HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Birot vertek, meg ugyvedet...

2008.01.08. 16:28 Professor Pizka

CSak birot? Csak most? Csak vertek?
Szegeny Knezy Jeno szerette mindig mondani, amikor a Felso-Bergengoc ifjusagi valogatott korbepasszolta vagy hatszor a mieinket, hogy "erik a gol"
Ez a gol is regen erik mar, es az ereset ugyanolyan, elobb ketsegbeesett, majd duhos, vegul apatikus szemekkel nezzuk vegig, mint a focistaink vereseget.
Lesz majd nyilvan, eliteles, elhatarolodas, minden, mi szem-szajnak lohere.
Pedig az, hogy ma valakit meg lehet verni a birosagon, egyaltalan nem meglepo. Sot. Logikus. Miert? A didaktikus kerdes utan jon a valasz, ime:
A magyar nemzeti (nepi, nepnemzeti, mindegy...) attitud jelenleg a tahosag. Nem azert, mert mi magyarok ugy amugy tahok lennenk, hanem mert semmi nem akadalyoz meg bennunket abban, hogy tahok legyunk. Mindig csodalkozom, hogy peldaul mi a fene akadalyoz meg nehany jobberzesu, am magas adrenalinszintu embert abban, hogy nekifutasbol kepen toroljon egy BKV-ellenort vagy egy MAV-kalauzt. (megmondom: ezek az uriemberek csak a gyengekkel tahok. A korpulensebb egyedeket, mint peldaul en, bekenhagyjak)
Tehat van egyreszrol a tahosag. Bizonyos emberek ugy gondoljak, hogy batran lehetnek tahok, mert veluk ellentetben masoknak volt gyerekszobaja, es nem tartjak legitim megoldasnak a masik agyba-fobe vereset. Sajnos (szerencsere?) az olyan vadnyugati lehetosegeknek hijan vagyunk mint a kez jelentosegteljes revolveragyra helyezese, amely a csheszlovak western-regenyiras csucspontja szerint lehetseges volt (Limonadovi Joe, ha valaki esetleg... de mars az antikvariumba, kotelezo)
Ennek ellenere en mar regen erzem, hogy erik a pofon. Q.E.D. meg is erkezett a pofon.
De hogy miert nem a nepharag cincalt szet egy ellenort a Blahan vagy egy kalauzt valamelyi IC-n?
Menjunk egy lepest tovabb.
Ismert tudomanyos legenda a beka megfozesenek modszere. Azok kedveert akik a Limonade Joe-t nem olvastak (mert azok barmire kepesek) leirom hogy a legenda szerint a vizet (es benne a bekat) lassan melegitve allitolag meg lehet fozni a bekat, anelkul, h kiugrana a vizbol, miutan lassan hozzaszokik a meleghez, ami majd megoli. Ellenben ha szegeny brekit egyenesen a lobogo vizbe hajitjuk, kapalozva fog menekulni. (ha tud). Marmost, ha az embert nap-mint-nap 24/7/7/12  alapon cseszegetik, akkor megszokja.
Ha viszont birosagra kell menni, az mas. Oda egyreszt nem jar mindennap az ember, masresz t, amikor odamegy, a viz mar nagyon forro...
Az mar persze mas kerdes, hogy miert tortenik meg sokszor az ugyfellel ugyanaz a birosagon, mint a vonaton... (nem tudom, hogy a konkret esetben mi tortent, ezt a sajtotajekoztato elott irom)
Az allami intezmenyek egyszeruen szetrohadtak, nem koltottek rajuk, a jok elhuztak a magnszefeaba... miert csodalkozunk? Az a par ertelmes alak, aki nyilvanos forumokon bevallja, (nev nelkul) hogy kalauz vagy eppen bakter, erosen szabadkozik, es biztos vagyok benne, hogy nehany szent orult kivetelevel hamarosan biztosito-ugynok vagy valami hasonlo lesz, mert a tukorbe azert minden reggel bele kell nezni. Nagyreszt azok maradtak, akiknek reggelenkent nem tunik fel semmi, mikor beleneznek.
A hivatalokban szinten. Az ugyesebbje mar regen kiszervezte magat valami kht-be (a hivatali allas megtartasa mellett, persze...) az ertelmesebbje keszul meglepni, csak amig lehet elvezi meg a stabil fizetest egy kicsit, de var a maganszferaban adodo lehetosegre es el is fog menni, ha jon az alkalom.
A hatosagi emberek meg latjak, hogy a karrierjuk nem sokfele vezet. A fiatal, lelkes ormesterbol sajnos sokszor valik kekeckedo, korrupt torzszaszlos. Nem csoda. En is lehet, hogy azza valnek, ha latnam, hogy teljesen mindegy, hogy elkapok-e valakit, vagy korrekten buntetek, ha egyszer elore nincs ut, a gore meg egy reszeges hulye aki reszegen szaguldozik ossze-vissza, es oldalbahugyozza a munkahelyet...
Ezek a belso tragediak persze keveseket hatnak meg. Csak annyi latszik kivulrol, hogy hiaba van bent egy elszant arcu ormester (aki meg hisz) a feljelentesbol annyi lesz, hogy a nyomozast lezartak.
A birosagi rendszerrol alkotott lesujto velemenyem meg le sem irom. Abba is bele van kodolva a kontraszelekcio, a gerincroppanto nyomoero felulrol, ugyanoda vezet az is...
Egy bibi azonban az egeszet meg szornyubbe teszi: elfogyott a penz. Ezt a rengeteg sohivatalt meg lopast mar nem nagyon van mibol finanszirozni. Miutan az orszag ketharmada erdemi termelo munkat nem vegez (segelyen el, nyugdijas, gyerek...vagy aktat tologat, esetleg artamogatasnak alcazott segely elleneben silany minosegu gabonat termel) a maradekra oriasi teher harul. Egyreszt fizet, masreszt pedig elviseli a megkeseredett, besavanyodott burokraciat. Nehezen.
NAgyon nem szeretek karogni. De ido kerdese, hogy ne megverejenek valakit. Hanem majd egyszer valaki pisztolyt rant es lelovi a kekeckedo csinovnyikot, mint valami kutyat.
Amitol majd persze mindenki el fog hatarolodni (en is). De van itt valami. Az elitelendo meg az erthetetlen az ket teljesen kulonbozo dolog. En sem fogom majd azt a lovest helyeselni. Egyutt fogok erezni az arvakkal. Rettegni fogok a fenyegeto lavinatol. Fontolora veszem majd egy kulfoldi allasajanlat elfogadasat. A tett indokait soha nem fogom elfogadni. De meg fogom erteni.

29 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr28289645

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: instrumental beats 2018.09.01. 16:01:49

750 angol középfokú mondat és fordítása (301-350) - Brain Storming nyelvtanulási segédletei

Trackback: A Magyar Beteg 2008.01.08. 23:35:25

Hála a BKV-nek több a fagyott hajléktalanA tavalyinál sokkal több hajléktalan kerül be szinte teljesen kihűlve a kórházakba, és emiatt sokukon már nem is tudnak segíteni. Ráadásul a legtöbb hajléktalan, amint teheti, visszamegy az utcára, mert nem akar be…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Testing life 2008.01.08. 20:57:29

Remek post. Különösen az elfogadás (melléállás, helyeslés stb.) és a megértés különbségéről. Uramisten, mennyien nem hajlandók fogni a különbséget. Pedig sokat használna.

ducas 2008.01.08. 21:03:35

Igaz...igaz...
A tehetelen düh és a sarokbaszorítottság bizony ezt eredményezheti... Ennek a szerencsétlen nyomorultnak bizonnyal olyasmit mondhattak sokkszerűen, amitől kiakadt a rugó...

Hipertér 2008.01.08. 21:10:07

Emberek! Az alperes, aki ütötte a bírókat és a saját ügyvédjét is, egy skizofrén elmebeteg. Gondnokság alá helyezéséről szól az ügy! Kár belelátni ennél többet.
Ami az eltahósodást illeti, azt viszont osztom.

blügy-blügy 2008.01.08. 21:11:20

Bírót, és ügyvédet pofozni ősi román szokás! :)

lacipapa 2008.01.08. 21:11:28

Azért ebben az évezredben már használhatóak az ékezetes karakterek is, ha magyar nyelven írsz!

blügy-blügy 2008.01.08. 21:16:48

"korpulensebb" szón azóta is gondolkozok, bár lehet, hogy az ékezetek sem segítenének...

Gergely 2008.01.08. 21:18:16

Részemről már csomagoltam, és elmentem egy időre, nagyjából ezek miatt az okok miatt, és most megint itt vagyok, merthogy ott is nagyjából ugyanez megy, az igaz hogy egy kicsit jobb körülmények között.

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2008.01.08. 21:19:10

Ahogy 'Hipertér' is leírta: a híradások szerint az elkövető emberke kicsit klinikai eset (állítólag). Tehát példaként talán nem őt a legjobb említeni.
Az ékezeteket szintén hiányolom én is.

A többi viszont... Nos, igen. Az ül. Keményen. Jó a post! Az utolsó bekezdés különösen.
Sajnos egyet kell értsek: ha nem következik be valamiféle gyökeres változás, csak még komolyabb balhék jönnek (és itt nem csupán Magyarországról van szó).

Rohadófélben lévő egy világ ez, de tényleg. Csodálom, hogy nem mindenki aljas (de hál' a jóIstennek nem mindenki az.
Úgyhogy: még van remény! :)

kompi · http://horror.blog.hu/ 2008.01.08. 21:23:55

Nekem kicsit hiányos a sor... tudnám mondjuk folytatni a politikussal meg a rendőrrel

blügy-blügy 2008.01.08. 21:25:07

Ha annyira klinikai eset lenne, akkor nem került volna bíróságra az ügye, ha meg már odakerült, le is csukják ha beteg, ha nem.

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2008.01.08. 21:32:27

Herion!
Ebben igazad van!
Itt speciel gondnokság alá helyezés volt az ügy. Na, itt most nem lesz több kérdés. Nyugodtan gondnokság alá helyezhetik. Minden alap megvan rá. Mondjuk néhány évre, egy kellemes kis magyar börtönbe. Ott majd 'gondját viselik'.

gyuribacsi 2008.01.08. 21:50:42

Nagyon korrekt írás. Kiegészíteném a félelemmel, a kisember félelmével, amivel nem szabad együttélni, és mégis kell...

A 2006-os tv-ostromot követően bevittek másodmagammal 72 órára. Semmiért, de a hivatalos indoklás csoportos garázdaságról szólt... amivel kapcsolatos nyomozást végül felfüggesztettek.
Szinte hallom az első gondolatokat: biztos csinált valamit, semmiért nem visznek be senkit. Nos igen. Csak azok hitték el, hogy tökéletesen ártatlanul vittek be, akik évek óta ismernek. Haverok, munkakapcsolatok, frissen megismert emberek csak úgy tettek, mintha szörnyűlködnének.

A másik tipikus "első gondolat": mit akar ez itt?? Másoknak a szemét lőtték ki, egyetemistákat vertek ártatlanul, meg zártak be nem 3, de 30 napra??

Jogos. Nem is hősködni akarok, csak elmondani, hogyan élek félelemben, amiben nem szabadna.

3 szempont miatt úsztuk meg a 30 napos elzárást (ezt részben a kirendelt ügyvédek, részben a vezetőszíj tulsó végéről figyelő értelmesebb rendőrök is valószínűnek vélték) "csupán" 72 órával.
1) büntetlen előéletű vagyok
2) 3 gyerekem van
3) tanítok

Ja, és majd elfelejtettem, a félelem.
2-3 héttel a szabadulás után külföldi szerveren béreltünk helyet, s weboldalt indítottunk, hogy összegyűjthessük a hasonló eseteket. Hogy mások is tudjanak róluk. Nos, amint pár tucatnyi látogatót elértünk, valakik rábírták a szerver külföldi tulajdonosát (netről rendeltük, nem tudjuk személy szt kicsoda), hogy törölje a tartalmat.

Addigra már csak a szirénázástól rezzentem össze, pedig odabent nem vertek. De az eset után hónapokig féltem elmenni rendőr mellett. Ma már csak egy apró, mély mag bennem a félelem, hogy figyelhetnek, hogy ujjlenyomatot őriznek rólam, hogy ha akarják, megsemmisíthetnek.

Nem vagyok híve az erőszaknak. Pizka Prof írása kitűnő, mégha az adott esetben valószínűleg egyértelműen elmebajos ember tette inspirálta is. Bennem nem érik bosszúvágy, sokat olvastam arról, mi miért történik ma így ebben az országban, és nem akarok senkit megverni, vagy pláne eltenni láb alól. Épp a félelmem ad erőt, hogy remélni tudjam, legalább a gyerekeim békésebb, nagyobb jogbiztonságú országban élhetnek.
Még akkor is, ha ez az ország Magyarország.

Bocsánat a hosszú kommentért - hátha tud belőle vki tanulni.

nyekk 2008.01.08. 21:52:05

épp ideje volt, hogy valaki már pofán vágott egy bírót, meg egy ügyvédet. Nem tudom, hogy konkrétan ezek megérdemelték-e, de mint hogy a 250%-uk megérdemli, valószínűleg ők is.

előbbutóbb 2008.01.08. 22:09:36

egy bíró évek óta kumulálódó indulatok hátán ül
nekem hatodik éve megy a perem három eljárásban négy bíróság járt el
de az anyagot egyik sem olvasta el
(olyan eljárási műhibák vanak, amit vagy elmebeteg, vagy az anyagot nem ismerő követhet csak el)
most mit csináljak, fejbeverjem?
melyiket? mindig a legutolsót?
a sok barom között egyszer már voltunk az LB-n is, azok szóltak hogy renanc:)
na hát egyedül emiatt él még a többi,
meg ahogy belegondolok, rögzítettek voltak a padok:)

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2008.01.08. 22:14:12

Köszönöm szépen kedves Nyekk a tartalmas, építő jellegű kritikádat.

Bjdsaiue 2008.01.08. 22:19:20

Ez egy újabb fantasztikus ürügy lesz majd Lomnici úrnak, hogy kettős fedezékbe vonuljon, erőteljesen megvédje a mundér becsületét majd még kevesebb beleszólást követeljen a bíróságok munkájába. A pénzt (állami támogatás) a kapunál be lehet dobni a perselybe egyébként pedig mindenkinek pofa súlyba.

nyekk 2008.01.08. 22:23:56

Nagyon szívesen. Korrupt, kontraszelektálódott, stupid, hanyag igazságszolgáltatás(?)
Mikor egy bíró, vagy ügyvéd fölényesen azt mondja neked, hogy: a bíróság nem igazságot szolgáltat, hanem jogot, vagy azt, hogy valami morálisan elítélendő, de jogilag nem,(és még büszke is a szaros tudományára), akkor én egy nagykonyhai ipari palacsintasütővel úgy vágnám pofán, hogy ott halna meg.

bloodhound 2008.01.08. 22:37:00

nyekk 2008.01.08. 21:52:05

egész véletlenül nem te vagy a mai eset egyik szereplője ? (nem a bírákra/ügyvédre gondolok) örülök, hogy ilyen jól felszereltek a magyar bv-intézetek, hogy szabadon lehet kommnteket irogatni lámpaoltás után... :) szerencsétlen...

az külön hab a tortán, hogy nőket vert meg a delikvens, és az is, hogy valszeg kurvára nincs köze a ma történteknek a fenti írásban leírtakhoz.

előbbutóbb 2008.01.08. 22:43:51

bloodhound!
férfit is megvert:)
mindegy volt neki
érdekes, hogy amikor büntethetőséget kizáró vagy korlátozó állapotát megállapították, akkor követte el a tettét, és lehet hogy éppen azért tette:)
a továbbiakban minden hasonló joghatás lehetőségét hordozó ítéletet megelőzően fel kell vonultatni az
őrző-védőket, mert a félnek a továbbiakban nincs mitől félnie.
...a bírót megölni nem kell félnetek jó lesz...

nyekk 2008.01.08. 23:00:38

Egész véletlenül nem. Bloodhound!Egész véletlenül nem bíró, vagy ügyvéd vagy!?
Háromszor volt dolgom bírósággal: 1.Nem fizették meg a tartozásomat. Az adósom elismerte a tartozását, nekem jelzálogom volt az adós telkén, ennek ellenére 5 évig húzta a bíróság az ügyet. 2.Más ügyben tanuként idéztek be. A bíró kérdésére azt válaszoltam, hogy igen,anoním kívánok maradni a vádlottak előtt. Bíró nem is nevezett meg, csak a pontos lakcímemet olvasta fel, a teremszolga meg harsányan, név szerint szólított be a tárgyalóterembe. Mondjuk a gyermekeim neve, meg, hogy mikor vagyok otthon, az nem hangzott el. 3. Tanúnak idéztek be egy távoli városba, ahol tuti, hogy évek óta nem jártam. Felhívtam őket, hogy milyen ügyben, mert az idézés nem tartalmazza. Közölték, hogy nem adhatnak semmilyen információt. Leutaztam, mondanom sem kell, hogy tévedés volt, nem volt semmi közöm az ügyhöz. Nos, hát ezért nem csípem a bíróságot. Képzelem, az hogy nem csípi akit ilyen trehány munkával évekre lecsuknak.

irri 2008.01.08. 23:19:30

nyekk,

ha ennyire kemény vagy és fasza gyerek, akkor minek kérted az adataid zárt kezelését? csak mindig legyen nálad egy nagykonyhai ipari palacsintasütő és már oszthatod is az igazságot...

vízművel pereskedő 2008.01.09. 00:16:28

Igaza van nyekk-nek. A bírók azt hiszik hogy ők valami teljesen külön kaszt. Csak néha elfelejtik azt, hogy esetleg egy jogi végzettség nélküli személy is tudja magát képviselni ,mert nem hülye. Például amikor az egyik bíró elfogadja a felperes ügyvédnek egy Tv számát hivatkozásul akkor én megkérdeztem a bírótól, hogy konkrétan melyik paragrafust is idézte mire ő azt mondta hogy a 10.§. Mire én válaszoltam. Tisztelt ügyvéd úr! El kell, hogy keserítsem. Ez a törvény 6 §-ból áll. Mire a bíró de a tv-t helyesen idézte.
Az meg egyenesen felháborító amikor egy egész bíróságot tudhat befolyásolni egy közszolgáltatást ellátó cég.
De hát ez a kormány aki eladhatóvá teszi a közösségi vagyontárgyakat meg az egészségügyet s egy volt alkotmánybíró aki most a köztársaság elnöke mindezt nem tartja alkotmányellenesnek ...hát akkor azt mondom amit Torgyán. Mongyonnn le!
Hisz az alkotmányban benne foglaltatik, hogy a közösség jólétének biztosítása közfeladat. E hozzáférési lehetőségeket pedig szűkíteni vétség. Szóval elege kezd lenni az embereknek a fejük fölött páváskodó akta tologató bürokratákból pláne akik még vissza is élnek büntetlenül a beosztásukkal.

toxx 2008.01.09. 00:50:08

A bírósági ügy csak tünet, annak viszont akkor is jó, ha - mint többen utaltak rá - a konkrét esetben a verekedő valszleg amúgy is egy kikattant pasas lehetett. A BKV-ellenőröket is megverik időnként, szintúgy a parkolóőröknek is le-lekevernek egyet, na meg ugye a tanároknak, meg az ügyetlen gyalogosnak, meg a tahó autósnak, ja meg az idétlen biciklistának, meg úgy egyáltalán: ebben az országban egyre inkább ütne mindenki mindenkit, hiszen mindenki tahó (csak saját maga nem az senkinek), simulna mindenki kezébe az a bizonyos palacsintasütő, de mit palacsintasütő! Legyen inkább vipera, vagy sokkoló! vagy baseballütő, nuncsaku, piszkavas, dorong, fütykös, kapa-kasza! Vagdaljuk egymást, uraim! Elő a fegyverekkel, üssük-vágjuk, lőjük, aprítsuk, gyötörjük és kínozzuk egymást, mert a békéhez, úgy látszik, ez kell. Vagy a fasz tudja mihez, de a magyar emberben felhorgad az ideg, és ilyenkor ölni kell. Polgárháború készül, uraim, és igény volna is rá. Folyjon a vér patakokban, és csak akkor hagyjuk abba, ha már nagyon kifáradtunk. Az utolsó kapcsolja le a villanyt.

Nemá' 2008.01.09. 01:57:52

Ékezetek nélkül blogolni? Hülye vagy, vagy igen? Menő az english billentyű, mi? '90-es évek bakker. Vagy külföldön vagy és, még a kiosztást sem tudod beállítani! Na, menj vissza mosogatni, oszt' hagyjuk má' ezeket a tudományos dolgokat, úgyis lejárt az 1 eurós félórád a netcaféba.

Dani 2008.01.09. 02:03:38

Gondolom volt már pár comment erről, de azért én is megjegyezném, hogy ékezetek nélkül elég felháborító közreadni az irományod egy blogban... ki a fasz kiváncsi így rád? Már bocsánat!

Dani 2008.01.09. 02:05:15

Ja, volt... pont eggyel előttem ^^

Mike 2008.01.09. 02:50:25

te meg talán olvashatnál is, nem kéne egyből rinyálnod ^^
hogy állna bele egy palacsintasütő a seggedbe...
Már bocsánat!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2008.01.09. 12:41:39

Az ekezetek miatt aggodoknak: nem kapcsolom at a gepet, mert lusta dog vagyok, egyebkent is angol billentyuzete van. Idom nagyreszeben angolul mukodok rajta, raadasul ezt a postot (meg ezt a kommentet) a vilag vegerol irom. Amugy valoban, jo nagy kapufa ha az a verekedo alak egy szerencsetlen bolond volt.

Professor Pizka 2008.01.09. 15:01:08

Nema :-)))
süti beállítások módosítása