HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

És mégis mozog...

2012.01.22. 09:17 Professor Pizka

...a döglöttnek hitt oroszlán. De kezdjük a fontos eseményekkel:

Ha a hatodik futamban az eddig mindig megugró, galoppírozó Nixon nem hozza hiba nélkül a versenyt, akkor tétre és helyre is nyertem volna, így azonban csak a második helyezettet találtam el, így a befizetett négyszáz forintomra csak kétszáznyolcvanat fizettek, a parizernek való Jorvik Viking sehol sem volt, pedig a gazdája hajtotta. Többen különböző hajtók nénikéjét szidták vélelmezett bunda miatt.

Eközben néhány kerülettel arrébb százezer ember mutatta mg, hogy a fészbukos nyomkorászás helyett ki kell állni az elvekért, de ami még fontosabb, a vezérért, aki jó érzékkel nem ment el a rendezvényre, mert akkor ígérni kellett volna ott valamit. Az ellenzéki sajtó, véleményvezérek, elemzők csodálkozva néznek, mint hal a szatyorban, hogy akkor most ez hogy van? Amit eddig rugdostunk, az mégse döglött oroszlán? Ez harapni is fog? Mi az hogy, nagyon is!

Előszöris, az egyszerűbb mentség, fészbukos terjesztésre: azok, akik nem szervezték meg a huligánokat a 2006-os, sajnálatos eseményekre, azoknak semmi gondot nem okozott, hogy ide se szervezzenek senkit. Apró hibája az elméletnek, hogy ha jól tudom huligánok nem nagyon voltak.

Aztán ott van egy makropolitikai körülmény: a Marinéni-méter még nem lengett ki, Mari nénit semmiféle kár nem érte még Viktorék kormányzásából. Majd akkor lesz probléma, ha a tömegek is kezdenek megcsúszni. A makropolitikába olyan dolgok is beleszólnak ám, hogy meleg a tél. Más lenne a helyzet, ha az Andrássy úton térdig érő, sóval és a vén Ikarusokból szivárgó Botond olajjal vegyes latyakban kéne gázolni, és a FÉG konvektor november óta nem lenne négyes fokozat alá tekerve. De a politikához szerencse is kell, politikai kérdés lesz majd a tavaszi gyapjaslepke-invázió is, hacsak addig nem jön két hét kemény fagy. De fel kellene fogni, hogy a demokratikus deficit, a hatalmi ágak szétválasztásának hiánya, meg az ilyenek akkortól zavaróak a legtöbb embernek, ha jegyre van a kenyér és a begyűjtő népbiztosok elkezdik a padlásokat inspiciálni.

Talán innen nézve érthető a bankellenes propaganda, hiszen a bank a népbiztosok előtt jóval közbelép, és így pontosabb mérőműszere a córesznek, mint a begyűjtő népbiztosok. Nochdazu, a bank nem kopogtat be a szomszédba csak azért, mert ott jobb autót lát a ház előtt, lesz ott még valami színesfém is!

Van ám mikropolitika, amit meg kell tanulni az Orbánt váltani akaróknak is. Semmilyen nagy és mozgalmi dolog, az aktuális pilótajátéktól kezdve a nagypártokig, nem tud működni közkatonák nélkül. Nevezhetjük őket terméktanácsadónak, üzletkötő partnernek, gyémántfokozatú nagykövetnek vagy aktivistának, kell valaki aki felállítja a népet a facebook és a tévé elől.

Az Mszp legendás negyven (aztán legendás húsz) százaléka ezektől volt. Olyan ember, aki a tüntetés napján két órával hamarabb kel és körbejárja a környező háztömböket és becsenget: ugye mindenki jön? A morózusan gyülekező embereknek a saját pénzen vásárolt házipálinkából és termoszos kávéból kínálgat, esetleg van valami kis sós ropogós is. A majálison ott áll a párt sátra mellett, kiabálva szólítja le legtávolabbi ismerőseit is, ráncigálja őket oda a sátorhoz, apát addig nem engedi el, amíg egy nagy tányér pacalt (magyar ember kanállal és kenyérrel, igaz Gézukám?) meg nem evett, a gyerekek kapnak pártiktűzőt, pártzászlót. Róluk fénykép készül, ha városi harsona fotósát is lemeszeli, akkor az újságba is. Ahogy a modorosblog szépen levezette, a fényképek még aznap a facebookon lesznek. Ha Pesten lesz a tüntetés elmegy az állomásra csoportos jegyet rendezni, vagy beszedi a pénzt buszra. A választások előtt sasolja a postást, hova vitte már ki a kopogtatócédulát és öt perccel később már be is gyűjtötte, egy óra múlva már le is adta a pártirodán.

Ezek az emberek régen az Mszp titkos elitalakulata voltak, mára a Fidesz mellett kristályosodott ki egy ilyen gárda. Fel kell készülni arra, hogy vész esetén a régi fiúk most már a fidesznél fognak mindig egy ilyen dzsemborit összetrombitálni. Fel kell készülni arra, hogy nem lesz semmiféle megsemmisítő vereség, mert kialakult a kritikus tömeg. Ez nem a biciklis fajta, hanem a másik.

Kérdés, hogy lehet-e arra számítani, ami az Mszp támogatói tömbjével volt, hogy három-négy ciklus alatt bomlik le teljesen. A korábbi forgatókönyvek ezt sejtetik és akkor Viktor a nyugdíj-korhatárig miniszterelnök úr marad. A jelenlegi ellenzéki aktivitás és szervezettség mellett ennek csak a bankok vagy az időjárás lehet akadálya.

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr833689312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2012.01.22. 10:27:00

Meg aztán kell hozzá vidéki társadalmi bázis. A budapesti illetőségű kerületinek aposztrofálható pártocskáknak esélyük sincs.

Nadiposzi (törölt) 2012.01.22. 14:18:48

Ezt magyarázom mindig a fészbúk forradalmár kollégámnak, hogy t.i nem lesz itt semmiféle látványos Viktor bukás, mert az ugyan egy dolog, h. hány ezren lájkolunk, tüntetünk Pesten, ez kurva kevés egy sikeres választáshoz, ahhoz kampány gépezet kell, vidéki jelenlét, arcok, és többnyire vállalhatatlan káderek. Attól nem fordul meg a világ, hogy a millások rendszerellenes, az Orbán Viktort és fityiszt kifigurázó szellemes neveket adnak a WiFi hálózataiknak.
Amúgy a fejem fogtam szimpátia tüntetés képeinek láttán, te jóég!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.22. 14:25:10

Gentlemen, férfiasan (nőiesen, transzneműsen, kinek hogy jön be) be kell vallanunk magunkak, hogy vesztettünk. Magyarországon vagy demokrácia (népuralom) van, vagy liberalizmus (szabadságszeretet). A kettő együtt úgy látszik nem megy.

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2012.01.22. 14:56:08

@Professor Pizka: "Semmilyen nagy és mozgalmi dolog ... nem tud működni közkatonák nélkül ...
Ezek az emberek régen az Mszp titkos elitalakulata voltak, mára a Fidesz mellett kristályosodott ki egy ilyen gárda"

Professzor Úr, bólogattam sűrűn olvasás közben, merthogy : mondom már egy ideje, hogy O.V. az, aki a legtöbbet tanult és alkalmaz az Öreg módszereiből.
Nincs mit szépíteni, Kádár népével Kádár módszerein keresztül lehet választást nyerni, és hatalmat hosszú ideig megtartani.
Amíg a legvidámabb barakk tényét vagy legalább illúzióját (pl. 'mi még nem vagyunk Görögország' hivatkozással) sikerül fenntartani, a hatalom legmagasabb szintjein marad minden a régiben.

@altid: A demokráciából sajnos csak a többség által népuralomnak gondolt látszat maradt.
A 3 minimális feltételből legfeljebb az időszakos választások vannak (rendszerüket, lebonyolításukat inkább hagyjuk); az önálló értelmes emberek aránya és a szabad információhoz jutás alanyi lehetősége durva kisebbségben van.

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2012.01.22. 14:58:49

bocsánat, kihagytam egy betűt, természetesen altoid-ot akartam írni...

escargot 2012.01.22. 15:03:51

@altoid: Tényleg kötekedő szándék nélküli, őszinte kérdés: hol megy együtt?
Talán a skandinávok jutnak eszembe, meg egy-két olyan nép, ahol ugyan szabadság van, viszont nagyon erős belső fékek fogják őket, szinte saját maguk besúgói és rendőrei (Svájc, meg a kissé korábbi Japán). Az Egyesült Államokat ebben a koordinátarendszerben minősíteni sem szeretném. Ja, meg olyanok, ahol működni látszott a képlet, és most córesz van (PIGS).

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.22. 16:05:05

@escargot: Nem kell ám a liberalizmust olyan leszűkítően értelmezni, mint a vérjobberek. A liberalizmusnak egyszerűen az a lényege, hogy nagyjából eldöntheted, hogyan akarsz élni, miben akarsz hinni, és miből akarsz (törvényesen) meggazdagodni. Ez a nyugati társadalmak többségére érvényes (mondjuk a PIGS országokra éppenhogy a legkevésbé, ők inkább Kelet-Európára hasonlítanak sok mindenben).

escargot 2012.01.22. 16:38:13

@altoid: Nem leszűkítően értelmeztem, sőt. Csak azt is a szabad választás korlátjának vettem, ahol ugyan papíron szabadságodban áll dönteni, de a beidegződések, vagy a rendszer kontrollja miatt mégis szűk a mozgástered.
Az elfogadható, hogy Nyugat-Európa többnyire ezen az alapon áll, de a nagyon kart nyelt területeikre már alkalmaznám a fenti kitételt. Nagy-Britannia még egy érdekes eset, ott talán elég jó az egyensúly.

tomware · http://tomware.blog.hu 2012.01.22. 20:55:48

Jól látod, professzorom, Orbán nem talált fel semmit, csak remekül alkalmazza a régi MSZMP (MDP, stb.) praktikákat, csak az alap-ideológiát szorozta be minusz eggyel. És ez remekül működik, a híveinek bejön, imádják őt, tetszik nekik, hogy a másképpen gondolkodókat szabad gyűlölni. Rájátszik a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitásra. 2014-es választást a zsebében érezheti és akkor asszem vége lesz az ideírogatásnak hamar és ez lesz a legkisebb bajunk.
Most még csak teszteli, hogy milyen antidemokratikus lépéseket tehet meg, de ha megint nyernek, úgy elszabadul a pokol, hogy visszasírjuk a Rákosi-érát is.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.23. 15:49:03

Éppen ma szegezte nekem a kérdést egy itteni kollegám: "mi a francot csináltok ti ott Magyarországon?". Az a helyzet, hogy úgy december vége óta a szélesebb nyugat-európai közvélemény ingerküszöbét is átlépték az otthoni események, és ez nem jó. Azért nem jó, mert amúgy Magyarország alig-alig villan fel a radarjukon, úgyhogy egy ilyen "nagy" esemény hosszú évekig meg fogja határozni, mit gondolnak rólunk. Márpedig a mostani imidzsünk igencsak Fehéroroszország irányába tendál, és előbb-utóbb ennek konkrét következménye is lesz. És kurvára senkit nem fog érdekelni, hogy az neeeeem iiiigaaaazsááááág!!!

noirp 2012.01.23. 16:43:00

@altoid: Az az én nagy bajom, hogy körülöttem (most nem a netes ismerősökre gondolok) egy rakás embert egyáltalán nem zavar, ahogyan kikacsázunk a kultúrnépek közül.
Szerintük most minden jó. Vakargatják a hasikájukat, időnként legényesen büffintenek kettőt és meg vannak róla győződve, hogy most aztán nem a Kánaán, de polgári demokrácia van/lesz és hűdefasza lesz minden, ha befejezzük ennek építését.
Jó, ez itt Eger, sohasem volt egy moszkovita fészek, plusz sohasem volt világváros, ipara nincs, nem közlekedési csomópont, nem egyetemi város, nincs semmi, ami kiszellőztetné a dohot, sose is volt. El lehet itt lenni, a pocsék világtól távol. Zárt ablakokkal, tetővilágítással, vö. Gárdonyi-ház.

De hogy hány ezer, a közvetlen ismerősökhöz hasonló szalonnaagyú honfitársunk jár-kel körülöttünk? Olyan, aki önként vágja be maga mögött a kertkaput és még büszke is rá?! Olyan, aki tapsol a széllel szembe hugyozó politikusoknak, mert annyira primitív, hogy ezt látja érdekvédelemnek?!
Mondom: sok mindenkit egyáltalán nem zavarna, ha Lukasenko keblére borulnánk.
SAJNOS.

Tímár Mihály 2012.01.23. 17:45:43

Nem kell kétségbe esni. Egy hétköznap esti ellenzéki tüntetésen voltunk 30 ezren, egy szombat délutáni kormánypárti tüntetésen voltak 100 ezren úgy, hogy rengeteg busszal hozták a vidéki szimpatizánsokat (a Felvonulási téren állt legalább 100 busz), az esti vonatok is tele voltak.

Kádár 1957 május elsején kb. 400 ezer embert vitt ki a Hősök terére és a Dózsa György útra, hogy támogassák a forradalom leverését. Nem hiszem, hogy egy választáson megválasztották volna...

Én abban bízom, hogy egyre inkább csak az elvakult kemény mag támogatja a kormányt. Nagyon kevés higgadt érvelést olvastam arról, hogy miért is kellene támogatni a kormány intézkedéseit. A Fidesz-támogató kommentek egyre kevésbé racionálisak, egyre inkább csak az érzelmekről szólnak.

Mindezzel együtt, ha le szeretnénk váltani a Fideszt 2014-ben, akkor bizony nem elég a Facebookon likeolni, hanem aktivizálódni kell. Szerencsére nem muszáj mindenkinek egy pártot szeretnie, van elég ellenzéki párt (és reméljük lesz még több is). No és persze nem kell örökké támogatni az a pártot, amit most támogatunk. Nem vagyunk mi Fidesz-fanatikusok. :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.23. 18:38:06

@noirp: Sokszor olvasom mostanában, hogy "nem kell akkora jelentőséget tulajdonítani annak, hogy most éppen mit gondolnak róluk, majd a tettek beszélnek!". Na ez körülbelül az a fajta büszkeség, mint amikor valaki büdösen, ápolatlanul és szakadtan megy állásinterjúra, mert hogy őt "ne a külseje alapján ítéljék meg". Az alapján fogják megítélni. És igazuk lesz.

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2012.01.23. 21:32:04

@Tímár Mihály: "A Fidesz-támogató kommentek egyre kevésbé racionálisak, egyre inkább csak az érzelmekről szólnak." -> választási szlogen nagyon régről : 'Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!' Mindig is ez volt : az érzelmekre kell hatni, az befolyásolható, oda nem kellenek tények és valós számok, csűrhető-csavarható, minél nagyobb a szar annál jobban kell az ilyen, és mostanság ugye elég nagy kezd lenni (de még növésben van).

noirp 2012.01.24. 16:08:27

@altoid: de hogy hányadik állásinterjút bukjuk el, én már nem is számolom.

escargot 2012.01.24. 16:59:30

@noirp: Nagyjából annyit, hogy lassan a nép - alkalmazhatatlannak gondolván magát, és a törekvést is elvesztve - visszavonul a kiskertjébe vidékre, és az ott termelt gyökéren kezd éldegélni, tűzifát meg ad az erdő.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2012.02.02. 10:43:54

Azért csak megjött az a tél, bár lehet, ez még kevés lesz...

A lovis kezdés megmosolyogtatott, anno még a Büki mellett magam is hajtottam ilyen virslinek valókat... :))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.02.02. 12:47:14

@LadyCarambole: Én életemben másodszor voltam kinn a lovin, olyan mint a meccs, a tőzsde és a nappali melegedő keveréke :-D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.02.02. 13:02:38

@LadyCarambole: mindent tudnak, mindent jobban, ezt megfigyeltem :-)

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2012.02.02. 16:26:35

@Professor Pizka:
A tízmillió szakértő országában?! Ez nem is kérdés! :))

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2012.02.02. 20:29:39

idézet az altoid által linkelt nivo blog-os cikkből: "...az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt..." - írják mindezt olyan szövegkörnyezetben, ami többek közt a forintban kifejezett államadósság magas szintjén, a durván megemelkedő havi törlesztőrészleteken kesereg.

vagyis nem a forint gyengült az eurohoz képest, ááá, nem.
az a szemét euro, az süllyedt mélypontra.

a jelenség egyébként egyre nagyobb mértékben terjed - zászlóshajója a tényektől mentes, 'mindegy mi történik, úgyis azt bizonyítjuk be vele, amit akarunk' mentalitásnak.

escargot 2012.02.03. 10:42:55

@Memento Mori: Azt még majdnem értettem - ha el nehezen is fogadtam-, hogy a vezér szerint "hagyjuk a számokat, én másképp gondolkodom". De hogy még a számokat is megmagyarázza valamelyik nagyon okos, nagyon elvakult...

A kedvenc részem az volt az írásban, hogy biztos benne, sok embernek kellemes meglepetés lesz a januári bérboríték. Well, a szemét ballib kermédiában egyelőre csak az összeg láttán sírógörcsben kitörő, ill. rosszullétet elszenvedő versenyzőkről hallottam (ők egyébként vajon mire számítottak, mondjuk úgy tavaly ősztől?), meg arról, hogy a közszférában előbb-utóbb megoldják valahol a kompenzáció kérdését.
Meg persze van sok új munkahely, jó, csak úgy aránylik az egymillióhoz, mint a Milla létszáma (vagy úgy se), de ez ne tévesszen meg senkit, és az is hazugság, hogy ez csak a közfoglalkoztatás miatt van.

Feszülök kicsit, na.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.02.03. 11:21:07

@escargot: A mai Malév-csőddel szabadságharcos kormányunk újabb csapást mért a nemzetközi spekuláns karvalytőkére! Nem lennék most a helyükben, az biztos!

escargot 2012.02.03. 11:30:28

@altoid: Meg ahogy Bogáncs is megírta, amiből itt pénzt lehet csinálni, azt államosítjuk, és ez jó lesz nekünk, mert akkor a karvalytőke majd nem hordja el innen a hasznot. (Még nem volt érkezésem utánaolvasni a friss Malév-történéseknek, de nagyon fog érdekelni, hogy a nagy keleti testvér beragadt pénzével mi lesz.)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.02.03. 11:48:27

@escargot: A lényeg nem ez. A lényeg az, hogy Ferihegy sikeresen át lett nevezve. Az igazán fontos dolgokat csak a szívével látja az ember.
süti beállítások módosítása