HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Elvi cigánykérdés

2009.04.03. 23:20 Professor Pizka

Olvasom a TASZ két tagjának írását a kissebségi biztosról és alkalmatlanságáról. Alkalmatlan szerintük, mert kirekesztő kijentéseket tesz a cigánybűnözésről. 

Hogy nem szólalnak fel a cigányokat kirekesztő, minősítő... satöbbi ellen.

Nem ez a gond. A TASZ úgy viselkedik, mint méregzöld környezetvédő, aki szerint atomot ne, naplemet ne, szélerőművet ne, szenet ne, olajat ne, semmit se. De áram az legyen. Mert az kell. Oldják meg, az a lényeg hogy én mindent ellenzek.

Kedve TASZ, cigánybűnözés van. Nem azért van, mert a cigány rosszabb embernek születik mint a magyar. Ugyanolyannak születik. Aztán primitív körülmények között nő fel, nem jár iskolába, deviáns viselkedésmintákat tanul el, nem tud kitörni a kasztjából és bűnöző lesz. Tíz ártatlanul születő cigánygyerekből hétnek ez a sorsa. Hogy ez a cigányok hibája vagy másé, esetleg mindkettő, nos az bonyolult kérdés.

Az, hogy erre a bonyolult kérdésre egyszerű válaszokat szokás adni az baj. Van aki csak egyszerű választ adhat. A bíró csak annyit tehet, hogy elítéli, ha bűnt követett el. A rendőr csak letartóztathatja, a cigány érdekvédő csak megvédheti, az újságíró csak leszólhatja vagy ajnározhatja. A politikus a választói miatt csak szidhatja.

Az ombudsman már gondolkodhatna árnyaltabban, a jogvédő szervezet a meg aztán főleg de nagyon.

Ehelyett a TASZ felteszi ugyanazt a lemezt, amit a fókabébik, a szicíliai örvös rozsomák, a rokkantak, az állástalan vasutasok, városligeti tölgyfák, filatelista postaaltisztek, a közbeszerzési eljárások jogainak védelmében szokott. Nem szabad csúnyát mondani sem gondolni sem. Nem volt Olaszliszka, nem volt Veszprém, nincs Nógrád, Szabolcs és BAZ megye, a magyar börtönök közterületi vizelésen kapott svéd turistákkal vannak tele.

A cigánykérdés, amint azt már ebben a blogban leírtam többször, hosszú, bonyolult, pénzkérdés. Meg akarati. Hogy meghozunk e három-nnégy szabályt, hogy ne legyen például Borsodban minden felnőttkorú romának többmilliós hitele, mert néhány cigány és magyar gazember összejátszott hogy ezeket a szerencsétlen, iskolázatlan embereket így fossza ki. Pénz- és szakemberkérdés, hogy legyen eszköz a romagyerekek taníttatására és így tovább.

Az, hogy a kérdés bonyolult viszont nem változtat a tényen, hogy cigánykérdés van. Akkor is, ha a TASZ szerint roma polgártársaink mind meg nem értett tekevilágbajnokok, akik, ha ez tényleg jogállam lenne, akkor tekézhetnlnek egész nap kedvükre és micsoda elnyomás hogy itt ezt nem lehet....

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr121044977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2009.04.05. 12:32:32

jó poszt. egyetértek.

a helyzet bonyolult, a jogvédők pedig ugyanúgy leegyszerűsítik, mint a rasszisták. eszméletlenül kártékony tud lenni egy jogvédő, locsolja az olajat a tűzre és közben nem érti, miért ég egyre jobban.
süti beállítások módosítása