HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Halálbérlet

2011.10.27. 23:30 Professor Pizka

A halálbérlet normális lakás volt, élt benne egy kis család, dolgozó apa, dolgozó anya, gyerekek. Halál se volt benne egy deka se. Nagyonis élt, látszott az a bizonyos polgári jólét, a kerámialapos tűzhely, minden szobában laptop, minden volt. A ház előtt egy passat és egy golf, a lakás ezer kilométerre nyugatra volt saját magától. 

Csak a halál, az nem volt sehol. Az sose jött el a kapuig se, ez volt a megállapodás. Mármint nem a halállal, ő tán nem is tudta mit seftelnek itt az ő nevében.

A szemközti épület ugyanis kórház volt, ahol üldögélt egy jóságos professzor, a halálos betegség specialistája. A halálos betegség országszerte szedte áldozatait, országszerte azonban csak itt tudtak vele valamit kezdeni. Mivel a gyógyítás drága volt, csak állami segítséggel ment, azonban a jóságos professzor csak azokat kezelhette, akik a körzetében laktak.

Így a családfő egy szép napon hazafelé jövet egy könyörgő asszonynak megengedte, hogy beírja az ő kórházzal szemközti címét egy lapra. A következő, akit az asszony ajánlott, már hozott ötvenezret. Egy hónap múlva a családfő felmondott és csak álldogált a kórház bejáratánál és hamarosan tucatszám tele lett a lakása halálraítélttel. A bevételből új lakások lettek, az új lakásokban egy élő bérlő és számtalan halott, aki még élt.

A halál csak tudhatott valamit a boltról, mert a népszámláláskor épp kihalt volt az összes. De alighogy elment a számlálóbiztos, csörrent a telefon. Utolsó stádium, egy hónapra kéne. A családfő felsóhajtott és elindult a papírokkal, beszedni a halálbérletet. Közben fütyörészett, de ennek semmi jelentősége.

6 komment

Címkék: bazmeg vagyok de szimbolista

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr73335189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akarcs 2011.10.28. 10:48:58

Jaj be szép szössz. Megérintett.
Grat.

Mostly Harmless 2011.10.28. 20:26:59

...de ugye az egész csak a fantázia szüleménye? ugye...? ugye...?

Tényfeltáró 2011.10.29. 11:56:05

1 éve üresen áll a lakásunk, ahonnét családi házba költöztünk. Gondolkoztunk, hogy meghagyjuk, vagy eladjuk. Albérletbe nem adtuk ki, pedig kérték többen is. Postaláda leszerelve, redőnyök lehúzva. Lábtörlő, virág az ablakban nincs és a nemrég cserélt gázórán sincs fogyasztás szinte semmi.

Erre hív a népszámláló, hogy valahogyan meg kellene oldani a népszámlálást, mert az egyik volt szomszédom megadta a telefonszámomat. Erre én mondom: rögzítse az állapotot. Lakás üres, postaláda leszerelve. Ennyi. Neki ez nem volt ennyi, telefonon kérdezget. Mondom én nem emlékszem, nézze meg az önkormányzatnál, vagy bárhol máshol, hiszen a lakás minden adata már az Állam rendelkezésére áll. Akár a közös képviselőt is megkérdezheti. Mivel 10 éven belül épült az épület, sok helyen fellelhetőek a teljesen pontos adatok, rajzok. Ennyiben maradtunk.

Hív megint egy hét múlva. Ugyan azt a mondóka még egyszer, plusz kéri, hogy telefonba diktáljam be, mert akkor mindenki boldog lesz. Az állam is, ő is, meg én is. Erre én. Az engem nem boldogít, hogy az állam béna és nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel, mert nem gondolt rá. Oldja meg. Leteszem a telefont. Visszahívás. Nem veszem fel. Erre egy hosszú SMS, valami olyan szöveggel, hogy ő csak egy diáklány és miért szívatom. Erre vissza SMS-esezek neki, hogy ez nem szívatás, hanem az hanem az állam bénasága, amellyel szemben és is nulla toleranciát tanúsítok, ahogyan ő is teszi. (rokkant kártyás 78 éves édesapámtól elvették a kocsija műszakiját a rendőrök és majdnem egy hónapig nem is kapta vissza, mert lejárt az amúgy teljesen fiatal, talán 20-30 ezer kilométert futott Suzuki Ignis műszakija. Ahol elvették tőle onnét 200-mre két vizsga állomás is volt, ahol rögtön levizsgáztatták volna. Ezt sem engedték.

Tehát szépen vissza SMS-ekez a népszámláló csajszinak, hogy olvassa el a blogom egy írását és homályosodjon fel tőle:

Népszámlálás jogszerű elutasítása
vilagnezet.blog.hu/2011/09/27/nepszamlalas_jogszeru_elutasitasa

2011.10.29. 18:42:11

Érdekes, és sajátosan magyar.

escargot 2011.11.02. 10:47:25

@Tényfeltáró: Veled legalább kommunikál a hivatásos diáklány. Nálunk négy kísérletből sem vette fel, hogy megbeszéljük vele a lezárt házunk titkait. A jegyző viszont már levélben fenyeget a szabálysértésivel. (A lakásunknál csak azt nem akarta elhinni a hölgy, hogy neten tényleg kitöltöttük. Végül asszony az arcába tolta laptopon a vonatkozó e-mailt, de még akkor is hápogott. Ja, a netes form hibája miatt egy kérdésre be kellett érniük egy füllentéssel. Kíváncsi lennék az általános adatminőségre.)

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2011.11.08. 15:03:07

"Utolsó stádium, egy hónapra kéne." Érdekes vonulat. Feladták, kész, vége, veszteség rovatba bejegyezve - de azért megteszünk mindent látszat cselekvés megvan, halál-al-bérlet kiváltva, a pénzköltés lelkiismeret-nyugtató hatása csudálatos.

A szándékoltan, folyamatba beépített megvesztegetési opciót tartalmazó szabályozás pedig undorító. Főleg ami az Élet-Halál mérkőzésre szól.
süti beállítások módosítása