HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Félszívű nekrológ

2011.08.17. 08:25 Professor Pizka

Egyszer beszélgettem egy emberrel, aki a detroiti bértárgyalásokon volt közvetítő. Aki a magyar érdekegyeztető tanács (béke poraira...) langyos teadélutánjaira asszociál, dohánybarna zakókra, vastag üvegkancsókban enyhén klórszagú vízre, bordó abroszra, az téved. A detroiti bértárgyalás kemény dolog. A detroiti autógyári munkás a világ egyik legjobban fizetett kékgallérosa. Simán össze lehet állítani egy focicsapatot a világ azon miniszterelnökeiből, akiknek alacsonyabb a fizetésük, mint egy detroiti művezetőnek. Meg persze azokból a magyar autószerelőkből, akik jobban értenek az autókhoz, mint ő, de ez most mellékes.

Az órabérekre pakolt minden cent egy újabb európai utat jelent a melsónak, az órabérekből elvett minden cent pedig lélegzetvételnyi haladékot a fele annyi pénzért kétszer olyan jó autót gyártó japánokkal (koreaiakkal) szemben.

Kérdeztem az urat, miközben Cadillacjével furikáztunk a vacsorára, ahová hivatalosak voltunk, hogy nem utálták őt nagyon vagy a melósok, vagy munkaadók? Erre csak annyit válaszolt, hogy "akkor dolgoztam jól, ha mindenki utált"

Jóri András adatvédelmi ombudsman segített megérteni, miért jó ez a mondás. Ehhez sajnos el kell táncolnia a hattyú halálát, de az élet nem habostorta, mint az köztudott.

Az adatvédelmi slambucmann az egy olyan furcsa állat volt a magyar politikai nagy Brehm-jében, felszólalt a gyógyszergyártól kezdve a gázműveken át a túraszövetségig mindenki ellen, fontoskodott, jogászkodó állásfoglalásokat bocsátott ki. A közönség a fontoskodáson kívül még annyit tudhatott róla, hogy a Nádor utca elején álldogáló drága luxuskocsik egyike bizonyára az ő használatára rendelt, és ennél kevesebb miatt is utáltak már embert Magyarországon.

Általában: ki ez a Jóri, mit akar és minek fizetjük mi ezt a pasast? A 'zénadómból?

Pedig a pasas nem dolgozott rosszul, bár az az igazi, zsigeri utálat nem alakult ki vele szemben. Nem tudom (illetve de) hogy melyik darázs csípett bele, de a Fidesz egyik adatbázis-csináló kérdőívét egyszercsak megtámadta. Szúrt egyet, valaki olyanba, akinek az ilyen szúrás fáj.

Ha a gázművekbe szúr bele, ott kiadják egy ügyvédi irodának, hogy írja át a szerződést adatvédelmi szempontból, és kész. Igenám, de a gázművek nem forradalmi szervezet.

Sovány vigasz ez, gondolom Jóri Andrásnak, de utolsó ombudsmani tetteinek egyikével megérkezett oda, ahova szakmailag kell: mostmár mindenki utálja, a kormány is. Nem egyszerre persze, hiszen akik eddig utálták, azok most szeretik.

Igazán kár, hogy ezt a szakmai árnyalatot kevesen látják. Csak azzal tudom biztatni, hogy ez nem olyan mint amikor egy egyszerre keserű és savanyú vörösbort "markánsan tanninosnak" hívunk. Tényleg jól csinálta.

Hogy semmi értelme nem volt? Nos valóban nem, de ha egyszer majd sokan rájönnek arra, hogy annak ellenére, hogy a politikailag irányított és egyébként is magának mindent megengedő hivatal azt csinál amit akar, még kell szólni és oda kell csapni, akkor előbb-utóbb majd nem csinálhat azt amit akar.

Jóri András hősi (hivatali) halála fontos lépés ezen az úton. Kár, hogy senki nem veszi észre. Így csak félszívvel búcsúztatom. A történelemkönyvekben benne lesz. Az újságban? Csak ha befizetik.

 

8 komment

Címkék: ombudsman andrás biztos adatvédelmi jóri szaleforeléner

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr663159503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noirp 2011.08.17. 10:13:01

Requiem aeternam dona ei Domine et lux aeternam luceat ei...ha jól emlékszem a szövegre.
Elörre a szocializmus úTJán, elörre kogresszusi céljaink megvalósításáért...ha jól emlékszem a szövegre...

escargot 2011.08.17. 10:48:44

Nem szeretjük az akadékoskodókat.
Nem szeretjük a fékeket és ellensúlyokat.
Nem szeretjük a demokráciát.
Mert nyűgös, gondolkodós, veszélyes, a szabadságot meg nem lehet megenni.
Béke poraira.

Nadiposzi (törölt) 2011.08.17. 11:58:16

Egyre érthetőbb, hogy miért kellett a szigorú alkotmányjogászt egy paprika jancsira cserélni az elnöki székben. Ennek az egész LMP szagú ombucmanóskodásnak se jósolok nagy jövőt, hiszen az emberek nem akarják, nem értik, ez biztos. A FIDESZ demokrácia felfogásához jobban illene a nyílt szavazás.

noirp 2011.08.17. 12:54:01

@escargot: Hát de osztán a toron nekem rendes kaja legyen, magyarok vagyunk, nem ilyen porbafingó kínaiak, meg tripperes csigazabálók. Ha nem lesz pörkütt nokellival, neked megyek, gyerök. Meg legyen házi csalamádé is, baszod, az jár hozzá. Meg tudjad, hogy én rántott húsbu' huszat megeszek együltömbe, úgyhogy emberes adagokat adjál, hallod.
Meg legyen bor is, de bikavér!!
@Nadiposzi: Még megkaphatjuk. Hogy is mondták őfőméltósága idején? "A magyar ember becsületes jelleméhez jobban illik a nyílt szavazás" vagy hasonló...
Am meg biztos, hogy ezt "az emberek" akarják? Néhány százezer agygyantázatlan hülye, hárommillióból, meg az általuk hatalomra segített anakronisztikum. Remélem, 2014-ben elbúcsúzhatunk tőlük.

escargot 2011.08.17. 13:07:37

@noirp: Nem köll itt feszűni, hangoskodni, hallja-e kend? Mán ha az ótépének rendesen a' orrára koppint a miniszterelnök úr, álgyam a nevit, oszt visszaáll a svejcifran-hitelöm részlettye, ollan féldisznókat veszünk a torra, hogy csuda! Meg bikavért, honne, hordóval, édesset.

smartdrive 2011.08.17. 14:36:05

belinkeljem a pár nappal ezelőtti cikket, hogy mi maradt Detroitból?

escargot 2011.08.17. 15:33:03

@smartdrive: Lehet, hogy bölcs kormányunk csak ennek akarja elejét venni a munkajogszabályok frissítésével?
(Egyébként az ottani szakszervezet tényleg egy kontraproduktív viccnek tűnik, általános versenyképességi, termelékenységi, innovációs és mindenféle szempontból.)
süti beállítások módosítása