HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Vallása: hülye

2010.08.16. 09:27 Professor Pizka

A hülyeség újra meg újra kilép a medréből, a legújabb vadhajtás a sámánhitű Kölcsey. Egy blogban, forrásokkal, idézetekkel alátámasztva azt lehet olvasni, hogy Kölcsey legszívesebben ősmagyar bálványokkal írta volna meg a Himnuszt és csak a korszellem, a kereszténykedő környezet hatására került be ez a piszok zsidó Adonáj a nemzeti költeménybe.

 

Nem kell csodálkozni. Ez a hetvenhetedik hasonlóan képtelen elmélet, amelyet a rendszerváltást elbliccelő oktatáspolitika, illetve a milliárdos filmprojektekben gondolkodó kultúrpolitika rovására írhatunk. Az utóbbi hatvan év oktatáspolitikája nem vett tudomást a magyar (magyarországi szláv, német, stb.) néphitben meglevő kereszténység előtti elemekről. A többi európai nép kiválóan elvan ezekkel. Vagy szentté avatja őket, mint a latin népek, vagy ugyanúgy hisz bennük, mint korábban, ahogy tették ezt például az írek. Nálunk ilyesmiről nem lehet tanulni az iskolában, mert úgy tűnik jelentőségében (a magyar történelemoktatás számára) eltörpül ez az utrechti unió vagy a solferinói ütközet mellett. Ezzel maga az iskola adja a lassan már misztériumvallássá váló hülyeség alapját.

 

Mi kell egy misztériumvalláshoz?

 

  • Tudatlan hívek

  • Az a tudat, hogy nekik direkt nem tanítottak meg valamit

  • Egy pap, aki átadja a misztikus tudást

 

A tudatlan hívek, mikor először eléjük tárják, hogy a magyarok Szent István előtt is hittek valamiben, és hogy ez a hit még két-háromszáz éve is tudott, de legalább részleteiben megmaradt dolog volt, akkor fejre állnak a meglepetéstől. Pedig (ha tanítanának ilyesmit az iskolában) akkor tudnák, hogy a kereszténységnek, mint minden világvallásnak fontos tulajdonsága a változékonyság, a helyi viszonyokhoz alkalmazkodás. Szegény Szűz Mária egyes afrikai országokban felvette a helyi főistennő tulajdonságait, Európában meg az istenanya-kultuszokat vetítették ki rá.

 

Igen, nekünk is vannak népmeséink manókról, szellemekről, garabonciás vándorról. Igen, valószínűleg ők a régi isteneink leszármazottjai. Igen az anyák még ötven éve is azzal fenyegették a kisgyerekeket, hogy valamelyik pogány istenség (leszármazottja) eljön és elviszi őket. Ettől azonban ugyanolyan rendes keresztények, mint például a koboldokban és óriásokban hívő ír katolikusok, vagy éppen a trollokban és a Ran-ban, a zúgó tenger asszonyában, netán Ekke Nekkepenn-ben, a tengeri manóban hívő norvég evangélikusok.

 

De persze akinek egy sötét szobában, egy frottírköpenyből fazonírozott palástot viselő Ősmagor Szittyaistenpápa mondja el, hogy minket szegény magyarokat elnyomtak ezzel a piszok zsidó Adonájjal meg a fiacskájával, az szájtátva fogja hallgatni és legközelebb is fizet tíz plusz áfát egy jó kis beavatásért. Meg természetesen megveszi az Igaz Szittyahitünk Kanonizált Kiskátéját, a Szittyák Életét, a Szittya Énekeskönyvet, a Szittyafüzért meg a többit.

 

Ja és még egy: óriási titokként vezetik be a magyarientológiában azt, hogy az Ószövetség tele van ellentmondásokkal. Nem csoda, egyes könyveket évezredek választanak el egymástól. Azonkívül nemcsak a vallás van benne, hanem a kialakulásának története. Bizony, Jahve egyes szám, Elohim többes szám. Bizony az „Él” szótő az a héberrel rokon nyelveken is istent jelent, és bizony a környékbeli népek is hasonló nevű istenekhez imádkoztak. Bizony némelyiket később a zsidók a Sátánnal azonosították, így lett azonos a nevük. Hát hoppá. Ettől akkor most ők „Sátánistent” imádnak.

 

Figyelem, magyarientológus barátaim: Allah egyike volt az Arab-félszigeten tisztelt tucatnyi sivatagi nagy szellem egyikének, és Mohamed előtt semmi köze nem volt a zsidók és a keresztények Istenéhez. Mohamed jó érzékkel egy jövedelmező pogány kultuszt összekapcsolt egy elfogadott monoteista vallással. Akkor most ő gazember?

 

Látjátok feleim: ide vezet az, hogy loptok, mint a szarka, minden hülyét engedtek tanítani és olyan tananyagot verettek a gyerekek fejébe, ami nem válaszol a legegyszerűbb kérdésekre. Remélem mindenki aki szerint jó dolog a magyar néphagyományok és őstörténet tisztességes megtanítása helyett Rettegett Iván háborúit, vagy a francia forradalmat napi lebontásban megtanítani, most boldog. Csak nehogy feláldozzák a Nagy Lóbaszó Szittyaszellem oltárán.

 

 

S Z A V A Z Z A T O K   A   B L O G O M R A   I T T   J O B B R A      !!!!!

 

93 komment · 1 trackback

Címkék: hülyeség hülye magyarientológia

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr252224880

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szent Isván 1693-as szentté avatási mutyija 2010.08.18. 09:06:13

Pogány egyenlő magyar és nem keresztény? Lipót nyomására avatták hivatalosan szentté I. István királyt 1693-ban egy politikai mutyi melléktermékeként és egy földbirtokért cserébe? I. Isván királyunk szent volt-e, vagy inkább véreskezű és családgyilko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.08.16. 12:13:01

Minden vallás összegereblyézett dolgokból áll, és mindegyikről azt állítják a hívei, hogy az az igazi.

A legszebb az, hogy aki mondjuk Amerikában buzgó keresztényként védi az igaz hitet, az a Közel-Keletre születve ugyanezt tenné Allahhal, és akár a vérét is hajlandó lenne ontani érte.

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2010.08.16. 12:13:31

végre egy értelmes poszt a blog.hu-n. grat.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2010.08.16. 12:18:55

A Károjér eljött a rézfaszu bagoj, de a Ferenc felvilágositotta, és azóta nem fáj a Károjnak a segge, mer az univerzum tele van kitanált mitológiával, még ha a rezgéssek meghatározóak is sokak életébe.

genyamagyar 2010.08.16. 12:35:44

Nem csak a vallási ismeretekkel van baj, hanem pl. Magyaroszág + Erdély történetével is. Sőt, jónéhányan azt gondolják, hogy a honfoglalás elött nem volt a Kárpát medencében SEMMI és SENKI.

Deadasfak 2010.08.16. 12:37:58

@agyvihar: Te is olvastad Richard Dawkins műveit? Egyébként csak annyi hogy ja.

na__most__akkor 2010.08.16. 12:38:05

@Bisztő Gyalla:
Próféta-e vagy-e? Én is érzem arezgéseket!!!!

Mindazösszes rezgést!!!!

Mongyad, meremennyek, én megyek én megyek!!!! Aramegyek!!!!

végre egy értelmes poszt a blog.hu-n. grat.

!!!!

Négy titkos felkiáltójel !!!!

Ésmégsmitpál korona szentistván.
Mind az összes újalkotmány.
Éljenorbánakiráj.

kétharmad

paranoid T.R. marcipan 2010.08.16. 12:40:26

ebből még baj lesz. a lóbaszó szittyaszellem nem csak lovat fog baszni. figyelek.

tomm 2010.08.16. 12:44:14

Gratulálok, jó a poszt!

dzsefi 2010.08.16. 12:46:10

jó írás. amúgy az ószövetség-újszövetség-iszlám kapcsolatról egy találó fórumpost: imgur.com/MAu7T.jpg

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2010.08.16. 12:46:28

@na__most__akkor: Nem, csak a jósnő tudja a rezgésseket, aki eggy felesér meg is nézi az aurádat meg életmódbeni tanácsokat ad, de ő ellentétbe áll a Ferencel, aki felvilágositó tevékenységet fojtat tudományossan, és szerinte nincsenek rezgéssek, csak makkfizika meg atom van a felesbe.

na__most__akkor 2010.08.16. 12:48:59

@Bisztő Gyalla:
A felest bekaptam, háromszor, mer aza magyarigasság.

Te meg az én prófétám!
Nehaggggggyyel!

gitáros 2010.08.16. 12:53:10

Mi kell egy valláshoz?
* Tudatlan hívek
* Az a tudat, hogy nekik direkt nem tanítottak meg valamit
* Egy pap, aki átadja a misztikus tudást

Így a korrekt.

A hivatkozott poszt persze hülyeség, de ne tegyünk már úgy, mintha bármelyik vallás értelmesebb lenne a többinél...

NightWalker 2010.08.16. 12:53:28

Több ilyet kérünk! Gratulálok!

Haynau (Sons of Monarchy) 2010.08.16. 12:55:35

Végre egy értelmes blog - csupán attól tartok, a sok őstulok, akarom mondani: "ősmagyar" ezt agyilag nem fogja felfogni - és nem is akarja. Sokkal egyszerűbb egy bűnbakra fogni mindent (pl. zsidók), mint belátni: "Tudom szittya híveim, mik vogymuk. Tinók és barmok vogymuk."

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.16. 12:59:09

A címlap alkalmából köszöntök minden kedves kommentelőt.

Olvasgassatok más bejegyzéseket is innen, de főleg a jobboldali szavazódobozban (tehát amelyik itt van jobbra fent) jelöljetek a goldenblogra, mert az orvos ezt felírta nekem a hiúságomra.

üdv

a szerző

paranoid T.R. marcipan 2010.08.16. 13:06:21

@Professor Pizka: bezzeg velük beszélgetsz. engem kihasználtál és eldobtál. hüpp.
és nehogy kimoderáld mert nem releváns :)

Sand Lover 2010.08.16. 13:08:30

Címlap? Gratulálok!

pöcsöm pattintsd ki 2010.08.16. 13:08:47

"minden világvallásnak fontos tulajdonsága a változékonyság, a helyi viszonyokhoz alkalmazkodás"

azért nálunk ezt az alkalmazkodást eleinte elég egyszerűen oldották meg :)

Rigor Mortis 2010.08.16. 13:09:29

Allah neve közös szótőből ered a héber Él (tsz: Elohim) istenével. Szal volt némi közük egymáshoz. Amúgy is rokon nyelvek.

Lásd: Allah békéje = Szálem alejkum = Él békéje = Sólem aléhem

A 3 nagy monoteizmus egy tőről fakad. Mind a judaizmus, mind az iszlám jellemzője, hogy politikai okokból csökkentették az istenek számát sokról egyre.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.08.16. 13:18:53

@Rigor Mortis:

"Mind a judaizmus, mind az iszlám jellemzője, hogy politikai okokból csökkentették az istenek számát sokról egyre. "

Lám, mi meg a parlamenti képviselőkkel teszünk valami hasonlót. Igaz, a 386 -> 200 csak az első lépés, de reménykedjünk, hogy nem állnak meg itt.

Ja, és grat a címlaphoz; eddig még megúsztad a trollokat.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.16. 13:20:33

Jó a poszt, grat.

Biztos ismeritek, nem is pont a témába vágó, de összeszartam magam a röhögéstől hallgatás közben, és mert gonosz vagyok, másnak is ezt kívánom:

http://www.youtube.com/watch?v=6cYfzWxLnSU&feature=player_embeddedű

Nagyon, nagyon buta...

kicsijuti 2010.08.16. 13:20:44

@agyvihar: ez hülyeség már bocs, nem kellene ilyen primitíven általánosítani egy 300 milliós ország lakóit. ostobaság.

a poszt viszont teljes értelmes, meglepő hogy kirakták az indexre:)

pakesz (törölt) 2010.08.16. 13:21:09

azert Nagy Ivan is fontos...
habar nem hinnem hogy tudna a nagy tobbseg ki volt es mit csinalt

BruceTheHoon 2010.08.16. 13:21:44

Az elszittyásodás nem kímélte azt sem, ami ma Magyarországon buddhizmusnak - pontosabban tibeti buddhizmusnak - számít. A tari Kőrösi-emléksztúpánál lehet túladagolni belőle, ahol is a tacepaón megolvasható, hogy Buddha szittya herceg volt. Gondolom, ez azt is akarja jelenteni, hogy magyarnak számítható - legalábbis a felhangokból ítélve, mert ez már azért még sincs így leírva.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.16. 13:21:48

ja, a link végére persze nem kell az ű betű, bocs...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.16. 13:27:15

@Professor Pizka: Halleluja = áll él újra... Annyi ilyen van...

tommybravo 2010.08.16. 13:28:21

@Humperdickk: Stockholm / Istókhalma; Kappanhágó / Koppenhága.

ivor 2010.08.16. 13:28:58

Van itt egy- két okos gondolat, de a lényeg, hogy Kölcsey szabadkőműves volt, nem derül ki. Nem volt ő istentagadó, se nem tarsolyos mélymagyar, csupán a felvilágosodás századának bölcs embere. És mivel a szabadkőművesség éppen a felvilágosodás eszméinek (szabadság, egyenlőség, testvériség) zászlóvivője volt, Kölcsey is, az akkori prigresszív polgári fejlődést tartotta Magyarország legontosabb feladatául. Ehhez a Himnusznak semmi köze! Mint ahogy a temetői fejfájának se. De Kazinczy is, és a "testőr-költők", Barsányi, Berzsenyi stb. szintén szabadkőművesek voltak. Erről a mozgalomról kellene írni, nem a sületlen sámánista ősmagyarkodásról!

balu_a_medve 2010.08.16. 13:32:30

"amelyet a rendszerváltást elbliccelő oktatáspolitika,"

Nana! Ez mellényúlás, már ne is haragudj. Sajnos az oktatáspolitika nagyon is megszenvedte a rendszerváltás, a legrosszabb értelemben. A "régi" oktatás bizony szinvonalas volt, jó (és megfizetett) tanárokkal. Ha lehántjuk a (vékony) ideológiai maszlagot róla, akkor a kor szintjének nagyon is megfelelt. M.o. az első 10-ben volt egy csomó felmérésben. Ezt azóta kemény és következetes munkával elkúrtuk.

" Az utóbbi hatvan év oktatáspolitikája nem vett tudomást a magyar (magyarországi szláv, német, stb.) néphitben meglevő kereszténység előtti elemekről."

Hülyeség. Ezek az elemek (a néha 1000 évnél hosszabb) keresztény uniformizáció miatt inkább csak népmesei stb. motívumként maradtak fent, amiből a szakemberek (egyéb források hijján) máig nem tudnak egy valamilyen egységes "eredeti magyar" hitet kihámozni. (A germán vallásról vannak ókori leiírások, ez nagy segítség, a magyarról nincsenek, vagy semmitmondóak a források ("tűzidmádók")).

"a magyarok Szent István előtt is hittek valamiben, és hogy ez a hit még két-háromszáz éve is tudott, de legalább részleteiben megmaradt dolog volt"

Nem igaz, és pont. Egyébként a régi magyar akármik újjáéledése az utóbbi kb. 150-200 év eredménye (és európában ugyanez a helyzet). A mitológia stb. jelentős részben mesterségesen alkotott, vagy legalábbis a meglévő elemekből mesterségesen összeollózott volt. Kb. olyan, mint a nyelvújítás. Ismétlem, a pogány magyar vallás leginkább csak motívumokban maradt fenn, nagyon kevés tudható róla. De az írek ossziánja vagy a kalevala mind-mind szépirodalmi alkotás, konkrét íróval, melyek részben népmeséken alapultak.

"Allah egyike volt az Arab-félszigeten tisztelt tucatnyi sivatagi nagy szellem egyikének, és Mohamed előtt semmi köze nem volt a zsidók és a keresztények Istenéhez."

Bár nem tudom, hogy szegény mohamedánok hogy jönnek ide, de sem ezt, sem a biblia ellentmondásait nem nagyon titkolják az oktatásban (legalábbis régebben szó sem volt erről). Egyébként a "semmi köze" viszonylag erős, mert azért némi volt. Az arabok és zsidók (a közös származáson túl) nagyon is hasolóan éltek, és a vallási hagyományaik is hasonlóak voltak (pl. Allah az Él megfelelője az arabban), ráadásul az arab félszigeten nagyon erős volt a zsidó hatás (akár áttért, akár betelepült zsidókról van szó). Szóval egy valószínűleg külsőségeiben hasonló hit volt már a pogány (mekkai) Allah-tisztelet.

balu_a_medve 2010.08.16. 13:33:01

"amelyet a rendszerváltást elbliccelő oktatáspolitika,"

Nana! Ez mellényúlás, már ne is haragudj. Sajnos az oktatáspolitika nagyon is megszenvedte a rendszerváltás, a legrosszabb értelemben. A "régi" oktatás bizony szinvonalas volt, jó (és megfizetett) tanárokkal. Ha lehántjuk a (vékony) ideológiai maszlagot róla, akkor a kor szintjének nagyon is megfelelt. M.o. az első 10-ben volt egy csomó felmérésben. Ezt azóta kemény és következetes munkával elkúrtuk.

" Az utóbbi hatvan év oktatáspolitikája nem vett tudomást a magyar (magyarországi szláv, német, stb.) néphitben meglevő kereszténység előtti elemekről."

Hülyeség. Ezek az elemek (a néha 1000 évnél hosszabb) keresztény uniformizáció miatt inkább csak népmesei stb. motívumként maradtak fent, amiből a szakemberek (egyéb források hijján) máig nem tudnak egy valamilyen egységes "eredeti magyar" hitet kihámozni. (A germán vallásról vannak ókori leiírások, ez nagy segítség, a magyarról nincsenek, vagy semmitmondóak a források ("tűzidmádók")).

"a magyarok Szent István előtt is hittek valamiben, és hogy ez a hit még két-háromszáz éve is tudott, de legalább részleteiben megmaradt dolog volt"

Nem igaz, és pont. Egyébként a régi magyar akármik újjáéledése az utóbbi kb. 150-200 év eredménye (és európában ugyanez a helyzet). A mitológia stb. jelentős részben mesterségesen alkotott, vagy legalábbis a meglévő elemekből mesterségesen összeollózott volt. Kb. olyan, mint a nyelvújítás. Ismétlem, a pogány magyar vallás leginkább csak motívumokban maradt fenn, nagyon kevés tudható róla. De az írek ossziánja vagy a kalevala mind-mind szépirodalmi alkotás, konkrét íróval, melyek részben népmeséken alapultak.

"Allah egyike volt az Arab-félszigeten tisztelt tucatnyi sivatagi nagy szellem egyikének, és Mohamed előtt semmi köze nem volt a zsidók és a keresztények Istenéhez."

Bár nem tudom, hogy szegény mohamedánok hogy jönnek ide, de sem ezt, sem a biblia ellentmondásait nem nagyon titkolják az oktatásban (legalábbis régebben szó sem volt erről). Egyébként a "semmi köze" viszonylag erős, mert azért némi volt. Az arabok és zsidók (a közös származáson túl) nagyon is hasolóan éltek, és a vallási hagyományaik is hasonlóak voltak (pl. Allah az Él megfelelője az arabban), ráadásul az arab félszigeten nagyon erős volt a zsidó hatás (akár áttért, akár betelepült zsidókról van szó). Szóval egy valószínűleg külsőségeiben hasonló hit volt már a pogány (mekkai) Allah-tisztelet.

lüke 2010.08.16. 13:36:20

francokat írt fel az orvos!
RP`
halál és hülyeség ellen nincs orvosság.............
ezt irhatja/om/juk

juditmanó 2010.08.16. 13:39:53

Professzor Úr, gratula a címlaphoz, az vezetett engem is ismét hozzád :D
Tetszett!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.16. 13:46:41

@balu_a_medve:

oktatáspoltitika: voltak hibái, de színvonalas volt szerintem is. A rendszerváltás óta a saját romjaiból próbál élni, plusz mindig az aktuális futóbolond akar a 8-10 éves gyerekekkel még öt-hat tárgyat megtaníttatni.

hit: nem azt mondtam, hogy rekonstruálható a magyar ősvallást, hanem azt, hogy a mindenféle hajánál fogva előrángatott istenségeket a közvélemény nem képes a helyén kezelni. Pedig ha megtanulnák, hogy a mindenféle szellemek, démonok stb. népmesei szörnyek képében éltek tovább tán egyszerűbb lenne. Vagy legalábbis nem lehetne azt mondani, hogy itt valami ezer éve eltitkolt vallásról van szó.

az oktatásban nem tudom, hogy mit titkolnak és mit nem, de az összes ilyen misztifikáló szekta azzal indít, hogy ez meg az meg amaz el van titkolva a vallásból. Van a fenét. Csak lehet hogy szükség volna egy tanárra, amelyik fogja magát és mesél erről egy kicsit, és nem kell félni, hogy holnap a Keresztyén Családanyák vagy a Szittyamagor Családszövetség fogja a kirúgását követelni...

ivor 2010.08.16. 13:48:29

válasz paranoid T.R. marcipan-nak
Na most azután belecsaptál a lecsóba! Hát pontosan ez a baj, hogy az ilyen Dan Brown féle marhaságokat, meg a 20-30-as évek reprint fasizoid űrültségeit mutatjátok be, mint A Szabadkőművességet...! Közük nincs az igazsághoz! Nézz meg egy két honlapot www.nagyoriens.hu www.szabakomuvesseg.hu és még ezer angolul, németül, olaszul, franciául...

Várúr 2010.08.16. 13:50:50

Sajna a magyar ősvallásról szinte semmi nem maradt fenn. Szt. István király és utódai, meg az Egyház tettek róla. Ezért van az, hogy tárgyi emlékekből, töredékekből, rokon népek hiedelmeiből és népmesékből, népi balladákból és imádságokból (Erdélyi Zsuzsanna) lehet úgy-ahogy rekonstruálni, ami temérdek spekuláció és hamisítás forrása. Igaz, óriási igény van rá, mivel a jelent és a jövőt csak a múltból lehet levezetni.

balu_a_medve 2010.08.16. 13:53:07

@Professor Pizka:

Úgy nézem, alapvetően egyetértünk :) DE egy állításoddal vitába szállnék:

"Pedig ha megtanulnák, hogy a mindenféle szellemek, démonok stb. népmesei szörnyek képében éltek tovább tán egyszerűbb lenne."

Sajnos nem segítene, ha tanítanák. Sőt, még az is lehet, hogy tanítják. Meg aztán mi lenne, ha mindenkinek a fejébe vernék? Lenne más hülyeség, lásd ufológia, lényegében ugyancsak vallás.

paranoid T.R. marcipan 2010.08.16. 13:58:43

@ivor: nem mondod? vedd be a móka miki tablettád:) aztán gyorsan írj valamit a mélyszittyákról, mer ki leszünk innen vágva, pedig ma nem lenne jó:)

katikám 2010.08.16. 13:59:01

Istenkirály! vagy hogy ne a szakmai részhez :) szóljak hozzá, úgy is mondhatnám: Igen üdítő olvasmány, kommentekkel együtt.

Várúr 2010.08.16. 13:59:34

@ivor:
Dan Brown egy fürge tollú plagizátor. "Óriási ötlete", mármint Jézus állítólagos házassága és utódlása egy kétezer éve ismert tévhit, szimplán ostoba eretnekség, vagy nevezzük, aminek akarjuk. Kitalálhatott volna eredetibbet is. A könyv misztikus kultúrtörténeti része pedig összeollózás a mezopotámiai, egyiptomi és a zsidó hagyományokból. Világsiker, mert csomó ember ebből a könyvből szerzett ezekről a dolgokról (felületesen) tudomást.

Mille38 2010.08.16. 14:04:18

@Várúr: Tekintve, hogy nem volt leírva az ősmagyar vallás, egyénenként is változhatott a tartalma. Apuka, anyuka mondott valamit, amiből gyerek felfogott valamit s másik kis libapásztorral megbeszélték a sokféle valamit az árokparton. Nagyjából így fejlődhetett.

paranoid T.R. marcipan 2010.08.16. 14:04:34

@ivor: @Várúr: azért remélem a csillagok háborúját nem utáljátok azért, mert nincsen is endor bolygó meg evokok :)

Samuzia 2010.08.16. 14:04:48

@Rigor Mortis: Allah valóban egy törzsi istenség volt, és valóban Mohamed kapcsolta a zsidósághoz, és a nesztoriánus kereszténységhez, és lett isten névé.

2010.08.16. 14:05:52

Kivételesen jó poszt, élmény volt olvasni. :)

Nekem is kissé sok volt mostanában a "szíriuszról jöttünk", "jézus magyar herceg volt", "szentkoronatan", "táltostan" etc. csodálatos elméletekből. De mostanában elég erős a kétségbeesés a morális/erkölcsi hanyatlás miatt, felszínre jönnek az ilyen marhaságok. Amiért ráadásul piszok mód lehúzzák kedves honfitársainkat, de mindenkinek jogában áll hülyének lennie...

Samuzia 2010.08.16. 14:06:30

@Várúr: Ja, és a hülyeség a táltos egyházban öltött testet...

Samuzia 2010.08.16. 14:07:58

@ivor: A szabadkőművesség az emberiség legnagyobb átverése ma...

BruceTheHoon 2010.08.16. 14:08:23

@Professor Pizka: ez a szójáték most fájt, azonkívül tiszteletlen viselkedést fog okozni, mikor legközelebb szembesülök a sztúpánál falra írott marhasággal, és nyerítve felröhögök. A karmámnak annyi.

Samuzia 2010.08.16. 14:08:54

A szabadkőművesség az emberiség legnagyobb átverése ma...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.08.16. 14:12:16

@ivor:

Kéretik a konteóblog címét/nevét értelmezni. Tudod: konspirációs teóriák, azaz összeesküvéselméletek. Köszönöm.

Ami meg a szabadkőművesek történelmi hátterét és múltját illeti, a hivatkozott posztban benne van, többek között angol, francia, német és olasz forrásokból :-)

És ezek vannak annyira hitelesek, mint az, amit a szabadkőművesek önmagukról mesélnek. Ha meghallgatod bármelyik ideológia házi történészeit (udvariaaságból most nem fogok példákat mondani), az általuk elmondottak itt-ott azért eltérnek a független történészi kutatómunka részleteitől. Nem látom, miért lennének kivételek a maszonok.

Béke, azaz szálem, esetleg salom :-)

paranoid T.R. marcipan 2010.08.16. 14:20:44

@tiboru: naná, de miért megy egy nagy szőrös vuki a kicsi evokok közé? ennek-nincs-semmi-értelme. kérem a tisztelt bíróságot, mentse fel a vádlottat.

(southpark, nem tom ismered-e:))

paranoid T.R. marcipan 2010.08.16. 14:29:21

@tiboru: öreg hiba. dekonspirálódás elkerülése végett majd másik pillanatban lesz történet :)

Licus 2010.08.16. 14:32:09

Erre is igaz az az alpelv, h az éhezőnek nem halat kell adni (csak), hanem halászni tanítani - sőt okítani hálót szőni. Tehát nem azt kell az iskolában megmondani (csak), mi ma a tudomány szerint a tuti, hanem becsempésznék a nebulók agyába azt, mi a KÜLÖNBSÉG a tudomány (ami természetesen változik, fejlődik és téved) és a tanultalan, ámde mindentudó népfi délibábos elméletei közt... azaz h lehet e kettőt megkülönböztetni józan paraszti ésszel! Mert lehet!

Lasombra 2010.08.16. 14:33:18

lehet, hogy picit off, de engem az érdekelne (minden politikai felhang és gúnyolódás nélkül), hogy hogyan jön össze az alábbi két dolog:

a.) turul, sámánizmus, ősanya, világfa és tsai
b.) Szent Korona, keresztyén isten, Szűz Mária országa és tsai

ui. én anno úgy tanultam az oskolában, hogy b.) bajnoka anno csúnyán felnégyelte a.) bajnokát, és igyekezett kiirtani a.) praktikáit a napi gyakorlatból.

plusz b.) nem igazán befogadó vallás, hisz valami ilyesmit mond, hogy "Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem, Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat..."

szóval most akkor lehetnek hatujjú táltosaink is égi szellemekkel ÉS jó keresztények is lehetünk a Szent Korona égisze alatt?

ez nekem, egyszerű ateistának, picit kusza.

Licus 2010.08.16. 14:43:56

@Lasombra: A katolikus egyházban van egy gesztus, ami a sarki csapszékben a "páros lábbal kirúgásnak" felel meg. Ez a valami a viszonylag ritkán előforduló püspökkari körlevél, amit vasárnap mise után, v pláne szentbeszéd HELYETT!!!! felolvas a pap minden katolikus templomban.
No asszem most tél végén volt egy ilyen körlevél a kereszténységet táltosbőrbe bújtató hőzöngők ellen - röviden, érvekkel, határozottan. Úgyhogy annak a hívőnek, akinek az egyháza véleménye számít, aligha kóser dolog a sámándobon pirított szittyaherceg-karma.
(Persze ettől a hatujjú táltos még akaszthat keresztet a nyakába.)

Vogel Zs 2010.08.16. 14:48:24

Ez igen !

En is hadd tegyem mar ezek koze a gyongyszemek koze a kedvencemet. legyszi legyszi !

A magyar es az egyiptomi nyelv rokonsagarol van szo. Meg arrol, hogy a hieroglif irast magyarul kell olvasni.

Allitolag a hieroglif irasban az elektromossag jele egy terdelo noi alak, aki pucsit a fenekevel. Es ha ezt ugy olvasod, "mint egy bennfentes" akkor ezt ugy kell erteni, hogy...
Kapaszkodjatok meg, vagy uljetek le !
Nagy Fszult Seg. Szoval Nagyfeszultseg !!

-"Erted ???"
-"Nagyfeszultseg."

Mega LOL.
Es ezek az emberek meghalnanak az igazukert...
Szanalmas...

Vogel Zs 2010.08.16. 14:50:33

Bocsanat. Ugy jartam mint egy izgulos vicc meselo, es nagyon elrontottam

Szoval Nagy Feszult Segg akart lenni

Beru 2010.08.16. 15:00:09

Érdekes, nálunk csak két dolog vhetett el, ha rossz voltál: 1. a rézfaszú bagoly 2. a mócok. Pogány istenségről nem volt szó. Vagy valamelyikben tisztelhetjük őket?

Licus 2010.08.16. 15:07:57

A hüjevallásúak (angolul: danbrownists) gondolkodásának legfontosabb közös nevezője az, h FOGALMUK sincs azon dolgokról, amiket egybegereblyéznek. Pl. h Kölcsey korában nem igen volt "szabad temetőválasztás"; abban a temetőben nem kuruckodásból v kőműveskedésből álltak a csónakos fejfák; miért volt egy bizonyos korban menő dolog, majd később sikk szabadkőművesnek lenni stb. stb.
(A rendszerváltás előtti iskolák színvonala pedig sok esetben a 2 vil.háb. közti, akkor még elitképzésnek számítő gimnáziumok tanári karának utolsó visszfénye volt. No meg olcsók voltak a könyvek, és a sok szemét közt igen sok NAGYON jó könyvet is kiadtak az egykori állami kiadók.)

optima 2010.08.16. 15:19:22

Ha, az emberek, úgy általában Nyitottak lennének a Világra )egymásra, múltra, jelenre, jövőre, tudományra stb., egyszóval MINDENRE),ha igényük lenne, a Koherens gondolatokra, ha lenne képességük ok - okozati összefüggések megértésére, még inkább keresésére, akkor a gyűlölet szintjük alacsonyabb, a tolerancia szintjük magasabb lenne!
Minderre, a közeljövőben, nagy remény nincs!
Helyette, egész "ipar" szerveződött a hülyeség, néha még tanfolyamokon való terjesztésére is. Ott ülnek a jósok, életvezetők, testtrénerek,sámánok, az egy nap alatt talpmasszőrré, grafológussá képzett szakemberek,a Plázákban, falunapokon, osztják az észt, a Nők Lapjában is.Áltudomány magasfokon jó PR-ral mindenütt!
Köszönöm gondolatébresztő jó cikket, és azt, hogy bekerült a válogatásba. Oktatás,hogy stílszerű legyek, az egy külön Mise!

optima 2010.08.16. 15:20:20

Ha, az emberek, úgy általában Nyitottak lennének a Világra )egymásra, múltra, jelenre, jövőre, tudományra stb., egyszóval MINDENRE),ha igényük lenne, a Koherens gondolatokra, ha lenne képességük ok - okozati összefüggések megértésére, még inkább keresésére, akkor a gyűlölet szintjük alacsonyabb, a tolerancia szintjük magasabb lenne!
Minderre, a közeljövőben, nagy remény nincs!
Helyette, egész "ipar" szerveződött a hülyeség, néha még tanfolyamokon való terjesztésére is. Ott ülnek a jósok, életvezetők, testtrénerek,sámánok, az egy nap alatt talpmasszőrré, grafológussá képzett szakemberek,a Plázákban, falunapokon, osztják az észt, a Nők Lapjában is.Áltudomány magasfokon jó PR-ral mindenütt!
Köszönöm gondolatébresztő jó cikket, és azt, hogy bekerült a válogatásba. Oktatás,hogy stílszerű legyek, az egy külön Mise!

optima 2010.08.16. 15:21:51

Bocs, a duplázásért!

scsaba1 2010.08.16. 15:42:32

@Professor Pizka:

Néhány Nokiásdobozért bármit kérhetsz.

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.08.16. 16:12:37

Most lehet, hogy én siklottam át valami finomságon, de ha eme poszt alapján a csónakos fejfás blogbejegyzés, akkor azt kell mondjam, hogy az szerintem egy böszme nagy karikatúra az elvakultságra, legyen az vallási vagy világnézeti. Persze ez még nem jelenti azt, hogy szerény hazánkban nem lenne legalább egy maroknyi zseni, aki halálosan komolyan gondolja azt a bejegyzést, és szerintük tényleg úgy működnek a dolgok.

Bobby Newmark 2010.08.16. 16:24:42

@paranoid T.R. marcipan: Ha majd a Jedi Nagytanács kezd el belepofázni a magyar törvényhozásba és a mindennapi életbe, akkor majd őket is utálni fogom.

stopper 2010.08.16. 16:30:49

@Lesből Támadó Szárítókötél: például a fenti poszt írója is komolyan vette azt a bejegyzést, bár legalább nem hitte el a benn foglaltakat...

blaiser 2010.08.16. 16:39:17

@Lesből Támadó Szárítókötél: En is ugy hiszem a csonakos fejfas iras az ihlet forrasa. Olvastad az ottani kommenteket is? Ha az az iras ironikus is, az emberek nem veszik a lapot ami tobb, mint elszomorito es sajnos igazolja a fenti iras mondandojat.

Professzor Pizkanak koszonet az irasert, jo latni, hogy vannak meg akik kepesek jozanul gondolkodni.

Pacman 2010.08.16. 16:44:39

Luke Skywalker szinkronhangja pedig a mi kis Stohl (elütlek) Bucink volt. :)

Pacman 2010.08.16. 16:45:17

Jajjj! Ezt nem ide akartam! :D

isla 2010.08.16. 17:09:50

Gratulálok, jó poszt!

SchA · http://katpol.blog.hu 2010.08.16. 17:55:24

@Rigor Mortis:

"Allah békéje = Szálem alejkum = Él békéje = Sólem aléhem"

He?
Szalám alajkum = béke veled (reád) - السلام عليكم

Allah békéje kb Szalám Allah(i) lenne, de ezt senki nem használja hétköznapi szófordulatként.

SchA · http://katpol.blog.hu 2010.08.16. 18:06:47

@Rigor Mortis:

"Allah békéje = Szálem alejkum = Él békéje = Sólem aléhem"

He?
Szalám alajkum = béke veled (reád) - السلام عليكم

Allah békéje kb Szalám Allah(i) lenne, de ezt senki nem használja hétköznapi szófordulatként.

/disclaimer - ha duplázódna a kommentem, az a blogmotor miatt van/

paranoid T.R. marcipan 2010.08.16. 18:16:55

@Bobby Newmark: helyes döntés. Dan Brown milyen tisztséget visel itt? csakhogy fejlődjek ma is.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.08.16. 19:17:01

"aki szerint jó dolog a magyar néphagyományok és őstörténet tisztességes megtanítása helyett Rettegett Iván háborúit, vagy a francia forradalmat napi lebontásban megtanítani, most boldog"

Nem helyette kéne, hanem mellette. Rendesen tudja a gyerek a történelmet, meg minden mást is.
De okos és művelt emberek nem néznék a mónikasót és ilyesmiket sem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.08.16. 19:20:16

@ColT: Ja, és az egészséges nemzeti öntudat nem baj.
Az egsészséges, mondom az egészséges.

Levi Eger 2010.08.16. 20:20:13

Látszik hogy ezt is egy zsidó írta. De zsidókám, tudnod kell, hogy nem minden magyar keresztény, és a magyarok Istene nem azonos jehovátokkal, sem a zsidóval, sem a kereszténnyel.
Ha pedig rossz helyen és rossz időben jössze elő ezzel a magyarmocskoló beszéddel, akkor ne számíts hosszú életre, mert az időtök ebben az országban végérvényesen lejárt.

üdv. Húzzál haza izraelbe, ha jó akarsz magadnak. Egyébként nincs jövőd itt a magyarok országában, az ősi szittyaföldön.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.16. 20:27:08

@Levi Eger: legalább ne a Lévi nevet használnád te pajeszos kretén :-D

paranoid T.R. marcipan 2010.08.16. 21:40:27

@Professor Pizka:
szerintem csak kifinomult a humora.
emberszerető idealizmusom nem engedi a feltételezést sem, hogy ezt komolyan gondolja. de ha mégis, leporolom a stadionrekonstrukciós tervet.

paranoid T.R. marcipan 2010.08.16. 21:43:30

@paranoid T.R. marcipan: mert nézem itt az ámokfutását, de ritkán teszi. már pedig ez a habzószájú fajta szittya dobvezér ennél aktívabb. akkor mégiscsak humor. na, megnyugodtam.

Levi Eger 2010.08.17. 01:33:55

@Professor Pizka:

vallásod: hülye zsidó

az ilyen magyarmocskolásért pedig ne csodálkozz, ha egy szittya fokos lyukat üt majd a koponyádon

radiris 2010.08.18. 17:54:37

@Levi Eger: Lévi Egér? Ez valami héber kisemlős?

Forgó hangszóró · http://pedalsor.blog.hu 2010.08.20. 15:21:28

@Professor Pizka:
"a 8-10 éves gyerekekkel még öt-hat tárgyat megtaníttatni"

ha még csak ennyit?
persze, ez sem kevés, de ami a mennyiség-istenítő oktatás-felfogást illeti, annyi mindennel akarják a kölkök nyakonülőjét teletölteni, hogy azt időben elég hosszasan lehetne maradéktalanul kivitelezni.
egy-egy "tanítási nap"-nak egyfolytában legalább 48 órából kellene állnia...
ja, és miféle "életre" akar az oskola felkészíteni?
a kerösztyén bizonyára a "szent"(eskedő)-re...

az övéhez hasonló parancsuralmi módszerekkel igyekszik a világi, mennyiség-elvű iskola-rendszer operálni...

mással nem is képes.

Forgó hangszóró · http://pedalsor.blog.hu 2010.08.20. 16:00:46

@tiboru:
házi történészek, és az ő szűrőjük:
"minden cigány a maga lovát...".
süti beállítások módosítása