HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Díjszabás

2011.11.23. 11:05 Professor Pizka

Az ügyvédi kamara, tekintettel a fokozódó belföldi helyzetre és az ahhoz képest popsikenőcs-illatú babaszoba nemzetközi helyzetre, javaslatot tesz a kollegáknak, akik nem kapnak mostanában állami megrendelést, akiknek a két évig húzódó, nyolc tárgyalást megélő polgári perben a benyújtott ötvenezer forintos perköltség-igényét a bíróság a felére mérsékeli, továbbá nincs gyomruk az áfacsalókhoz, két új díjszabási rendre, amellyel az adózási kötelmeknek is úgy-ahogy eleget lehet tenni, meg talán éhen se döglenek.

Hírlevelünk második részében kamarai borklub, kamarai teniszbajnokság, a "Kisebbik lányom zenész lett, a nagy ügyvéd, a középső hozzáment egy közjegyzőhöz kvartett" karácsonyi jótékonysági koncertje, illetve a kamara pásztázó alagúthatású mikroszkóp- és gumikesztyű-beszerzései.

Ügyvédeknek hasznosan rovatunkban a kamara új, kötelező biometrikus archiválási rendszere, annak rendszerkövetelményei, az új titánium-palládium-irídium ötvözetű szárazbélyegzőkkel kapcsolatos aktualitások, a nyílt pályázaton a kamarai informatikai rendszer üzemeltetését elnyert Kamara-inform Kft. rendszergazdájának válaszai az eddig felmerült kérdésekre és a szokásos negyedéves tagdíjemelés.

Díjszabás kisforgalmú üv irodák részére I. Háztáji díjszabás

Ezt az elsősorban vidéki klientúrával rendelkező kollegáknak ajánljuk.

Okiratszerkesztés: Nagyobb reklámszatyor alma, két-három üveg házi lekvár, közepes nejlonzacskónyi disznótoros kóstoló, legfeljebb háromliteres üveg házi savanyú, másfeles pillében házibor, rántott hús fóliába csomagolva, fél tepsi almás pite.

Keresetírás, feljelentés, képviselet elsőfokú ítéletig: Pertárgy értékétől függően két-három láda alma, egy láda uborka, hordós savanyú, pernyerés esetén nagyobb mennyiségű disznótoros kóstoló (fehér húsipari műanyag ládában) , két-három rántani való csirke vagy jérce, legfeljebb két pecsenyekacsa vagy levesbe való idősebb tyúk illetve kappan. Fagyasztott zöldséget, két liternél nem nagyobb befőttesüvegben kapott pecsenyezsírt akkor sem kell elszámolni a vonatkozó NAV iránymutatás szerint, ha nagyobb pecsenyedarabok vannak benne. Peres képviseletért az első tárgyalás után már pálinkát is elfogadhatunk. Ügyeljünk rá, hogy a pertárgy értékétől függően elsőfokon tízliteresnél nagyobb demizsont még pernyerés esetén se fogadjunk el.

Nagyobb értékű polgári perek, képviselet büntető ügyekben ha a vád valamely bűntett, másodfokú eljárás: Az elsőfokú ügyekben írtak nagyobb mennyiségben, dísztárgyak, lehúzott fél sertés. Nagyobb mennyiségű vadhús, hal. Készételek, legfeljebb 15 literes fazékban.

Kilógó csecsű Iustitia-szobor: a fenti kategóriák mindegyikében elfogadható, rendre legfeljebb 15-45-150 centis méretben, a kötelező ötéves irattárolási idő lejárta előtt zaciba csapni, MÉH-telepen leadni nem szabad. 

Díjszabás kisforgalmú üv irodák részére II. Dáállár

A kamara ezt a díjszabást senkinek sem ajánlja. Előre és dollárban, ki tudja mi lesz itt. Dollár helyett liszt, cukor, zsír, burgonya, szárazbab, vagy valamilyen konzerv elfogadható.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr993405525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

escargot 2011.11.23. 11:30:14

"Hogyan fizessem be az adómat dedikált dobverőkben?", ill. "Hé, a kápé sem sértés!", hogy modoros klasszikust idézzünk.
Látom, Prof., nagyon ráállt az agya a jegyrendszerre. A következő lépés a madmax-világ, ahol marmonkanna benzin, bármely gépjármű-alkatrész és kopott bőrdzseki is ajánlott lesz elfogadásra - amennyiben és ameddig a klasszikus jogalkalmazás fennmarad?

noirp 2011.11.23. 12:18:49

Jujj, ez de nagyon durva.
Megihlettél...A következő húsmintából 10% az enyém lesz. Analízis díja.
Ha tejport hoznak, cseréli azt itt valaki valamire (Justitia nem ér!)?

escargot 2011.11.23. 15:01:29

@noirp: Ennek fényében: mmk.hu/?p=10739
a ti szakmátokban is lenne igény hasonló iránymutatásra...

J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.11.23. 23:01:18

Csak annyit tennék hozzá, hogy az STM hivatalos neve "pásztázó alagútmikroszkóp", mondhatni: hatástalanul.

J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.11.23. 23:02:48

Amúgy az orvosi kamarai hírlevelek sem maradnak el színvonalban :)

J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.11.24. 09:15:15

Pontosan erre utaltam, hogy kamarai körlevélben tessék a szar, de közkeletű nevet használni.

noirp 2011.11.25. 17:01:57

@escargot: úh, úh b@zdmeg, hát én odáig életemben nem jutok el, h ilyen körlevelet fogalmazni jogom legyen...de mesélni azt tudnék...Medve anyám, de kegyetlen.

És hát na...A mérnökök elkeseredéséből sose lesz olyan gumicsont, mint a rezidensekéből, de ha leírhatnánk, mibe vesznek bennünket politikusaink ill. ennen közvetlen feljebbvalóink (akik legtöbbször nem szakbéliek, hanem fasz tudja, honnét fölkapaszkodott gyárigazgatók és egyéb ázalagok), mennyi fogalmuk van az egészről, az lenne aztán csak a panasz.
Mindegy, lófaszt kell ide gyógyszergyár, kutatóintézet, apámpöcse. Majd a Chinoin helyére is építünk stadiontot. Meg lovardát. Meg biokörtefarmot.
Eh.

escargot 2011.11.25. 17:35:40

@noirp: Azt hiszem, elég sok szakma behelyettesíthető a szövegkörnyezetbe. A végén még elővehetjük a régi mondást, miszerint a magyar értelmiség előtt két út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan. Na jó, most már akadnak más drogok és kivándorlási lehetőség is, ha át nem képezzük magunkat fodbalistává.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.25. 17:47:36

@noirp: @escargot: Merjünk emeltdíjas tévésámánok lenni!

escargot 2011.11.25. 18:18:51

@Professor Pizka: Csak akkor, ha nekik is van kamarájuk. Megfelelő érdekképviselet nélkül soha, még belefutnánk valami különadóba. Hacsak a tévésámán nem őshonos magyar fajta...

noirp 2011.11.27. 17:14:20

@escargot: miazhogy ősmagyar, egyenesen szumír.
süti beállítások módosítása