HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Bezupálás

2011.12.06. 03:07 Professor Pizka

Vallomással kezdem. Én magam egy túlsúlyos, városi életmódba belekényelmesedett alak vagyok, aki szeret finomakat enni, jó zenét hallgatni, és dúskeblű hölgyek társaságát élvezni. Nem szeretek sárban dagonyázni, bármiféle fegyverrel hadonászni, primitív emberek társaságában lenni.

Így amikor ellenzem a hadi alkalmassági vizsgálatot, meg a sorozást, akkor önös érdek is vezényel. Fontos vívmánynak tartom, hogy nem kell még a lehetőségétől sem tartanom annak, hogy valami világvégi porfészekben, egy csomó paraszttal összezárva, százéves elvek alapján katonásdit játszani.

Na persze, így majd felkészületlenül ér a megtiszteltetés hogy megvédjem a hazát. A katonásdiról már annyit azért tudok, hogy az amerikai A-10 csatarepülőgép gépágyúja, a szovjet Mi-24 helikopter gépágyúja, valamint egy század állig felfegyverzett félállatellen is zéró esélyem lenne, mint annak a több százezer honfitársamnak, akiket a legutóbbi hülye zavart ki a Don-kanyarba.

De hagyjuk is ezt, menjünk tovább pár tévhittel:

Használ a férfiember fejlődésének a katonaság. Nyilván, van olyan amelyik használ, de azért van annak valami oka, hogy ötven évesnél fiatalabb magyar férfiaknak elvétve vannak vidám katonatörténetei. Milyen fegyelem? Milyen kiképzés? Naugye.

Javul tőle az ország védelmi képessége. Az Isten szerelmére, puskát nem vesznek!!!

Ezáltal tele leszünk fasza magyar bakákkal. Nos nem. Az akkor lenne, ha minden megyében minden évfolyamból párszáz egészséges, ám szegény középiskolásnak adnának egy kis ösztöndíjat és szakmát azért cserébe, hogy írjon alá tíz év tartalékosságot. Az okosbbjából lehet katonatisztet csinálni, a többinek (aki ugye fegyveres kiképzésen is átesik) szépen elmondani, hogy ha itt végez, a rendőrségnél rögtön mint főtörzs kezdhet, és három évvel hamarabb elmehet nyugdíjba. Na erre lenne annyi önkéntes, mint a baj. Dehát nem ez a cél itt, hanem a merő homoerotika, ahogy azt majd mindjárt leírom.

Akárcsak az abortusznál, van itt egy további probléma. Az az átkozott politika. Ahogy az abortusz-szabályozás állásponttól függetlenül nyúlkálás a női választók bugyijában, ettől a katonásditól én úgy érzem, valaki a seggem luka környékén próbál matatni, és nem feltétlenül a kezével.

Értekeztem már itt a minden érett demokráciában előkerülő bornírt vérjobber, kereszténykedő kurzusról. Ismételjük át, kedves gyerekek, ennek fő tulajdonságait.

1. Kereszténykedés, más vallások habzó szájjal gyűlölése

2. Abortuszellenesség

3. Homofóbia

4. Valami agresszív hobbi (vadászat, fegyvertartás) fegyverbuzi támogatás. Tehát a vadászatot nem a vadászat kedvéért, hanem mert ott puskával meg lehet ölni valamit.

5. Homoerotikus vonzódás minden katonai dologhoz.

6. Ótvar nagy lebukás, néger, transzvesztita, tripperes kurvákkal, vagy kóristafiúcskákkal.

Láthatjuk tehát, hogy az érett magyar szélsőjobb kifejlődésének újabb szakasza van itt, ezzel Orbán Viktor szempontjából egy baj van. Az a baj, hogy a kőkemény vérjobb az olyan mint a szalakálé. (ammonium-hidrogén-karbonát, ha valaki esetleg...) Nagyon óvatosan kell használni, mert ha túl sok és nem sül meg eléggé, istállószaga lesz a sütinek. A Gazda, úgy tűnik nem figyel eléggé, vagy a "bármit, csak ne Matolcsyt" politika keretében elnéz nekik minden baromságot.

Ezeket a vérjobbereket amúgy el szokta a nép hajtani, ha natúrba' vannak jelen, arra valók, hogy a szélsőséges szavazótábornak a szavazás előtti pénteken, vagy aznap a templomban megmondják, hogy a kisebbik rosszra kell szavazni...

Mert így natúrba' nagyon kiüt az ammónia. A törvény elfogadóit így politológiailag megkérdem, hogy az olyan ember, akinek egy szál faszban (elnézést, dehát ez van) ott kell állni egy alkoholista katonaorvos meg egy kiérdemesült adminisztrátor előtt, adatokat leadni, majd ló, hízó, naposcsibe módjára mustrán átesni, milyen eséllyel fog arra szavazni, hogy az ezt elrendelő köcsögök a podvás valagukkal a jövőben is a vérét szívják? Naugye.

Ismételten csak azt tudom mondani, amit az abortuszos javaslatnál: már várom a pedobotrányt, mert ez így kevés még.

Ja és majdnem kihagytam: a katonák bejönnek a széplyányoknak!

 

90 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr223441663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2011.12.06. 13:31:51

Hát, emellett nekem inkább olyan kérdéseim vannak: miből, ki ellen, és egy hónap múlva mégis csak 2012-t írunk, ez most komoly? O_o

Kicsi Kacsa 2011.12.06. 13:35:58

Örültem neki, amikor a fiamat nem vitték be. Felvették az egyetemre. Kiegen azt mondták, majd ha elvégzi, majd akkor. Mire elvégezte, már nem volt Kieg. A másik fiamnak jött a jegyzőtől a papír, menjen be az önkoriba regisztrálni, vagy mi. Sz@rt rá. Neki volt igaza.
Mellékesen jegyzem meg, hogy ez még az előző Fidesz éra alatt volt. Rosszul emlékszem, hogy ők törölték el a katonai szolgálatot?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.06. 13:40:48

Nebaszki, komolyan vissza akarják hozni a sorozást?! Mer' én még voltam olyanon (bevonulni hálistennek már nem), és életem egyik traumatikus élménye volt. Ott vártam a soromra (nyiszlett kis szemüveges zsidógyerek) egy csapat mosdatlan szagú HVCS-vel (pont mint akik annó a suliban rendszeresen péppé akartak verni), majd bejött egy olyan bunkó őrmester, akihez képest a mellettem ülő fuchszos cigánygyerek Sorbonne-i értelmiséginek tűnt. Az őrmester ezek után ordítva eligazított minket, hogy az új törvények értelmében lehet fegyver nélküli, meg polgári szolgálatot is kérni, de azután ne csodálkozzunk, ha "menyasszonyt csinálnak belőlünk". Ezen élmény az, aminek köszönhetően azért nagyjából el tudom képzelni a börtönéletet.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2011.12.06. 13:41:03

Rosszul, SZDSZ kampányolt ezzel, majd amikor 2002-ben kormányra kerültek, utána törölték el, talán 2003-ban. Pontosabban, szüneteltették a sorozást, ha jól rémlik

ScoTTThun · http://candc.blog.hu 2011.12.06. 14:16:38

"Nem szeretek sárban dagonyázni, bármiféle fegyverrel hadonászni, primitív emberek társaságában lenni."

Talan annyit kiemelnek, hogy a primitiv emberek tarsasaga nem kotodik a katonasdihoz.

Meg annyit jegyeznek meg az esemenyekhez kapcsolodoan, hogy
FOSTOK MI? :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.06. 14:21:07

@ScoTTThun: valóban nem, az a magyar néphadsereghez kötődik. Most mondjam azt, hogy ismerek okos ex-katonákat? :-DDD

El Topo (Sgt. Elias) 2011.12.06. 14:22:22

Nagyon, de nagyon pontos poszt ez.

noirp 2011.12.06. 14:23:04

Pina vagyok, vagy nem, mégis hadd értsek már egyet a posztolóval.

hazitroll 2011.12.06. 14:36:27

Csak hogy értsem én is: Ha én azt mondom, hogy nem lenne baj ez a katonásdi, meg én szívesen lettem volna, akkor buzi vagyok?
Ezt most politikától függetlenül gondolom: nyilván lehet ezt szarul csinálni, és eléggé nyilvánvaló, hogy szarul lesz csinálva. De attól függetlenül önmagában általában a sorozott katonaság, hadkötelezettség még nem ördögtől való - csak hogy adjunk a klerikális vonalnak.

ScoTTThun · http://candc.blog.hu 2011.12.06. 14:39:44

Alljon itt egy hozzaerto, puskaport mar szagolt ember velemenye a jelenlegi helyzetrol. Az gondolom mindenki szamara ertheto, hogy ezen valtoztatni kell.

index.hu/belfold/2011/02/25/a_honvedelem_mint_franciakremes/

2012 van, de Finnorszagban, ahol nem doltek be a leszerelesi es atszervezesi trukkoknek, a mai napig is van sorozas. Azert, mert az orszag pici es tul nagy riziko lenne egy apro profi hadseregre bizni a vedelmet. Attol tartok mi sem vagyunk ezzel maskepp. Szeretjuk, vagy sem megoldast kell talalni. A Kormany jelenleg a sorozasban latja a megoldast. Hat...meglatjuk.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.06. 14:49:44

@ScoTTThun: Olvastam ezt, és sok dologban igaza van. Nem is az a bajom, hogy az országot ütőképes hadsereggel meg kell védeni, úgy hogy meghatározzuk azt a védelmi színvonalat, amelyet egyedül, és amelyet szövetségeseinkkel együtt el akarunk érni.

Ez a törvény nem erről szól. Ez a törvény arról szól, hogy egy csomó pöcsnek az volt az utolsó sikerélménye életében, mikor a néphadseregben századírnok lehetett, vagy ő lett az őrvezető.

Ez a banda találkozik a "régen minden jobb volt" vulgárkonzervatív felkiáltással és valamiféle Horthy-romantikában gyökerező katonásdival. Meggyőződésem, hogy minden magyar potentát a lelke mélyén irigyli Horthyt a cirkálóért és a fehér lóért.

Olyan országban, ahol ilyen munkanélküliség van és ki kellene állítani tízezer ténylegesen szolgáló, harcképes katonát, meg vagy háromszor ennyi tartalékost, ezt röhögve meg lehet oldani anélkül, hogy visszahoznánk huszonöt évvel ezelőtt is elavult dolgokat. Az informatika korában miért is nem lehet egyszerűen a középiskolákban a kötelező orvosi vizsgálaton a tizenhét éves fiúkat katonai szempontból is megvizsgálni?

miért is nem lehet értelmes toborzást csinálni? Miért nincs olyan rendszer, hogy a sereg egyben adjon egy szakmát vagy egy PÁV-os jogsit, valamit azért, mert valaki tíz (húsz- harminc) bérbe adja a seggét a honvédségnek? Nem tudom miféle jogkövetésre és hazaszeretetre játszanak ezek, amikor a korosztályom fele most is Angliában mosogat...

El Topo (Sgt. Elias) 2011.12.06. 14:52:50

Egyébként az a véleményem, hogy nem lesz itt semmiféle sorkatonaság. Csak ide is ki lehet majd nevezni 4-5 tábornokot, 10-15 ezredest, meg a többi.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.12.06. 15:01:41

Nem tudom, olyan lenne-e újra a hadsereg, mint a néphadsereg volt... Remélem, nem, de sajna sok jót nem remélnék.

Viszont a milstory blog olvasói nyilván cáfolnák, h nekik nincsenek vidám katonatörténeteik, ejnye-bejnye :-P

Évekre bezsuppolni sztem is hülyeség, de vmi célzott alapkiképzést adni, az teljesen rendben lenne. Persze, ahhoz normális ország is kéne.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.06. 15:04:49

@Gloria Mundi: szerintem is jó lenne, bár én ezt alighanem, mint paraguayi állampolgár szemlélném.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.06. 15:05:16

@ScoTTThun: Nekem az egyik legjobb barátom hivatásos katonatiszt. Művelt, okos, rendes srác, kiváló humorral. Angolul és franciául folyékonyan beszél (igen, a MAGYAR Honvédségnél!). Szeret katonáskodni, tényleg hivatásnak tekinti. Ismertem olyat is, aki élvezte a sorkatonai szolgálatot, meg olyat is, akinek élete álma, hogy sárban tapicskoló kommandós lehessen. Szóval szerintem lenne elég önként jelentkező egy normális hadseregbe, de mint a nemi erőszak esetén, itt sem az élvezet, hanem a hatalom fitogtatása a lényeg!

Nadiposzi (törölt) 2011.12.06. 15:07:07

@Professor Pizka:
A régen minden jobb volthoz csak annyit tennék hozzá, hogy először is: megvonni mindenkitől a polgárjogot, az atyák és az összeírtak kivételével. Ők adnák a gerincét a saját AK47-essel és lövészpáncélossal a turulos signumok alatt a hazáért harcoló önkéntes haderünknek, melyben szolgálni öröm, meghalni dicsőség. Ez mellé a helóták, perioikoszok, itáliai szövetségesek, scordicusok, trákok, szvébek,romungrók emberanyagából felállítanánk pár auxiliáris egységet, mint például mondjuk a cohors I Romanorum, ahol a Kolompár Gazsi 25 év szolgálat után kezibe kapná bronz diplomáját, melynek hiteles másolatát a Hősök terének szobortalapzataira vésnénk. De itt még ettől a mérsékelt javaslattól is betojtak egyesek, o tempora, o mores!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.06. 15:08:17

@altoid: Scotthun maga is a nyelveket beszélő, művelt katonák sorait erősíti.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.06. 15:11:37

@Nadiposzi: Cohors II. Matesalciensis, Cahors III. Salgotarianiensis :-)

brutuska 2011.12.06. 16:12:52

En sajna vegigszenvedtem eleg katonai vizsgalatot, es egyeb nyalanksagokat egy azota megszunt orszag haderejeben, de senkinek sem kivanom. Halistennek mire bevezetik ezt az agyremet, epp korhataron tuli leszek. Egyszer is eleg volt.

Nadiposzi (törölt) 2011.12.06. 16:29:40

@Professor Pizka:
Na látod, ha kiállítottunk volna a fenti csapatokból egy NATO-vexillatiot, már rég megnyertük volna az afgán háborút. Vagy fellendült volna a térség fémkereskedelme.

hazitroll 2011.12.06. 16:47:27

@Professor Pizka: Ugyan kicsit régebben voltam már 17 éves, de ami akkor ment katonai alkalmassági címén, az a fentebbi hozzászólásomban a "szar" kategória. Illetve a középiskolai orvosi vizsgálat is. Egyébként én egy célzott, maximum fél éves felkészítésre elmennék, ha lenne. És ha lenne értelme.

brutuska 2011.12.06. 16:56:25

@hazitroll: Az a gond ezzel, hogy félév alatt nem tudnak felkészíteni sem Gradok, sem csatakopterek, sem T-90-esek, tulajdonképpen semmi ellen sem, amivel egy klasszikus háborúban találkoznál. (Nem beszélve mondjuk az égből potyogó ICBM fejekről.)
Békefenntartó, vagy egyéb spec. beavatkozó egységekbe meg menjenek a profik, akik ezt élvezik, akarják.

2011.12.06. 18:05:17

A nagyobb fiam kadét iskolás volt, de 3.ban eltanácsolták: katonai pályára nem motivált.
ezek után behívták sorozásra, ígértek neki fűt-fát, de ő csak azt hajtogatta, hogy nem vesz fel gyakorlót, nem húz surranót többet, végül ráütötték a papírjára, hogy alkalmatlan.

Mire a másik 2 csimota oda került, a probléma magától megoldódott..

Itt (No.)kötelező a katonaság, de polgári szolgálatra át lehet váltani. Nagyon csinosak a BW -s kis katonák,gyakorlóban szoktak ugye utazgatni, én itt az un. kimenő ruhát nem láttam még senkin.
Nem hosszú a szoláglat, külföldre csak profik mennek, viszont a bewerbungban jó pont ha ott van a BW-ben eltöltött idő.

Mindig rám csodálkoznak amikor mondom, hogy nálunk nem kötelező a szolgálat, hiába na, Magyarország egy gazdag örszág, nem vagyunk mi erre rászorulva.

escargot 2011.12.06. 18:36:25

Jómagam olcsón megúsztam a sorozást, az intelligenciateszten majdnem nyertem egy sört is a pszichológustól. Anno még katona is szívesen lettem volna (fiatal voltam és kissé utáltam a világot), de később azt mondták, nagyjából értelmeteln. Azóta önköltségen tanulgattam önvédelmet, lövészetet, ilyesmit, hadi helyzetben meg így is-úgy is nagyjából alkalmatlan lennék, mert modern háborúban ilyesmire nincs szükség.

paranoid T.R. marcipan 2011.12.06. 18:38:25

1. végre lenne terep, ahol kiélhetem az egyenruhafetisizmusom! :D
2. abból, amennyiből egy csomó töketlen, kedvetlen, motviálatlan hüjegyereket megkínoznak, ki lehetne képezni olyanokat rendesen, akik ezt akarják csinálni. akár még azt is, h külföldre küldje ösztöndíjjal. de basszák meg, a rendőröknek nem tudnak elég golyót adni...

tököm tele van azzal, h az állam állandóan erőszakoskodnak valamin. nem gondolkodik, nincs stratégia, nincs motivációs rendszer, csak valamelyik elmeroggyant toporzékolása. kevés a gyerek? tiltsuk be az abortuszt! sose voltam férfi? rohadjon meg mindenki, akire buknak a nők! a sok bőcsész azt mondja, szar, amit csinálok? elvesszük a pénzüket! az egyetemek lehüjéznek? ősztől az összes köcsög ellenállót leváltom!
és akkor is betiltjuk a bukfencet!

(bocs, a szofisztikált tudós én-indexem a mariana-árok aljára került :) )

paranoid T.R. marcipan 2011.12.06. 18:40:16

@escargot: ja, nem szólt nekik senki, hogy mostanában nem a gyalogságot kell a maketten pakolászni :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.06. 18:42:26

@paranoid T.R. marcipan: jé, az egyenruhát leszámítva egyetértünk :-)

escargot 2011.12.06. 18:47:39

@paranoid T.R. marcipan: Erről most a munkáltatóm működése jut eszembe. (Egyenruha ott sincs.) A koncepciót az országhatáron kívül hagytuk. Talán nem a honfoglalásnál, lehet, hogy csak Trianon zárta ki.

escargot 2011.12.06. 19:03:18

@Professor Pizka: Á, beszivárgó egység. De jó bőr, a korai problémákat már megoldották a konstruktőrök. :P

paranoid T.R. marcipan 2011.12.06. 19:06:29

@escargot: apám zseniális konstruktőrnek tartja magát:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.06. 19:10:43

Kihívomn ám az erkőcsrendészet Tömjén Zsót Kül. Beavatk. Egys. munkatársait! Tegyetek gyerekcsinálási nyilatkozatot, aztán flörtölgessetek itten!

escargot 2011.12.06. 19:13:41

@Professor Pizka: Igenis, értettük, nincs több off. Nyilatkozatot tenni nem merek, mert rám lesz uszítva a taktikai macska, és az ellen kevés a néhány éves krav magás múlt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.06. 19:17:07

@escargot: csak nyugodtan, de ez egy polgári blog, csajozás csak gyermeknemzési céllal.

escargot 2011.12.06. 19:19:31

@Professor Pizka: Polgári a sajátos magyar észjárás szerint?

paranoid T.R. marcipan 2011.12.06. 19:25:58

@Professor Pizka: törzsőrmesteri attitűd kipipálva, már csak az egyenruha kell :D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.06. 19:28:33

@paranoid T.R. marcipan: utána kell néznem, hogy az attitűd pipálása esetén kell-e a nyilatkozatot tenni. A talár egyenruha?

escargot 2011.12.06. 19:29:38

@Professor Pizka: Csak ha a rendszeresített rizsporos parókával együtt viselik.

paranoid T.R. marcipan 2011.12.06. 19:29:51

@Professor Pizka: inkább az öltöny, bár ha jól meggondolom... egyebassza. :)
ne nézz utána. nyilatkozzon, akinek két anyja van.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.06. 19:33:12

@paranoid T.R. marcipan: a talár úgy a legmenőbb ha betmen pólóra veszi fel az ember

paranoid T.R. marcipan 2011.12.06. 19:34:57

@Professor Pizka: ugyan. vagy punk vagy, vagy kollaboráns :)

escargot 2011.12.06. 19:44:00

@paranoid T.R. marcipan: :D A belső bomlasztás azért menő. Az üzleti világban ez az executive punk szerepe.

paranoid T.R. marcipan 2011.12.06. 19:48:54

@escargot: de ez nem belső, hanem láthatatlan. mint a siker :)

J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.12.06. 20:15:28

Na, hogy ezt a posztot pont egy lemiles arctól olvasom... Nem ismerlek még eléggé, úgy látszik.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.06. 20:22:21

@J. S. Bach / Pierre Bezuhov: ceterum censeo, nem a katonáskodással van bajom. Hanem az ellen, hogy pontosan ilyen módszerekkel sorozott és ilyen színvonalon felkészített katonákat hajtottak vágóhídra a Don-kanyarban. És ha az a kérdés, hogy papírtalpú bakancsban megyek a Don-kanyarba, vagy igyekszem az utolsó hajók egyikével Argentínába jutni, én tudom, hogy melyiket választanám.

paranoid T.R. marcipan 2011.12.06. 20:23:30

@J. S. Bach / Pierre Bezuhov: a lemilt nem katonásdit játszó kispöcsök csinálják, tovább látnak az orruknál :)

@escargot: éljen az asszociáció :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.06. 20:30:18

@Professor Pizka: latin-amerikai emigrációhos célpontnak inkább Panamát vagy Costa Ricát javasolnám. Egyiknek sincs hadserege, se sorozott, se hivatásos.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.06. 20:33:27

@Professor Pizka: ja és mindenki meg van sértődve, hogy pár tábornokot később ezért azok a rohadt komcsik felakasztottak. A rohadt komcsik még elég úriemberek voltak, hogy a téma elismert szakértőjére, Bogár hadnagyra bízták a dolgot, és nem egy csomó hazatért, megnyomorított bakára.

Őrizzük otthon a különféle déd- és ükszülők csörgő bádogkitüntetéseit a ki tudja hanyadik isonzói csata ilyen-meg-olyan hőstetteiért. Tiszta szerencse, hogy hazajöttek, csak egy-két szem meg fül hiányzott, de pl az összes végtagjuk megvolt. Annak is kurva sok értelme volt, hogy ott a karsztvidéken valami homályos célért annyian meghaltak.

Az a bajom, hogy a parlamentben ülő militáns idióták szövege, és a tekintetükből sugárzó értelemhiány pont ugyanaz, mint ami 40-ben, meg 14-ben is megvolt. Én ezeket az alakokat kártékony seggfejeknek tartom.

Felőlem csináljunk sorkatonaságot, én nem bánom, de ahogy marcipán mondta, ez az az ország ahol a rendőr ha rálő a rátámadó rablóra, két napig írja a jelentést, hogy mi lett a két golyóval amit kilőtt, és megvizsgálják, hogy nem lehetett volna egy golyóval elintézni?

Ilyen körülmények között írják össze a szőrszálakat a tökükön. Ha lesz rendes felszerelés és kiképzés írogathatják össze az alkalmasakat.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.06. 20:37:43

@Professor Pizka: Különben is, Jaroslav Hasek már mindent megírt a témáról, amit tudni érdemes.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.06. 20:39:11

@altoid: így van. Faszoljunk seprűket és takarítsunk fel.

hazitroll 2011.12.07. 11:01:01

@brutuska: @escargot: Bár off a téma, de ezen akkor is felhúzom magam, hogy modern háborúban. Ennyi erővel csak karbantartó személyzetre lenne szükség a rakéták mellett. Gyalogságra van szükség, lesz szükség. Az, hogy gépesített-e egy lövészdandár, milyen módon, hogyan az nyilván vitatható, de hogy olyan katonákra van és lesz szükség, aki fegyverrel a kezükben tudnak gyalogolni 20 kilométert. És szerintem egy alapképzésnek pont az ilyen alapképességekről kellene szólnia.
Azon kívül nyilván nem ilyen katonákkal kell megnyeretni egy komplett háborút, és a rosseb aki menne a Don kanyarba még egyszer, sőt, azt is elfogadom, hogy ilyen kiképzés itthon talán sosem lesz, de beszélgetni lehet róla.

escargot 2011.12.07. 12:38:24

@hazitroll: Nyilván kell gyalogság, lehetőleg abból is korszerű. Az alapkiképzés jó dolog, de a hadisiker már itt sem a rövid sorozat pontos elhelyezésén, a gázmaszk gyors felvételén vagy, teszem azt, a szuronyharcon múlik. (Más kérdés, hogy amit egy amerikai gyalogos (felszerelése) tud, az már erős túlzásnak hat, és lassan inkább informatikust kell beöltöztetni.)
De a gyalogság önmagában nem elég. Sem néhány lestrapált tank vagy löveg, esetleg repülésre képtelen állapotban lévő vadászbombázó. Még ezek együtt sem. Szóval a jelenlegi formájában nem látom értelmét az egésznek, így maximum városi gerillaharcra alkalmas kis csapatokat lehetne kiképezni.

paranoid T.R. marcipan 2011.12.07. 20:33:43

@hazitroll: nagyjából csak arra van :)
de nem az a lényege ennek szerintem, hogy kell-e ember. persze, kell. de nincs a mezőn egymással szembe felsorakozás, és kakasszóra szuronyt előre. ami emberi, ha úgy tetszik "gyalogsági" feladat, az mondjuk egy különleges egység, aki be lehet küldeni tálibokra vadászni egy afgán barlangba. erre kevesen alkalmasak - akár fizikailag, akár lelkileg. a modern háború azt jelenti, h nem fésztufész lövöldözés van, hanem gépek. bombázók, lopakodók, tankok, meg mit tudom én mik. speciális kiképzést/tudást igényel bármelyik, nem azt, h megtaláld a ravaszt az ak47-esen. az felesleges tudás, háborút jobb gépekkel, nem több emberrel lehet nyerni. a aszimetrikus hadviselést meg hagyjuk, ott megint nem a több ember számít.

az ég ne adja, hogy téged vagy bárkit kiküldjenek 6 hónap basztatás (aka kiképzés) után egy ak47-sel valahova. a másik ugyanis vagy nagyobb géppel harcol, vagy ha ugyanaz a kínai szar van a kezében, akkor be van lőve. egyik ellen sincs esélyed.

escargot 2011.12.07. 21:17:00

@paranoid T.R. marcipan: köszönöm a szakértő pontosítást :)

hazitroll 2011.12.08. 08:16:44

@paranoid T.R. marcipan: Viszont neked is jobban bejönnék egyenruhában, domború mellkassal, szélesebb vállakkal :)
Egyébként akar a fene AK-val harcolni, de továbbra is azt gondolom, hogy ha már hadsereg, akkor a lehető legtöbb tagjának alkalmasnak kell lennie arra, hogy X távot meg tudjon tenni fegyverrel, és egy tár lőszer felhasználásával legalább egyszer megfektessen egy lőalakot. Hogy egyébként harckocsizó, repülőgép-karbantartó vagy utász, az már a 6 hónap utáni specializáció kérdése, de ilyen rendszerű tartalékosképzés, hadi képzés, akármi úgysincs itthon. Nem volt, és szerintem a fenti rendelkezésből sem lesz, ennek ellenére szeretek álmodozni. A mikulásban is hiszek például: lemil.blog.hu/2011/12/06/a_finnek_520

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.08. 08:54:46

@hazitroll: ahogy a katonasztoris blogból látom, a negyeedmilliós fénykor-haderő is inkább ameolyan elfekvő volt másra alkalmatlan alakoknak. Volt párezer rendes katona, pár tízezer másik, amelyik a besorozottat a jobbra át és a balra át rejtelmeire oktatta és szopatta ahol érte. Jó, hogy vége.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.12.08. 13:57:24

Én a nyolcvanas évek Magyar Néphadseregénél úgy két nagyságrenddel alacsonyabb demokráciafokozattal bíró fegyveres erőnél szolgáltam le a kötelezőt, de soha nem tagadtam, hogy (a klasszikus 80-20 arányban) inkább élveztem, mint nem. Pedig nem vagyok se homofób, se fegyverbuzi, kóristafiúkat pedig csak írásos beleegyezésük megszerzését követően molesztáltam.

Véleményem továbbá, hogy igenis egy 4-6 hónapos általános katonai kiképzés kellene. És nem azért, hogy az ifjak megtanuljanak háton fekve az AMD-jükkel lőni a lopakodókra, hanem hogy (még munkábaállásuk előtt) megszokjanak ilyen (exemplifikatív) apróságokat (és nem baj, ha kicsit populista vagy demagóg leszek):

1.) Mit jelent az a szó, hogy utasítás (neadjisten: parancs);

2.) Mit jelent az, hogy bajtárs (gyengébbeknek: mit fed az a kijelentés, hogy együtt szopunk, együtt nevetünk a társainkkal),

3.) Mi van olyankor, ha pár hónapig tíz-húsz-hatvan másik ember lábszagát szagolod elalvás előtt, és mi történik, ha urambocsá szitáló esőben is ki kell menni az akadálypályára;

4.) A főnök nem mindig okosabb, mint te, de ennek ellenére nem tanácsos elküldeni őt a kurva anyjába;

5.) Hiába van odahaza tucatnyi, egyenként 15 ezer forintos pólóm, érettségire kapott ötös Golfom és 14 éves korom óta akkora zsebpénzem, mint a mindenkori tanári fizetés, azt a zöldruhás csávót, gallérján az egy darab csontcsillaggal itt és most csak az érdekli, hogy 3000 méter futás után beletalálok-e abba a kibaszott céltáblába;

6.) Milyen az, amikor először az életben tényleg a válladra pakolnak egy kis (jobbára szimbolikus, de pedagógiailag annál hasznosabb) felelősséget? Mondjuk őrszolgálatban.

Mindezeket (vagy hasonlókat) persze az első munkahelyen is meg lehet tanulni, de ott ha elbaszol valamit, lehet, hogy hétfőn már nem kell bemenni; a seregben meg kaptál egy hét foxit vagy egy hónap helybentopit, aztán minden folytatódott tovább.

Nekem a tavaly volt a 30. érettségi találkozóm, és bizony egyik-másik osztálytársam neve nem ugrott be elsőre. 18 fős osztály voltunk és négy évig voltunk együtt. Ezzel szemben a húszfős szakaszom névsorát szerintem most is fel tudnám mondani, pedig csak 9 hónapig szívtunk együtt.

Zárásul: mindent lehet szarul és profimódon is csinálni. A sorkatonaságot (is) szarul csinálták, de ez nem azt jelenti, hogy el kéne teljesen felejteni. Ha a sütit nem a megfelelő módon készítem el és trágyaíze lesz (lásd a professzor szalakálés hasonlatát a posztból), nem az a reakcióm, hogy több sütit nem eszem, hanem az, hogy legközelebb jobban odafigyelek.

(Én szalakálinak ismertem, de mi, akik a katonai dolgokhoz vonzódunk homoerotikusan, ilyen apróságra fel se kapjuk a fejünket.)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.08. 14:25:54

@tiboru: Én ezt mind elhiszem és nm az ország védelmi képességeinek fenntartása a bajom. Valószínű nem lettem volna boldog ha elvisznek katonának, de mivel 18 évesen nincs az a szopás amin utólag az ember ne tudna röhögni, végigcsiáltam volna. Kb ennyi idős voltam amikor a büdöslábú digók a zenekarunkat olyan iskolában szállásolták el amiben centis hangyák mászkáltak félcentis rágójú hangyakatonákkal. Két napon belül rájöttünk, hogyezek szeretik a dinnyét és akadálypályát csináltunk nekik a dinnyehéjig. Ma valószínű hisztiznék hogy debazmeg itt csípős hangyák vannak.

Szintén kb ekkoriban egy ismerős anyuka nem tudta elintézni, hogy a gyerekét felvegyék fősikolár, vagy hogy untauglich-nak legyen minősítve. Mivel addigra ez már a nép nagy részének ment, a tiszteken meg hivatásos altiszteken kívül mindenki cigány volt a században, a gyerek egy idő után a legócskább dolgokat tartotta magánál és a végére megtanult lováriul. Gyönyörű katonasztorikat tud, biztos...

Amikor a Gripen radarjából az XY relé hiányzik és ettől nem fogja a be a célt, békeidőben azt mondom addig repüljenek nappal, a jövő havi keretből megvesszük a relét és kész. Amikor mindezt a vacsorámmal, a cipőmmel vagy a fegyveremmel csinálják akkor viszont ne csodálkozzanak hogy a nép nem akar katonáskodni.

Tudom, hogy a sereg nem tánciskola, nem arról szól, hogy úri kényelemben legyek ott, de nem az a világ van, ami volt. Kíváncsi vagyok, hogy az a nagyokos aki ezt benyújtotta, mit fog akkor mondani, amikor egy fűtetlen laktanyában 18 nyápic honvéd tüdőgyuszit kap és megjelenik Ruttner vagy Magyar vagy Zamecsnik vagy... doktor és azt mondja hogy akkor ez most gyerekenként kétmilla plusz az orvosi költségek?
Ez itt nem a kommunizmus, ez itt a kicsit sárga, kicsit savanyú demokrácia, ez itt nem a VSZ, hanem a NATO. Ha minden katonát csak a NATO minimumokra képezünk ki és NATO minimum felszereléssel látunk el és NATO minimum körletekben tartunk, az annyi pénz, amennyi ebben az országban nincs, és a közeljövőben nem is lesz.
Ha mégis, akkor az "be lesz hazudva" ahogy a három ágyút tüzér zászlóaljnak mondunk, 14 vadászgépet meg légierőnek. Az, amint már kifejtettem nem zavar, ha 14 vadászt légierőnek hazudunk, az viszont már zavarna, ha egy romhalmazt laktanyának, a szopatást kiképzésnek, a berozsdált AMD-t fegyvernek, két lőszer kilövését lövészetnek stb. hazudnánk. Az hogy engem zavar, az meg csak a kisebbik dolog, de az összes malőrnél jönnének az ügyvédek, és a végén párezer anya követelné, hogy zárják be az egészet, mielőtt meghalnak még többen...

Egyáltalán, basszameg, van laktanya? Mert nekem nem úgy tűnik, mióta a vitézlő tábornok urak cégei átvették az ingatlanokat mintha már nem lenne olyan hejdesok laktanya.

Azt mondom, hogy aki ezt kitalálta nem azért találta ki, hogy itt normális hadsereg legyen, hanem mert valami homályos hazafiaskodó konzervativizmusból katonásdit akar játszani. Erre meg nagyszerű makettek és terepasztalok vannak.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.12.08. 18:30:42

Óhatatlanul felmerül ebben a kérdésben az egyrészt-másrészt.
Magam is leszolgáltam a 18 hónapomat, az ország egyik legeldugottabb sarkában. És nem hiszem, hogy jellemfejlődésem szempontjából bármennyit is lendített volna rajtam. Kibírtam, mert alapvetően egy optimista beállítottságú, gemütlich fickó vagyok, de jobb ember nem lettem általa. Kezdjük azzal, hogy az első, közvetlen elöljáróm amúgy juhász volt és módfelett kedvelte a fővárosi, szemüveges, kissé túlsúlyos mórickákat. További problémát jelentett, hogy az ezrednél egyetlen könyv volt összesen, az enyém. A többieknek nem hiányzott, sokan olvasni sem tudtak, ami akkoriban szerintem ritkább volt, mint most.
Én minden esetre azt mondom, hogy az menjen katonának, aki olyat szeret! Szerződjön el két-három évre, aztán ha vitte valamire, maradjon, ha nem, szereljen le és boldoguljon civilként! Nem hiszem, hogy a mai munkanélküliség mellett ne lehetne akárhány olyan fiatalt összeszedni, aki szállásért, napi 3-4 étkezésért és egy szolid fizetésért ne próbálna szerencsét egyenruhában. Főleg akkor, ha felvázolják neki, hogy nem muszáj ám örökké bokorugróként katonáskodnia, ha kedve és képessége van hozzá, iskolába is mehet ám. Lehet mérnök, orvos, szociológus, hadtörténész, mittudomén. Akármi legyek, ha az ország költségvetését ezeknek a katonáknak a fizetése rendítené meg. Továbbá vannak bizonyos országok, ahol a munkakereséskor egyszerűen jobban fest valakinek az életrajzában, hogy nem a Csipszar Kft-től érkezik éppen, hanem a seregtől-flottától.
Viszont legnagyobb sajnálatomra egyszerűen nem jelenik meg a szemeim előtt az a magyar katonatiszt, akiről más seregek esetében bizony hallani.
Mit ad isten, vannak rokonaim, akik szolgáltak -nak egy bizonyos külföldi hadseregben. Az elöljáró ott is csak elöljáró, és lehet tudni róla, hogy adott esetben gondolkodás nélkül a biztos halálba küld, vagy vezet. Na de ad a katonának egyfajta tartást, ha tudhatja, hogy a főnökének minden második gondolata akörül forog, hogy ő, a büdös bakancsú bokorugró a lehető legjobb ételt kapja, a lehető legkényelmesebb helyen aludjon, és az elérhető legjobb ellátást kapja baj esetén.
Persze lehet hogy csak azért nem tudom elképzelni ezt, mert a néphadsereget jobban ismerem, mint a honvédséget.

noirp 2011.12.08. 19:12:25

@tiboru:

"Mindezeket (vagy hasonlókat) persze az első munkahelyen is meg lehet tanulni, de ott ha elbaszol valamit, lehet, hogy hétfőn már nem kell bemenni; a seregben meg kaptál egy hét foxit vagy egy hónap helybentopit, aztán minden folytatódott tovább."

Vannak olyan munkahelyek, ahol
--az utasítás szintén nem háziáldás
--az elöljárót szintén nem a pólód érdekli, hanem az, hogy tudsz-e éjjel kettőkor, sovány disznó vágtájában, sorozatban titrálni;
-- a "lehet", az nem lehet, hanem biztos,
-- ha elbaszol valamit, az emberéletbe kerül,
-- nem a csontcsillag a mérce, hanem a technológia, mint olyan.
--az egymásrautaltság pedig bizony megvan.

Ne haragudj, evvel csak azt akarom kifejezni, h 9-18 hónap egy rendesen működő üzemben több fegyelemre nevelhet, mint a néphadsereg. Mert tétje van. Nem egyheti áristom.

www.youtube.com/watch?v=edAxujKev1I

Gépipar, vegyipar, tűzoltók--neked soroljam?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.08. 19:54:49

@tiboru:

Mivel tiboru szemében egy barátom vette magára azt amit én csak fénylő képű jobbereknek szántam, itt az ideje leírni azt, hogy miként képzelném én ezt valójában.

Először is, a megye az nagyon fasza kis tradícionális közig egység, bátran lehet a magyar katonai igazgatás alapegysége is, a régiót meg hívhatnánk honvédkerületnek, az még tradíciónálisabb. Arról nem beszélve hgoy a IV. honvédkerület indulója Striczl Józseftől az egyik kedvencem. A youtube-on nincs, valaki küldjön már linket ha van!

Eleve azt mondanám, hogy egy fiún az iskolában látszik hogy milyen fizikuma és jelleme van. mondjuk az érettségi évében lesz szíves a mélyen tisztelt sorozóbizottság elmenni az iskolába. Bizonyám, megy szépen egy kisbusz, egy doktorbácsival, egy pilótával és egy kommandóssal, meg egy kifejezetten CIMIC kiképzést kapott hadkieges toborzó tiszttel. Megérkeznek az iskolába, érettségizős/végzős fiúknak orvosi vizsgálat, minden basztatás vagy egzecíroztatás nélkül. Előtte-utána-közben előadás. A kommandós az érdeklődő fiúknak a kőkemény kiképzésről a repülő/helikopter/harckocsi pilóta a fegyverrendszer faszaságáról beszél. Jelen van egy megyei rendőr/tűzoltó. A toborzótsizt elmondja az életpályamodellt. Mennyi a minimum, mi van ha valami egy évig katona, mi van ha öt évig, mi van ha nyugdíjig.

Ez az életpálya minimum a következőket tartalmazza.
1-2 év alap katonáskodás: 1. fokozatú honvédségi ösztöndíj (tandíjkedvezmény mert addigra egy épeszű kormány bevezeti végre a tandjíat) nyugdíjszámításnál 1,2x szorzóval figyelembe vett szolgálati idő. Tanfolyamok, az alapkiképzés után lehetőség szakmába vágó alakulatnál szolgálni, ha a szükség van ott a bakára. Szolgálati idő végén lehetőség továbbszolgálatra, illetve rendőr-finán-tűzoltó továbbképzési lehetőség, felvételi pluszpontok katonai-rendőri továbbtanulásra. Lehetőség tartalékos státuszra, az egész jogrendszeren átvezetendő kedvezményekkel munkaadói, munkavállalói oldalon egyaránt.

Hivatásos katonáskodás: minimum 4-5 év. A honvédség ad legalább egy szakmát (autószerelő, villanyszerelő, hivatásos sofőr, vegyésztechnikus, raktáros-logisztikus, vizsgázott vagyonőr-testőr stb.) rendes, versenyképes fizetést, cafeteriát, cserébe hadgyakorlatok, szolgálat, magas szintű kiképzés, morál, elhivatottság. 4-5 év végén lehetőség tisztképzésre, további szakmákra, váltásra rendvédelmi vonalra vagy a civil életbe. Legalább tíz év tartalékos szolgálat, évi egy hadgyakorlattal. Kiemelt honvédségi ösztöndíj (tandíjkedvezmény). Munkaadói/mvállalói kedvezményes, Szolgálati idő 1,5% szorzóval nyugdíjszmításnál. Családtagoknak honvédségi kedvezmények.

Na erre ugrana szerintem úgy minden évfolyamból több ezer fiú, mert ez kitörési lehetőség, könnyebb elhelyezkedés, normális egyenruhák, satöbbi. Én így csinálnám. Szerintem simán fedezné a honvédség létszámigényét.
Ehhez nem lett volna ártalmas megtartani a régi MN infrastruktúrájából.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.12.08. 21:45:39

@Professor Pizka:

És azon gondolkodtál, hogy a fénylő képű jobberek hogyan fognak idetalálni?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.08. 21:51:42

@El Topo (Sgt. Elias): hiányoznak? elébük mész te vitézül a mandineren. Inkább tiboru találna vissza remélem nem sértődött meg.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.08. 22:12:28

@El Topo (Sgt. Elias): már a többedik írásom a kádéenpéről. Oké értem én, hogy bohócpárt, amelyik a panelhőzöngési igényeket elégíti ki, de akkor is sok néha, főleg azért, mert újabban kezdik törvénybe foglalni a baromságaikat.
Ezekenk fő jellemzője, hogy valami ezeréves közhelyre épülnek "a sok abortusz miatt fogy a magyar" vagy "verni kéne a gyerekeket a ziskolában mer attól majd jobb lesz nekik" vagy "minden fiatal legeyn katona mer majd ottan rendet tanul"
Ezek negyedigazságok. Az abortusz és a népesség alakulása klasszikus "non sequitur" érvelési hiba, ma már egy nőnek millióegy lehetősége van arra hogy másképp ússzon meg egy terhességet. Az iskolában valóban nem ártana nagyobb fegyelem, de nem úgy hogy majd jól ütik-verik a gyereket, erre száz éve is léteztek már jobb módszerek. A katonaság valóban hasznos és jó dolog az ország védelmi képessége nagyon fontos, de tán nem úgy hogy törvényileg elrendeljük oszt maj' lesz valami.
Ahogy egyre nagyobb a córesz ezek egyre jobban elszabadulnak és egyre több baromságot engednek meg maguknak. Engem idegesít, mert előbb-utóbb bevezetnek valami olyasmit amit nekem kell csinálni, és az nagyon nem lenne jó ennek az országnak.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.12.08. 22:23:29

@Professor Pizka:

Nem tudom, mennyit olvasod a mandinert, de ahogy haladnak a dolgok (ahogy mondod, egyre kiterjedtebb a córesz)úgy megy át a mandiner úri közönsége egyre hülyébbe. Mostanra az ottani kommentelők 99.5%-a teljesen beszámíthatatlanná vált.
Megfigyeltem például egy magát kereszténynek valló úrasszonyt, akivel egyébként magánlevelezést is folytatok, merő kíváncsiságból. Feltűnt, hogy a kommentjei egyik fele puszta kenetteljeskedés, másik fele viszont a fosztogatásról szól. Talán nincs is olyan csoport, akit ne fosztana meg valamitől. A művészeket a művészi szabadságuktól, és a pénztől, a cigányokat a segélytől, a krisnásokat a kis földecskéjüktől, a munkásokat a fizetett szabadságuktól, az asszonyokat az egyszerű, emberi-polgári jogaiktól, és még a faszomtudja, mit felejtettem ki.
Ime: a hazai jobboldal esszenciája.
Nagyon sajnálom (gomen naszai), de ma a jobboldalon nincs érték, nincs lelkiismeret, nincs emberség. Nem véletlen kaptam fel a vizet a modoroson.

Nadiposzi (törölt) 2011.12.09. 08:05:31

@noirp:
A sereget megúsztam, a katonai szolgálatomat Fűzfőn töltöttem, kb. így van ahogy mondod, egyszer elég elbaszni vmit, és kicsit komolyabb következményei vannak, mint elaludni őrségben, béke idején.
(Bár haverom első őrségében majdnem közé durrantott a toronyhoz éjszakánként szopni járó falusi amazonoknak, de szerencsére az előírásos harmadik felszólításra és a fegyver felhúzására érkezett egy halk: "csak a lányok vagyunk a faluból, ne hülyéskedj Sanyi" válasz, mire a kollega aki nem Sanyi, elzavarta őket a búsba.)

noirp 2011.12.09. 08:47:05

@Nadiposzi: "fegyver felhúzására érkezett egy halk: 'csak a lányok vagyunk a faluból, ne hülyéskedj Sanyi' válasz, mire a kollega aki nem Sanyi, elzavarta őket a búsba.)"

Ó, a lüktető élet szavai :) :)

"kb. így van ahogy mondod, egyszer elég elbaszni vmit, és kicsit komolyabb következményei vannak, mint elaludni őrségben, béke idején."

Köszönöm. Tudod: korábban is elgondolkodtam rajta, h mi lenne, ha sorkatonaság helyett üzemi gyak. lenne 18-25 év körülieknek. Igen, a belvárosi úrigyerekeknek is (akik szerint az ipod lejátszó a boltban terem, magától).
Az ELTE-s PhD-snak is (aki haloványan lemosolyog mindenkit, ki nem marad benn az egyetemen).
Meg a cigánysoriaknak is (akiknek meg jól jöhet 4-6-9-x hónap angolvécé, étkezde).

Kölcsön munkaerőt is szoktak ekkora időszakokra fölvenni, tudtommal. Hát így.

Lehet, kiderülne, h a bimbi nehezebb viselet békeidőben, mint a rohamsisak.

noirp 2011.12.09. 08:52:15

@El Topo (Sgt. Elias): A magyar jobboldalon sz.v.sz 1918 óta nemigen van számottevő érték. Ha Sopron ekkor való megtartására hivatkozik nekem valaki, az eszecskéjébe szokom idézni Orgoványt. Mondjuk.

És én is pesszimista vagyok. Nagyon.

noirp 2011.12.10. 09:34:24

Headdesk. Tömjén Zsóti, meg...d az édesanyád! Az mikor jön, h a nő csak kísérővel léphet ki az utcára?!

noirp 2011.12.10. 09:37:15

Elnézést a félrepuffantásért (ez nem Zsóti vót). Az életkori kategóriák stb. tényleg a professzor úr csemegéje.

Nadiposzi (törölt) 2011.12.10. 10:17:24

Javasolnám a következő fontos lépésnek a nagyvárosi elidegenedés elleni törvényt, mely előírná a napszaknak megfelelő köszönést a lépcsőházakban, hangosan, jól artikulálva.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.10. 10:26:49

@Nadiposzi: "Jó reggelt Kovácsné, szép napunk van? Hja, ha valakinek arra van ideje és pénze, hogy kozmetikushoz járjon, míg más rendes ember dolgozik... Na mindegy. Aztat tudja-e, hogy a multkorában láttam a lányát valami hosszú hajú nyikhajjal kézenfogva? Biztos drogozik is, napszemüveg vót rajta ám! Maga is odafigyelhetne kicsit jobban a kölykére, mielőtt útszéli ribanc lesz belőle! Meg aztán misén sem láttam magukat mostanában... Nem szok az ilyesminek jó vége lenni..."

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.10. 12:05:46

@altoid: nagyon érdekes cikk, lehet hosszasan beszélni arról, hogy most akkor helyes vagy nem amit a lányka sorsáról gondol, meg a női szerepekről, de számomra nem ez az érdekes, hanem az, hogy egyedül van. Abban a fene nagy határontúli-szeretetben, még senkinek nem jutott eszébe, hogy ne csak a nemes szándékai és tettei mellett marketingérzékeny Böjte Csaba testvér legeyn arrafelé, hanem a hozzá hasonlókból hálózatot szervezni és közvetíteni a legfontosabb üzenetet, amelyet az anyaország közvetíthet.
Ez pedig nem lenne más, minthogy magyarok vanak szerte az elcsatolt részeken, akik támogatják, gondozzák az ottani többi magyart és nem magyart, és kialakítják azt a tudatot, hogy Erdélyben sorsuk jobbra fordulását ne Bukarest, hanem Budapest felé fordulva keressék.

A KDNP feleslegesen sok ekézése még azt a tudatot keltené bennük hogy fontosak. Holott ők Orbán szadesze, abban az értelemben, hogy az ellenoldal által utált tanokat ők testesítik meg. Ez egyrészt Viktornak jó, majd utálja mindenki tömjénzsoltit őt meg nem. De ha ennyi baromságot engednek nekik, akkor előbb-utóbb lámpavas pozitívak lesznek.

tekasztorik.blog.hu 2011.12.17. 16:28:23

asszem nekünk télleg meg kell ismerkednünk :)

tekasztorik.blog.hu 2011.12.17. 17:44:44

@Professor Pizka: naná! fater a berlini sörfesztről lopja a sátorponyvát h tudjak miből kebelemelőt varratni! :D

Celtic 2011.12.17. 17:57:16

@hazitroll: Hat, azt az egyet gyakoroltam anno. Uttalan erdei utakon kimaszni a szomszed faluba, hatizsakban par liternyi gazolajjal majd vissza 1-2 lada sorrel (szinten a malhazsakban, mar nem emlekszem, mennyi fert bele), az az egy aranylag jo volt abban az egy evben. Csak ez nem volt a kikepzes resze sajnos. A kikepzes resze idiota alaki gyakorlatok voltak es ki-bunhodjon-az-igazi-felelos-helyett-szeru dolgok.

Celtic 2011.12.17. 17:59:59

@tiboru: Mondjuk arra az urambatyam valosagra, ami itt van, tenyleg jol felkeszit az a par honap. Mert annyi totalisan alkalmatlan, barna nyelvu arcot vezeto beosztasban (szinten honved, csak jol fekudt valakinel) otthon nem lattam, csak az elso munkahelyemen utana.

röhhencs 2011.12.18. 18:27:13

@noirp: az a minimum. Utána csak főkötőben, pántlikával, meg rokolya is kötelező, matyóhímzéssel. Milyen jól mutatnának a csajok technopartyn, dzsangával a szájukban.

noirp 2012.01.08. 10:42:35

dzsanga-aa? Galóca meg bagólé. :D
süti beállítások módosítása