HTML

Louie the purple horse

Nem kell sietni. Raerunk. Majd en szepen, lassan okosan megirom.Online asztalfiok. Ugysem ertene senki, de azert olvassak csak el, ne csak nekem fajjon. Aki hirdetni akar szerény látogatottságú rétegblogomon küldjön üzentet. Megyegyezünk.

Friss topikok

  • Dworkyll: És az élet utolérte az irodalmat, lett Lidl a Csalogány utcában :) (2022.09.03. 23:52) A belbudai Lidlben
  • törzsmókus: az a durva, hogy az eus forrásokból meg a világgazdaság növekedéséből azóta is húzzák. de legalá... (2021.02.22. 08:43) Berlusconi legalább elkurvázná
  • Manfréd Sipeki: Én igényelném a részletes leírást az "beszélgetés az apóssal témakörben". Rég röhögtem ennyit. (2015.09.24. 11:47) Gyertek hegeszteni
  • GutBesserWasser: Azért ne nézzük le teljesen a melósokat. Mondom ezt mérnökként, aki sokat "jártassa" a száját, vis... (2013.05.17. 10:20) Politikaikag korrekt dürrögés
  • vészmadár (pica pica): állat:) (2013.04.11. 14:53) Alejandro de los Ingredientes: INCI szerint

Linkblog

Facebook

Milyen forradalom?

2011.06.04. 22:54 Professor Pizka

Régi vicc, amikor Lenin elvtárs üldögél a padon és a futballozó gyerekek fejbe rúgják a labdával. Lenin elvátrs fogta a labdát, barátságosan visszadobta a kis Szerjózsának. Pedig akár főbe is lövethette volna...

Szintén régi példabeszéd a békafőzés helyes metódusa. Eszerint a forró vízbe hajított béka kétségbeesetten kiugrik, míg ha minden nap egy fokkal melegebb vízbe tesszük, néhány héten belül szép főtt békánk lesz, mert nem tűnik fel neki, hogy egyre melegebb a víz.

Ezt a két példázatot fejben tartva igazán nem nagy logikai bakugrás azt mondani, hogy a Fidesz oroszlánt szelídít.

Szima Judit lefogása, Kónya bezsarolása lemondása a bohócügyi államtitkározás azt mutatja: aki ellenszegül, megüti a bokáját, még ha tudomisén, hány ezer tagja is van, mint a TMRSZ-nek.

A Fidesz arra épít, hogy a Tettrekészek annyira nem is tettrekészek. Arra épít, hogy családapákról és családanyákról beszélünk, akik forradalmisággal, tökösséggel nem tudják a számláikat befizetni. A nagy fazék forró vizet a nulla nyugdíjjal megmutatták a békának, és Szima Juditon keresztül azt is, hogy a főbe lövésnek is van modern megfelelője.

Most az megy, hogy ezt a lázongást elnézik egy tizedeléssel kisebb szolgálati ejnye-bejnyékkel. Megmarad valami nyugdíj-helyettesítő juttatást amiből vágnak és adóztatják, összességében kb. elveszik a harmadát.

Ez határeset. Ez az összeg az éhen halni sok, jóllakni kevés határán egyensúlyozó közrendőröknél a végső anyagi hanyatlás előtt van egy centivel vagy talán túl rajta egy centivel. Ilyen alkuba a rendőrök nyilvánvalóan nem mennének bele.

Vannak mind a már nyugdíjasoknál, mind pedig az aktívaknál érvek. A már nyugdíjas a "végülis marad valami" érvet hozhatja fel saját maga becsapására, a még aktív rendőr meg egyszerűen csak nem akar megbízhatatlan elemmé válni a rendszerben, mert elbukja azt a pár ezer forintot is, amelyet az őrmesterből törzsőrmesterré, főhadnagyból századossá előlépése jelent.

A hangoskodó rendőrszervezet talán nem is tudja, hogy ennek áll az útjában. Ő az akadálya annak, hogy a hosszan tűrő magyar ember az újabb igát is elviselje, még ne most legyen aza a pont, amikor a feleségek nem csitítják otthon a férjüket, hogy "ejj, Józsi hát kevesebb, majd valahogy megoldjuk, veszünk fel kölcsönt aztán majd...majdcsak lesz valahogy" hanem azt mondják: "eredj Józsi és verd ki a bazmeget, légy férfi".

Minden forradalomnak a kovásza a női kockázatkerülés vége. akkor van baj, amikor a nő azt látja, nem tud már annyi áldozatot hozni a családért, amennyi elég lenne. És akkor viszont jön a baj. Ezt - máshonnan - maguk a rendőrök is tudják, hogy minden utcai...izé...norvég balhéban a leghangosabban rikácsoló norvég hölgyet kell kiiktatni ha rendet akarnak csinálni.

Most azon a ponton vagyunk, amikor az egyik kézzel prominens szakszervezetiseknek adott pofon mellett a másik kéz kisebb, soványabb, mócsingosabb falatot ajánl.

Ha a hangoskodást el tudják fojtani, akkor megússzák és a rendőrség benyeli a mócsingot. Jön két nyári, uborkaszezonos hónap, amikor a nyaraló, telekrejáró emberek érdektelensége közepette szép csendben a hangadókat szép sorban kicsinálják. Augusztusban jön valami nagy botrány, menetrend szerint, valami vagyigaz-vagynem politikai humbuggal, esetleg ítélet lesz a Hunvald-ügyben vagy ilyesmi. Akkor dördülnek majd el a háttérben az utolsó lövések.

Aztán szeptemberben jöhetnek a rokkantnyugdíjak.

7 komment

Címkék: nyugdíj rendőrök szaleforeléner

A bejegyzés trackback címe:

https://raerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr812957837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.06.06. 22:50:33

A románokat baszogattuk évtizedeken (a teljes Ceaușescu-érán) keresztül azzal, hogy a puliszka nem robban. Lefigymáltuk és kiröhögtük őket, szánakozva mondtuk, hogy ezeknek az idiótáknak tényleg fát lehet vágni a hátukon, meg hogy ha a magyarokkal TIZEDANNYIT megcsinált volna a regnáló hatalom, mi aztán (a kurucos-negyvennyolcas-ötvenhatos virtusunkkal a sapkarózsánkon) megmutattuk volna, hol lakik az úristen.

Román ismerőseim és barátaim (a negyedik és ötödik pohárka cujka között) könnyekkel a szemükben suttogták: bazmeg, ti ezt nem tűrnétek...

Mit is tehetnék hozzá a megszokott klasszisú poszthoz... Talán csak annyit, hogy az elmúlt időszakban a gasztronómia hatalmas változásokon ment keresztül: nouvelle cuisine, molekuláris gasztronómia, fúziós konyha.

A pörkölt sem robban.

hazitroll 2011.06.07. 13:15:20

@tiboru: Jövő csütörtökön nem lesz valami főzőverseny?

paranoid T.R. marcipan 2011.06.07. 18:34:38

@tiboru: a pattogatott kukorica igen. de azt meg nem mi találtuk fel...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.06.07. 18:58:52

@hazitroll:

De bizony, lesz egy gasztroséta...

hazitroll 2011.06.09. 07:52:30

@tiboru: És ez nem valami jó csípős atompaprikás főzőcske lesz szerinted?

ua 2011.06.11. 22:32:52

1984, ceglédi tüzérlaktanya állománygyűlése a bakonyi hadgyakorlat után.
Fontos ember beszél: a gyakorlat sikeres, négyen meghaltak, de ez még bőven belefér a tervezett veszteségbe.

Nagyon sokan vagyunk és nagyon vegyesek: faluról, városról, tanyáról; katolikusok, cigányok, reformátusok, zsidók, luteránusok; szakmunkásbizonyítvánnyal, érettségivel, 8általánossal vagy anélkül.
De erre a mondatra egy emberként hallgatunk el: akkora csend lett, hogy vágni lehetett. Fiatal hímek 50 és 150 kg között néznek össze gombóccal a torkukban: a szemekben gyűlölet, undor, könny és értetlenség. Mi az, hogy belefér? Mi az, hogy sikeres?

Hát ezt így mondják – mondják nekünk a poltisztek a következő héten. Aha. Tüfe-műhelybe hozzánk jön a 152mm-es, aminek a ponyváján még ott van a fiú rászáradt agya-vére (az Ural-kabin takarítóit nem irigyeljük). És ezt hogy mondják? Mi sorkatonának szegődtünk, és nem ebben alkudtunk. Széttárt kar a felelet.

Nem vagyok jogász, de már az óvodában sem rendes utólag felrúgni az alkut. Ha valaki másképp szeretné, ahhoz az óvodában is másik alkut kell kötni. Legközelebb. De a megkötött alkut előbb teljesíteni kell.
Óvodásként ezt még valamennyien tudtuk. És betartottuk-betarttattuk.

Aki tűzoltóként, rendőrként nyugdíjba ment és teljesítette az alku rá eső részét (vagy épp most teljesíti, mert ezzel a feltétellel szerelt fel), az joggal várja el, hogy a másik fél is tartsa magát a megállapodáshoz, és teljesítse az alku másik részét. Ők hivatásosnak szegődtek és ebben alkudtak. A széttárt kar nem válasz.

Nem vagyok se berlini, se rendőr, se tűzoltó. Legfeljebb ilyenkor. Óvodásként. És nem béka volt a jelem sokadmagammal nekem sem.

(És hogy ne téged vegyenek elő, Prof, ezért a pár sorért, mert Kennedy aztán végképp nem vagyok): Uzonyi András (rendőr-tűzoltó a címem is tudja)
süti beállítások módosítása