HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

A Steinemannok oroksege

2008.12.05. 23:25 Professor Pizka

Avagy a nemet premium autok kvintesszenciaja

 

(ekezet nelkul, elnezest)

 

Mercedes E320 CDI

 

Cher Cherubine!

 

Meghatottsaggal vettem legutobbi levelet, melyet abbol  a csodalatos Rambouillet-i kastelyabol keltezett! Oh, ha visszagondolok arra varazslatos madardalra, amely ott ebreszti az embert azokon az utanozhatatlan Parizs kornyeki reggeleken! Kepzelje, kedves baratnem, Vollenburgen baroness, akit ismerhet Mme de Charpentier teadelutanjarol, valami hasonlot tervez Hohensteini kastelyaban! Az ifju Veilleux marki termeszetesen ideutazik, dehat ismerrjuk Amor pajkos nyilainak csintalan utjait es azt mondhatom, hogy Vollenburegen baroness semmikeppen nem lenne mesalliance kivalo markinknak dehat hallhatott az oreg Vollenburgen barorol! Nagyszeru ember, de amolyan igazi porosz junker, allitolag napokig a hideg razta a francia vej gondolatatol. Mit tudja o hogy kivalo markink nagyatyja bizony nem a Veilleux-k medvejet hordta a cimeren, hanem a Bourbonok liliomat...

De, kedves comtesse mielott szoszatyarnak tartana irok masrol is, hagyjuk meg az ilyesmit Mme de Sevigne-nek! Kepzelje, a szereny hajlekot, amelyet On kituntetoen a Chambord-i kiralyi lak pompajahoz hasonlitott, kisse kicsinosittattam. Bartoglietti, a kituno taljan mester otvosremekei diszitik immar a szalont, es egy szereny gloriette-et is epittettem a parkban. Mint tudja, igazan pompas erdom van ezen a kornyeken. Mi itt a zord teuton foldon nem ugy vadaszunk, mint Onok ott a Bois de Boulogne-ban, mi magunk uzzuk a vadat. Eppen egy kapitalis szarvasbikat uztunk a mult heten, azt kell mondjam, maga Artemis kuldte ide hozzam, de bizonyara tevedett, mert ez itt nem a szereny hetagu grofi koronat erdemelte, hanem bizony kiralyit! Ezert is voltam kulonosen duhos, amikor az egyik fajanko bugris paraszt, akinek fel kellett volna hajtani a vadat, pisztolyaval megsebesitette. Akkor mar ket napja voltunk egyfolytaban lohaton. A vadat vegul elejtettuk, de meg kell mondjam, Artemis megcsufolasa az  ilyen alantas vadaszat. Talan elturi egy urno finom izlese hogy leirom: En azt a fickot habozas nelkul agyonlottem. Ezt tenni egy szarvassal! Botrany!

Megbuntettem egy adocsalot is. Tudja kedves baronesse mi itt affele hugenottak vagyunk. Egyszeruek az elvein es kemeny a kezunk, meg dehat tudja cher comtesse, milyen ez a pornep! Mi arisztokratak kenytelenek vagyunk igy banni veluk.Adotisztem keresett meg, hogy itt bizonyos parasztok mar hetek ota megcsaltak engem napi egy krajcarral. Deresre huzattam oket, es harmincat verettem rajuk.

Cher Cherubine bizonyara untatjak egy magamfajta faragatlan teuton szavai birtokanak unalmas napi ugyeirol. Mielott zarnam soraimat, meg megemlitem, hogy felvettem egy uj karmestert. Bizonyos Telemannt.Von Kuntzig herceg ajanlotta es meg kell mondjam igazan kivalo ember, minden nap ir uj darabot es igen jo mestere a szakmajanak, ezenkivul a hajat is uri modon hordja, nem olyan rongyos koldusfajzat, mint az elozo szegeny ordog, akit telen elvitt a tudogyulladas.

Cher Cherubine, zarnom kell soraimat. Hamarosan teazunk, azutan koncertet ad Telemann, ejszaka pedig egy vaddisznot fogunk uzni.

 

Huseges es meltatlan csodaloja:

 

Maximilan Reginaldus von Steinemann grof

 

BMW 530d

 

von Steineman kapitany kiszallt a gepbol. A jo oreg Messershmittet nagyon szerette. A Focke-Wulfot sokan jobbnak tartottak, de o megmaradt a jo oreg Messzernel. Fiatal kora ellenere Gerd Reginaldus von Steinemann grof konzervativ ember volt. Arisztokrata. Kepzettseget tekintve jogasz, zongorista es elektromernok. Abba a nagyon szuk arisztokrata elitbe tartozott, akinek az osei mar Nagy Frigyes elott is grofok voltak, egy korai Steinemann meg a Szentfoldon is harcolt. 

Utalta a haborut. Untatta. A tokfej amerikai, angol, francia pilotak lelodozese semmilyen szorakozast nem jelentett. Harcolt persze. A Luftwaffe kapitanya, termeszetesen engedelmeskedett a Fuhrer parancsainak. Illetve dehogy neki. Ki nem allhatta feltort kis proletart. Az ilyenek meg konyvtarszolgak sem lehettek a Humboldt egyetemen, ahol az ifju grof jogbol es elekronikabol is diplomat szerzett. A nacikat sem szerette. Ugy gondolta jol van az, ha az emberbol elobb grof lesz vagy zsido iparmagnas mielott a kozugyekbe kontarkodna. Vagy legalabb hazasodjon be valami jo csaladba, mint az a dagadt Goring. Amikor mar minden kocsmaros gyerekebol Brigadefuhrer lehet, az nem jo. Nem szerette az SS-t. Ilyen bohockatonak, bohoc rangokkal - gondolta. Na jo vannak kemeny fiuk, a Leibstandarte, a Viking, a Feldherrnhalle, dehat azok is, az allando arjasaggal voltak megaldva. Egy von Steinemann nem bizonygatja a felsobbrenduseget, egy von Steinemann felsobbrendu es kesz.

Ezert a vilagnezeteert von Steinemann megmaradt kapitanyi rangban, nem kapott parancsnoki beosztast. Nem banta. Kemeny katonaember volt szalon-neveltetese dacara. Azonkivul gepe, ha feltunt az angolszaszok elott vagy visszapillantotukreben, azonnali alazatos menekulest valtott ki. Ott fent o volt a parancsnok, itt lent sem mertek emiatt bantani. Ellenfeleit le ugyan nem nezte, csak tudta, hogy jobb naluk. Egyszer elhivta Udet tabornok (az apja a csalad gazdatisztjenek unokatestvere volt, jol ismerte a grofot meg kicsi korabol) hogy repuljon egy zsakmanyolt Mustanggal. Nem volt rossz gep, de az  a sok muszer, kapcsolo zavarta. Komolyan, most az ember legiharcol vagy az elektronikaval kuzd? A Messerben volt negy ora, egy gazkar, bot, pedalok, elsutobillentyu. Mi kell meg? Szivoternyomas-erzekelo, kipufogohomerseklet-mero? Konyorgom, akinek ezek kellenek az ne repuljon!-irta jelenteseben. Velemenyevel kisebbsegben maradt, allitolag 45  szeptembereben repulni fog az uj Messerschmitt amiben ugyan csak negy ora lesz, de lesz valami kepernyo (?!) amit valami forgokapcsoloval (?!) kell majd szabalyozni. Na, persze, -gondolta Steinemann, ha addig nem, akkor biztos osszedol a Birodalom, a kis kaplarral az elen... Meghogy forgokapcsolo. Es akkor mivel fogja a botkormanyt?

 

Steinemann cigarettara gyujtott. Kar, hogy ma este mar nem lehet athozatni Nataliet a kozeli tanyarol, hatalmas tejfeher kebleivel es halvanyrozsaszin mellbimboival. A parasztlanyt az apja elmenekitette, amikor meghallotta hogy a kozeli varost felszabaditottak az amerikaiak. Na persze azok majd verseket olvasnak a csocsos kis francianak... Sajnalta borokat is, dehat legalabb vege ennek a hulyesegnek, neki nem kell tizenkilenc eves amerikai sracokat oldosnie, az a sok degeneralt barom nem hord vonatszam zsidokat kivegezni es ugy altalaban, kicsit helyreall a rend, bar az oroszok megszalltak a csaladi birtokot Konigsberg korzeteben, ott kellene meg valamit tenni. De vege, hala a Magassagosnak.

A gepert kar. Ilyen tokeletes nemet masinat tobbet nem fognak gyartani. Akar mi hozzuk be a forgokapcsolot, akar masok, ezzel a masinaval itt vege valaminek.

Steinemann megvarta mig az altiszt arrebb meg a marmonkannaval, belepockolte a csikket a benzinnel lelocsolt Messerbe es elindult a repter szelen varakozo amerikai dzsip fele.

 

Audi A6 3.0 V6 TDI

 

Julian Reginaldus von Steinemann grof mela undorral bontotta ki az asztalan hevero "Polizei" feliratu boritekokat. Mind az o nevere szolt, noha kocsit fia, Nicolaus Reginaldus von Steineman hajtotta. Nicky a csalad fekete baranya volt, legalabbis Igy gondolkodott rola mindenki. Julian Reginaldus nemi kis hatvanas evekbeli barkonovesztes dacara megmaradt azon az uton ami a koztiszteletben allo haborus hos apa, Gerd kijelolt neki. Noha a konigsbergi kastelyban szovjet vasaru-bolt mukodott, a Steinemannok vegyi kombinatot alapitottak. Gerd felesegul vett egy megozvegyult iparmagnas-feleseget (allitolag Tante Julianna, teljes neven Julianna  Wilhelmina von Steinemann grofno a csalad ifjabbik agabol a hir hallatan kapta halalos szeluteset). Ugyan a  hazassag mesalliance volt a javabol, de a mernok-jogasz Gerd kapcsolatait felhasznalva oriasvallalatta fejlesztette az ozvegy hozomanyat. Julian elvegezte a Humboldt egyetem jogi karat es a Harvardon szerzett uzleti diplomat, hogy atvehesse a ceget. Akkor keveredett bele ebbe a woodstocki dologba is, de hamarosan megjelent nala egy naci, akinek emberi szamitasok szerint mar regen lognia kellett volna, de ugy latszik tudhatott valamit, mert amerikai allampolgar volt. US citizen-hez nemileg meltatlanul egy osdi Luger volt nala, amikor atadta Juliannak apja uzenetet egy von Steinemann kotelessegeirol es valami tortenetet is elmeselt, hogy o locsolta le benzinnel az apja Messerschmittjet vagy mi. Mindenesetre Julianbol kemeny uzletember lett aki kezben tartotta a ceget. Gerd a mult heten halt meg, igy most Julian asztalan a boritekok mellett ott volt a Lovagkereszt, a Tolgyfalombokkal es a Kardokkal. Kiteszem a Harvardi diplomam melle-gondolta.

Nicky ugye idegesitette. Kicsit tulsagosan proletar a gyerek es rabja a technikanak. Alig tudtak ravenni a katonai kozepiskolara (jatszva lett kituno, persze) es a Humboldt egyetemre. Ket evig Sandhurstbe is jart, jo baratsagot kotott az ifju tronorokossel. Csaladalapitasi tervei nem voltak meg. Ne is legyenek, gondolta Julian. Korai meg. Egy Steinemann huszonket evesen eljen a csajozasnak. Mondjuk ehhez nem kellene ketszazzal szaguldoznia es nem allnanak itt kupacban ezek a boritekok. Ugy latszik kiut rajta a nagyapja vere... Dehat milyen verkiutes az, amikor vezetes kozben zenet hallgat, telefonal, navigal, futomuvet allit, radart kapcsolgat, PDA-t szinkron-izel... es egyaltalan milyen kocsi az, ami attol lesz jo hogy tizenhet japan mikrosutovel felero pittyego van beleszerelve? Sokszor osszeveszett a fiaval ezen, hogy akkor mar vegyen Porschet, majd felhivja Butzi Porschet, es csinaltat neki egy csucsmodellt. De Nicky meg van aldva ezzel az Audival. Ha meg Auto Union lenne. De ez egy VW! De nem baj, majd kinovi, ezzel lehet mostanaban csajokat felszedni. Az oreg Gerd is elnezte azt a negyven evvel ezelotti elhajlast a Buick fele...

Julianra nagy gond nehezedett. Ki kellett jelolnie a helyetteset. Az igazgatosag szerint Nicky fiatal, zabolatlan es alkalmatlan, raadasul mar a ceg hirnevet veszelyezteti allando botranyaival. Julian elnezobb volt a fiaval. Igazi von Steinemann! Eloszor is hajtja a noket allandoan, mint mindenki a felmenoi kozt. Muvelt, hatarozott, celtudatos. Mi kell meg az igazgato uraknak. Hogy ne legyenek kilengesei? Dehat a nagyapjanak a 254 legi gyozelme mellett volt 174 fegyelmi buntetese (a civilben szabomester SS Politikfunkzionaert pofozta fel szinte naponta, kesobb ezt sokan tanusitottak, mint ahogy azt is, amikor egy hetven eves zsido nenirol kijelentette, hogy ot meg a heteves unokajat elviszi a tiszti szallasra. A tisztelt SS urak talalgassanak batran, hogy miert. Mire masnap odaert egy kelloen magasrangu SS tiszt addigra a kislany meg a nagymamaja eltunt. Nehanyan hajnalban lattak egy kis futargepet nyugat fele repulni, Steinemann viszont delutanig nem kerult elo. Ugy volt hogy Steinemannt kirugjak es athelyezik egy szovjet loveszarokba, de szemelyesen Goring kikerte maganak, hogy Himmler emberei az o legjobb pilotait cseszegessek) Nade eleg a nosztalgiabol!

Nicky igazi Steinemann es kesz! Majd levetkozi ezeket  proli alluroket, vesz valami rendes autot es atveszi a ceget mert at tudja venni es punktum. Az igazgato urak meg szedjenek fel csak feleannyi csajt es aztan beszeljenek. Es holnaptol letrehoz a ceg egy szamlat, amirol kifizetik a birsagokat meg a csuszopenzeket a hallgatasert a bulvarlapoknak.

Natalie! - szolt ki Julian az apja kedves oreg francia titkarnojenek. Kerem keresse meg Mr. Rudemeister cimet, Toronto, Ontario, Kanada. At kellene repulnie ide, hogy talalkozzon a fiammal. Remelem meg el. Tessek? Igen ismeri, edesapam bajtarsa volt. Koszonom Natalie.

Lesoporte a boritekokat az asztalrol es elindult a az Igazgatotanacs ulesere.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr93806868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herb 2008.12.10. 14:55:08

Hiába no, a szokott minőségű írás. Gratulálok
süti beállítások módosítása