HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Cigányok és kommunisták

2009.02.10. 21:09 Professor Pizka

Minél távolabbról szemlél valamit az ember annál egyszerűbb azt elneveznie. Segít neki, ha ellenségesen gondol rá. Ez a két dolog a leegyszerűsítés anyja és apja.

A z átlag amerikai a hidegháború alatt alig tudott többet a vasfüggöny másik oldaláról, mint hogy ott élnek a kommunisták. Akik csúnyák és nem szeretjük őket. Az átlag amerikainak persze nem kell tudni különbséget tenni a keménykedő lengyel tábornok, és a népét hitelből megvesztegető magyar királyfi között. Fölösleges és érthetetlen megkülönböztetés számára a szlovák és a magyar kék és piros útlevelek közötti különbség. Nem érdekes hogy a lengyelek a kommunizmus ellenére továbbra is misére járnak a magyarok ugyanezen okból továbbra is seftelnek. Ők mind kommunisták, messze vannak ide és a másik oldalon vannak.

De említhetném a mi disszidenseinket is, akik int tanulták meg a különbséget Ausztia és az USA között.

Hasonló most a helyzet a cigányokkal. Kik azok a cigányok? Az egyszerű válasz az, hogy egy indiából, vaószínűleg az iszlám hódítókkal szembeni csatavesztés miatt nyugatra vándorolt, az indoeurópai nyelvcsalás indoiráni ágához tartozó nyelbvet beszélő népcsoport.

A mai magyar válasz ettől egyszerűbb. A cigányok a másik oldal. A szurtosképűek, a boxosok, ők, azok. Cigányok.

Csakhogy mi nem vagyunk abban a kényelmes helyzetben mint anno az amerikai háziasszonyok. A vasfüggöny nem nyolcezer kilométerre van. A cigányok (kommunisták, nácik, környezetszennyezők stb.) egyszerűen, egy csoportként feltüntetése nagyon rosszat jelent.

Persze képmutató írások, mint például Bayer kocsmapultra könyöklős magyartanári hangvételű szózata, különbséget tesznek rendes meg nem rendes cigányok között. Niggerből is volt rendes meg nem rendes. Mostmár cigányból is lesz?

Bayer írása azt sugallja, hogy meg lehet oldani a cigánykérdést, mert egy cigánykérdés van.

Nem igaz.

Sok cigánykérdés van. Az enyingi gyilkos gazemberek esetén is jól látszik hogy legalább kétféle cigány van Enyingen. Az egyik a cigánysoron nyomorog a másik meg klasszikus gengsztertempókat vesz fel. A klasszikus gengszterekre is vannak megoldások (rendőriek) meg a leszakadó, nyomorgó csoportokra is (szociális inézkedés, oktatás, hatósági szigorral fenntartott rend, kutatások). Az olaszliszkán lincselők tette más tészta, mint a Miskolcon fosztogatóké vagy a Nyírmihálydiban az udvart teleszaróké.

Azzal hogy messziről nézzük őket és meg akarjuk oldani a cigánykérdést, azoknak a munkáját nehezítjük, akik meg tudják oldani a cigánykérdéseket. Nagy baj persze, hogy azok a szervek a rendőrségtől kezdve a fináncokon át az ÁNTSZ-ig, akik ebben érdemben tudnának tenni, gúzsba vannak kötve.

A politikai korrektség téves értelmezése köti őket gúzsba. Attól, hogy azt mondjuk, nincsen cigánykérdés, bajok és problémák vannak. Igen, a kézilabdázó gyilkosai cigányok, akik gengszterbanda cigány módra alakított változatában bűnöznek, és úgy kell velük bánni, mint cigány gengszterekkel. Igen, az olaszliszkai gyilkosok cigányok, akik felhergelt tömegként, primitív indulattól vezérelve halálra vertek egy ártatlan embert. Észre kell venni, hogy a cigánytelepen gyakoribb az ilyen csoportosulás mint máshol. Cigány probléma, meg kell oldani. Igen, a középkorinál is rosszabb körülmények között élő páriák cigányok. Segíteni rajtuk szinte csak akaratuk ellenére és csak nagyon sok pénzből lehet. A magyarok pénzéből, abból amit most szétosztanak köztük mint segélyt.

De ezek nagyon különböző kérdések. Van köztük rendőri, bírósági, egészségügyi néprajzi...És akkor még csak a szociális és magatartásbeli különbségről beszéltünk. Arról nem, hogy három nagy cigány nyelvjárás beszélői élnek köztünk, teljesen máskor jöttek ide. Más a kultúrájuk, egymással sem vegyülnek.

A sok kérdésre, lévén hogy viszonylag fejlett ország vagyunk, egyszerű a válasz. Hagyjuk a szakembereket dolgozni. És ne hagyjuk, hogy egy jó kis Mohácsi Viktória - Bayer Zsolt nyilatkozatháború megakadályozzon akár egy orvost is abban, hogy hatósági eréllyel kísérve menjek ki védőoltani, ha egyszer kötelező. Hgoy egy város rendőrkapitánya üzenhessen: tudjuk, hogy kik voltak, és vigyázzanak, mert megyünk. Vegyük észre, hogy ha hagyják őket dolgozni, a rendőrök hipp-hopp produkálnak tettest.

 

Vegyük észre, hogy a válság nem a cigányok válsága. A mi válságunk, amiért nem tudjuk normálisan kezelni a dolgainkat.

 

11 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr99935603

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.11. 13:43:15

TűzparancsA hétvégén történt tragédia kapcsán felbolydult az ország, jogosan. Egy ilyen bűntett felkavaró, és bosszúért kiált. Szerencsére a rendőrségünk most - sajnos azt kell mondanom, szokatlan módon - jól teljesít, és az elkövetők egy része már előzet…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hhh. 2009.02.11. 08:51:57

jó írás, sok elütéssel.

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2009.02.11. 08:55:24

"Vegyük észre, hogy ha hagyják őket dolgozni, a rendőrök hipp-hopp produkálnak tettest."
Vegyük észre, hogy az osztrákok fogták el azt a kettőt hipp-hopp, aki itthon bujkál, mint a viszkis annak idején a rendőrség mellett, ahhoz kicsit több idő kell. Amúgy nagy vonalakban egyetértek a kérdés bonyolult és több szálon kezelendő, de hogy gusztos is véglényezik már, az kissé kuszálja a képet.
Üdv Pelikán

CyberPunK 2009.02.11. 09:10:07

Vegyük észre, hogy ha hagyják őket dolgozni, a rendőrök hipp-hopp produkálnak tettest.

Gyanúsítottat maximum. Ismerve a rendőrök szakmai (muhaha) hozzáállását, és a bíróságok gyakorlatait ez így még édeskevés.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.11. 09:42:08

"Persze képmutató írások, mint például Bayer kocsmapultra könyöklős magyartanári hangvételű szózata, különbséget tesznek rendes meg nem rendes cigányok között."

Miért képmutatás ez?

Talán jobb lenne, ha nem tenne különbséget?

A differenciáltalan gondolkodás ellentéte épp a hazug általánosítás.

"Cigány probléma, meg kell oldani. Igen, a középkorinál is rosszabb körülmények között élő páriák cigányok."

Lófaszt! Ez egy buta általánosítás. Szinte mindegyik kezébe ott a mobil, sztojka meg kifejezetten gazdag, de adót nem fizet egy szált se.
És éppen ezektől a gazdag cigánybűnözőktől félnerk leginkább az emberek, mert a tyúktolvaj is idegesítő, pláne ha arról szól a történet, h a csóró roma csóró Mari nénit lopja meg azzal a nem elfeledhető különbséggel, h Mari néni a csóróságát tyúktartással próbálja enyhíteni, Kolompár Gazsi meg tyúklopással.

Itt bizony kulturálisan, és nem rassz alapon!!!!, igenis etnikai probléma a bűnözés.

A cigányok zárt közösségében olyan szociokultuzrális berögzültségek öröklődnek már régóta, amik sokkal valószínűbé teszik a bűnözést, mint a nem roma polgárok körében. Ne feledjük, ebben az országban legalább annyi mélyszegény nem roma él, mint roma, de az ún. "megélhetési bűnözés" mégi inkább rájuk jellemző. Vajon miért?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.11. 10:33:46

Jézus ereje, most látom, mekkora égés:-(, ennyi helyesírási hibával még nem írtam kommentet:-((

Kuruttya 2009.02.11. 11:00:58

Azért mondatonként két-három typot elkövetni már művészet.

Bert Sels 2009.02.11. 11:27:09

UrIsten hanyszor kell meg ugyanazt leirni. ezekben az irasokban egy a kozos egyik sem kepes megoldast adni. az egyik olyan PC hogy nyal folyik a szaja szelen a masik meg fegyverrel akar lovoldozni.
es mind csak a szajat tepi...

nevetsegesek vagytok mind

Dr.Bio74 2009.02.11. 11:53:03

Írnék, de Malacka már kifejtette, és ismételni meg felesleges (nekem legalábbis teljesen).

égafater 2009.02.11. 12:25:57

nagyon fura, hogy teljes társadalmi egyetértést látok minden postban, kommentben azon a téren, hogy tegyünk most már valamit a kurva életbe, de ez a teliberakott politika, mint egy szűzkurva, csak hímez-hámoz. ez a kib...tt gyurcsány is, azért nem emel szót a cigányvezetők felé, hogy na fiúk most aztán már tényleg betelt a pohár, de a bayernél igen. az a baj, hogy ezt már százezerszer megfogalmazta, elhatárolódott, hümmögött, de másik pohár sosem telik be?

Epokit Drive 2009.02.11. 13:48:39

Mindig voltak rendes és nem rendes cigányok, és ezt az egyszerű különbségtételt mindig, minden normális ember képes volt elvégezni.
A legéndi kultúrházban hallgattam együtt műsort egy hosszú asztalnyi cigánnyal két éve. Eszembe sem jutott félni, nekik meg balhézni, pedig nem legéndi vagyok, még csak nem is környékbeli, és nem voltam az Áthatolhatatlan Páncélomban sem, kezemben a Mindent Elpusztító Fegyverrel.
És igen, eztán is lesznek rendesek és nem rendesek. De ha nehézséget jelent a különbségtétel, leegyszerűsítem: aki betartja a társadalom írott és íratlan együttélési szabályait, az rendes. Aki nem, az nem. És ez a nem-cigányokra is igaz.

"Az olaszliszkán lincselők tette más tészta, mint a Miskolcon fosztogatóké vagy a Nyírmihálydiban az udvart teleszaróké."
Miért? A lincselők messze áthágták a közösségi szabályokat, amikor nemcsak önbíráskodtak (egy-két pofon nálam belefér az ilyen stresszhelyzetekbe, hogy elsodorja egy autó a gyerekemet), de ezt súlyosan aránytalanul és kegyetlenül követték el, beleértve a megerőszakolási fenyegetéseket, ami nem túl emberi számomra, bevallom.
A miskolci tolvajok - tolvajok. Aljas szemetek, szó sincs megélhetési bűnözésről, egyszerűen munka helyett teszik. Fiatalok, nem pedig családapák, akik az éhező gyerek kedvéért. Ugyanide tartozik az uborkatolvajok esete is: kocsmából részegen hazafelé, majd egy hirtelen ötlet, hogy lopjunk uborkát. És meg sem is értik, hogy az átmászás több kerítésen, be a másik udvarába, az legalábbis nem a véletlenül a kezembe akadt, nem tudtam, hogy a másé kategória. És azt sem értik, hogy a bácsinak nem kellett volna meghalnia, mert a tulaj tudta, hogy az uborkás éjszakánként ráz, és mivel a sajátjában volt, ezzel legfeljebb önmagát veszélyeztette.
Az udvart teleszarók is ugyanez az eset: fel sem fogják, hogy az csak a közvetlen baj az udvarra szarással (elvégre övék az udvar, ld. uborkák), hogy a kerítés nem fogja meg a szagot, vagy hogy ferőzhet, meg hogy nem higiénikus, hanem az, hogy aki a sajátját ennyire becsüli, az a másét ennyire sem. Hol vannak ők a számítógéphasználattól, a színházba járás igényétől vagy egy családi kirándulás gondolatától? (Utóbbinál nem ér a siófoki bazársori vonulás, a mások kertjének és egyéb tulajdonának "látogatása" és a baracskai rokon felkeresése vagy az ügyeletes tanerő testi fenyegetés céljából való meglátogatása.)
Azok a cigányok, akikre haragszik a magamfajta átlagember, a kifejezetten normasértő, beilleszkedni meg sem próbáló, öntörvényű fajtába tartoznak.
Nincs sok cigánykérdés, csak egy: hajlandók-e vagy sem munka és tanulás árán felemelkedni arra a szükséges szintre, amely ahhoz kell, hogy a társadalom ne idegen testként tekintsen rájuk, és ami elengedhetetlen, hogy a tényleg betelő pohár tartalma ne rájuk ömöljön.

Ed
süti beállítások módosítása