HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

56 üzente II.

2009.10.26. 20:58 Professor Pizka

Hölgyeim és uraim, ma ötvenhat évfordulóján a nyugalom, az érett megfontoltság hangján kell szólanunk akkor, amikor ötvenhat szent emlékét, a pesti srácok áldozatát a tankok és a davajgitárok előtt egyesek, hamis, nemzetinek álcázott céljaikra próbálják felhasználni!

Azt mondják ezek a csak politikai céljaikra tekintő hataloméhes kalandorok, hogy ötvenhat nem más mint a sárgapapíros, tömbös élesztő ünnepe! Miért mondják ezt? Azért mondják, felelősen gondolkodó honfitársaim, hogy hamis magyar hagyományok mögé bújva hatalmi céljaikat elérhessék!

Háziasszonyok! Hányan vagyunk mi olyanok, akik megvették drága pénzen a hagyományos élesztőt és nem kelt meg a tészta! Mennyi pénzt kell kidobni, hogy az egyik élesztő végre beinduljon? Azt miondják, hogy ettől lesz magyar a kenyér! Hár nem ettől lesz, barátaim, hanem a mi munkánktól, a pártoskodásra, árokására nem tekintő összefogásunktól! Miért lenne bűn az, ha megveszünk potom pénzért húsz zacskó szárított élesztőt, amelyik nem bűzlik, nem kell hűtőben tartani és sokáig eláll?

Azt mondják, ez nem magyar dolog. Vajon anyáink, akik az előző hétről eltett kovászt őrizgették és szégyenben maradtak, ha nem kelt meg a kenyér, nem örültek volna, ha a lányuk egy kis élesztővel segíthetett volna nekik? Vajon mi nem szeretnénk, ha a lányunk gondtalanul, élvezettel sütne a gyerekeinek? Vajon nem a jövőnket kell féltenünk a hamis élesztőprófétáktól?

Vajon nem azt akarják a hamis élesztőpróféták, hogy valami külföldi métely fenyegésével elvegyék a figyelmünket az áskálódásaiktól? De bizony azt akarják. Tudjuk, kinek a bányáiban csinálják a rossz minőségű élesztőt és csomagolják a jólét ígéretének sárga papírjába! Tudjuk, hogy ezek a sárga papírok a kék cédulák örökösei!

Ne hagyjuk megtéveszteni magunkat. Gondoljunk Pestre, Miskolcra, Nyíregyházára, Békéscsabára. Nem volt ott semmi kenyér. A szárazélesztő indította meg újra a felemelkedést, és évtizedekig megfért békésen a hagyományos élesztővel. Rekesszük ki a kirekesztőket barátaim, mert a pesti srácok, ötvenhat hősei pontosan ugyanezt tették!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr151477323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása