HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Szereny adocsokkentesi javaslat

2008.04.23. 15:47 Professor Pizka

Hamar egyszer adoztatunk, akkor miert is ne csinalnank nagyban?
A tortenelmi adocsomag segitsegevel bevezethetnenk minden adot, amit ebben az orszagban Szent Istvan ota szedtek. Fustado, so-monopolium, kapuado, fejado, labado, potroh-ado, mindenfele ado. Ezaltal az orszag legnagyobb munkaltatoja az OEPes az APEH lenne es minden OEP dolgozora jutna egy APEH-dolgozo.
Megszunnenek a gazdasagi gondok, mert az orszagban kizarolag az APEH es az OEP mukodne, semmi mas marhasaggal nem kellene torodni. Az APEH dolgozok berebol levonnank szaz szazalek TB jarulekot es az OEP dolgozok berebol harminc szazalek SZJA-t. Hogy miert csak ennyit? mert akkor hogyan vetnenk ki olyan fontos adofajtakat, mint a giccsado, az internetado, a kamatado, az osztalekado, az ingatlanado, a helyi iparuzesi ado, az AFA, es mas hasonloan nagyszeru talalmanyok. Az SZJA-bol, ahogyan eddig, az orszag mukodesere felvett hitelek kamatait fizetnenk, a tobbi adofajtabol pedig kifizetnenk az OEP dolgozok beret. Az egyeb gazdasagi tevekenyseget vegzo pariakra pedig kivetnenk az ado-ado-adot. Az afaval terhelt jovedeki ado mintajara, az emberek a befizetett SZJA es TB utan adofizetesi jarulekot fizetnenek. Tervezheto modon a tenylegesen megszerzett brutto arbevetel mintegy 370%-at kellene befizetni. A 270% kulonbseget eleinte az ingatlanokra felvett devizahitelekbol fizetnek a kedves adozok (miutan megfizettek a hitelfelveteli jarulekot es a hitelfelveteli jarulek utan fizetendo jarulek-adot). Mikor megjelennek majd a hataron a behajtok seregei, akkor hitelt vesz fel az allam, jobb hijan adobeveteleit elzalogositva, hogy kiosztahasson nehany milliardot az adozoknak, hogy a jatekot tovabbra is jatsznai lehessen. Az idokozben ehen- vagy egyeb modon meghalo adozok adotartozasait termeszetesen adotartozas oroklesi jaradek es a jaradek utan fizetendo jaradekado megfizetese utan az orokosok vennek at.
Ha ezt a rendszert nehany evig sikerulne fenntartani, akkor eljonne a kanaan es a felhalmozott adotartozasra valo tekintettel az APEH felszamolna az OEP-et es egymaga vetne ki minden adot az adoalanyokra. Miutan addigra az adoalanyok minden forintjat otszaz forint adotartozas (+a havonta ketyego adotartozasi ado es az adotartozasi adot terhelo adotartozasi-ado-dij) terhelne, nyitva allna az ut, hogy visszavegyuk feltve orzott kincsunket, amitol oly meltatlanul fosztottak meg minket.
Nem, nem Erdelyre gondoltam, sot nem is Kassara, Bartfara vagy Eperjesre. Hanem a hiperinflacio vilagrekordjara, amelyet a tehetseges Mugabe tabornok nemregiben elorzott a pengo 1946-os zuhanasatol. Miutan minden vagyon tulajdonkeppen adotartozas lenne, valos fedezet nelkul, megnyilna az ut, hogy a Nemzeti Bank (amely amugy is tehetsegesen kamatnovelessel sarkantyuzza a doglott lovat) szepen atterjen a milforintra (ezen egy duskeblu negyvenes holgy lenne es 100000 MILForint felirat) kesobb pedig a B-forintra.
Az orszag nem jarna rosszul, ugyanis nehany APEH revizor brutalis halala utan mar nem foglalkoznanak az ellenorzesseel, kulonbenis a teljes magyar GDP addigra dollarban vagy euroban szamolna el, a magyarok jo resze pedig a felvideken elve, megvalositva ezzel Szlota Janos megelhetesi tot, korabban megelhetesi kommunista, meg korabban megelhetesi pitianer bunozo legrosszabb remalmait.
A magyar foldeken privat eroditmenyek fognak majd allni, ahonnan SVD es Steyr Scout tipusu fegyverekkel fognak kiloni az APEH revizorokra. Az utakon lesznek hivatalos rendorok, akik kizarolag gyorshajtas miatti feljelenteseket fognak tenni. Ezeket a Magyarorszagot folklorisztikai erdeklodesbol, szafari kereteben megtekinto turistak reszint kifizetik majd negyvenharom kilo keszpenzzel, reszint pedig az ultimate puszta-gulasch experience jegyeben a rendor feljelentest tesz ellenuk (amelyet majd az unokajuknak kezbesit a helyileg illetekes hatosag) illetve a busz utasai osszedobnak majd hatvan-hetven eurot, hogy a derek kozeg is jol erezze magat.
Sajnos kozben lesznek privat fegyveres csoportok, emiatt az orszagban igazabol csak fegyveres vezetovel lesz ajanlott utazni.
A tomegkozlekedesi eszkozoket racionalizacio kereteben leallitjak, a megallok ketszaz meteres korzeteben az ellenorok mindenkit megbuntetnek. Aki ilyen helyen lakik, arra naponta kiszabnak tizenhet darab buntetest. Az ott lakokat ez kulonosebben nem fogja zavarni, tekintettel, hogy addigra a hazon egy kamu jelzalogugylet miatt olyan kolcson lesz, amelyet a kulon erre a celra alapitott Kajman-szigeteki banknak nem fizetnek meg, mire az ervenyesiti a jelzalogot de ekkor kozbelep a szinten erre a celra alapitott, Montserrat-ban bejegyzett bank, es kettejuk kozott a vegrehajtasi per miatt elozetes intezkedeskent az ingatlanra elidegenitesi es terhelesi tilalom lesz bejegyezve. Miutan a BKV kovetelese termeszetesen ezek utan kovetkezik, mindenki nyugodtan fog aludni.
Az oktatas ekkor ketfajta lesz: a jobb csaladbol szarmazo ifjak ovodas koruktol eroditett maganintezmenyekben fognak tanulni, a kevesbe szerencsesek pedig a kes es a pisztoly hasznalatat sajatitjak el.
Nehany politikus felveti majd, hogy az adokbol hadsereget kellene tartani, de ezeket lehurrogjak. A megszallo roman csapatokra ledobunk nehany politikust, illetve megtanitjuk oket adot csalni. Erdelyt az adotartozas fejeben lefoglalt roman tankokkal fogjuk visszahoditani, a Szlovakiai Nemadozo Magyarok partja idegenszivu ellendrukerei ketelyei ellenere. Az orszag olyan bevetelekre is szert fog tenni, mint peldaul a rendszam-ritkasagok kereskedelmebol szarmazo haszon. Ugyanis annyian fognak szlovak vagy barmilyen egyeb rendszammal jarni, hogy a magyar rendszam igazi ritkasag lesz es milliokert fognak gazdat cserelni a limitalt szeriak.
Hat igy fogunk mi elni akkor, amikor az internetado miatt ezt az irast mejd csak Szlovakiaban bejegyzett szamitogepeinken fogjuk olvasni...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr48438142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beste 2008.04.24. 19:39:00

tényleg mogorva hangulat szülötte...

chexum 2008.04.29. 12:59:16

Nem tudom, ez volt-e a cél, de már búskomorságba se tudok esni, csak röhögtömben mellé...

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2010.08.24. 13:49:06

Akárhogy is, a MILForintnál az asztal alá estem. Igen el lehettél lazulva, amikor ezt gépelted.
süti beállítások módosítása