HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Nemzeti sport

2008.04.24. 22:37 Professor Pizka

Nem, nem a hokit fogom itt megunnepelni, elobb a feketeleves.
Nemzetunk ostorteneteben szerepet kap egy solyom (ha Pako lett volna, akkor szerecsensolyom, igy viszont valoszinuleg vandor vagy kerecsen, de nem is ez a lenyeg). Ez a solyom, amelyet  - mint a kedves nezok mar kitalalhattak - turulmadarnak hivunk, lepaprikazta almaban Emeset, es igy szuletett meg az Arpad-haz. A turulmadar a magyar muveszetben oriasi bronzpulyka formajaban jelenik meg, akkora szarnyfelulettel, hogy a KFC allitolag titokban felfogadott nehany szittya hagyomanyorzot a faj pontos meghatarozasa erdekeben, mert erdekukben allna az "oversize wing turul meal" bevezetese.
Sajnalatos modon ezt a buszke szarnyast (amelynek farhat reszet raerunk.blog.hu/2008/04/08/varja_ont_a_kiralyok_varosa_minas_tirith
Makovecz Imre almodta a Gellerthegy tetejere) hasznalta az a rendszer, amelyik tehetsegesen hadat uzent a nalunk alig szazotvenszer nagyobb Oroszorszagnak, es amelyiknek szamos pozitiv erdeme mellett koszonhetjuk peldaul a holokausztot meg a Budapest folott repulo Liberatorokat). A magyar tortenetiras nagy adossaga, hogy nem volt kepes ezt a korszakot ertelmesen feldologozni. Hogy nem voltunk kepesek arra, amire az egykori szovetseges nemetek igen, hogy elvalasszuk egymastol a hosoket es a sotetlelku tomeggyilkosokat. (na meg a hulyeket)
Ehelyett nalunk nemzeti sport a turulosdi. Egyreszt ugye sok helyre kitesszuk az obligat bronzpulykat, kozvetlenul a Lenin szobor helyet elfoglalo Szent Istvan melle. Aki szerint a bronzpulyka giccses vagy a Szent Istvan szobor kb egy lego-ember szintjen van esztetikai szempontbol, az termeszetesen idegenszivu, komenyista, zsido. Ezzel meg nem is lenne baj. A baj akkor kezdodik, amikor ezt az en penzembol csinaljak.
Mert ugye a Nagybudapest Szekesfovaros Farhat-Nyugdijas Egylet (NSZFNE) es a Nem Tudtam Becsajozni Ezert Probalkozok a Szkinhedseggel Ifjugardista Leventeszovetseg (NTBEPSIL) ugy tartja fontosnak, hogy a fovaros kozgyuleset danassza szejjel (mar amikor nem a birosagon mukodik az onkentes dalarda).
Mert le kell bontani az engedely nelkul epult bronzpulykat. Hat bizony le kell. Bizonyos balkani orszagokban komplett lakoparkokat dozerolnak el a francba az erre felhatalmazott tisztsegviselok.
Az eneklo dalardat, akcionyuggereket, alulfizetett toritanarokat es alulmotivalt gimnazistakat pedig konygazzal szoktak oszlatni. A hippiket, a kommunistakat, a kornyezetvedoket ugyszinten. Polgari tarsadalom vagy mi. Nem meg kulon berekeszteni miattuk az ulest...
Ahol ugyebar 900 millio forintot nem palyaztak meg. Persze, megpalyazhattak volna ket honappal ezelott is. Mondjuk akkor epp a Budapesti Akcionyugdijasok es Egyesult Nepi Kezdemenyezes az Ingyen Vezetekes Sorert (BAENKIVS) volt a tema, orszagosan.
Erdekelne, hogy milyen alapokon ohajtjak meg elbaszni a tisztelt polgartarsak azt a maradek parezer milliardot, amelyet le lehet meg hivni az EU-tol?
Mert ugye nem eleg nekunk a kormany meg az ellenzek, amelyik egymassal verseng, hogy tegyen keresztbe az orszagnak, a valogatott mellett jelentos a tomegsport is. Mar varom  a  "Tiltsuk be a Holdat Magyarorszagert Mozgalom" (TBHMM) es a "Holnaptol ne Legyen Del, Hanem Mindjart Delutan Ketto Nemzeti Charta a Magyar-Japan Kozos Hatarert" HNLDMDKNCMJKH) feltuneset a parlamentben a koltsegvetes vitaja idejen, koveteleseik fontossagara tekintettel... Inkluzive zaszlok, akcionyuggerek, gatlasos gimnazistak (akik remelik, hogy valamelyik bomberdzsekis lanynak imponal majd a  szerkojuk. Lasd meg a Cseresznyetol (vagy ez Fejbor???) a "szkinhedlany itt van" cimu szamot)
Szoval sok sikert kivanok nemzetunk sportoloinak a tovabbi tevekenysegukhoz, Hajra Magyarorszag, Hajra Magyarok. Szabadsag. Kitartas. Elvtarsi udvozlet. Nem kivant torlendo.

Szólj hozzá!

Címkék: sport nemzet turulmadar

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr67441037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása