HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

A nemzet orbanviktorai

2008.03.16. 21:08 Professor Pizka

Mielott meg valaki hozongeni kezdene, tudom hogy az illetot Dr. Orban Viktornak hivjak, a bejegyzes nem az o nemecsek ernove lefokozasarol szol. Illetve igen, de az egybitesek majd anyaznak, ha netan idetevednenek.
Ekezetes betuket nem fogok hasznalni. Pont. Igen, hulye nerd, geek vagy egyeb koznyelvi angol kifejezes vagyok, bar ennek ellentmond, hogy azert nem hasznalok ekezeteket mert berzenkedek a szamitogephez valo minden hozzapiszkalastol.
Szoval, ennek a bejegyzesnek arrol kellene szolnia, hogy milyen pocsek is lehet most otthon politologusnak lenni. Egyebkent is az, mert a politologusok otthon vagy direkt kezivezereltek vagy pedig attetelesen. Nem mernek ugyanis a "fuggetlenek" sem kimondani semmit, mert akkor a bennfentes kapcsolatuk masnap mar nem ad infot, vagy ami meg rosszabb, nem mehetenke a tevebe okoskodni es akkor ugrik a fizu, a bank elviszi az autot.
Apro hibaja meg ugyanezen politologusoknak, hogy nem tarjak fel a teveben a magyar politikai elet politologiai zagyvasagat. Van ugyebar egy szocialdemokrata partunk, amelyik konzervativ gazdasagpolitikat folytat(na hatudna) van a keresztenydemokrata-konzervativ nevu part amelyik szocialista retorikaval operal, vannak a liberalisok, akik korlatoznak a nep kozvetlen hatalomgyakorlasat es a gyulekezeti jogot. Vannak meg szelsosegesek, akik talan az egyetlen, klasszikus politologiai fogalmakkal leirhato szigetet jelentik ebben a katyvaszban.
Szegeny politologusok meg csak neznek, mert ket egeszen jo hamiskartyas kartyacsatajat kellene kommentalniuk. A kartyacsata kommentalasa amugy halatlan feladat, de nekunk vilagszinvonalu megoldasunk van ra Korda Gyurka bacsi szemelyeben, aki ugyan szinten nem erti mi zajlik az asztalnal, de rutinosan tud bohockodni. A politologusaink is rutinosan cselekszenek, csak ok nem viccesek es Viktorral vagy Fletoval kapcsolatban megsem lehet azt mondani, hogy "Klarika all in!!!"
Miota Gyurcsany megjelent a szinen, ket orbanviktorunk van. Van egy igazi Orban Viktor, meg az MSZP is nagy nehezen kitolt magabol egy orbanviktort. Ez kezdetben jo otletnek tunt, tobb okbol is. Addig a valasztasi koreografia ugy nezett ki MSZP reszrol, hogy van a torzsgarda, meg vannak azok, akik utaljak Viktort. Vagy politikai meggyozodesbol vagy csak mert egyszeruen nem szimpatikus. A miniszterelnok szemelye kb mindegy, Medgyesi mint snajudig nyugdijas idealis valasztas volt. A nyuggereknek tetszik, a protest-szavazokat meg nem irritalja ugy mint esetleg Gyula, vagy Kovacs Laszlo.
Ezzel azonban nem lehet uj valasztast nyerni, foleg, hogy a Medgyesi-kormanynak semmilyen kialakult elkepzelese nem volt, egyszeru rutin-kadari langyosviz politikat akartak vinni. Szerencsere nem vihettek, attol meg az is jobb, ami most van.
A maszopnal robbantani kellett, mert eselytelen volt, hogy meg egy nyugdijas-valasztast nyerjenek. A fidesz nagyon ramenosen megtamadta a fo bazisok egyiket, a nyugdijasokat. Voltak es vannak koztuk virtigli kommunistak, egyszeruen ha az ember ugy no fel, hogy ezt hallja, az is marad, pont. De a "Kadar idejen jobb volt" miatt a maszopra szavazok jo reszet elvitte a fidesz. Nyilvan osszetortek elotte a tukroket otthon de megtagadva mindent amit addig kepviseltek, belevagtak a szocialbugyuta retorikaba. Orban meg a teljes foglalkztatast is  megpenditette. Raadasul mobilizaltak a fiatalokat. Az Mszp-nel egy valasztas maradt, miutan a szarnyakat blokkolta a Fidesz. Roham nyilegyenesen elore a derekhad ellen. Addig stimmel is a dolog, hogy utaljak elegen Viktort ahhoz, hogy legyen ott keresnivalo. Ellenben a vezer... Medgyesi megbukott, Kovacs kivonult, Gyula oreg, Szekerest mindenki utalja, Kiss kamarillapolitikus, kozrohej targya lett volna. Noket nem valasztanak meg Magyarorszagon. Dilemma a javabol. Huztak egy nagyot, jott Gyurcsan. Fiatal, nem elhizott, nem csunya ferfi, csinos feleseggel. Karizmatikus, sodro szemelyiseg. Jellegzetes, konnyen felismerheto. Akaratos. Egy orbanviktor. Alkalmas volt a totalis tamadasra, hozta az osszes protest-szavazot, hozott egy csomo bizonytalant, hozott vissza szadeszhez partolt szavazokat. Kicsit visszavetette a szeleken eloretoro fideszt is.
Ezek miatt konnyen nyerte meg a valasztasokat. Az oreg maszop garda is beleegyezett a szemelyebe. Az Apro-klanba nosult, huszeves KISZ-multja van, eleg penzes, jo pedigrenek szamit arrafele.
Van azonban egy kis gond. Viktor a maga szemetdombjan az egyeduli kakas. Sok masik akarja ugyan megcsipni, de a helye biztos. Gyurcsanynak ellenben manovereznie kellett es meg kell is a sok oreg kozott. Akik azert nem tamadtak meg meg valami kongresszuson vagy bizottsagi ulesen, mert tudjak, hogy nelkule meg annyi eselyuk sincs mint vele. De azert keresztbetesznek neki ahol csak tudnak. Gyurcsanynak szuksege lett volna az orbanviktorsaghoz tobb hatalomra es erore de az nem volt neki. A reformjai nem ott buktak el, hogy tizmilliard forintot haromszaz forintjaval szednek be vagy hozzacsapnak fel szazalekot valamelyik jarulekhoz.
A reformok ott buktak el, hogy nem sikerult a kozigazgatast megrenditenie. Kis szines hir volt az igazan fontos tojashajigalas, oszodi beszed, es Monique Covet (Cuvet? Kuret?) uj melle kozott, hogy a miniszteriumok ellenaltak a teljesitmenyalapu berezes bevezetesenek es a kozfeladatok megversenyeztetesenek. Gyakorlatilag a sajat burokraciaja buktatja (majd, ha egyaltalan) meg a Gyurcsany-kormanyt. Gyurcsany miniszterei pedig a kisujjukat sem mozditottak meg a fonokert. Az egeszsegugy elere allitott Horvath Agnes hu vegrehajto, de o is azert hajthat vegre barmit, mert a kornyeken vannak meg privatizalhato dolgok.
Az osszes tobbi vonalon az igazi reformok utjat elszant utonallok alljak el. Olyan szervek, amelyek teljesen feleslegesse valnanak egy racionalisan mukodo szervezetben. Raadasul ezekben a politikusok rokonsaga uldogel, igy korbe is ert az ordogi kor. Pelda: az hogy a MAV-nak nem esnek neki, az (o szempontjukbol) ertheto. De hogy a BKV-t sem tudtak ket-haromezer ember utcara rakasaval megmenteni, az jelzi, hogy itt mindenki elsosorban a sajat penzet felti. De errol majd maskor.
Az Mszp meg egy dologgal nem szamolt a sajat orbanviktora csataba kuldesekor. Az orbanviktor tamadhato. Horn Gyulanak teljesen igaza volt, amikor azt mondta hogy "na es?" A kutyat nem erdekli, hogy tenyleg pufajkas volt vagy sem. Az o korosztalya tudja, hogy csodak nincsenek, es hogy mar mindegy is hogy anno volt pufajkaja vagy sem. Nem ezert szavaztak ra vagy ellene. Illetve ellene ezert, csak nem annyian...
De az ifju orbanviktor ezerfelekeppen tamadhato. Az igazi Viktorrol peldaul a maszopos suttogo propaganda terjesztette, hogy valami ausztriai szanatoriumban apoljak, mert duhongo orult. Akinek egy kicsit antipatikus Viktor, keszseggel elhitte. Meg hogy veri a feleseget, oriasi birtokai vannak, satobbi. Egy-ket ilyen hulye pletyka massziv szazalekokat jelent. Az mszp-nek meg teljesen idegen a sajat orbanviktor strategiaja. Eloszoris, ha mar ott an, egyszeruen nem lehet levenni a tablarol. A karizmatikus vezer eleste az egesz sereget rantja magaval. Talan arra szamoltak az oregek, hogy ha majd felesleges lesz, egyszeruen leveszik valami valasztmanyi hatarozattal es pont. Majd jon helyette Kiss Peter. Csak azzal nem szamoltak, hogy Gyurcsany azert nyert, mert annakidejen sokan Gyurcsanyra szavaztak. Nem Viktor ellen, nem az Mszp-re, hanem kifejezetten Gyurcsanyra. Nem potolhato egykonnyen. A Fidesz se nyerne Deutsch-Fur Tamassal vagy Kover Laszloval. Kosa Lajossal talan, de az is velemenyes.
A maszopos orbanviktor szerepcseret hozott. Elotte az volt, hogy a fidesz mindenfele korrupcios ugyekbol probalt hir csinalni, a maszop meg az osszes agyut Viktorra iranyozta. Az uj orbanviktor azonban tamadasi pontot adott. Ez nem valami elmutyizott tsz-telep, amire alapitunk vizsgalobizottsagot es jovore mindenki elfelejti. Es a fidesznel ezt nagyon jol tudtak. Az oszodi beszed kikerulese pont erre volt jo, akarki csinalta. Az osszes fideszes agyu Gyurcsanyt lovi. Mostmar ot is ugyanannyian utaljak. Nem azert mert budos komcsi vagy ilyesmi. Egyszeruen mert o Gyurcsany.
Kerdes az, hog a Fidesznek milyen es mennyi municioja van meg (mert az oszodi beszed kikerulese ota sok nagy hibat nem csinalt Gyurcsany, legalabbis tronfosztot nem). Ezert a Fidesz kieroszakolta a nepszavazast (erro kulon velemenyem lasd par bejegyzessel hatrabb) amit menetrendszeruen el is bukott a maszop. Igenam, de meg van ket ev hatra, es akarmilyen elbaltazottak a reformok, jovore akkor is lesz adocsokkentes. Reszben vallalhato merteku, nem hitelbol finanszirozott. Mert hitel az mar nem nagyon van, egy nagyobb allampapir-kihelyezes visszasorolna minket a bolgarok melle. Es akkor majd erdekes lesz a dolog.
Nekem csak erdekes, de szegeny politologusok. Josolni, most? Haaat... ezert is nem lettem politologus...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr14383713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása