HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Drága Goldenblog!

2011.08.15. 09:27 Professor Pizka

Elkúrtátok.

Nem hazudtatok éjjel és nappal, ennyire nem súlyos a helyzet. Hiányoznak a trükkök százai is, ez viszont már gond.

A HVG és környezetével szemben az embernek nincsenek nagy elvárásai, hiszen maga a lap arra való, hogy a felszínes társalgást fenn tudjuk tartani jobb helyeken, conversationally equipped legyünk, ahogy az amerikai mondaná. Semmi nincs a lapban, amelyet kellő angoltudás birtokában egy félórányi wikipédiázás ne adna tudtunkra. Persze, az a pár száz forint pont elég arra, hogy megnézzük, miről kellett volna wikipédiázni, és a fűrészporos szépelgés, amely az írások stílusát jellemzi, még mindig sokkal jobb mint a Heti Válasz arculata, amely nem is látszik, tekintettel arra, hogy a Heti Válasz derékig el van tűnve valamiben, amit most médiatörvényileg nem nevezek meg.

Ha például választásokról van szó, akkor értelmes fiúk kiwikipédiázzák a d'Hondt rendszert, és szép kerek mondatokban elmagyarázzák, miért nem nyert Mátészalkán a jobbik, így pár száz forintért mi is okos és értelmes fiúk lehetünk, amikor összefutunk anyukánk egyik ismerősével és aktualitásokról kell beszélgetni. Nochdazu szép képek vannak benne.

Igenám, de a goldenbloghoz vagy érteni kéne, vagy legalábbis törődni vele. Igaz ugyan, hogy a kategorizálással sikerült leválasztani a resztlit, és az egyébbe tenni a viszonylag érdektelen, hirdetési bevétel szempontjából nem túl jelentős blogokat, de még két húzás a gyaluval sokat segíthetett volna. Meglehet ehhez gondolkodni is kell, az meg fárasztó.

A goldenblog mezőnyét áttekintve látszik, hogy vannak már profik és olyan amatőrök akik sokat áldoztak a blogjukra. Az ilyen blogok már nem a bloggerről szólnak, és szerkesztettségük, tartalmuk olyan olvasótömeget vonz, hogy még a jogalkotók fülébe is eljutott, valaki behívhatta nekik a Vastagbőrt az ájpedjükre.

Megint mások (például én) hol az aktuális idegbajunkat, örömünket, bánatunkat írják ki magukból, hol pedig megeresztenek egy véleményt vagy irodalmi művet, ahogy tavaly hívták, komplex blogot gyártanak.

A harmadik típus pedig az életét vagy a heppjét írja ki a netre, a nutriamenhelytől a fogyatékkal élésen és a hímzésen át a különféle közszolgáltatók szidásáig.

Az egyéb kategória olyan lomtár lett, ahova mindenféle típusból hajigáltak, miután durván leválogatták a tipizálható blogokat. Egy ilyen vegyes katyvaszban nem lehet EGY szavazatot igazságosan odaadni.

Egy példa: valaki szereti Gipsz Jakab blogját, mert ismeri Gipsz Jakabot, és már csak barátságból is rá szavazna. Szereti a Konteó blogot, rendszeresen olvassa és kommenteli. Szereti XY blogját mert vicces. Részvéttel és szimpátiával olvassa a fogyatékkal élő blogját, és tiszteli a szerző erejét, hogy ahelyett, hogy mély depresszióba zuhant volna, jó hangulatú blogot ír. EGY szavazata van.

A megoldás nem bonyolult, kisközségek választásain a világon mindenfelé alkalmazzák. Öt szavazat. Gézát mert okos, Marist mert gimiben dugtunk, Lacit mert jóba' van a képviselővel, Pistit mert van pénze, Jóskát mert az unokatesóm.

Informatikailag ez persze nyilván bonyolultabb és akkor is mindenki utálná a Goldenblog szervezőit, ha öt szavazatot lehetne kiosztani az egyéb kategóriában. Csak akkor talán nem kettő százaléka lenne a nyolcadik helyezettnek és lehetne róla egy kétoldalas, grafikonokkal illusztrált cikket írni, amelyben hatszor szerepel az "úgynevezett" kifejezés.

Addig is viszont erős fenntartásokkal fogom olvasni a HVG-t. Igazából nem fogom. Ha eddig sem, minek rászokni.

 

12 komment · 2 trackback

Címkék: goldenblog.

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr923154350

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyit ér egy Goldenblog? 2011.08.18. 10:49:11

A Goldenblog idén sem múlik el “botrány” vagy elégedetlenség nélkül (amit azért legtöbbször a csalódás számlájára lehet írni), a meglepő azonban az, hogy most már előzetesen is rengeteg kritika éri a bloggerek elismerésére létrejött díjat....

Trackback: Mennyit ér egy Goldenblog? 2011.08.18. 10:49:11

A Goldenblog idén sem múlik el “botrány” vagy elégedetlenség nélkül (amit azért legtöbbször a csalódás számlájára lehet írni), a meglepő azonban az, hogy most már előzetesen is rengeteg kritika éri a bloggerek elismerésére létrejött díjat....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juditmanó 2011.08.15. 09:45:56

Professzorom, picit feszültnek tűnsz.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.08.15. 09:46:48

Az "Egyéb" kategória érintettjeként ízléstelen lenne, ha most zajosan egyetértenék veled.

Amúgy meg átgondoltam és leszarom: kurvára igazad van, mélységesen (és zajosan) egyetértek!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.08.15. 09:50:47

Nem tudom, amúgy mi volt a bajuk az eddigi szavazási módszerrel, a kategóriánkénti 10 szavazattal (10-től 1-ig terjedő erősséggel). Az tényleg lehetőséget nyújtott egyfajta distinkcióra; az embernek volt 55 pontja, s ezt eloszthatta tíz, neki szimpatikus blog között...

Ja, hogy ez üzlet..? Na, ez nem is jutott eszembe.

noirp 2011.08.15. 12:20:00

Nem picit feszültnek tűnik...:(

escargot 2011.08.15. 13:13:44

Kiegészíteném annyival, hogy a Szakértői kategóriában is nehéz igazságosan szavazni, hacsak nem vagy beszűkült szakbarbár, akinek blogoló ismerősei sincsenek egynél nagyobb számosságban.

goldenblog fan 2011.08.15. 14:05:48

Viszonylag kevés dolgom lesz a héten, szóval én elkezdek rád szavazni. Remélem sikerül jó sok szavazatot leadnom. :D
Szorgos népünk győzni fog!

goldenblog fan 2. 2011.08.15. 14:10:19

Kicsit macerás, meg hosszadalmas, de nem ismerek lehetetlent.

goldenblog fan 3. 2011.08.15. 14:14:58

Innentől már csak a fosbukot nyomatom, a blog.hu-t hanyagolom.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.08.15. 18:28:51

@goldenblog fan:
@goldenblog fan 2.:
@goldenblog fan 3.:

Ha már úgyis ott vagy, a Szakértői kategóriában nyomhatsz egyet-egyet a Tiborublogra is :-)

Nadiposzi (törölt) 2011.08.15. 19:48:12

Most akkor regisztrálnom kéne a facebookra?
Ott lehet még szavazni. Vagy mi van, jaj.
(Enne menjen a blogtól a kedved, te gyerök, mert valagba rúglak hirtelen bánatomba.)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.08.16. 07:23:26

Teljesen igazad van. Viszont az egész nem éri meg a bosszankodást. Végül is nem a hvg kedvéért írod a blogot. A mixerkedés meg amúgy is modoros!

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2011.08.16. 16:48:01

a HVG arra való, hogy vonaton kb. 100 km-t kitartson, rendesen van korrektúrázva, és fél kézzel meg lehet tartani.

sajnos én 200 km-eket megyek, ha megyek. de a második felére tudok venni sört Füzesabonyban, legalább.
süti beállítások módosítása