HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Quis custodiet ipsos custodes?

2009.02.17. 16:59 Professor Pizka

A BKV feltalálta az álbliccelőket. Az álellenőrök elleni védekezésként.

Ugyan, adjanak már nekem vagy hetvenmilliót. Vagy nyolcvanat, én nem szeretem a garasoskodást, lényeg, hogy sok legyen. KMit dolgoznék én ezért? Semmit.

Szerveznék. Álbliccelőket ellenőrző ál-ál ellenőröket. Akiket természetesen, cégünk szigorú minőségpolitikájához híven ál-ál bliccelőkkel ellenőriznék. Időszakosan, kivételesebn és szúrópróbaszerűen bevetnék ál-ál-ál ellenőröket és ál-ál-ál bliccelőket.

Így ha bárki utazni mer jegy nélkül, akkor majd jól össuzefut egy ellenőrel. Az ellenőrzés azért fokozódna, mert nem tudnák egymás személyállapotát megállapítani. Megyek a kálvinon, jegy nélkül és megállít valaki. Ha ez egy ál-ál ellenőr, akkor nyilván le kell fizetnem mert azt hisz, hogy rossz ál-bliccelő vagyok. Ha viszont ő ál-ellenőr akkor nem kell lefizetnem, ha ál-ál-ál ellenőr, akkor csak akkor fizetek, ha én legalább ál-ál bliccelő vagyok.

Ál-ál-ál bliccelőként vadászhatok ál-ál ellenőrökre, miközben az ál-ellenőrök és az ál-ál bliccelők énrám vadásznak.

Fennáll a veszéye, hogy a leleményes ellenség (per def.: a BKV ellenségei az utasok és saját ellenőrei) megtalálja a kiskapukat és be kell vezetni az ál-ál-ál-ál bliccelőket és az ál-ál-ál-ál ellenőröket akik akik további garanciát jelentenének a visszaélések megszüntetésére. Ahhoz, hogy a megfeleő ellenőrzés biztosított legyen, ahhoz minden ellenőrzöttre három ellenőrnek kell jutnia. A pontos számítások egyelőre a számítógépes kapacitás előjegyzése miatt késnek, de az ELTE Matematika Tanszék és az MTA Matematikai Kutatóintézet előzetes szakvéleménye szerint a négyfokú rendszer még pont kijön a budapesti agglomeráció összlakosságából. Zicher ist zicher, kérünk erre egy szakvéleményt is, ha lenne még vagy hetven felesleges milla.

Ezzel a rendszerrel a BKV egyik legfenyegetőbb ellenségét, az utast hatókörön belülre vonnánk. A megoldás egyetlen hátránya a kiképzés, mivel az átlagos ellenőr sem ismeri fel a sima ál bliccelőt, hogyan tanísuk meg hát az ál-ál-ál ellenőrt az ál-ál bliccelők felismerésére. Mindegy az ötlet kidolgozatlan, lényeg, hogy adjanak vagy hetven millát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6948866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása