HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Gasztrokaland

2008.04.14. 06:37 Professor Pizka

Kiprobaltam a katalan sutomester csalhatatlna tippjet a sutolap kezelesere. Aztan valahogy csak sikerult eltavolitanom a raegett karamellizalodott ecetet. Ennyit a katalan halsutokrol, termeszetesen az en serpenyom egyszeru ontottvas es nem damaszkuszi acelbol keszult, szazhetven evig a parti fovenyben pihentetett, sargarigo-finggal nemesitett sutolap. Igy marad a sima vizes tisztitas meg idonkent egy kanal olaj felhevitese benne... Amugy lakhelyem tuzhelye sajnos ferde, ez nehany etel elkesziteset legalabbis megneheziti.
Tovabbi gasztrokalandkent vettem endiviat es radicchiot feldobando a salataimat, amelyek joreszt bebispenotbol allnak. (hogy fogom hianyolni ezt a sok friss es megfizetheto zoldseget ha hazamegyek...)
Az uborkat sem karikara szeltem, hanem lereszeltem es nemi fokhagymaval elegyitettem. Majd leontottem tejfellel es kecsketejjel. Kis kanal olivaolaj, so, kapor. Hat orat allt, igazan jo lett.
Vettem kiflikrumplit. Le volt ertekelve, a helyiek nem nagyon ismerik. A penztarosnonek is hosszasan kellett elmagyarazni, hogy az endivia valoban letezo zoldseg. LEsz annak kodja. Vegul egy idosebb kollegina segitsegevel kitalaltak, hogy nem a "vegetables" hanem a "lettuce" fejezetben keresendo.
Szoval kiflikrumpli, amitol allitolag nagyon jo fott krumplit remelhetek. Kacsazsir sajnos nincs, pedig a jo fott krumpli alapfeltetele a kacsazsir :-)
Ha valakinek van valami otlete hogy mit kezdjek a kiflikrumplival, szoljon. A russet fajtaju krumplit sutni fogom, mivel erre valo.
A heti kedvenc amerikai szlogenem a "Hebrew National" nevu husaru marka virslijerol van, a csomagolas aszondjahogy: We report to a higher authoirty. haha.
Na, mara ennyi a kaland, a marhasultem nem lett jo, nem volt az igazi a hus. Oreg lehetett a marha.
Update: a virsli nagyon jo volt, sutottem, a masik adagot (le volt ertekelve, ha az ember kettesevel vette) fozni fogom, nagyon jo aru...
Most jon a horror: a kituno, krumplisalatanak valo krumplibol en paprikas krumplit foztem, bo lere eresztve (de a levet hagyma nelkul, nem volt itthon). Tapasztalatok: A kiflikrumpli allaga olyan mint a legjobb fajta ujkrumplie. Nem az az otthoni egyenkrumpli de nem is olyan kasas, mint a sutnivalo "russet potato" jo, kemeny marad, megis omlos... szoval jo valasztas volt. A hagymat pedig ezentul kihagyom, de legalabbis drasztikusan csokkentem a paprikas krumpliban. Egeszen uj izeket fedeztem fel kedvenc etelemben.

2 komment

Címkék: fozocskezek

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr10424562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MBTBD 2008.04.15. 09:21:06

Kedves Professor Pizka! A katalán halsütőmesterek nagyon jók. Igaz, nem öntöttvasedénnyel dolgoznak, hanem általában „planchán” sütik a halaikat. A sütőlap nem találkozott se fövennyel, se rigóval, viszont nem porózus, mint az öntöttvas.
Gyakran használják azt a módszert, hogy a hal sütésének vége felé egy kis cidra-ecetet (almaborectet) csöppentenek a lapra, ami azonnal elpárolog, s a gőze egyedülálló aromával járja át a halat. Halsütésre a jó minőségű teflonserpenyő is kiváló, nem ragad le a hal bőre, nem ég bele az ecet.
Az is igaz, hogy Japánban van „fövenyes-rigós” típusú teppan yaki sütőlap, melyre mindenfélét rálocsol a mester (szakét, mirint, szójaszószt, rizsecetet), majd játszi könnyedséggel töröl le mindent, mintha ott se lett volna.
A kifli formájú krumplik közt nagyok a különbségek. Magyarországon sajnos nagyon sok rosszabbnál rosszabb hosszúkásra mondják, hogy kiflikrumpli. A krumpliból készíthetnél salátát. Javaslat: buvosszakacs.blog.hu/2007/05/11/becsuletes_virsli
Várjuk az újabb beszámolót.

süti beállítások módosítása