani bohosag. Vagy boszmeseg, az esetleg elofordulo fideszes olvasok kedveert.
Miutan nemi jogi ismeretekkel is birok, azt is tudom, hogy egy foutra egy ev garanciat kapni az nagyobb atveres, mint a Tescoban biciklit venni. Valami egyikben sem franko, es mindket esetben jellemzoen pofara eses soran szokott erre rajonni az ifju es tapasztalatlan versenyzo.
Eszembe jut, amikor kicsi voltam, talan hat eves es uj hazba koltoztunk, ahol a csempet az allami epitesi vallalat szakemberei ugy raktak fel, hogy olyan aprosagokrol, mint fugazas, megfeledkeztek. Nemi kopogtatas utan az is kiderult, hogy annyi csempreagaszto van alattuk, amennyivel epp csak megfogja a csempet, a tobbi ki tudja. Amugy a csempe azota is fent van, mert ezek a derek mesterek jo koverre kevert betont hasznaltak csemperagaszto helyett. Erdekes modon a teraszon viszont repedezik a beton...
Szoval ervenyesitettuk a garncialis igenyt. Megjelent ket tagy egy vodor messzel es egy vdor fehercementtel. Az elobbivel a felojott festest korrigaltak, a masikkal a fugat. Nem toltottek az egesszel fel oranal tobbet majd heves kezetcsokolomok kozepette leleptek. Most a Soroksari utat fogjak majd kikenni fehercementtel. En inkabb rendes cementet javasolnek, egyreszt mert tartosabb, masreszt vagy ket mazsanyit nehezekkent a szerzodest alairo szakember labara lehet belole applikalni, mielott beneveznenk Schirilla Duna-atuszo tanfolyamara.
Moving on, itt van az indamail Whoaaa... Mar nemcsak Magyarorszag leglasabb videomegosztoja, hanem legpofatlanabb gmail koppintasa is az ovek. Ha nem lenne freemail, tenyleg ez lenne az alja...
Aztan itt van Revesz Mariusz, hivatalos martir, aki Leisztingert sejti valami jo kis panama mogott, es informacioi is vannak. En keszseggel elhiszem a duplajat is annak amit Leisztingerrol allit, de konyorgom... utalom az ilyen sejteteseket. Setaljon be a zugloi rendorkapitanysagra hat hirtvs kameratol kiserve es tegyen feljelentest. Vagy publikalja azokat az informaciokat. Civilizalt kartyaasztaloknal, aki nagyon fenyegetozik a piros ultival es sosem jatssza le, azt kirohogik, vagy oktato cellal lejatszatjak vele, es a vege elott ket korrel nyolcassal hajtjak ki belole a hetest. Csak hogy tanuljon.
Ez esetben nem hiszem hogy olyan nagy lenne a kockazat. Ha a palyazat kiiroja szerint egy otezer negyzetmeteres zugloi vagy kozel-kobanyai telek 99 milliot er, az mar onmagaban a trambulinrol medencebe vizeles tenyallasat valositja meg.
Mivel az indez azert eleg rovid porazon balos ujsag, termeszetesen megirja, hogy mikent kaptak parancsba a megyek az arnyek-oktatasi miniszterium finanszirozasat. Bajos, amilyen naivan racsodalkozik az index, az embernek egy feher attetszo lepelbe oltozott, duskeblu, romlatlan 16 eves lany jut rola eszebe (mint oly sok mindenrol).
Azert kerithetnenek egy politologust vagy alkotmanyjogaszt aki elmagyarazza nekik, hogy a magyar valasztasi rendszert ugy epitettek fel, hogy a kormany a kozponti-, az ellenzek pedig az onkormanyzati koltsegvetesbol finanszirozza magat, ezert nem nyul ehhez senki, pedig 500 milliarddal ugy meg lehetne huzni itt a kiadasi oldalt, mint a sicc....
Na ennyi. Es a tobbi hir is ugyanez...

Szólj hozzá!

Címkék: bkv titok gyurcsany orban uzleti

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr33388741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása